רוצה פרטים על פסיכולוגיה או רפואה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

פסיכולוגיה או רפואה - מה כדאי?

רוצה לדעת על פסיכולוגיה או רפואה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מה ללמוד: רפואה או פסיכולוגיה
 
פסיכולוגיה ורפואה הם שני תחומי עיסוק, שרק הדרך אליהם דומה לעבודה תובענית במשרה וחצי. מסיבה זו, חשוב לדעת מראש את הכיוון ואת האמביציה האמיתית שלכם. מעמד הרופאים במגזר הציבורי בארץ אינו מזהיר, ולעומתם הפסיכולוגים נאבקים בתחרות הגבוהה המאפיינת את התחום (עוד בזמן לימודים). אז מה ללמודפסיכולוגיה או מסלול רפואה? – שימו לב להבדלים העיקריים בין השניים, המוצגים בטבלה הבאה:
 
  רפואה       פסיכולוגיה      
למי זה מתאים?      אנשים מסורים ועקביים ביותר, המעוניינים להשקיע שנים רבות בלימודים לקראת עבודת שליחות תובענית קשה. התמורה הנפשית גבוהה לעיתים מהתמורה הכלכלית, אלא אם פונים למגזר הפרטי, שם הרווחים גבוהים מאד. אנשים חרוצים, תחרותיים עם סבלנות רבה; קיימת אפשרות להרוויח טוב מאד במגזר הפרטי, אך יש אפשרויות השתכרות סבירות גם במגזר הציבורי.
משך הלימודים שבע שנים; לאחר מכן יש תקופת התמחות (בממוצע – ארבע שנים, תלוי בתחום הנבחר), ויש לעבור בחינה ממשלתית. שלוש שנים לתואר ראשון + שנתיים לתואר שני + התמחות של שנתיים עד ארבע שנים ומעבר מבחן ממשלי; רק חלק מן הבוגרים של התואר הראשון יכולים להתקבל לתואר השני.  
חוויית הלימודים תלוי אם לומדים רפואה בישראל או בחו"ל. השוני העיקרי הוא שבחו"ל נחשפים ללמידה בשפה זרה ולתרבות שונה, ובחלק מהאוניברסיטאות יש אוירה מפנקת, גם אם הלימודים מאתגרים; באופן כללי, גם בארץ וגם בחו"ל יש יותר סיכוי ללמידה משותפת עם חברים במסלולי הרפואה. יחד עם זאת, הלחץ גבוה וצריך לשקוד על הספרים.  במשך התואר צריך להשיג ציונים גבוהים במבחנים ובעבודות (לא מספיק רק "לעבור"), ולכן ההשקעה היא רבה, ויש הרבה לחצים.
תנאי קבלה תנאים גבוהים מאד – ציון סכם (שקלול בגרות ופסיכומטרי) בסביבות 720. מצד שני, לאחר שמתקבלים ללימודים, אין צורך יותר להתחרות במועמדים למקצוע, ולומדים ברצף עד לתואר דוקטור (בתנאי שלא נכשלים במבחנים). תנאים גבוהים, אך פחות מאשר בתכניות לרפואה. לעומת זאת, יש מחסומי קבלה רבים לתואר שני. יהיה עליכם להגיע לציון גבוה במבחן מתא"ם, לעמוד בהצלחה ביום הערכה הכולל דינמיקות קבוצתיות, הערכת אישיות וראיון אישי, וכמובן להשיג ממוצע גבוה (סביבות 95 ומעלה) בתואר הראשון.  
אלטרנטיבה ללמוד בתכנית מצטיינים בביולוגיה ופסיכולוגיה, במסלול ישיר לתואר שני. יש תכנית כזו באוניברסיטת תל אביב עם דגש על חקר המוח.
אפשרויות לימוד צפת, ירושלים, באר שבע ותל אביב, או חו"ל בכל הארץ, באוניברסיטאות או במכללות
דרישה בשוק לפי בדיקה שערכנו בלוח דרושים, הביקוש לרופאים בארץ גבוה פי שניים מהביקוש לפסיכולוגים.
שכר משכורת חודשית התחלתית: 6,000 עד 8,000 שקלים; ברפואה הפרטית מרוויחים יותר, וכן עם הוותק והמומחיות המשכורת עולה, ובמגזר הציבורי היא יכולה להגיע ל – 30,000 ₪ בחודש. בשנים הראשונות מרוויחים בין 6,000 ל – 10,000 ₪ בחודש במשרה מלאה (בהתמחות במשרה חלקית מרוויחים כ – 4,000 ₪, או בין 27 ל – 35 ₪ לשעה). לאחר מכן, ניתן להגיע למשכורות שבין 15,000 ₪ ל – 100,000 ₪ בחודש. המשכורות הגבוהות יותר שייכות לעצמאיים הגובים לפי שעה תעריף של 400 שקלים בעד השירות שהם נותנים.
אפשרויות תעסוקה עבודה בבתי אבות, במרפאות פרטיות, בקופות חולים ובמחלקות בתי החולים; ביקורי בית; תועמלנות רפואית; מחקר והוראה; הדרכת מתמחים; ניהול רפואי אבחון במכונים; מחקרים יישומיים באינטרנט ובשיווק; מחקר אקדמי; הוראה; עבודה בהוסטלים, בבתי ספר, במכוני גמילה; טיפול עצמאי בלקוחות
אפשרויות ללימודי המשך לרופאים מוצעות השתלמויות מקצועיות, והם יכולים להגיע לרמת מומחיות בתחומי רפואה שונים, ובכלל זה - בריאות הנפש.  בכדי להיות פסיכולוג דרוש תואר שני, וניתן להתמחות בתחומי פסיכולוגיה שונים כגון: פסיכולוגיה חברתית, קלינית, שיקומית, חינוכית ועוד. ניתן להמשיך גם לטיפול באמנויות או לייעוץ ארגוני.
 
גולשים שואלים
 
אני לקראת שחרור ומתעניינת בלימודי רפואה אבל חוששת ללמוד כל כך הרבה שנים, אני מתעניינת גם בלימודי פסיכולוגיה, אבל הבנתי שקשה לעבוד במקצוע, מה כדאי לבחור?
 
 
אני בת 32, סיימתי לימודי רפואה בתחום האפידמיולוגיה ומעוניינת לעשות הסבה לפסיכולוגיה. האם אני צריכה להתחיל מתואר ראשון, או שיש לי כבר חלק מהידע הנדרש?
 
  • לימודי פסיכולוגיה שונים מאד מרפואה, לכן סביר להניח שתצטרכי להתחיל הכל מהתחלה.
 
שירות אישי חינם

צריך פרטים על פסיכולוגיה או רפואה?

רוצה לדעת יותר על פסיכולוגיה או רפואה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד פסיכולוגיה או רפואה
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
לימודי פסיכולוגיה-צרכנית ואסטרטגיה שיווקית
עבודה סוציאלית או חינוך ופסיכולוגיה? מה כדאי?
בחירת מקצוע בתחום הטיפול ו/או הרפואה
לימודי רפואה לאחר תואר בסיעוד
חוג לאחר תואר בלימודי פסיכולוגיה
לימודי פסיכודרמה לבעלי תואר בפסיכולוגיה
בחירת לימודים - קלינאות תקשורת או פסיכולוגיה?