לשלב עבודה ולימודים: איך עושים את זה נכון?

31/8/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (13,669 צפיות)

ימי הקיץ הם זמן טוב לנפוש ולהירגע, אבל גם הזדמנות מצוינת למצוא עבודה לזמן הלימודים. האם יש דרך שבה העבודה הסטודנטיאלית יכולה לקדם אותנו לעבר קריית החלומות שלנו? ואיך בכלל מוצאים עבודה בזמן הלימודים? הכל על שילוב עבודה ולימודים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


עבודה בזמן הלימודים: איך עבודת הסטודנטים שלכם יכולה לפתוח לכם דלת לקריירה


במציאות של היום, כמעט בלתי אפשרי להסתדר מבחינה כלכלית בלי עבודה בזמן הלימודים. שכר לימוד, שכר דירה, הוצאות, כל אלה הופכים את החיים למסובכים במיוחד לסטודנטים בישראל. לאלו מאתנו שלא זכאים למלגות קיום ולימוד, עבודה היא כמעט הכרח.


סקרים שערכה התאחדות הסטודנטים הארצית בשנים האחרונות מראים שכ - 80 אחוזים מהסטודנטים עובדים במהלך הלימודים. חלק עובדים במשרה חלקית, בעוד אחרים מנסים לשלב משרה מלאה עם הלימודים. רק מיעוט קטן מצליחים ללמוד ולהתרכז רק בלימודים, בלי לעבוד בכלל. עם זאת, עבודה בזמן הלימודים היא לא בהכרח חיסרון, אפילו להיפך.


עבודת הסטודנטים יכולה להיות הזדמנות להכין את עצמנו ל"עולם האמיתי", זה שמחכה לנו אחרי שנסיים ללמוד. זה לא תמיד נראה כך, אבל מסתבר שדווקא יש הרבה יתרונות לעבודה בזמן התואר, מעבר לכסף שנכנס לנו כל חודש לחשבון. אז עכשיו, כשהקיץ עוד מעט נגמר והשנה האקדמית מתקרבת (זה יקרה יותר מהר ממה שנראה לכם), זה בדיוק הזמן למצוא את העבודה שתסדר לכם את התואר, ומי יודע, אולי גם את הדרך אחריו.


צוברים קשרים ומגיעים מוכנים - היתרונות של עבודה בזמן הלימודים


קודם כל, סטודנטים שעובדים במהלך הלימודים רוכשים כישורים ומיומנויות שלא בהכרח יש לחבריהם שאינם עובדים. סטודנטים עובדים לא רק מאריכים את קורות החיים שלהם, הם גם מקבלים מושג איך מתנהל שוק העבודה ואיך נראים החיים שאחרי התואר הראשון. ברור לגמרי שלפעמים העבודות שתעבדו בהן לא יהיו קשורות בדיוק למקצוע אותו אתם מתכננים לרכוש, אבל כל עבודה היא הזדמנות וחשוב לזכור זאת. אפילו לחץ הזמן לו תהיו נתונים הוא דימוי טוב של מה שמחכה בהמשך הדרך.


קשרים הם תמיד דבר טוב. בשפה מקצועית זה נקרא נטוורקינג. עבודת הסטודנטים שלכם יכולה להיות דרך טובה לצבור קשרים, שיכולים לעזור לכם מאוד בהמשך החיים. לא תמיד תוכלו לדעת לאן החיים המקצועיים יובילו אתכם כשתסיימו ללמוד. אפילו מהתפקידים הכי זוטרים אפשר להתקדם לתפקידי ניהול, דרך קשרים מקצועיים שצברתם ואנשים שהרשמתם. הלימודים הם גם זמן טוב להכיר הרבה אנשים חדשים, מהחוג שלכם וגם מחוגים אחרים. מכללות ואוניברסיטאות עורכים בדרך כלל גם כנסים או ירידי תעסוקה שיכולים לעזור להוסיף כמה קשרים לרשימה. הכלל הוא שאין דבר כזה יותר מדיי קשרים.


ובהקשר אחר לחלוטין, העבודה יכולה להיות הזדמנות לקחת פסק זמן מהלימודים. לימודים יכולים להיות מתישים ותובעניים במיוחד. עד כמה שזה מוזר לומר, העבודה יכולה לפנות לכם פרק זמן של כמה שעות שבהם אתם לא צריכים להתעסק בספרי לימוד, נוסחאות או חוקים שצריך לשנן. זה נוגע בעיקר לעבודות הזמניות, שלרוב נעשות במשמרות.


קריירה או פרנסה זמנית? ההחלטות החשובות של סטודנטים


אחת השאלות שהכי חשוב שתשאלו את עצמכם כשאתם מחפשים עבודה היא איזו מין עבודה אתם באמת מחפשים, או במילים אחרות, האם אתם מחפשים קריירה או פרנסה לטווח הקצר בלבד? האם אתם מעוניינים בעבודה שרק מכניסה לכם כסף לכיס ועוזרת לכם לסגור את החודש בזמן הלימודים, או עבודה שמביאה לכם גם יתרון בהמשך הדרך המקצועית?


