רוצה פרטים על רישום במרשם ההנדסאים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

רישום במרשם הנדסאים וטכנאים מוסמכים

רוצה לדעת על רישום במרשם ההנדסאים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רישום במרשם ההנדסאים והטכנאים המוסמכים


כדי לעבוד היום בפועל כהנדסאים בישראל יש צורך להשלים מספר שלבים, החל מסיום מוצלח של לימודים ייעודיים, דרך מעבר בחינות ממשלתיות וכן הגשת פרויקט גמר, שלאחריהם מקבלים את הדיפלומה הממשלתית. אחד השלבים האחרונים בדרך להשתלבות בשוק הוא רישום במרשם ההנדסאים והטכנאים המוסמכים. תהליך זה הוא חובה על פי חוק לבעלי הדיפלומות ורק לאחריו ניתן לקבל את הרישיון המקצועי ולהתחיל לעבוד.


את הפעולה מבצעים מול רשם ההנדסאים והטכנאים, גוף ממשלתי שאחרי על הסמכה ותיעוד של כל בוגרי הלימודים הטכנולוגיים בישראל. תהליך זה הוא פשוט למדיי וכולל צורך בשליחת מספר מסמכים, שלאחריה מתקבלת החלטה על אישור על ידי הרשם. לאחר השלמת התהליך וקבלת האישורים המתאימים, ניתן להשתלב בשוק כאנשי מקצוע מוסמכים ולהתחיל לעשות את הצעדים הראשונים לעבר קריירה טכנולוגית מבוקשת. בשוק של הים ישנה דרישה רבה לבוגרי הלימודים הטכנולוגיים ומגוון רחב של דלתות נפתחות בפניהן לקידום הקריירה.

 

מה מקנה הרישום


כאמור, רישום זה הוא שלב הכרחי ומחוייב בחוק בדרך לקבלת הרישיון המקצועי. כיום דורשת המדינה רישיון מן הבוגרים במרבית המקצועות, וכדי לקבלו יש להשלים קודם כל את התהליך באופן מוצלח ובהתאם לדרישות. חשוב להדגיש כי עבודה בתחום ללא אישור מוכר ומאושר מהווה עבירה פלילית וכן מסכנת את הציבור.


יש לציין כי מוסדות הלימוד הטכנולוגיים צריכים ליידע את בוגריהם שזכאים לקבלת תעודת המוסמך על הזכאות שלהם לבצע את המרשם. המכללות השונות, המחזיקות בציונים ובנתוני הסטודנטים, מודיעות למי שעומדים בכל התנאים כי הם יכולים להמשיך בתהליך ולגשת להירשם.


בוגרים הנרשמים במרשם זכאים במקרים מסוימים לזכות חתימה בהתאם לחוק ולתחום עיסוקם. בוגרי הנדסאי בניין מקבלים זכות חתימה על מבנים לפי המוגדר בחוק, בדרך כלל לגובה של עד ארבע קומות ובמבנים פשוטים. בוגרי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים מקבלים גם הם זכות חתימה על תכנון המבנים הפשוטים לפי דרישות החוק. בוגרי הנדסאי חשמל מקבלים זכות לרישיון חשמלאים לאחר השלמתו של התיעוד כחוק בפנקס, הדבר תקף גם לבוגרי טכנאי העומדים בכל התנאים בהצלחה.

 

תנאי הרישום


כדי להיות זכאים לרישום, על המועמדים להיות מעל גיל 18, אזרחי ישראל או תושבי ישראל, אשר שילמו כנדרש את האגרה. כמו כן, יש להחזיק בתעודת טכנאי או הנדסאי המוכרת על ידי מה"ט או משרד החינוך. לא רשאים להירשם מי שהורשעו בעבירות פליליות, בארץ או בחו"ל.

 

אופן הגשת הבקשות


כדי להגיש בקשה לרישום יש צורך להעביר אל המחלקה לרישום במה"ט מספר מסמכים רשמיים. בין היתר יש צורך למלא את הטופס הנדרש ובו פרטים אישיים וכן את הקבלה על תשלום האגרה. כמו כן, יש לצרף אישורים על השכלה רלוונטית, כלומר דיפלומה המאושרת על ידי מה"ט. בוגרי עתודה טכנולוגית נדרשים להציג את התעודה המאושרת על ידי משרד החינוך. יש צורך בשליחת התעודות המקוריות והעתקים חתומים שלהן. במקרים בהן התעודות ניתנו על ידי מוסדות מחו"ל, יש צורך בתרגום מוכר ומאושר לאותן דיפלומות.


אחד השלבים בתהליך הבקשה הוא תשלום אגרת רישום. גובהה של האגרה נקבע על ידי מה"א ועומד על כ – 89 שקלים. יש לציין כי גובה האגרה עשוי להשתנות מעת לעת לפי שיקולי מה"ט ובכל מקרה מומלץ לברר את הנושא מול הגורמים המוסמכים.


בסיום ההרשמה מוענקת לנרשמים תעודת רישום על ידי וועדת ההסמכה, תעודה זו היא אישור להשלמת תהליך ההרשמה בהצלחה.


משך טיפול בבקשות


במרבית המקרים, עוברים כ – 45 יום ממועד קבלת הבקשות במשרדי היחידה לרישום במה"ט ועד להחלטתו של הרשם בנושא זה. יש לציין כי במקרים של צורך לאשר תעודות ממוסדות במדינות בחו"ל, משך אישור הבקשות הוא לרוב ארוך יותר ועומד על כ – 60 ימים עד לקבלת החלטה סופית.

