תואר שני בסיעוד באוניברסיטת בן-גוריון אילת

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון אילת - תואר שני בסיעוד.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בסיעוד באוניברסיטת בן-גוריון - קמפוס אילת


עם ההתפתחויות הטכנולוגיות וההתקדמויות בהבנה הרפואית, מקצוע הסיעוד מקבל יותר ויותר משקל כעולם ידע העומד בפני עצמו. כיום מקובלת תפישה הוליסטית וכוללנית של התחום: אחים ואחיות סיעודיים עוסקים הן בפן הסיעודי, שדורש היכרות מעמיקה עם מגוון נושאים רפואיים, והן בפן הניהולי שדורש יכולות מנהיגות, הובלה ויזמות.


כמו כן, מחקר בתחום הסיעוד הוא ענף פורה המעלה שלל סוגיות טיפוליות, ארגוניות, ניהוליות, וגם כאלו הקשורות בקשיים הפסיכולוגיים של המטופלים ושל העוסקים בתחום כאחד.


אחים ואחיות סיעודיים, שרוצים להתפתח מבחינה מקצועית, וכן מי שיש ברשותם תואר ראשון בסיעוד ומעוניינים ללמוד ולחקור לעומק שאלות אלו ואת הפתרונות העדכניים המוצעים להן, יכולים לעשות זאת באמצעות השתתפות בתכניות לימוד לתואר שני בסיעוד.


בין תכניות הלימוד המוצעות ברחבי הארץ, ניתן למנות את התכנית לתואר שני בסיעוד בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.


תכנית הלימודים


במסגרת הלימודים לתואר השני בסיעוד, הסטודנטים רוכשים הבנה רחבה במגוון היבטים בתחום הסיעוד: ניהוליים, ארגוניים, סטטיסטיים, רפואיים ופסיכולוגיים. זאת על מנת לספק לסטודנטים הכשרה מקצועית בשלושת המישורים של התחום: סיעוד, מחקר, וניהול.


כמו כן, במהלך הלימודים, הסטודנטים מקבלים יכולות מנהיגות והובלה וכישורי ניהול, תוך השתתפות בקורסים בנושאים רלבנטיים, ביניהם קורס ניהול ומנהיגות, קורס התמודדות עם לחץ ושחיקה, ועוד. הידע המקצועי שאותו מקבלים בקורסים השונים לגבי התנהלות ארגונית של מערכות הבריאות מסייע אף הוא לפתח הבנה מעמיקה והוליסטית של תחום הסיעוד.


הם לומדים על נושאים מורכבים כגון כאב, התמכרויות, וגרונטולוגיה מתוך ראייה רחבה של הצרכים האנושיים – לא רק הצרכים הפיזיולוגיים אלא גם הפסיכולוגיים, החברתיים והמנטליים.


הסטודנטים מקבלים כישורים לניתוח סטטיסטי, כמו עבודה עם תוכנת SPSS שנמצאת בשימוש רחב בניתוח נתונים. הם לומדים כלים סטטיסטיים רלבנטיים לתחומי הסיעוד, הביולוגיה ומדעי החיים בקורסים כמו ביוסטטיסטיקה.

 


מתכונת הלימודים


הסטודנטים משתתפים בקורסי חובה וקורסי בחירה, סמינר מחלקתי, סדנאות לכתיבה מדעית, ועוד. משקלם של קורסי החובה הוא 20 נקודות זכות, ושל קורסי הבחירה הוא 21 נקודות זכות.


הלימודים נמשכים כשנתיים, או 4-5 סמסטרים. הסטודנטים נפגשים פעם בשבוע, החל משעות הבוקר, ולומדים במהלך כ – 10 שעות.


נושאי הלימוד

 

 

  • כאב
  • ניהול ומנהיגות
  • ביוסטטיסטיקה
  • ביואתיקה רפואית
  • מבוא לגרונטולוגיה
  • טיפול בהתמכרויות
  • מבוא לאפידמיולוגיה
  • אנתרופולוגיה רפואית
  • מערכות הבריאות בישראל
  • התמודדות עם לחץ ושחיקה
  • ועוד


על מוסד הלימודים


אוניברסיטת בן-גוריון בנגב פועלת בהוראה ובמחקר אקדמיים בעיר באר שבע, מאז שנת 1969.


בשנת 2002 הוקם קמפוס אילת, בו מוצעים מגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון, לתואר שני, וכן להסבת אקדמאים לעבודה סוציאלית ולתעודת הוראה לתיכון.


בין התחומים שאותם ניתן ללמוד בקמפוס אילת לתואר שני: לימודי עבודה סוציאלית, לימודי מדעי החיים, לימודי מנהל עסקים, לימודי מנהל, חברה ומדיניות החינוך, ועוד.


קיים היצע מלגות המיועד לסטודנטים בקמפוס אילת, כולל כאלו ייעודיות לחיילים משוחררים, וכן מלגות שכר לימוד שבמסגרתן העומדים בקריטריונים יכולים לקבל אף מימון מלא. יש לוודא את התנאים מול מוסד הלימודים.


תנאי קבלה


תכנית הלימודים לתואר השני בסיעוד מיועדת לבוגרי תואר ראשון בסיעוד, שממוצעם הוא לכל הפחות 80. קיימת אפשרות להתקבל על תנאי לסטודנטים שממוצעם הוא 75 ומעלה.


על המועמדים לעבור בהצלחה מבחן ממיין, בו הנבחנים קוראים מאמר באנגלית ועונים עליו בעברית. ניתן להיעזר במילון, וכן להשתתף בקורס הכנה לקראת המבחן.


נוסף על כך, המועמדים נדרשים לעמוד בראיון אישי ושאלון לקבלה, באמצעותם בודקים את התאמתם ללימודים.

 


תעודה


כדי להיות זכאים לתואר השני, יש לעבור מבחן מסכם ולסיים את התואר בציון ממוצע של 65 לפחות.


מי שמסיימים את הלימודים בהצלחה ועומדים בחובות האקדמיות, זכאים לתואר שני M.N. בסיעוד, מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

 


אפשרויות תעסוקה


התואר השני בסיעוד מתאים לאחיות ולאחים סיעודיים שרוצים להתקדם ולצמוח מבחינה מקצועית, כולל לדרגות ניהוליות.


כמו כן, מי שמתעניינים במחקר בתחום הסיעוד יכולים ללמוד לאחר מכן ללימודי תואר שלישי בסיעוד באוניברסיטאות בארץ או בעולם, מה שמאפשר להמשיך את העיסוק המחקרי באקדמיה, וכן במכוני וגופי מחקר פרטיים או ציבוריים.

 

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: קמפוס אילת - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - בן-גוריון קמפוס אילת

כלים שיעזרו לך לבחור