קורס שף סוג 5 במכללת מישלב

קורס שף סוג 5 במכללת מישלב

קורס שף סוג 5 במכללת מישלב

 

אנשי המקצוע במטבח המסעדה ניצבים בפני אתגרים לא פשוטים, הם מוציאים ביום אלפי מנות וצריכים להקפיד על סטנדרטים של איכות ומצוינות כדי לזכות באהבתם של הסועדים. מי שעומד בראש העובדים הוא השף, שעל כתפיו מוטלת אחריות רבה. הוא נדרש לפקח על התהליכים שמתרחשים במטבח, לבנות את התפריטים ולתכנן את המנות ולדאוג גם לפן הכלכלי והתפעולי במטבח. משרד העבודה והרווחה מפקח על ענף המזון ודורש מן העובדים בענף לקבל דיפלומות מקצועיות בתחום הטבחות.


מכללת מישלב מאפשרת לעוסקים בתחום המזון לפתח את הכלים המקצועיים שברשותם ומפעילה קורס שף סוג 5. זהו קורס טבחות שמאפשר לטבחים מנוסים לשדרג את ההסמכה שבידיהם ולהגיע לרמה הגבוהה ביותר בהסמכות הממשלתיות בתחום הבישול. הקורס מוכר על ידי משרד העבודה והרווחה והוא מכין את המשתתפים לקבלת תעודת מקצוע ממשלתית בתחום הבישול, תוך שהם מקבלים ציוני מגן לקראת מבחני הגמר לקבלת התעודה. הקורס נערך בשלוחת מוסד הלימוד בתל אביב.


תכנית הלימודים


לאורך הקורס המשתתפים מפתחים ומרחיבים את הידע הקולינרי שברשותם וכן את יכולות הניהול בתחום הבישול. הם מתוודעים לפתרונות מקצועיים לייעול תהליכי העבודה במטבחים במסעדות ובמלונות ולומדים על חידושים טכנולוגיים בעולם המזון. בהמשך, הם דנים בשיטות לבניית תפריטים ולבדיקתם של תפריטים קיימים וכן סוקרים היבטים פיננסיים שכרוכים בניהול תקציבים בתפעול מטבח. נוסף על כך, הקורס מקיף את מגוון התקנות והחקיקה בתחום המזון, המשתתפים מכירים תקנות שנוגעות לבטיחות מזון ולהיגיינה במטבחים ומכירים לעומק את דרישות משרד הבריאות מן השפים.


מתכונת הלימוד


היקפו של הקורס הוא כ - 34 מפגשים. הוא מתקיים במתכונת קורס ערב בבישול שבו מתקיימים שיעורים אחת לשבוע. הקורס משלב תרגולים פרקטיים של תהליכי עבודה במטבח, לצד הכנה לקראת מבחני משרד העבודה והרווחה לקראת קבלת תעודת המקצוע.


נושאי הלימוד

 

  • תקנות משרד הבריאות
  • ציוד וטכנולוגיה במטבח
  • בישול בריא ותזונה נכונה
  • מנות עיקריות ועיבוד בשר
  • מחלקות במסעדות ומלונות
  • הזמנות מיוחדות וקבלות פנים
  • קבלת החלטות במקרה תקלה   

 

סגל הוראה


סגל הקורס כולל מגוון מומחים בתחום הבישול. ביניהם נכללים שף ויועץ ששימש יושב ראש איגוד השפים הישראלי; שף בכיר שמומחה למטבח המרוקאי והים תיכוני, זוכה מדליות בתחרויות בתחום הבישול; שף שמומחיותו בתחום תברואת המזון; מומחה בביקורת ותמחור בתחום המזון והמשקאות; עורכת דין שמומחית בהסכמים קיבוציים ודיני עבודה בענף המזון; ומרצים נוספים.


על מוסד הלימוד


במגמת ניהול מערכות מזון של המכללה מתקיימים שלל קורסים, בהם קורס ניהול מטבח מוסדי, קורס מנהלי מזון ומשקאות וקורס היגיינה ובטיחות במזון. מוסד הלימוד מפעיל עוד מגוון של מגמות כגון מגמת חשמל, מגמת חשבונאות ומיסים, מגמת אחזקה ואיכות הסביבה, מגמת מקצועות האש והבטיחות, מגמת מים ותשתיות ומגמות נוספות.


תנאי קבלה


לקורס יכולים להתקבל מועמדים שברשותם לפחות תשע שנות ניסיון מקצועי בתחום הטבחות, מהן שנה אחת לפחות בארץ. כמו כן, מתקבלים בעלי תעודת טבחות סוג 3 שברשותם שנתיים לפחות של ניסיון מקצועי או מי שהם בעלי תעודת טבחות סוג 4 שברשותם שנת ניסיון מקצועי לפחות.


במסגרת תנאי הקבלה לקורס, על המועמדים להציג אישורים המעידים על ניסיונם המקצועי בטבחות לרבות עדויות על תאריכי ההתחלה והסיום בעבודה מצד המעסיקים. מי שברשותם ניסיון כטבחים בצבא נדרשים להציג אישורים מטעם צה"ל על תפקידם.


תעודה


לאחר תום הקורס, המשתתפים ניגשים למבחנים חיצוניים שנערכים על ידי משרד העבודה והרווחה, מכללת מישלב מעניקה להם ציון מגן למבחנים אלה. מי שעוברים בהצלחה את המבחנים מקבלים תעודת "שף סוג 5" שמוענקת על ידי משרד העבודה והרווחה.

עוד מסלולי לימוד - מכללת מישלב