תואר שלישי בסיעוד
רוצה לדעת על דוקטורט בסיעוד? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
תואר שלישי PhD בסיעוד
תואר שלישי בסיעוד הוא מסלול מתקדם למחקר, הוא מתאים לאחים ואחיות בעלי רקע מחקרי שמעוניינים להשתלב בתפקידי מפתח בתחומי הסיעוד והבריאות וכן לפנות לקריירה אקדמית מחקרית כחוקרים ומרצים. מסלול זה מתמקד בפיתוח של חשיבה ועשייה סיעודית מחקרית מתקדמת. מחקרים בסיעוד יכולים לסייע לקדם את מערכת הבריאות כולה ולענות על צורכים ובעיות בטיפול היום. בעזרת מחקרי הדוקטורט שמבצעים כיום חוקרים במוסדות השונים, ניתן לתכנן תהליכי טיפול וסיוע חדשניים כדי להעניק טיפול איכותי ומתקדם יותר לחולים. במערכת הבריאות היום ישנו מחסור משמעותי בחוקרים בתחום הסיעוד, כך שבפני המשלימים את תכניות התואר השלישי נפתחות לא מעט אפשרויות למחקר ולעשייה בשטח.
דוקטורט בסיעוד
תואר שלישי בסיעוד מתמקד בפיתוח של מיומנויות מחקריות מתקדמות דרכן יכולים אנשי מקצוע בכירים בעולם הסיעוד לפתח את הענף ולקדם עשייה מחקרית, אקדמית ויישומית מתקדמת במסגרתו. התכנית מכשירה את תלמידי המחקר לשלל תפקידים באקדמיה וכן מאפשרת להם לקדם פיתוח של תכניות טיפול חדשניים ונהלים מתקדמים.
במסגרת המחקרים אותם עורכים בתכניות הדוקטורט, תלמידי המחקר מתמודדים עם אתגרים עיוניים, רפואיים, טכנולוגיים ותפעוליים במערכת הבריאות והרפואה של היום. הם נפגשים עם חוקרים מן הארץ והעולם ובוחנים תיאוריות ומחקרים מן השנים האחרונות כדי לפתוח לדיון ביקורתי מגוון של תהליכים ותמורות בעולם הסיעוד ולפי מחקרים אלה מציעים פתרונות מתקדמים משלהם או עומדים על טיבם של תופעות ותהליכים חשובים.
עבודת דוקטורט
עבודת דוקטורט היא לרוב ארוכה למדיי בהיקפה ונפרשת על פני כמה מאות עמודים. עבודה מחקרית זו יכולה להתבצע בכמה מודלים, כגון במודל חיבור או במודל דוקטורט פרסומים, שכולל אסופת מאמרים של החוקרים שפורסמו.
הזמן הנדרש לכתיבת עבודה זו משתנה ולרוב נפרש על פני ארבע או חמש שנים. את העבודה כותבים על סמך מחקר עצמאי ומעמיק שיכול להיות עיוני או יישומי באופיו. כמו כן, המחקר מתבצע בסיוע של מנחים שמדריכים את תלמידי המחקר לאורך עבודתם ומסייעים להם בכתיבה ובעריכה על סמך הניסיון המחקרי הרב שברשותם. יש לציין כי מסלולי דוקטורט הם אינטנסיביים במיוחד במתכונתם והם דורשים מן הדוקטורנטים להתמקד במחקר ולהקדיש את מרבית זמנם לעשייה מחקרית בין כתלי האוניברסיטה, כמו גם בכנסים ואירועים אקדמיים בארץ ובעולם.
- מחפשים מלגה למימון הלימודים? קראו על מלגות לתואר שלישי
נושאי מחקר
במסגרת תואר שלישי בסיעוד, תלמידי המחקר יכולים להעמיק במגוון של נושאים. הנה כמה מן התחומים הנחקרים במוסדות השונים בשנים האחרונות -
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
התמחות בסיעוד
אחים ואחיות ותיקים ומנוסים שמעוניינים להמשיך לפתח את הקריירה יכולים לפנות גם למסלולי התמחות בסיעוד, הידועים גם בשם קורסים על בסיסיים. אלה הם מסלולי הכשרה שנערכים על ידי מינהל הסיעוד שבמשרד הבריאות כדי להרחיב את המיומנויות של הצוות הסיעודי לפי תקנות וחקיקה עדכנית. בין התחומים שבהם ניתן ללמוד נכללים קורס סיעוד בחדר ניתוח, קורס אונקולוגיה, קורס טיפול נמרץ, קורס מיילדות, קורס בריאות הקהילה ועוד מגוון של הכשרות לתעודה שנפתחות מדי שנה בהתאם לשיקולי ונהלי מנהל הסיעוד. חשוב לציין כי לא מדובר במסלולים מחקריים כתואר שלישי, אלא בתכניות לימודי תעודה שמאפשרות קידום ופיתוח מקצועי לעוסקים בתחום הסיעוד.
תנאי קבלה לתואר שלישי
מועמדים המעוניינים להתקבל לתואר שלישי בסיעוד נדרשים להיות בעלי תואר שני בסיעוד, במסלול מחקרי עם תזה. נדרש ממוצע ציונים גבוה שבין 85 - 90 וכן ציון גבוה במיוחד בעבודת התזה. הציונים הללו משתנים ממוסד למוסד.
