רוצה פרטים על הנדסת חומרים בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי הנדסת חומרים ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על הנדסת חומרים בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת חומרים בלי פסיכומטרי


קבלת מועמדים ללימודי הנדסת חומרים, בדומה למקצועות הנדסיים דומים נוספים, נעשית במרבית המקרים על סמך ציון ההתאמה של המועמדים, כלומר שקלול הציון בפסיכומטרי יחד עם ממוצע הבגרות. בדרך כלל, במוסדות מתמקדים בסכם ההנדסי או הכמותי, שבהם מושם דגש על ההישגים במקצועות הכמותיים והריאליים.


עם זאת, מועמדים יכולים להתקבל גם במסגרת לימודים ללא פסיכומטרי. אלה הם מסלולי קבלה חלופיים שבהם מקבלים פטור מן הבחינה ונמדדים לרוב על סמך ההישגים בבגרות כאשר מתקבלים המועמדים בעלי הממוצע הגבוה ביותר. גם במסלולים אלה נדרשים ציונים גבוהים במקצועות כמותיים כגון בגרות במתמטיקה או בפיזיקה, או לחלופין מעבר של מבחני סיווג או קורסי קדם.


אפשרויות נוספות העומדות בפני המועמדים המעוניינים במסלול חלופי ללימודי הנדסת חומרים הוא מעבר מכינות המוצעות במוסדות השונים, או לימודים באפיק מעבר שהוא תכנית משותפת למוסדות אקדמיים ולאוניברסיטה הפתוחה.


כמו כן, מועמדים לשנת הלימודים תשפ"א שנפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה וביטול הפסיכומטרי יכולים לנסות להתקבל, בחלק מן המוסדות, על סמך מתווה הקורונה. מדובר במתווה חלופי שבו תנאי הקבלה להנדסת חומרים קלים יותר, כדי לסייע למועמדים בתהליך קבלתם ולתמוך בהם בתקופת המשבר.


לתשומת ליבך – תנאי הקבלה משתנים מעת לעת, מומלץ לפנות אל מוסדות הלימוד ישירות כדי לקבל את המידע המלא והעדכני ביותר בנושא.

 

מוסד הלימוד תנאי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי
אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע) מועמדים המעוניינים להתקבל על סמך ממוצע בגרות בלבד נדרשים לממוצע 109 ומעלה, וכן לבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 90 ומעלה ובגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות בציון 90 ומעלה. במקרים מסוימים יכולה בגרות בכימיה ברמת 5 יחידות בציון 90 ומעלה להחליף את הבגרות בפיזיקה. כמו כן, יש צורך ברמת אנגלית של "בסיסי" ומעלה, כלומר ציון 85 במבחן אמי"ר.
עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה (ירושלים)

במסגרת המסלול עוקף הפסיכומטרי של המכללה, יש צורך בממוצע בגרות 105 ומעלה, בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 70 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 80 ומעלה, בגרות באנגלית ברמת 5 יחידות בציון 65 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 70 ומעלה. יש צורך גם ברמת אנגלית של לפחות 85 (בסיסי).


כמו כן קיימת אפשרות קבלה על סמך ממוצע בגרות 102 ומעלה, למועמדים שלהם לפחות 8 יחידות ריאליות. יש צורך בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בצין 70 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 80 ומעלה, בגרות באנגלית ברמת 4 יחידות בציון 70 ומעלה או ברמת 5 יחידות בציון 65 ומעלה ורמת "בסיסי" באנגלית.


לחלופין ניתן להתקבל על סמך ממוצע הציונים במכינה קדם אקדמית. המועמדים נדרשים לממוצע 93 במכינה, מתמטיקה באמת 4 יחידות בציון 90 ומעלה ואנגלית ברמת 4 יחידות בציון 70 ומעלה. יש צורך בציון 85 ומעלה במבחן מיון באנגלית כגון אמי"ר או אמיר"ם.

הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל (חיפה)
בין אפיקי הקבלה החלופיים המוצעים בטכניון מתקיימת גם אפשרות לקבלה ללימודי מדע והנדסה של חומרים, לרבות למסלולים המשולבים עם כימיה, ביולוגיה או פיזיקה, על סמך ציון בבגרויות ומבחני סיווג. את הציון המשוקלל, הקרוי בטכניון סכם, מחשבים בהתאם לנוסחה פנימית של מוסד הלימוד על סמך הציון בבגרויות ובמבחני סיווג פנימיים במתמטיקה ובפיזיקה. למסלול זה ניתן להגיש מועמדות רק כאשר ברשות המועמדים בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד בציון 70 ומעלה ובגרות באנגלית ברמת 5 יחידות. יש לציין כי המועמדים נדרשים להיבחן במבחני הסיווג גם אם הם פטורים מהם במסלולי קבלה אחרים. בוגרים של המכינה בטכניון יכולים להתקבל על סמך הציונים במכינה והציון בבחינות הסיווג במתמטיקה, כאשר ברשותם ציון 70 ומעלה בפיזיקה במסגרת המכינה, העומדים בתנאי זה פטורים ממבחן הסיווג בפיזיקה.
האוניברסיטה העברית (ירושלים)

