פה, שם ובכל מקום - איפה באמת מצליחים ללמוד?

22/6/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (3,875 צפיות)

תקופת מבחנים יכולה להביא איתה הרבה הסחות דעת, ייאוש, חוסר זמן, לילות לבנים - או בקיצור, המון דברים שהם לא למידה. מסתבר שכדי להצליח באמת לא חשוב רק להשיג את הסיכומים הכי טובים, אלא גם לדעת איפה ומתי לשבת לחרוש עליהם. לקראת תקופת מבחנים מצאנו את התשובה לשאלת השאלות: היכן באמת נצליח ללמוד?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איפה ומתי בתקופת מבחנים


איך ליצור סביבה לימודית?


תורת הפנג שוואי, התורה הסינית של איזון אנרגיית החיים, מעניקה חשיבות רבה לאופן בו הבית והסביבה הקרובה שלנו מאורגנת. מבלי להיכנס לניו אייג', מסתבר שלא חשוב רק מה לומדים, אלא גם מתי ובעיקר איפה לומדים. בין אם אתם מאלה שלומדים בספרייה עם ערימות ספרים מסביב, בבתי קפה עם אספרסו כפול צמוד או מאלה שפשוט נועלים את עצמם בחדר ל"מעצר בית" עד לסוף תקופת המבחנים, בטח תסכימו שלמקום בו אנחנו לומדים יש משקל גדול באפקטיביות הלמידה.


כמה פעמים ישבנו ללמוד אבל לא באמת למדנו? עם כמה שחשוב ללמוד, יש אלף ואחת הסחות דעת שיכולות לצוץ בזמן שיושבים לחרוש. עכשיו כשתקופת המבחנים ממש מעבר לפינה, הנה כמה רעיונות שיכולים לעזור לארגן סביבה לימודית יעילה, כדי שאולי סוף סוף נצליח ללמוד משהו בסמסטר הזה.


ללמוד ב"זמנים המתים" בעבודה


בשביל הרבה מאיתנו, עבודות סטודנט הן לא בדיוק הדבר הכי מעניין בעולם. במשמרות נוצרו לפעמים "שעות מתות" שבהן בדרך כלל פשוט יושבים ומחכים שהזמן יעבור, או במקרה הטוב מעבירים את הזמן בפייסבוק או בווטסאפ. ועדיין, דווקא הזמנים המשמימים האלה יכולים לעזור לכם לעבור על כמה שורות מהסיכומים או לקרוא עוד מאמר, וכדאי להתחיל לנצל אותם. ללמוד בעבודה יכול להיות יעיל במיוחד לאלה שיש להם שותפים מרעישים במיוחד או אפילו לאימהות עם ילדים קטנים, שמתקשות למצוא זמן שקט ללמידה בבית.


לין (26) סטודנטית ללימודי פסיכולוגיה, מסכימה: "במקצוע כמו פסיכולוגיה, שבו המון מהלמידה מבוססת על קריאה של המון מלל, גיליתי שבתקופת מבחנים פשוט אין מספיק זמן לקרוא כל כך הרבה חומרים. אני עובדת במוקד מכירות בטלפון, אז כשיש קצת זמן מת במוקד אני מנצלת את זה כדי לקרוא לפחות חלק מהמאמרים. הרבה מהחבר'ה הסטודנטים פה עושים את זה. איך שהוא, קרה שהגעתי לסוף הסמסטר ולא הסתכלתי על המאמרים פעם אחת. טעות שלא אעשה שוב. מזל שיש משמרות," היא מתלוצצת.


מתנתקים - עומדים בפני הפיתוי הטכנולוגי


אם כבר החלטתם לשבת ללמוד בבית, הביאו למקסימום את היעילות של הישיבה. נתקו את כל המכשירים החשמליים והסחות הדעת מסביב: טלוויזיה, סמארטפון, הפייסבוק וחבריהם. זה ישאיר לכם פחות דברים שיכולים להסיח את דעתכם וגם ישאיר לכם למה לצפות אחרי שתסיימו ללמוד.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 

 


קחו אתכם את הסיכומים לכל מקום


אתם אף פעם לא יודעים איפה יכולות להפתיע אתכם כמה דקות פנויות. התור בסופר מתארך לממדי ענק? האוטובוס נתקע בפקק? הנה בדיוק כמה דקות שבהן אפשר לעבור על סיכום קצר או לקרוא נקודות חשובות שהכנתם מראש ושמרתם בסמארטפון, למקרה הצורך.


