קבוצת מיכאל - תכנית לסטודנטים יוצאי הקהילה האתיופית במכללה האקדמית אורנים

קבוצת מיכאל - תכנית לסטודנטים יוצאי הקהילה האתיופית במכללה האקדמית אורנים

קבוצת מיכאל - תכנית לסטודנטים יוצאי הקהילה האתיופית במכללה האקדמית אורנים

 

מסלול לא פעיל 

 

קבוצת "מיכאל" במכללה האקדמית אורנים היא תכנית שמטרתה קליטת סטודנטים יוצאי הקהילה האתיופית והכשרתם לתחום החינוך על ידי לימודי חינוך לתואר ראשון ותעודת הוראה. במכללה סבורים כי באמצעות התכנית ניתן לשלב מורים מן הקהילה האתיופית במערכת החינוך, לתרום לבנייה של קבוצת מנהיגות חינוכית בקרב הקהילה שחבריה יכולים לשמש בוכני שינוי בקהילה ובחברה הישראלית, וכן הרחבת השיח הבין תרבותי במערכת החינוך ובמכללה.


בתכנית שואפים לסייע להתמודד עם הקשיים בנגישות להשכלה הגבוהה. כיום ישנו מיעוט של סטודנטים ממשפחות שמוצאן מאסיה - אפריקה הלומדים לימודים אקדמיים, ובתכנית שואפים לפעול לשוויון הזדמנויות ולאפשר ליוצאי הקהילה האתיופית להשתלב במסגרת האקדמית ולרכוש תואר בחינוך ותעודת הוראה.


כמו כן, כיום שיעור המורים והגננות מהקהילה האתיופית במערכת החינוך בישראלית הוא כעשירית בלבד משיעורם באוכלוסייה בארץ. בין מטרות התכנית לסייע להגביר את הנוכחות החסרה של המורים יוצאי הקהילה האתיופית במערכת ההוראה הישראלית.

 

 

מה לומדים?


הסטודנטים בתכנית מיכאל יכולים ללמוד בכל תכניות הלימודים במכללה האקדמית אורנים.


הלימודים מתקיימים במסגרות משולבות עם כלל הסטודנטים במכללה, בהשתלבות מלאה. כמו כן מתקיימים לימודים במסגרת ייחודית לסטודנטים יוצאי הקהילה האתיופית, הלומדים קורס אקדמי בהיקף שעה שבועית לאורך שנת הלימודים.


במסגרת הקורסים הייחודיים לתכנית, עוסקים הסטודנטים בתהליכי גיבוש הזהות ודנים בסוגיות הנוגעות לקהילה האתיופית ולחברה הישראלית וכן לתהליכי פיתוח אישי והעצמה.


כמו כן, נכללות בתכנית הרצאות אורח של אישים מן הקהילה ודמויות נוספות הרלוונטיות לנושאים הנלמדים בקורס. מתקיימות גם פעילויות בתחום החברתי והערבי וכן סיורים לימודיים.

 

מתכונת הלימוד


הלימודים בקבוצה כוללים ליווי אקדמי ואישי. מתקיימים מפגשים מזדמנים וקבועים עם הסטודנטים, במסגרת קבוצתית ואישית.


במפגשים הקבוצתיים מתמקדים באתגרים בהשתלבות בלימודים האקדמיים ולסוגיות הנוגעות לזהות האתיופית ישראלית, לקשיים ולשאיפות של הקהילה, וכן לגיבוש התפיסה העצמית של הסטודנטים בקבוצה כאנשי חינוך בנושא השליחות החברתית, הקהילתית והכלל ישראלית.


במפגשים האישיים ניתן לדון בהיבטים אישיים העולים לאורך הלימודים, והם מתקיימים בהתאם לצורכי הסטודנטים.

 


מסגרות תמיכה בתכנית


מסגרות התמיכה של תכנית מיכאל ניתנות בהתאם לצורכי הסטודנטים, הן כוללות:

 

  • מכינת קיץ: היקף המכינה כ - 20 יום, היא מתקיימת לפני פתיחת שנה א' ללימודים. מטרתה של המכינה חיזוק מיומנויות יסוד במקצועות עברית, אנגלית, מחשבים ואסטרטגיות למידה.
  • מרכז מעי"ן: ניתנת עזרה לפי הצורך במרכז לתמיכה ולהדרכה אישית בכתיבה אקדמית
  • סיוע ללקויי למידה: סטודנטים עם לקויות למידה יכולים לקבל סיוע קבוע במרכז התמיכה ללקויי למידה.
  • מלגות וסיוע כלכלי, מעונות - בהתאם לצורך
  • פגישות אישיות עם רכז התכנית, ירון דסטה - בהתאם לצורך

 

איזו תעודה מקבלים?


התעודה המוענקת בסיום הלימודים תלויה בסוג המסלול הנבחר. בתכניות הלימודים השונות במכללה האקדמית אורנים זכאים הסטודנטים לקבל תואר ראשון מסוג B.A., B.Ed. או B.Sc. וכן תעודת הוראה. בחלק מן התכניות מוענקות תעודות נוספות.

 

על מוסד הלימוד


אורנים היא מכללה אקדמית לחינוך, הקמפוס ממוקם בקריית טבעון. במוסד הלימוד מוצעות מגוון תכניות בתחומי החינוך, מדעי החברה והרוח וכן מדעים מדויקים ומדעי הטבע. ניתן ללמוד לתואר ראשון, תואר שני והכשרות אקדמאים להוראה. במוסד הלימוד משלבים תכנים פרקטיים בתכניות הלימודים השונות כדי להכין את הסטודנטים להמשך דרכם כאנשי הוראה, וכן מעודדים פעילות קהילתית וערכי מעורבות חברתית.

עוד מסלולי לימוד - מכללת אורנים