איך התחלתי לעבוד בחברת ייעוץ עסקי כבוגר לימודי ממשל?

22/4/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (4,546 צפיות)

הוא פתח את שנות ההשכלה שלו בפרנקפורט עם תואר בפילוסופיה והיסטוריה, ניסה להתקבל לרפואה בישראל, זרם למסלול בממשל ודיפלומטיה במרכז הבינתחומי, המשיך לתואר שני, והוא היום עובד בחברה המעניקה שירותי ייעוץ עסקי. איך זה קרה? – על התחנות שבדרך בראיון מיוחד. 

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איך מגיעים מתואר בממשל לעבודה בייעוץ עסקי?

 

אם תהיתם – איך מצליחים להגיע לעבודה טובה, ודאי לא דמיינתם שמישהו יציע לכם לעשות תואר במדעי המדינה, אך זהו פחות או יותר סיפור ההצלחה שנביא לכם הפעם. נכון, לא כל מי שלומד ממשל או דיפלומטיה מגיע למשרת חלומות, ולכן השאלה החשובה היא – מהו המרכיב הסודי? בראיון שערכנו עם מרטין (שם בדוי), בוגר המרכז הבינתחומי הרצליה במסלול לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה, שאלנו אותו – מהם האמצעים המסייעים להצלחה. בכמה מילים: שפה זרה, פעלתנות, נטוורקינג, כישורים אנליטיים וניצול הזדמנויות.

 

בזכות ההשכלה

 

מה למדת?

 

בתור גרמני, התחלתי את הלימודים שלי לתואר הראשון באוניברסיטת גיתה בפרנקפורט. למדתי פילוסופיה והיסטוריה עתיקה, ובאותו הזמן עבדתי במרכז ציוני בגרמניה. פילוסופיה פותחת את הראש, ונותנת כלים מאד טובים ללמוד אחר כך כל תחום אחר. אני רציתי להמשיך לרפואה, והתקבלתי ללימודים בארצות הברית, אבל בחרתי לבוא לישראל מטעמים ציוניים. הגעתי ארצה לשנה אחת, ובסוף נשארתי עד היום.

 

מה עשית בישראל?

 

הגעתי לשנת מכינה באוניברסיטת תל אביב, שכללה אולפן ומדעים בסיסיים. אז ניסיתי עדיין להתקבל לרפואה בארץ. לא התקבלתי, מהסיבה שלא הייתי אזרח ישראלי.

 

איך הגעת למרכז הבינתחומי?

 

הלכתי בעקבות החברים מהמכינה, כי רציתי להישאר בישראל. הם התחילו ללמוד במרכז הבינתחומי, ואני החלטתי להצטרף. התחלתי ללמוד במסלול הבינלאומי באנגלית – Government, Diplomacy & Strategy. במקביל, נרשמתי גם למסלול תעודה בלימודי אירופה. לימודי מנהל עסקים לא עניינו אותי, כי אני חושב שאפשר להבין את התחום רק מלקרוא עיתון. בהמשך עשיתי גם תואר שני במרכז הבינתחומי, וכתבתי תזה בתחום של ניהול סכסוכים וממשל.

 

מה אתה עושה היום?

 

אני עובד בשביל חברה גרמנית לייעוץ עסקי. אנחנו נותנים שירותים גם לחברות סטארט אפ וגם לחברות ישנות שרוצות לקדם את העסקים שלהן. הייעוץ שהחברה מעניקה הוא בתחומי ההשקעות, המימון וההבראה.

 

לא רק בזכות הגרמנית

 

לפני שניגשנו לשאלת השאלות - איך הגעת לייעוץ עסקי?, רצינו לברר אם היו דברים שמרטין עשה במהלך התואר, לפניו או אחריו, שעזרו לו להגיע למקום העבודה הנוכחי שלו. את המילה נטוורקינג שמענו ממנו לא פעם אחת ולא פעמיים, ומאחורי הדברים התגלה לפנינו אדם פעלתן, שמזהה מצבים מועילים, ופותח לעצמו דלתות.

 

האם היו פעולות שעשית במהלך הלימודים, שלדעתך, עזרו לך להגיע למשרה הנוכחית?

 

היו כמה דברים שמאד עזרו. במהלך התואר ארגנתי והשתתפתי בטיול לימודי לרואנדה. זה היה בשיתוף האוניברסיטה שם, ובמסגרת הטיול שארך בסך הכל חודש, יצרנו קשרים עם אנשים ממדינות אחרות.