קבלתם של מועמדים לדוקטורט נעשית במרבית המקרים על סמך דיון והחלטה של וועדה ייעודית של המחלקה או החוג המסוימים. על המועמדים להציג בפני הוועדה אישורים על השכלתם הקודמת והמלצות מגורמים אקדמיים שמעידים על יכולות מחקר מתקדמות, בדרך כלל נדרשת המלצה מן המנחה לתזה. כמו כן, עליהם להציג קורות חיים ובהם ניסיון מחקרי או מעשי רלבנטי ומשמעותי, פרסומים קודמים יכולים להוות יתרון בתהליך הקבלה. נוסף על כך, מועמדים נדרשים לאתר מראש מנחה מקרב הסגל האקדמי הבכיר אשר מסכים לשמש מנחה לכתיבת עבודת הדוקטורט.
- מתקבלים או לא? קראו הכל על תנאי קבלה לתואר שלישי
תואר שלישי ללא תזה - לימודי תואר שלישי ללא תזה
באופן גורף, הקבלה לתואר שלישי מיועדת לבעלי תואר שני מחקרי שכתבו עבודת תזה. עם זאת, בעלי תואר שני לא מחקרי יכולים במקרים מסוימים להתקבל למסלולי תואר שלישי וזאת לאחר לימוד בתכניות השלמת תזה לתואר שלישי. מסלולים אלה כוללים כתיבה של עבודה מחקרית משמעותית ששווה בהיקפה לערך התזה. קבלתם של המועמדים לתכנית התואר השלישי נעשית בין היתר על סמך הערכת אותה עבודה מחקרית ועל סמך כישורי המחקר והפוטנציאל להצלחה במחקר במסגרת התכנית לדוקטורט. הוועדות דנות בכל מקרה לגופו ומקבלות מדי שנה את המועמדים המצטיינים והמתאימים ביותר למסגרת מחקרית.
מוסדות תואר שלישי בסיעוד
כיום קיימים מספר מוסדות אקדמיים שבהם ניתן ללמוד לתואר שלישי בסיעוד. הנה כמה מהם:
- תואר שלישי בסיעוד באוניברסיטת חיפה - החוג לסיעוד של אוניברסיטת חיפה מפעיל מסלול לתואר שלישי בסיעוד שהוא הוותיק מסוגו בארץ. תכנית זו מאפשרת ללמוד במסלול רגיל או במסלול ישיר לתואר שלישי. תחומי המחקר של הסגל האקדמי כוללים בין היתר סיעוד לגיל השלישי, מחקרים המשלבים כלים כמותניים ואיכותניים בסיעוד, התמודדות אנשי סיעוד על מצבי טראומה ועוד שלל תחומים. האוניברסיטה מציעה תכניות נוספות כגון תואר שלישי בבריאות הציבור, תואר שלישי בביולוגיה ימית, תואר שלישי בעבודה סוציאלית, תואר שלישי בחינוך מיוחד ועוד.
- תואר שלישי בסיעוד בן גוריון - באוניברסיטת בן גוריון, הממוקמת בבאר שבע, ניתן למצוא תכנית דוקטורט בסיעוד במסגרת הפקולטה למדעי הבריאות. תחומי המחקר של פקולטה זו הם מגוונים וכוללים את חקר הזקנה, חקר האתיקה הרפואית, מחקר על שירות ומוטוריקה, מחקר מחלות טרופיות ומחקרים נוספים שנוגעים לבריאות ולתזונה.
- האוניברסיטה העברית בירושלים - האוניברסיטה העברית מאפשרת לחוקרים להמשיך לתואר שלישי בסיעוד, המחקר בבית הספר לסיעוד מתמקד מתן מענה לבעיות יישומיות של חולים, משפחות ואנשי צוות כדי להעלות את איכות הטיפול. במחלקה ניתן להתמקד בתחומים כגון סיעוד קשישים, שיעוד במצבים כרוניים, טיפול נמרץ וסיעוד אונקולוגי. באוניברסיטה העברית פועלות עוד שלל תכניות לתואר שלישי כגון תואר שלישי בבריאות הציבור, תואר שלישי בפסיכולוגיה, תואר שלישי בעבודה סוציאלית ומסלולים מחקריים נוספים.
פוסט דוקטורט - בתר דוקטורט
אחרי השלמת התואר השלישי, בוחרים לא מעט חוקרים להמשיך לתכניות פוסט דוקטורט, הידועות גם בשם בתר דוקטורט. אלה הן תכניות מחקר עצמאי שמתקיימות בדרך כלל במוסד לימודים אחר מזה שבו התקיים התואר השלישי. במרבית המקרים חוקרים בוחרים בתכנית אלה כדי לעמוד בדרישות המוסדות האקדמיים לצורכי קבלתם למשרות מחקר, שכן המוסדות נעזרים במחקר הפוסט דוקטורט לצורכי הערכת כישוריהם של המועמדים. בתחום הסיעוד, מתקיימים מרבית מסלולי הפוסט דוקטורט באוניברסיטאות בחו"ל, אולם במקרים מסוימים ניתן להשלימן גם בארץ. במרבית המקרים יכולים חוקרים במסלולים אלה להיעזר במלגות פוסט דוקטורט.