נור (25), סטודנטית ללימודי סיעוד, גילתה שיצא דווקא משהו טוב מהנסיעות הארוכות והאיומות לקמפוס. "תמיד הייתי מתמרמרת על הנסיעה של שעה הלוך ושעה חזור כל יום ללימודים, שנאתי את זה. בתקופת מבחנים, הבנתי שאפשר להוציא משהו טוב מהזמן הזה. הייתי מסתכלת על סיכומים באייפון בזמן הנסיעה, רק ככה יש סיכוי לזכור את כל החומר באנטומיה, שפשוט לא נגמר. יש הרבה שאומרים שקשה ללמוד בנסיעה ושקשה להתרכז ככה אבל לי זה לא מפריע, כנראה שהרווחתי."


ויהי אור - אור ואוויר יעשו לכם טוב


זה אולי נראה טריוויאלי ומובן לכולם, אבל עדיף תמיד ללמוד בחדר מואר היטב. מסתבר שלאור יש השפעה על רמת הקליטה ועיבוד המידע של המוח שלנו, כשהעדיפות היא לאור שמש ישיר ולא לתאורה מלאכותית. לאלה מצטרפים גם שיקולים כמו אוורור טוב וטמפרטורה נעימה. אז כבו את הנרות וצאו אל האור. הלמידה שלכם רק תרוויח מזה.


אמנות קביעת הלו"ז


בתקופת מבחנים, נראה כאילו הלמידה השתלטה על כל החיים ולא נשאר זמן לעשות כלום חוץ מללמוד. אפילו אכילה נראית לפעמים כמו מותרות. העניין הוא שהתקופה לא חייבת להיראות כך, ועם קצת תכנון אפשר לעשות סדר בבלגן. טיפ יעיל הוא לקבוע מראש שעה מסוימת בשבוע שבה אתם חייבים, פשוט חייבים לשבת ללמוד, ויהי מה. אפילו שימו לכם תזכורת או רשמו את זה ביומן. אל תקבעו שום דבר על השעות היקרות האלה, וככה יהיו שמורים לכם בצד פרקי זמן שבהם לא יהיה לכם תירוץ אחר- עבודה, חברים, חתונה ושאר ירקות - ותהיו חייבים להתחיל ללמוד באמת.


ציפורי לילה או טיפוסים של בוקר? מוצאים את השעות החזקות ללמידה


לכל אחד מאיתנו יש את הזמן ביום שבו אנחנו ערניים ואפקטיביים יותר. לחלקנו, לשבת ללמוד בשעות הבוקר זו הדרך הכי טובה לזכור משהו. אחרים יכולים לזכור משהו רק אם השמש כבר שקעה. מצאו את השעות הטובות שלכם, אלה שאתם יודעים שבהן אתם בשיא שלכם. העדיפו ללמוד בשעות האלה וככה תוכלו להפיק יותר מכל פעם שתשבו לחרוש.


יותם (27), סטודנט ללימודי משפטים, משתף: "בתור מי שעובד משרה מלאה בנוסף ללימודים, אני יכול להעיד שכל רגע פנוי הוא זמן יקר. נורא הופתעתי לגלות שהזמן שבו אני הכי חד לשבת וללמוד הוא דווקא בשעות הקטנות של הלילה, אחרי העבודה. רק אז אני באמת מצליח לזכור משהו. אני בשנה שלישית ומכל העבודות שהכנתי לכל התואר, אלה שכתבתי אחרי 3 בלילה יצאו הכי טובות וקיבלו את הציון הכי גבוהה." בקיצור, כדאי לכל אחד למצוא את השעה שלו ללמידה, גם אם הממצאים הם לא הכי שגרתיים.