 

בדיקת הרשמה


ההרשמה נעשית בפניה ישירה אל הרשם או לחלופין ברשת, במערכת שאילתה יעודית לכך. משרד העבודה מפרסם באתר ייעודי רשימה מלאה של על אנשי המקצוע אשר רשומים באופן מוסכם על ידי הגופים המתאימים. כדי לקבל את המידע בנושא זה, הבוגרים צריכים להזין פרטים אישיים ובהם מספר תעודת הזהות במערכת ולחפש את שמם ברשימה. מידע זה מתעדכן מעת לעת על ידי היחידה להרשמה.

 

היחידה לרישום


הגורם הממשלתי האחראי על רישומם של בוגרי הלימודים הטכנולוגיים הוא היחידה לרישום. זהו גוף הפועל במסגרת מה"ט, וקיימים בו מספר מדורים נפרשים שכל אחד מהם מתייחס למקצוע אחר בלימודים הטכנולוגיים. זאת בהתאם להנחיות של וועדת הסמכה מתאימה.


ליחידה מספר תפקידים, בהם הרשמתם בפועל של בוגרי הלימודים הטכנולוגיים, וכן הנפקתן של תעודות מוכרות המעידות על השלמת תהליך זה, תעודה שמקנה את הזכות לשימוש בתואר המקצועי בפועל. היא מאמתת את התארים והתעודות שברשות המועמדים ואת התוקף וההכרה בהן.


כמו כן, היא אחראית על מתן מידע על תהליכים אלה לקהל הרלבנטי, וכן על מתן מידע על נהלים הרלבנטיים. נוסף על כך, היא מפעילה מדורים למרשם לפי תכניות הלימודים השונות הפועלות בארץ. היא גם מפעילה וועדות מקצועיות המיועדות להרשמתם של מי שהם בוגרי לימודים בחו"ל, הנדרשים לבדיקה של זכאותם ולבירור ההכרה בדיפלומה שברשותם ותוקפה בארץ.

 

פנקס ההנדסאים


"פנקס ההנדסאים" הוא כינוי לרשימה המאגדת את כל אנשי המקצוע במקצועות הטכנולוגיים, אשר מאושרת על ידי היחידה לרישום. מאגר זה מחולק לפי מקצועות כאשר בכל תחום מפורטים כל מי שעברו את תהליך ההסמכה בהצלחה וזכו לקבל את הרישיון כחוק. עם ההרשמה בפנקס זה וההופעה בו מקבלים כאמור את התעודה המעידה על תחום העיסוק ומועד הזכאות. ניתן לראות כי להופעה בפנקס כחוק יש חשיבות רבה לתחילת העיסוק במקצוע ולהשתלבות מוצלחת בשוק העבודה.

 

אודות מה"ט


מה"ט, או המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים, הוא אגף הפועל בזרוע העבודה של משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. גוף זה הוא האחראי על המוסדות להשכלה טכנולוגית בישראל, מבחינת פיקוח על המוסדות, תקצובם, קביעת תכניות הלימוד ועוד. מה"ט גם לוקח חלק בתהליך הענקת הדיפלומות לבוגרים והוא מפעיל את יחידות ההרשמה והוועדות המאשרות תהליך זה. מטרת העל של המכון היא קידום ופיתוח הלימודים הטכנולוגיים בישראל ומכך גם קידום התעשייה הישראלית.


גוף זה הוא גם העורך את מבחני מה"ט, בחינות הסמכה ממשלתיות שמהוות חלק מתהליך הכשרת אנשי המקצוע הטכנולוגיים. מבחנים אלה כוללים בחינות מעשיות ועיוניות בתחומים הנלמדים ובהתאם לתכניות הנקבעות בחוק.


במסגרת פיקוחו על תכניות הלימוד השונות, המכון עוסק בהתאמה של התכנים הנלמדים לצורכים של המשק ולצורכיו. הוא מעדכן מעת לעת את התכניות ונושאי הלימוד, את סוגי ההתנסויות ואופיין, לפי חידושים טכנולוגיים ותמורות המתחוללות במשק באותה עת. כמו כן, המכון יכול לפתוח או לסגור מגמות לימוד בהתאם לדרישה קיימת במשק הישראלי, למשל לצורך הכשרתם של אנשי מקצוע בענפים שנוצר בהם מחסור בהון אנושי.

 

לאחר סיום התהליך


עם סיום תהליך הרישום וקבלת התעודה יכולים בוגרי הלימודים הטכנולוגיים להשתלב בשוק העבודה בהתאם לתחום הסמכתם ולענף הלימוד שלהם. בפניהם נפתחות שלל דלתות בשוק העבודה הישראלי, כגון חברות הייטק, מפעלים, חברות עסקיות וגופים ממשלתיים. הם יכולים גם להמשיך לקדם את הידע והכלים שברשותם דרך השלמה לתואר מהנדס.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על רישום במרשם ההנדסאים?

רוצה לדעת יותר על רישום במרשם ההנדסאים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד רישום במרשם ההנדסאים
שאלות הגולשים בנושא
הנדסאי בניין - האם זה מקצוע מבוקש?
משכורת של הנדסאי מכשור רפואי
הנדסאי אזרחי - מבחני מהט
אובדן תעודת הנדסאי
פתרונות של מבחני מה"ט להנדסאי תעשייה וניהול
האם קיים ייתרון בללמוד עוד הנדסאי?
הנדסאים - איך מחשבים ציון ממוצע?