תואר שני במזרח תיכון באוניברסיטת בן-גוריון אילת

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון באילת - תואר שני במזרח תיכון.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במזרח התיכון בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון

 

מזרח תיכון חדש

 

במהלך ההיסטוריה האזור של המזרח התיכון עבר תהפוכות רבות, מהממלכות של האשורים והבבלים, דרך היוונים והרומאים ועד הכיבוש האסלאמי החולש על מרבית האזור גם בימינו אנו. חקר המזרח התיכון סוקר את האזור הגיאוגרפי על ההיבטים ההיסטוריים שלו ואת התמורות שחלו בו מבחינה דתית, תרבותית, מדינית וכלכלית.

 

הלומדים תחום זה מקבלים את הכלים להתבוננות על המצב הקיים באזור דרך משקפת היסטורית אשר מבהירה את המהלכים שחלו מימי קדם ועד זמננו אנו. כל זאת בעזרת הסתמכות על כתבים מקומיים, עדויות אנושיות והכרה מקרוב של הגורמים הפועלים והמשפיעים על מקבלי ההחלטות במזרח התיכון.

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני במזרח התיכון בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון מקנה לסטודנטים ראייה רחבה על ההיבטים השונים הקיימים במזרח התיכון. הסטודנטים לומדים על הפוליטיקה האזורית ועל ההשפעות הפנימיות והחיצוניות שלה, על ההיגיון התרבותי של החברות באזור ועל ההתהוות ההיסטורית שלהן, אשר כל אלה עומדים ברקע האקטואלי של המזרח התיכון כיום.

 

תכנית זו חולשת על תחומים רבים והיא משלבת מתודות מחקר הן מתחום מדעי הרוח, כמו פילוסופיה, ספרות, מדעי הדתות, חקר התרבות והיסטוריה והן גישות במדעי החברה כמו סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. כל אלה מלמדים את הסטודנטים על כלל ההיבטים החברתיים, התרבותיים והפוליטיים המניעים את המזרח התיכון.

 

מתכונת הלימוד

 

מסלול התואר השני נמשך כשנתיים. הקורסים מתקיימים ביום לימודים מרוכז. מתכונת הלימוד כוללת קורסים מתודולוגיים, קורסי סמינר וקורסי רפרט. בקמפוס אילת מתקיימים הלימודים במסלול ללא תזה בלבד.

 

נושאי לימוד

 

  • עסקים וחברה במזרח התיכון
  • מעמד הביניים במזרח התיכון
  • מדינה וחברה באיראן המודרנית
  • דמוקרטיה וזכויות אדם באסלאם
  • אדריכלות ואמנות בארצות האסלאם    
  • חקר המזרח התיכון
  • אומה כתוצר תרבותי
  • תרבות בעולם הערבי
  • חברות ערביות בנות זמננו    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

קמפוס אילת הוא חלק בלתי נפרד מאוניברסיטת בן גוריון והוא שווה לקמפוס שבנגב בכלל ההיבטים, הן בתארים שהבוגרים מקבלים והן בתכניות הלימוד וברמה האקדמית. כיתות הלימוד הקטנות יוצרות אווירה סטודנטיאלית קהילתית ויחסים אישיים עם סגל האוניברסיטה. בקמפוס אילת אפשר ללמוד במגוון תכניות לימוד לתואר ראשון ולתואר שני, ובהן תואר שני במקרא, תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים, תואר שני במנהל עסקים ותואר שני במנהל, חברה ומדיניות החינוך.

 

תנאי קבלה

 

התואר השני בקמפוס אילת הוא במסלול כללי ללא תזה בלבד. ישנה אפשרות לסטודנטים לעבור למסלול מחקרי במחלקת האם בקמפוס באר שבע, בכפוף לעמידה בתנאי המעבר הנדרשים.

 

כדי להתקבל למסלול ללא תזה בקמפוס אילת יש צורך בתואר ראשון בלימודי מזרח תיכון מאוניברסיטת בן-גוריון או מוסדות אחרים, בממוצע 80 ומעלה. בוגרי מחלקות אחרות באוניברסיטת בן-גוריון או מוסדות אחרים בעלי ממוצע 80 ומעלה מחויבים בלימודי השלמה לפי קביעת וועדת הקבלה המחלקתית.

 

כדי להתקבל למסלול המחקרי בקמפוס האם בבאר שבע - יש צורך בסיום חובות השמיעה של 4 סמינרים בציון 85 ומעלה, לפי אישוא של וועדת המוסמעים הפקולטית והמחלקתית. בוגרי המסלול הלא מחקרי אשר מסיימים בממוצע 85 ומעלה. יש צורך בהמלצה של מרצה שלו הוגשה העבודה הסמינריונית לתואר השני.

 

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל חובות התואר, לרבות הגשת עבודת הגמר, מקבלים תואר M.A במזרח התיכון מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התואר ממשיכים באקדמיה במחקר ובהוראה והם משתלבים בשוק העבודה כיועצים פוליטיים, כפרשנים באמצעי התקשורת, בכוחות הביטחון, במוסדות ציבור ובחברות פרטיות שיש להן קשרי מסחר במזרח התיכון.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: קמפוס אילת - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - בן-גוריון קמפוס אילת

כלים שיעזרו לך לבחור