רוצה פרטים על מדעי הרוח בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי הרוח ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על מדעי הרוח בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי הרוח ללא פסיכומטרי


מדעי הרוח הם תחום דעת ענף, במסגרתו עוסקים בהיבטים חברתיים ותרבותיים של האנושות: פילוסופיה, היסטוריה, ספרות, תולדות האמנות, קולנוע, ועוד.


מי שרוצים להשתתף בלימודים אקדמיים לתואר ראשון של תחומים אלו, יכולים כיום להתקבל למספר רב של אוניברסיטאות ומכללות ללא צורך בציון פסיכומטרי במדעי הרוח. במוסדות לימוד אלו קיימים מסלולי קבלה על סמך קריטריונים אחרים, כגון ממוצע בגרויות, מבחני כניסה חוגיים או מעבר קורסים ייעודיים.


מוסדות לימוד אפשריים

 

במוסדות הבאים מוצעים אפיקי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי:


האוניברסיטה העברית בירושלים:
באוניברסיטה מוצעים מסלולי קבלה ישירה על סמך תעודת בגרות וכן עמידה בדרישות אנגלית ועברית. קיים מסלול קבלה נפרד על סמך תעודת בגרות עבור מי שנמצאים בקבוצת ראויים לקידום, לקידום אוכלוסיות מוחלשות.


כדי להתקבל על סמך מסלול קבלה זה לתכניות במדעי הרוח, למעט חינוך, מדעי הקוגניציה, והתכניות הייעודיות "אמירים" ו"רביבים", יש להציג תעודת בגרות בממוצע 97.5. ראויים לקידום יכולים להציג בממוצע 94.


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה זו מוצעים מגוון אפיקי קבלה למי שרוצים להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי. ראשית, באוניברסיטה מוצע מסלול "נתיב לאקדמיה", הכולל השתתפות במספר קורסים במקצועות רלבנטיים, הנפרשים על פני כמה חודשים. בסיום המסלול, המשתתפים נדרשים לעמוד בבחינות גמר.


ציון בחינות הגמר משוקלל לסכם במקום הפסיכומטרי.


אפשרויות נוספות כוללות קבלה על סמך ממוצע בגרות ועמידה בחובות אנגלית. עקב משבר הקורונה, לשנת תשפ"א ניתן להתקבל ולהשלים בחינות אמי"ר לידיעת אנגלית ויע"ל לידיעת עברית (עבור מי ששפת ההוראה בתיכון בו למדו אינה עברית), במועד יולי 2020.


יש לשים לב כי לרבים מהמסלולים, בני 40 ומעלה יכולים להתקבל על סמך זכאות לבגרות וכן רמה בסיסית באנגלית.


ללימודי מקרא, ארכיאולוגיה והמזרח הקדום במתכונת דו מחלקתית ניתן להתקבל על סמך ציון סכם של 400 (משוקלל על פי ציון סופי בנתיב לאקדמיה וממוצע בגרות), או על סמך ציון נתיב לאקדמיה של 430.


לחילופין, ניתן להתקבל על סמך ממוצע בגרות של 90 ומעלה: יש לעמוד בדרישות לידיעת אנגלית ועברית.


ללימודי ספרות ללא פסיכומטרי, בהם לומדים ספרות עברית במתכונת דו מחלקתית, יכולים להתקבל מי שמחזיקים בציון סכם של 450 או ציון נתיב לאקדמיה של 450, ובלבד שיש להם ציון 80 ומעלה בבגרויות בספרות או הבעה ברמת 2 יחידות לימוד.


מי שרוצים להתקבל על סמך ממוצע בגרות, יכולים לעשות זאת בתנאי שברשותם ממוצע 90 ומעלה, וכן ציון 80 ומעלה ב – 2 יחידות ספרות או הבעה.


ללימודי לשון עברית במתכונת דו מחלקתית, סיפי הקבלה הם ציון סכם או נתיב לאקדמיה של 450 ומעלה, כולל ציון 80 ומעלה בבגרות בהבעה עברית.


מי שרוצים להתקבל על סמך ממוצע בגרויות, נדרשים להציג תעודת בגרות בממוצע 90 ומעלה, עם ציון 80 ומעלה ב – 2 יחידות הבעה עברית לפחות.


תנאי הקבלה זהים עבור תחומי הלימוד הבאים: היסטוריה של עם ישראל, מחשבת ישראל, לימודי תרבות ערבית יהודית, לימודים רב תחומיים במדעי הרוח והחברה במיקוד מדעי הרוח (חד מחלקתי ודו מחלקתי).