 

בנוסף, הגעתי לסדנאות מיוחדות (Workshops) שמוצעות לסטודנטים במרכז הבינתחומי. מה שטוב בסדנאות הללו הוא שהכיתות הרבה יותר קטנות, ולכן קל יותר להתחבר עם המרצים, ומגיעים גם מרצים אורחים ממוסדות לימוד אחרים.

 

אחת מהרצאות האורח, למשל, הייתה מטעם חברה שנקראת Media Center, שעובדת עם עיתונאים זרים בישראל, עוזרת להם לקבל כתבות, מקשרת אותם עם האנשים הנכונים, ויש להם גם הרבה רקע בהסברה. את כל זה הם עושים ללא כוונת רווח. בעקבות ההרצאה שהעבירו, התחלתי להתנדב אצלם, ורכשתי עוד ניסיון וקשרים.

 

במהלך התואר השני שלי השתלבתי בקבוצה שהשתתפה בתחרות לניהול סכסוכים באו"ם. הקבוצה הגיעה למקום גבוה בתחרות, ואנחנו זכינו לפגוש אנשי עסקים, עובדי או"ם, ובאופן כללי – אנשים מקושרים מאד.

 

וכמובן – משרת המאסטרנט שלי בתור רכז אקדמי עזרה לי להכיר את האנשים שבסופו של דבר הובילו אותי לחברת הייעוץ הגרמנית, שבה אני עובד היום.

 

קשרים, רבותיי, קשרים

 

ספר לנו - איך התחלת לעבוד בייעוץ עסקי?

 

בין המרצים שהכרתי במהלך הלימודים שלי היה גם פרופסור מהטכניון, והוא הציע לי משרה בתור עוזר מחקר סטטיסטי. התפקיד היה משעמם וטיפשי, אבל הוא זה שהוביל אותי למשרה הנוכחית, שאותה אני אוהב; הפרופסור הזה הכיר לי מנהלת כספים מגרמניה שעובדת עם הטכניון. דרכה הכרתי אדם נוסף מגרמניה, שבתורו הכיר לי את אחד המנכ"לים של החברה שבה אני עובד כיום. ברגע שהחברה הזו רצתה לפתוח סניף בישראל, והמנכ"לים חיפשו מישהו שמדבר גם גרמנית וגם עברית, הם ידעו שהם יכולים לפנות אליי. קיבלתי מהם מייל עם הצעת משרה.

 

האם השתמשת פעם בלוח דרושים?

 

לא. המשרות שאליהן התקבלתי תמיד היו דרך בנייה של קשרים עם אנשים.

 

איזה עוד מקומות עבודה היו לך?

 

הייתי עוזר הוראה ועוזר מחקר של מרצים באוניברסיטת תל אביב במשך השנה האחרונה שלי בתואר הראשון. היו עוד כל מיני אפיזודות קצרות: עבדתי במשך חודש אחד על פרויקט במרכז פרס לשלום; לפני התואר עבדתי במחנות קיץ וחורף לנוער יהודי באירופה.

 

האם הרקע האירופאי עזר לך?

 

רקע אירופאי עוזר בארץ, אין ספק. לעומת זאת, היה חסר לי רקע צבאי, שהוא מאד חשוב. אם היית במודיעין, למשל, זה ממש עוזר לך למצוא עבודה גם בחו"ל, כי זה מעיד על רצינות ועל עמידה בלחצים ובדרישות גבוהות.

 

האם אתה משתמש במה שלמדת בתואר במהלך העבודה שלך?

 

כן. ככלל, לימודים אקדמיים עוזרים לך להבין איך לחקור מצב חדש. באופן ספציפי, בתואר שלי היה קורס לניתוח דוחות כספיים, שנתן לי כלים אנליטיים, ואני משתמש בהם כל הזמן.

 

חלמת שתגיע לייעוץ עסקי?

 

לא היה לי מושג. כשהייתי סטודנט, היו לי כיוונים אחרים בראש. אני פשוט ניצלתי הזדמנות, וכך הגעתי לייעוץ עסקי. אני מאד מרוצה ממקום העבודה שלי.

 

אתם סיפור הצלחה? - שתפו אותנו בתחנות שבדרך