אם אתם חושבים לטווח הרחוק, ורואים מעבר למשכורת שנכנסת בסוף כל חודש לבנק, אולי תעדיפו למצוא עבודה שקרובה לתחום הלימודים שלכם. חשבו גם מה היעדים שלכם בחיים, לאן אתם מכוונים ובמה אתם טובים. אולי אתם מחפשים להיכנס לתפקידים בתחום השיווק, אולי לצבור ניסיון במעבדה או בחברת מחקר רפואי, או להתחיל את הצעדים הראשונים שלכם בעולם ההייטק. אם תעשו את ההחלטות האלה עכשיו, תוכלו למצוא עבודות שדומות עד כמה שיותר לקריירה שאתם חולמים עליה בעתיד, בסיום הלימודים.


עבודה בתחום שלכם היא הדרך שלכם לצבור ניסיון בשטח כבר בזמן הלימודים, מה שיהווה יתרון על מועמדים אחרים. השוק של היום הוא תחרותי מאוד וכדאי להתחיל לצבור יתרונות כבר מעכשיו. אמנם תתחילו בתפקידים זוטרים, אבל דרך עבודה קשה והתמדה תוכלו לתרום לקידום שלכם, ולצאת בסיום הלימודים גם עם תואר וגם עם ניסיון.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


קורות חיים והזדמנויות בקמפוס - איך מוצאים עבודה לסטודנטים


אז איך בעצם מוצאים עבודה טובה? המפתח נמצא בתכנון. בזמן חיפוש עבודה, חשוב לתכנן נכון את הזמן שלנו ולראות כמה זמן פנוי באמת יש לנו. אם כבר יש לכם מושג איך תיראה המערכת שלכם, תוכלו לבחור עבודה שתתאים מבחינת השעות. רוב הסטודנטים מצליחים לעבוד רק במשרה חלקית בזמן הלימודים. אחרים מעדיפים לבחור מראש במסלול לימודי ערב, כדי להיות מסוגלים לעבוד במשרה בהיקף גדול יותר. חשוב לזכור שצריך להקדיש גם קצת זמן למטלות, מבחנים ועבודות. עבודה סטודנטיאלית טובה היא כזאת שמקדמת אותנו, אבל לא פוגעת לנו בלימודים, שאמורים להיות העדיפות הראשונה.


אחרי שבחרתם את הדרך, השלב הבא הוא להכין קורות חיים, וכמובן לדעת לנסח אותם היטב. זה כרטיס הביקור שלכם למעסיקים, ולכן חשוב שתבליטו את עצמכם, את הייחוד שלכם ואת הדברים שאתם עושים הכי טוב. אפילו העבודות הכי קטנות שעשיתם יכולות להיות יתרון, הן אמנם לא קשורות בהכרח למה שאתם מתכננים כקריירה אבל הן מעידות על אחריות והתמדה. ציינו גם התנדבות או תרומה לחברה, זה תמיד בונוס. כדאי גם להיכנס לרשתות החברתיות, בעיקר לינקד-אין ופייסבוק. זה יוצר עוד פלטפורמה ליצירה של קשרים עסקיים בזמן חיפוש עבודה.


אפשרות אחרת היא לחפש עבודה בקמפוס עצמו. כמעט בכל מכללה ואוניברסיטה מציעים משרות לסטודנטים. תוכלו, למשל, לעבוד בתפקידי מנהלה או כעוזרי הוראה למרצים. בעבודות מהסוג הזה המעסיקים שלכם, שהם במקרה הזה מוסד הלימוד שלכם, יוכל להבין טוב יותר את הצרכים שלכם כסטודנטים, לדעת מתי אתם זקוקים לזמן נוסף ללימודים ולהבין את מגבלות השעות שלכם, יותר ממקומות אחרים. זו גם הזדמנות נהדרת לצבור קשרים וניסיון שיכול לעזור לכם אם תמשיכו לתואר שני או ללימודים מתקדמים.


רגע לפני שאתם יוצאים לדרך ומחפשים את עבודת החלומות הסטודנטיאלית הבאה שלכם, זכרו לא להיכנס ללחץ ולתכנן את הצעדים שלכם. הבחירות הנכונות יכולות להביא לכם הרבה תועלת בעתיד ולעזור לכם להשתלב בענף שאתם חולמים עליו כבר בזמן הלימודים. טוב לזכור גם שרבים עשו זאת לפניכם. אל תצאו מפרופורציות, חיפוש עבודה יכול לקחת זמן, ואין סיבה שלא תיהנו מהימים האחרונים של הקיץ. כל מה שנשאר עכשיו זה להתחיל בחיפושים.