רוצה פרטים על הנדסת תוכנה או חשמל?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הנדסת חשמל או תוכנה - מה ללמוד?

רוצה לדעת על הנדסת תוכנה או חשמל? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הנדסת חשמל או הנדסת תוכנה - כדאיות ודרגת קושי

 

בין הענפים ההנדסיים שלהם הביקוש הרב ביותר בתעשייה של היום נכללים תחומי החשמל והתוכנה. גם באקדמיה, מדובר בכמה מהמקצועות ההנדסיים שלהם הביקוש הרב ביותר.


יש לא מעט קווים מקבילים בין שני המקצועות, אך הדגש בהם שונה. בעוד בלימודים בתחום החשמל מתמקדים בפיתוח פתרונות ורכיבים בתחום האלקטוניקה, בלימודי הנדסת תוכנה עוסקים בעולם התכנות והמחשבים, בתכנון הארכיטקטורה והקוד של טכנולוגיות שונות.


מי שעומדים בפני בחירת לימודים בין שני התחומים יכולים לקבל את ההחלטה באופן יעיל יותר לאחר הבנה של אפיקי הקריירה האפשריים בשוק, רמות השכר בכל מקצוע ומרכיבים נוספים שחשובים לפני בחירת המסלול המתאים ביותר לצורכים האישיים.

 

  הנדסת חשמל הנדסת תוכנה

למי זה מתאים

לימודי הנדסת חשמל מתאימים במיוחד לבעלי זיקה לעולם הריאלי והטכנולוגי. הם יכולים להתאים למי שרואים את עתידם בהייטק וכן למי שמעוניינים להשתלב בענפי תעשייה אחרים כגון אנרגיה, מכשור ומחשוב.

התואר מתאים לאנשים עם אוריינטציה טכנולוגית וריאלית, המעוניינים בעולם התכנות ובמקביל בתהליכים בתעשייה, ושברצונם לרכוש כלים להשתלבות בקריירה בהייטק. נדרשת שליטה גבוה במתמטיקה במסגרת התואר. אופי הקריירה בתחום זה בתעשייה מאופיינת במקרים רבים בעבודה לבד או בצוותים קטנים, הכרוכה בשעות רבות מול מחשב מדי יום ובסביבה משרדית.

משך הלימודים

ארבע שנים ארבע שנים

מה לומדים?

בתואר לומדים על תהליכך התכנון, הפיתוח והייצור של טכנולוגיות בתחום האנרגיה, ההספק והאלקטרוניקה. בתחילת התואר רוכשים את הבסיס המדעי, ההנדסי והמתמטי לתחום ולאחר מכן מעמיקים בסוגיות הנדסיות מתקדמות. הסטודנטים מכירים טכנולוגיות מתקדמות ונושאים כגון בקרה, עיבוד אותות, העברת נתונים, חומרה ועוד.

סטודנטים במסלול הנדסת תוכנה רוכשים הבנה מעמיקה של תהליכי תכנון ופיתוח של מוצרים בשוק התכנות והמחשבים. מתחילים מרכישת היסודות במתמטיקה ובענפים מדעיים כגון מדעי המחשב וסטטיסטיקה, ולאחר מכן נרכשות מיומנויות תכנות במגוון סביבות כגון ווב ומובייל. כמו כן, לומדים על תחומים רלוונטיים כגון תקשורת ברשתות מחשבים, מערכות מידע, בסיסי נתונים ושיטות לעיבוד וניתוח דאטה. נוסף על כך, רוכשים כלים לניהול של צוותים ופרויקטים בתחום, שבהם מפתחים מוצרים שונים. במקרים רבים הסטודנטים יכולים לבחור תחום התמחות בנושאים מבוקשים כגון סייבר, בינה מלאכותית, מערכות מידע, אפליקציות מובייל, פיתוח משחקים ועוד.

