לימודי סיעוד בבית הספר לסיעוד שערי צדק

רוצה לדעת על לימודים בנושאי סיעוד? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על שערי צדק - לימודי סיעוד.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי סיעוד לתואר ראשון בבית הספר לסיעוד במרכז הרפואי שערי צדק


אתיקה ואחריות בעולם הסיעוד


שירותי הרפואה הולכים ומתקדמים ויחד איתם עולה תוחלת החיים ומתגלים מצבי חולי חדשים. מערכת הבריאות שואפת לעמוד בקצב המהיר של תמורות אלה וכך להעניק לחולים אתת הטיפול המסור, המתקדם והאיכותי ביותר שמותאם לצורכיהם. האחים והאחיות, שפועלים בצמוד לרופאים במחלקות בתי החולים, בקופות החולים ובמרכזים טיפוליים בקהילה, נמצאים בקשר קרוב עם החולים ונדרשים לא רק להפגין ידע טיפולי ורפואי, אלא גם לשלוט בסל של מיומנויות בין אישיות שחשובות לעבודה במצבים רגישים ומורכבים עם המטופלים ועם בני המשפחות שלהם.


המרכז הרפואי שערי צדק שבירושלים מציע תכנית לימודי סיעוד לתואר ראשון במסגרת בית הספר לסיעוד שפועל בו. בית הספר פועל בשיתוף עם המרכז האקדמי לב ומציע תכנית לימודים שמותאמת לסטודנטים וסטודנטיות מן הציבור הדתי והחרדי, שמעוניינים להשתלב בתחום הרפואה והבריאות. תכנית הלימודים מעניקה מגוון רחב של כלים בתחום הסיעוד וגם שמה דגש על היבטים אתיים והלכתיים שנכללים בשגרת היום של אחים ואחיות במערכת הבריאות.


תכנית הלימודים


הסטודנטים ללימודי סיעוד בתכנית זו לומדים על שלל סוגיות במדעי החיים, במדעי ההתנהגות ובמדעי החברה. כמו כן, הם מפתחים את המיומנויות בתחום הטיפול והסיעוד ולומדים לעומק על מיומנויות תקשורתיות, קוגניטיביות ופסיכולוגיות שנדרשות מאחים ואחיות. הם בוחנים כיצד לתכנן וליישם תכניות לקידום בריאות ולניהול טיפולים במגוון של מצבי חולי תוך קבלה של החלטות חשובות ומתן ביקורת כדי להבטיח טיפול יעיל ובטוח. הם דנים גם בהתאמת הטיפול לאוכלוסיות שונות, מתינוקות ועד קשישים ומאוכלוסיות רב תרבותיות בישראל.


כמו כן, התכנית שמה דגש על התאמת שירותי הסיעוד לצורכי החברה הדתית בישראל. הסטודנטים דנים בסוגיות רפואיות והלכתיות שנחוצים לאחים ולאחיות בעבודתם בחגים ובשבתות, הם לומדים לגבש עמדות בתחום האמונה שנחוצות לייעוץ ולתמיכה במטופלים ובבני משפחותיהם, וכן דנים בשלל סוגיות אתיות מנקודת מבט יהודית שנוגעות ליחסים שבין מטפלים ומטופלים ולדילמות במעגלי החיים.


מתכונת הלימוד


הלימודים נפרשים על פני כארבע שנות לימוד. השיעורים נערכים בארבעה ימים בשבוע, חלקם בבית הספר שערי צדק וחלקם במכון טל של המרכז האקדמי לב. הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים ובהרצאות עיוניות, בסדנאות מעשיות, בסמינרים ובימי עיון. כמו כן, הם משתתפים בהתנסות מעשית במחלקות בבתי חולים ובמרפאות בקהילה במסגרתה הם מתנסים בסימולציות ובדיונים קליניים. ההתנסות הקלינית גם מכינה את התלמידים לקראת השתלבות בתחום הטיפול ברמת אחיות מוסמכות.