יכולים להתקבל מי שברשותם ציון סכם או נתיב לאקדמיה בלבד של 450, או לחילופין מי שברשותם ממוצע בגרויות של 90 ומעלה, כולל דרישות אנגלית ועברית.


באוניברסיטה זו ניתן להתקבל לתואר בהיסטוריה ללא פסיכומטרי וכן לתואר באמנויות, על סמך ציון סכם או נתיב לאקדמיה של 450, או לחילופין על סמך ממוצע בגרויות של 80 ומעלה.


ללימודי פילוסופיה ניתן להתקבל על סמך ציון סכם או נתיב לאקדמיה של 500, או לחילופין ממוצע בגרות של 90 ומעלה.
ללימודי ספרויות זרות ובלשנות במתכונת חד מחלקתית ודו מחלקתית ניתן להתקבל על סמך ציון סכם או נתיב לאקדמיה של 550 ומעלה, או לחילופין ממוצע בגרויות של 90 ומעלה, כולל ציון 90 לפחות ב – 5 יחידות אנגלית.


אוניברסיטת חיפה: בימים כתיקונם, דרישות הקבלה לאוניברסיטה כוללות ציון פסיכומטרי. עקב ביטול מועד אפריל 2020 של הבחינה בגלל משבר הקורונה, שונו תנאי הקבלה לשנת הלימודים תשפ"א.


קיימים מסלולים אליהם ניתן להתקבל על סמך עמידה במבחן כניסה חוגי, וכן כאלו שהקבלה אליהם מותנית בהשתתפות במסלול קדם תואר ראשון.


המועמדים יכולים להתקבל ללימודי אמנות ללא פסיכומטרי, על סמך הצגת תיק עבודות, עמידה במבחן כניסה חוגי מעשי (תרגיל בית ברישום), וכן בראיון קבלה אישי. מועמדים שמתקבלים במסגרת מסלול זה, מתקבלים על תנאי וצריכים להוכיח את עצמם במהלך שנת הלימודים ולהציג בסיומה הישגים אקדמיים מספקים.


על פי ההנחיות, אם יתאפשר לקיים מכינת קיץ, המועמדים יידרשו להשתתף בה ולסיים בהצלחה בציון נדרש.


גם במסלול זה יש לעמוד בדרישות לידיעת אנגלית ועברית – יש לבדוק מול מוסד הלימודים מה הדרכים לעמוד בהן עבור מי שאין ברשותם ציוני מבחן אמי"ר לסיווג אנגלית או יע"ל לסיווג עברית.


ללימודי ארכיאולוגיה ולימודי שפה וספרות ערבית, דרישות הסף הן לעבור מבחן קבלה חוגי.


הדרישות מהמועמדים שרוצים להתקבל ללימודי היסטוריה ללא פסיכומטרי כוללות מבחן חוגי, וראיון אישי. מסלול זה מתאים עבור מועמדים בעלי ממוצע בגרויות 95 ומעלה כולל בונוסים, וכן רמת אנגלית מתקדמים א' לפחות.


כדי להשתתף בלימודי אסיה, יש לקחת חלק במסלול קדם תואר ראשון. המסלול מיועד עבור בעלי ממוצע בגרות 75 ומעלה, 4 יחידות לימוד באנגלית בציון 80 ומעלה. מי שרוצים להתקבל לתואר במתכונת חד חוגית צריכים לסיים 3 קורסים במסגרת המסלול, ומי שרוצים להתקבל למתכונת הדו חוגית צריכים לסיים 2 קורסים כאלו. הציון הממוצע הנדרש בסיום הקורסים הוא 75 לפחות, 70 בכל אחד מהקורסים. הקורסים מהווים חלק מנקודות הזכות לתואר עבור מי שמסיימים את המסלול בהצלחה ומתקבלים ללימודים.


גם מי שרוצים להשתתף בלימודי פילוסופיה ללא פסיכומטרי, צריכים לסיים מסלול קדם תואר ראשון, בתנאים הנקבעים על ידי החוג. קיימת אפשרות להשתתף במסלול קדם תואר ראשון גם בסמסטר הקיץ, שכולל 3 קורסים מתוקשבים.


כדי להשתתף בלימודי המזרח התיכון ללא פסיכומטרי, יש להציג ממוצע בגרות 80 לפחות, ורמת אנגלית בסיסית לפחות, וכן לעבור מבחן כניסה חוגי. מי שהבגרות שלהם מתיכון בו ההוראה אינה בעברית, נדרשים להציג גם שליטה בעברית - ציון מבחן יע"ל או בחינה אוניברסיטאית מקבילה של 100 לפחות, או השלמת קורס אוריינות אוניברסיטאי.