תנאי קבלה

ציון הפסיכומטרי הנדרש לקבלה לתואר זה נע בין 600 - 650, אולם עשוי להיות גבוה או נמוך מכך. כמו כן נדרשים ציונים גבוהים בבגרות במתמטיקה, פיזיקה ואנגלית. למועמדים שאינם עומדים בסף הנדרש מוצעים קורסי קדם, מכינות ותכניות הכנה במוסדות.

כדי להתקבל יש צורך בבגרות בממוצע ציונים גבוה וכן פסיכומטרי שבין 560 - 600 (הטווח משתנה ממוסד למוסד). כמו כן במסגרת תנאי קבלה להנדסת תוכנה יש צורך בבגרות במתמטיקה ובגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות בציון גבוה.

ביקוש בשוק העבודה

מהנדסי אלקטרוניקה וחשמל נכללים בין המקצועות המבוקשים בהייטק בחמש השנים האחרונות. הביקוש ניכר הן בהייטק והן בענפים נוספים במשק כגון אנרגיה, התעשייה הביטחונית ועוד. לאחרונה נרשם מחסור במהנדסים אלה במשק הישראלי, כאשר ההערכות הן כי חסרים מאות אנשי מקצוע.

הביקוש לעובדים בענף זה גבוה במיוחד. בעידו של התחדשות טכנולוגית, מגמות צמיחה בשוק מביאות לדרישה רבה יותר למהנדסים בענף והציפייה היא כי הביקוש רק יילך ויגבר. ביקוש זה נרשם הן בהייטק והן בענפים נוספים בתעשייה הישראלית, שגם בהם יש חשיבות רבה למהנדסים ולעבודתם. בין המקצועות שלהם ביקוש רב במיוחד בהייטק נכללים טכנולוגיות מידע, מדעי הנתונים ודאטה.

אפשרויות תעסוקה

המהנדסים יכולים להשתלב בתפקידי מחקר, פיתוח ותחזוקה בענפים כגון אנרגיה, מחשוב וחומרה, טכנולוגיה רפואית ועוד. בין היתר הם משמשים מפתחי מעגלים ושבבים, מהנדסי בדיקות, מנהלי פרויקטים טכנולוגיים, מהנדסי מכשור ותפקידים רבים נוספים. בין הארגונים שבהם משתלבים הבוגרים נכללים חברת החשמל, אינטל, חברות סלולר ותקשורת ועוד.

הבוגרים יכולים להשתלב במגוון תפקידים בהייטק וכן בארגונים בענפים נוספים במשק שבהם יש צורך בפיתוח פתרונות טכנולוגיים, כגון בתחום הפיננסים, בעולם הרפואי, בבנקאות ועוד. רבים מן הבוגרים משתלבים במחקר ופיתוח, בפיתוח אפליקציות, בענפי מערכות המידע וניתוח דאטה ותפקידים נוספים. באפשרותם להשתלב במגוון רחב של חברות, ביניהן גוגל, מיקרוסופט, אמדוקס, קומברס, אינטל, תעשייה אווירית ועוד. כמו כן פועלים סטארט אפים טכנולוגיים רבים שבהם ניתן להשתלב כמפתחים.

שכר

בתחילת הדרך המקצועית בתחום רמות השכר הן לרוב בין 12,000 - 15,000 שקלים לחודש. לאחר מספר שנים במקצוע, עולה שכר מהנדס חשמל לטווח שבין 15,000 - 20,000 שקלים לחודש. באופן כללי, רמות השכר הגבוהות ביותר נרשמות בתעשיית ההייטק ובתפקידים ניהוליים.