נושאי הלימוד


בין הנושאים שנלמדים במסגרת התכנית נכללים:

 

  • סיעוד לחולה המורכב
  • סיעוד בקהילה
  • יסודות קידום בריאות
  • כלכלת בריאות
  • סוציולוגיה של הבריאות
  • ביוכימיה קלינית
  • היבטים חוקיים בעבודת אחיות
  • מיומנויות סיעודיות    
  • ניהול סיכונים במערכת הבריאות    
  • ועוד


סגל הוראה


סגל בית הספר כולל אנשי מקצוע רבים מתחומי הרפואה והבריאות, בעלי שלל סוגי התמחויות קליניות. הם כוללים רופאים, אחיות מוסמכות, מדריכים קליניים בתחומי הקהילה והאשפוז וכן מרצים וחוקרים שמומחים בתחומי הבריאות.


על מוסד הלימוד


בית הספר לסיעוד של המרכז הרפואי שערי צדק נוסד בשנת 1936, עד היום הכשיר יותר מ - 2,000 בוגרים שמשתלבים מדי שנה במערכת הבריאות. בית הספר שואף לקדם את העשייה הסיעודית בארץ ולפעול למתן מענה למגוון של אוכלוסיות רב תרבותיות. כמו כן, מוסד הלימוד שם דגש על מיומנויות ואתיקה שמותאמים לערכי ההלכה היהודית. נוסף על הלימודים לתואר אקדמי בסיעוד, מתקיימת בבית הספר גם תכנית הסבת אקדמאים לסיעוד. תכנית זו נפרשת על פני כשנתיים וחצי והיא מספקת לבעלי תארים ממגוון של תחומים את כל הידע והכלים הנחוצים כדי להשתלב בעולם הסיעוד.


תנאי קבלה


תנאי הקבלה לסיעוד בבית הספר כוללים תעודת בגרות מלאה וציון של לפחות 540 בפסיכומטרי. יש צורך בבגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות לימוד בציון 75 ומעלה, או ברמת 5 יחידות לימוד בציון 65 ומעלה. כמו כן, יש להציג בגרות באנגלית ברמת 4 יחידות לימוד בציון 65 ומעלה. כל המועמדים עוברים ראיון קבלה אישי. כמו כן, בית הספר עורך מבחן התאמה פנימי בתחומי ההלכה, האתיקה והסיעוד.

 


תעודה


תואר ראשון בסיעוד מוענקת לבוגרים שמשלימים בהצלחה את הלימודים, כמו גם תעודת אחות מוסמכת. כדי לקבל הסמכות אלה יש צורך לעבור מספר מבחנים חיצוניים שעורך משרד הבריאות.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: בית הספר לסיעוד שערי צדק בירושלים

חוות דעת של סטודנטים על שערי צדק - לימודי סיעוד
התקבלו 17 דירוגיםבציון ממוצע: 4.4 מתוך 5
יעל

יעל

21/07/2021
5/ 5

בית ספר לסיעוד שערי צדק

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

את המשפחתיות

עינת

עינת

28/10/2018
5/ 4

בית ספר לסיעוד שערי צדק

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהבת את המשפחתיות בבית הספר שלנו , שבית הספר קטן והיחס של המרצים.פחות מרוצה מהתנאים הפיזיים , ה קרא עוד...

על הקמפוס

הקמפוס שלי הוא קטן יחסית , המזכירות והצוות לרוב מכירות את הסטודנטיות ויש יחס אישי . הבנות מאוד חברו קרא עוד...

טיפים

באופן כללי לבוא בידיעה שמדובר בלימודים לא קלים להיות נכונים להשקיע זמן ומאמץ בלימודים . להיות פתוחים קרא עוד...

ציפורה

ציפורה

28/10/2018
5/ 5

בית ספר לסיעוד שערי צדק

מה אתה אוהב/לא אוהב במוסד הלימודים?

אני אוהבת את הלימודים, הם מענינים אותי מאוד ושמחה שבחרתי שבחקבשערי צדק כמוסד לימודים ובעתיד כמקום עב קרא עוד...

על הקמפוס

הקמפוס בסך הכל נותן את כל המענה שצריך. לפעמים יש תקלות במדפסות ובמכונות צילום וכך לא מאפשר לנו להדפי קרא עוד...

טיפים

ממליצה ללמוד בשערי צדק, יש יחס חם וטוב לסטודנטים. כדאי לשפר את התנהלות של המצגות שיעלו לפני השיעור ל קרא עוד...


לכל חוות הדעת

כלים שיעזרו לך לבחור