הסבת אקדמאים להוראת תרבות ישראל ומקרא במכללת סמינר הקיבוצים

הסבת אקדמאים להוראת תרבות ישראל ומקרא במכללת סמינר הקיבוצים

הסבת אקדמאים להוראת מקרא ותרבות ישראל במכללת סמינר הקיבוצים

 

בשנים האחרונות משרד החינוך יצא ביוזמה מבורכת. הדרישה למורים איכותיים הובילה את משרד החינוך לפתוח תכנית הסבת אקדמאים לתחום ההוראה, ומאז, הביקוש לתחום רק עלה שעה שאקדמאים רבים בוחרים לערוך שינוי בקריירה ולהשתלב בבתי הספר ברחבי הארץ במטרה לכהן כמורים. החל ממורים שוויתרו על קריירה בתחום ההיי-טק, דרך עורכי-דין ועד לרופאים – תכנית ההסבה האקדמאית של משרד החינוך איננה פוסחת על אף תחום והיא מושכת אליה אקדמאים מכל קצוות הארץ ומכל מקצוע קיים. על פי מחקרים, האקדמאים אשר עוברים את ההסבה המקצועית נשארים זמן רב יותר במערכת החינוך מאשר אלו שלמדו ארבע שנים של לימודי הוראה. בנוסף, אותם אקדמאים גם נהנים מתנאים טובים יותר בשכרם וכן מפתחים את הקריירה שלהם בתחום ההוראה באופן נרחב יותר.


הלימודים במסגרת הסבת אקדמאים להוראת מקרא ותרבות ישראל, הם שווי ערך ליציאה לקראת מסע מסקרן ומעורר מחשבה, מסע בעקבותיהם של "גיבורים" ו"גיבורות" שהסיפור אשר סופר עליהם הוא הסיפור של כולנו. במסלול זה להסבת אקדמאים המחנכים לעתיד חווים אתגר אינטלקטואלי, לצד ידע רחב ומעמיק כמו גם מגוון רחב של כלים שיסייעו להם להפוך למחנכים ומורים, אשר מסוגלים להיות רבי השראה וגם לחולל שינוי משמעותי במערכת החינוך בכלל ובחברה הישראלית בפרט.


תכנית הלימודים


בתכנית להסבת אקדמאים להוראת מקרא ותרבות ישראל של מכללת סמינר הקיבוצים הסטודנטים יכולים לרכוש את שלל המיומנויות הנדרשות במטרה להתמודד עם הבנה, הוראה ופרשנות של סוגיות בתרבות ישראל וביהדות. החומר הלימודי כולל דיון במיטב הסוגות הספרותיות הבולטות.


כמו כן, תכנית הסבת האקדמאים להוראה מספקת למידה בינתחומית בארבעה אשכולות אשר בנויים סביב תכנים ערכיים מובילים בסדר היום של החברה הישראלית, אלו הם: צדק מגדרי, אתגרים בחברות רב תרבותיות, צדק כלכלי וחברתי והיחסים בין ישראל לתפוצות. העיסוק בסוגיות הללו מאפשר לסטודנטים לעצב את תפישת עולמם, ולרכוש הכשרה לתפקידי אנשי חינוך שמעצבים ומגבשים את המוחות הצעירים בחברה הישראלית.


מתכונת הלימוד


מסלול הסבת אקדמאים להוראה במקרא ותרבות ישראל כולל כ - 50 שעות שנתיות, כאשר 26 מהשעות הללו מוקדשות להתמחות מעשית. משך הלימודים הוא בין שנה לשנתיים, זאת בהתאם לתואר הראשון של הסטודנט כמו גם לתכנית הלימודים שנקבעת מראש על ידי היועץ.


על מוסד הלימודים


כ - 6000 סטודנטים מסיימים את לימודיהם במכללת סמינר הקיבוצים מדי שנה בתחומי החינוך וההוראה. מכללת סמינר הקיבוצים הוקמה בתחילת המאה ה - 20 כחלק מיוזמתה של התנועה הקיבוצית בארץ. חזון המכללה היה ונותר להכשיר אנשי חינוך שישמשו כמחנכים בשלל בתי הספר בארץ ישראל. המכללה פועלת לאור ערכים מוסריים וחברתיים אשר מהווים את מרכז פעילותה בתחום החברתי והחינוכי יחדיו.


תנאי קבלה


למסלול מתקבלים אקדמאים המחזיקים בתואר ישראלי מוכר. אקדמאים שלהם תואר אקדמי מחו"ל מתבקשים להציג תרגום של גיליונות הציונים וכן אישור על שקילת התואר ממשרד החינוך. נוסף על כך, התכנית מיועדת גם למורים אקדמאים שלהם תעודת הוראה והם מעוניינים לשנות את תחום ההתמחות שלהם או לחילופין להרחיב את תחום ההסמכה, וכן מורים בעלי רישיון הוראה שלא מחזיקים בתעודת הוראה.

 
תעודה


בוגרי המסלול זכאים לתעודת הוראה למקרא עבור כיתות ז' - י'.


אפשרויות תעסוקה


עם סיום לימודיהם, יוכלו הבוגרים להשתלב בשלל בתי הספר ברחבי הארץ בתור מחנכים בתחום הוראת המקרא עבור חטיבת הביניים.

למידע נוסף לחצו: מכללת סמינר הקיבוצים
עוד מסלולי לימוד - מכללת סמינר הקיבוצים