כדי להתקבל על סמך ממוצע הבגרות יש צורך בממוצע 10.50 ומעלה. מועמדים שלפי החלטת האוניברסיטה נחשבים ראויים לקידום יכולים להתקבל על סמך ממוצע 10.15 ומעלה. על המועמדים להיבחן במבחן סיווג באנגלית ולהציג ציון 85 ומעלה (כלומר רמת "בסיסי" לפחות). יש לציין כי מאחר ומדובר במסלול משותף עם עזריאלי מכללה להנדסה יש צורך לעמוד בדרישות הסף של שני המוסדות כדי להתקבל ללימודים.

אוניברסיטת תל-אביב

כדי להתקבל ללימודי מדעי והנדסה של חומרים ללא פסיכומטרי, על המועמדים להציג ציון ממוצע 112 ומעלה בבגרות וכן ציון 92 ומעלה בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות וציון 90 ומעלה ברמת 5 יחידות בבגרות בפיזיקה או בכימיה.


אפשרות נוספת היא הצגת ציון 80 ומעלה בקורסים חדו"א 1 ו – חדו"א 2 או אלגברה ליניארית של אוניברסיטת תל-אביב, או הקורסים אינפי 1 ו – 2 של האוניברסיטה הפתוחה וכן קורס פיזיקה קלאסית 1 של אוניברסיטת תל-אביב.


על המועמדים להיות בעלי מקצוע ריאלי נוסף, כגון בגרות בפיזיקה, בכימיה או מקצוע טכנולוגי ברמת 5 יחידות בציון 70 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 80 ומעלה, או בגרות בביולוגיה ברמת 5 יחידות בציון 80 ומעלה.


בהתאם למתווה הקורונה של האוניברסיטה מועמדים יכולים להתקבל על סמך ממוצע 110 ומעלה וגם ציון 80 ומעלה במבחן סיווג במתמטיקה וכן עמידה בתנאים הבסיסיים שמציבה האוניברסיטה. מתווה זה מתייחס למועמדים לשנת הלימודים תשפ"א בלבד אשר נפגעו ישירות כתוצאה ממשבר הקורונה, ולפי שיקולי מוסד הלימוד.

 

אפיקי מעבר


אפיקי מעבר הם מסלול קבלה חלופי פרי שיתוף פעולה בין האוניברסיטה הפתוחה לבין מוסדות אקדמיים שונים. במסלול זה המועמדים לומדים באוניברסיטה הפתוחה מספר קורסי יסוד הנכללים בשנה א' של התואר ועל סמך ההישגים באותם קורסים יכולים להמשיך ללימודים במוסדות אקדמיים אחרים ושם להשלים את התואר, כחלק מהסכם שפועל בין המוסדות. הסטודנטים המתקבלים ללימודים באפיק המעבר פטורים מהמקצועות שלמדו באוניברסיטה הפתוחה וזוכים בנקודות הזכות המתאימות.


מועמדים להנדסת חומרים המעוניינים להתקבל במסגרת אפיק מעבר יכולים למצוא אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה לטכניון וכן אפיק מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת בן גוריון בנגב.


יש לציין כי מאחר ותחום החומרים אינו נלמד באוניברסיטה הפתוחה, המועמדים לומדים במסגרתה רק את קורסי הבסיס. אם הם אינם ממשיכים אל המסלול במוסד האקדמי המיועד הם יכולים להשלים את התואר בתחום משיק אחר הנלמד בפתוחה.
בכל אחד מהאפיקים, המועמדים נדרשם לעמוד בממוצע ציונים מסויים שמציב כל מוסד. כמו כן, לעיתים עליהם להשלים קורסים שאינם נלמדים באוניברסיטה הפתוחה ונכללים בשנה א', לפני תחילת לימודיהם.


על הלימודים


במהלך לימודים אלה, המשתייכים לתחום ההנדסה, הסטודנטים מתמקדים בתכונות חומרים, במבנה שלהם ובשימוש בהם לפיתוח של מוצרים מתקדמים לצורכי התעשייה. בין היתר הם לומדים על מתכות, פולימרים ותרכובות שונות.


הם מתחילים מהיכרות עם מדעי יסוד כגון פיזיקה, כימיה, מתמטיקה וטכנולוגיה. לאחר מכן הם מעמיקים בתהליכי העיבוד של חומרים שונים לפי צורכי הייצור והלקוח. כמו כן הם בוחנים את מכלול שלבי הפיתוח והייצור, החל מבחירת חומרי הגלם ותכנון של תהליכי הפיתוח הנחוצים, דרך הפעילות על פס הייצור ועד לקבלת מוצר מוגמר ובקרת האיכות הנדרשת.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסת חומרים בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על הנדסת חומרים בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור