תואר שלישי בהנדסת חשמל בטכניון

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שלישי? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על טכניון - דוקטורט בהנדסת חשמל.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שלישי בהנדסת חשמל בטכניון - מכון טכנולוגי לישראל


הטכניון מאפשר לחוקרים מצטיינים בתחום החשמל והמחשבים לקחת חלק בתכנית תואר שלישי בהנדסת חשמל. מסלול זה מאפשר להם לערוך מחקרים מעמיקים ומשמעותיים בשלל תחומים הנדסיים. בישראל של היום ישנו מחסור ממשי בחוקרים בתחום הנדסת החשמל וזאת על אף הדרשה הגבוהה לבעלי תארים מתקדמים בתעשייה ובעולם ההייטק. חברות וסטארט אפים מצליחים רבים נוסדו על ידי מהנדסים שברשותם תואר שלישי, שיכולים ליישם את הידע הטכנולוגי והמחקרי המעמיק שברשותם כדי להצעיד קדימה את הפיתוח בחברות שלהם.


תכנית הלימודים


במהלך התכנית לתואר שלישי בהנדסת חשמל, תלמידי המחקר עוסקים במחקרים מתקדמים שיכולים לסייע לקדם את הידע בתחום הנדסת החשמל והמחשבים בארץ ובעולם. תחומי המחקר של הפקולטה מקיפים שלל סוגיות מדעיות והנדסיות מתקדמות בתחום החשמל, האלקטרוניקה וענפים משיקים. תלמידי המחקר יכולים לעסוק בנושאים כגון בקרה, ננו אלקטרוניקה, פוטוניקה ועוד מבחר תחומים מתקדמים. בפקולטה מאפשרים לתלמידי המחקר להקדיש את זמנם למחקר של סוגיות מתקדמות בעולם הנדסת החשמל ולהעמיק את הידע והכלים המחקריים שברשותם.


הפקולטה מפעילה מספר מעבדות שבהן יכולים להשתלב תלמידי המחקר. בין המעבדות השונות הפועלות בה נכללות מעבדת דימות היברידי, מעבדה לרובוטיקה ובקרה, מעבדה לאלקטרומגנטיות חישובית, מעבדת מחקר בפוטוניקה מתקדמת, מעבדת אלקטרודינמיקה, מעבדה למעגלים בתדר גבוה, מעבדה לעיבוד אותות, מעבדת אלקטרוניקה של תחמוצות ועוד שלל מעבדות. כמו כן, פועלים מרכזי מחקר כגון מרכז לחקר מעגלים, מרכז חקר הננוטכנולוגיה, מרכז לחקר ננו אלקטרוניקה, מרכז לחקר אופטיקה אלקטרונית ומרכזים נוספים.

 


מתכונת הלימוד


את תכנת הדוקטורט צריכים תלמידי מחקר להשלים עד פרק זמן של 12 סמסטרים. עליהם להקדיש לפחות שלושה ימים שבועיים למחקר פעיל בטכניון או במסגרות חיצוניות לו.


מוסד הלימוד מציע מלגות שונות לתלמידי המחקר כדי לסייע להם להתמקד בעבודה המחקרית ולעודד מצוינות. בין המלגות לתואר שלישי קיימות כאלה המוענקות על סמך נושא המחקר ואחרות על הצטיינות אקדמית.


נושאי מחקר


בין הנושאים הנחקרים כיום בפקולטה להנדסת חשמל אפשר למצוא את התחומים הבאים:

 

  • מקורות אנרגיה מתחדשים
  • בקרה ורובוטיקה
  • ראייה ממוחשבת ועיבוד אותות
  • מיקרו אלקטרוניקה
  • מערכות VLSI ורשתות מחשבים
  • תהליכי המרת אנרגיה
  • אלקטרודינמיקה והתפשטות גלים
  • מערכות למידת מכונה   
  • סיבים אופטיים ואופטו אלקטרוניקה   
  • ועוד


על מוסד הלימוד


בפקולטה להנדסת חשמל פועל גם מסלול ישיר לדוקטורט, שמתאים לסטודנטים מצטיינים לתואר שני בהנדסת חשמל שתחום המחקר שלהם בתזה מתאים להרחבה לעבודת דוקטורט. כמו כן, קיים מסלול מיוחד לדוקטורט שמיועד לסטודנטים מצטיינים ללימודי הנדסת חשמל או לימודי הנדסת מחשבים שמחזיקים ביכולות מחקריות שיכולות להתאים למסלול הדוקטורט. בוגרי תואר שני לא מחקרי יכולים במקרים מסוימים ללמוד בתכנית להשלמת תזה, הידועה בשם "מחקר גישוש".


בית הספר ללימודים מתקדמים של הטכניון עורך מגוון של מסלולים נוספים לתואר השלישי. בתחומי ההנדסה ניתן למצוא בין השאר תואר שלישי בהנדסת תעשייה וניהול, תואר שלישי בהנדסת תוכנה ותחומים נוספים. כמו כן, קיימות תכניות דוקטורט בענפים מדעיים, בהן תואר שלישי במתמטיקה, תואר שלישי בפיזיקה, תואר שלישי במדעי המחשב ועוד.


תנאי קבלה


לתכנית יכולים להתקבל בעלי תואר שני בהנדסת חשמל אשר השלימו מסלול מחקרי עם תזה שעומדים בכל דרישות מוסד הלימוד. על המועמדים לאתר מנחה מקרב סגל הפקולטה שיכול לשמש להם מנחה לכתיבת עבודת הדוקטורט. כמו כן, עליהם להציג מסמכים שונים כגון גיליונות ציונים והמלצות מגורמים אקדמיים שמעידים על כישורי המחקר.


ההחלטה על קבלה לתכנית מתקיימת על ידי וועדה ללימודים לתארים מתקדמים של הפקולטה להנדסת חשמל. הוועדה בוחנת את ההתאמה של המועמדים ומעריכה את הסיכויים שלהם להצלחה בתכנית לתואר שלישי על סמך קריטריונים שונים כגון פרסומים

קודמים, המלצות מגורמים מקצועיים או מחקריים והערכות על עבודת התזה.


תעודה


תלמידי המחקר שמשלימים את המסלול בהצלחה זכאים לתואר שלישי PhD שמוענק על ידי הטכניון.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

עוד מסלולי לימוד - הטכניון - מכון טכנולוגי לישראל

כלים שיעזרו לך לבחור