תנאי הקבלה ללימודי לשון עברית, וכן לימודי ספרות עברית והשוואתית כוללים מבחן קבלה חוגי, והצגת רמת עברית נדרשת. לשם הצגת רמת עברית נדרש לעבור בחינת יע"ל בציון 125 לפחות (101 בחלק הפתח ו110 בחלק הסגור). לחילופין, ניתן להציג רמת עברית נדרשת על סמך מעבר בחינה אוניברסיטאית מקבילה.


המסלולים ללימודי יהדות ללא פסיכומטרי כוללים, בין היתר, לימודי מקרא, וכן לימודי תולדות ישראל. למסלולים אלו ניתן להתקבל על סמך השתתפות ב - 2 קורסים הנלמדים במהלך סמסטר הקיץ תש"פ, או סמסטר א' תשפ"א. את הקורסים יש לסיים בציון 75 כל אחד. דרישות השפה הן אנגלית מתקדמים א', וכן עמידה בהצלחה במבחן יע"ל.


ללימודי שפה וספרות אנגלית ניתן להתקבל על סמך בגרות בממוצע 90 ומעלה. בבגרות יש להציג 4 יחידות לימוד לפחות באנגלית, בציון 95 ומעלה, או לחילופין 5 יחידות בציון 85 ומעלה. בנוסף מתקיימת סדנת מיון חוגית.


מי שברשותם 5 יחידות לימוד באנגלית נדרשים להציג רמת מתקדמים א' בשפה זו, ומי שברשותם 4 יחידות באנגלית נדרשים להגיע לרמת מתקדמים ב' כדי להשתתף בלימודים.


כדי להשתתף בלימודי תולדות האמנות, יש לעבור בהצלחה את הקורס "אוריינות מידע", המשמש כמבחן קבלה חוגי, בציון מתאים על פי הקריטריונים שנקבעים על ידי החוג. לתוכנית פסיכודאלי, שמהווה הכנה לקראת לימודי תרפיה באמנות, יש להציג רמת אנגלית מתקדמים א' לפחות. התכנית כוללת תואר ראשון בשנתיים, ואינה מהווה קבלה אוטומטית לתואר השני בתרפיה באמנות, אך מאפשרת להתקבל ללא צורך בלימודי השלמה.


אוניברסיטת תל אביב: בשגרה, מוצעים באוניברסיטה מסלולי קבלה ללא ציון פסיכומטרי. עקב משבר הקורונה נפתחו תנאי קבלה למדעי הרוח על סמך ממוצע בגרות של 97 ומעלה. תנאים אלו תקפים לכל מסלולי מדעי הרוח, מלבד תכנית המצטיינים פכ"מ. כמו כן, אפשר במקום הממוצע, להציג זכאות לבגרות וכן ממוצע 85 ומעלה (ללא בונוסים) במקצועות החובה ההומניים.


אפשרות נוספת לקבלה מתאימה לזכאים לבגרות שהשלימו 3 קורסים מקוונים של אוניברסיטת תל אביב בציון ממוצע של 85 ומעלה.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטה מוצעים מסלולי קבלה מיוחדים עקב משבר הקורונה, על סמך ממוצע בגרויות ועמידה בדרישות אנגלית:

 

 

  • כדי להתקבל ללימודי אמנות יהודית, החוג הרב תחומי במדעי היהדות, החוג הרב תחומי במדעי הרוח, היסטוריה כללית, לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה, לימודי המזרח התיכון, לימודים קלאסיים, לשון עברית ולשונות שמיות, מחשבת ישראל, ספרות משווה, ספרות עם ישראל, פילוסופיה, תולדות ישראל ויהדות זמננו, תורה שבעל פה, תלמוד, תנ"ך, תרבות צרפת – יש להציג בגרות בממוצע 90 ומעלה.
  • מועמדים ללימודי תרבות צרפת שרוצים להתמחות בשפה וספרות צרפתית, צריכים להציג בגרות ב – 4 או 5 יחידות לימוד צרפתית בציון של 80 ומעלה.
  • ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה בעלי תעודת מורה דרך או תו תקן יכולים להתקבל גם על סמך ממוצע בגרויות של 85 ומעלה.
  • ללימודי בלשנות או ספרות אנגלית – ממוצע 100 ומעלה, וכן ציון מיון 120 באנגלית. עבור בלשנות אנגלית יש להחזיק בציון בגרות ב – 5 יחידות אנגלית של 85 ומעלה. עבור ספרות אנגלית יש להחזיק בציון בגרות באנגלית ב – 5 יחידות של 95 ומעלה.
שירות אישי חינם

צריך פרטים על מדעי הרוח בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על מדעי הרוח בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מדעי הרוח בלי פסיכומטרי