שכרם הממוצע של מהנדסים מתחילים בענף זה נע בין 18,000 - 20,000 שקלים לחודש ובאופן כללי רמות השכר בתחום זה הן גבוהות כבר מתפקידים התחלתיים. זהו אחד הענפים במשק שלהם רמות השכר הגבוהות ביותר בשנתיים האחרונות. המשכורות משתנות מעט בין אזורי הארץ וכן לפי סוגי התפקיד וגודל הארגון. בתפקידים מסוימים שלהם דרישה רבה בתעשייה המשכורות גבוהות במיוחד, בין היתר מפתחי אלגוריתמים, מהנדסי עיבוד אותות, מהנדסים המתמחים בלינוקס, מנתחי מערכות ועוד.

לימודי המשך

באופן כללי תואר שני אינו תנאי לקידום הקריירה בהייטק אולם התואר יכול לספק למועמדים יתרון מול אחרים בעת הקבלה למשרות שונות. בוגרים המעוניינים להמשיך לקדם עצמם מבחינה מקצועית יכולים ללמוד לתואר שני בהנדסת חשמל וכן בענפים משיקים כגון אלקטרוניקה, מערכות תקשורת ועוד.

ניתן להמשיך לתואר שני בתחום כדי להרחיב את הידע המקצועי ולהכיר טכנולוגיות חדשות. מסלולים דומים שאליהם ניתן להמשיך כוללים תואר שני במדעי המחשב, תואר שני במערכות מידע, תואר שני בהנדסת מחשבים ועוד (במקרים מסוימים יש צורך בלימודי השלמה).

 

גולשים שואלים


אני מתלבטת בין שני המקצועות, מה יותר כדאי מבחינת ביקוש לעבודה? ומה לגבי אחוזי ההצלחה?


השכר בשני המסלולים גבוה. בשל הביקוש הגדול לעבוד בענפים האלה, גם תנאי הקבלה גבוהים. אחוזי הצלחה ונשירה הם לא רלוונטיים, הדבר לא נעשה באופן מתוכנן ומי שפורשים או שאינם מצליחים עושים זאת במקרים רבים משום שבחרו במסלול לימודים שאינו מתאים להם וליכולות שלהם. אם את חזקה בתחום הריאלי, עם השקעה נכונה את אמורה להצליח, בשני המסלולים נדרשת השקעה רבה.

 

אני הנדסאי אלקטרוניקה. ביררתי לגבי לימודי הנדסה ושני התחומים, תוכנה וחשמל, נראים לי מעניינים. איך אני יכול לדעת מה באמת מתאים לי? איך אפשר לקבל את ההחלטה בדרך הכי טובה?


מה שכדאי לך לעשות הוא לבדוק אילו תפקידים ועבודות תוכל למלא אחרי הלימודים בכל תואר. בסופו של דבר, העניין שלך צריך להיות בקריירה עצמה, הלימודים הם רק אבן דרך לשם. לפי הרקע שלך, לימודי הנדסת חשמל יכולים להיות מענה טוב כי הם שילוב בין אלקטרוניקה למחשבים.

 

האם כדאי להתחיל לימודי הנדסת תוכנה בגיל מאוחר? שמעתי שבחברות גדולות אוהבים להחליף את המהנדסים בגיל צעיר מאוד, ובגיל 35 הם מתחילים לאבד את העבודה. יש טעם להתחיל לימודים בתחום בגיל מאוחר?


לפי הסטטיסטיקות בחברות השונות לגבי ממוצע גיל העובדים, יש מיעוט של עובדים מעל גיל 40, ועיקר העובדים הם בגילאי העשרים בתחילת הדרך. כמובן שמשמעות הדבר היא לא שאין עבודה למי שעבר את גיל 30, אבל חשוב להביא בחשבון כי זאת תהיה ככל הנראה קריירה קצרה. מה שכן, בתקופה הזו השכר גבוה מאוד, מה שמאפשר בהמשך לחשוב על שינוי כיוון או מעבר לתפקיד ניהולי, או לעצמאות בתחום המחשבים. כלומר, במסלול מתאפשרים אופקים מקצועיים נוספים. אם אתה כשרוני בעולם המחשבים, לא כדאי שתוותר על הלימודים מראש רק בגלל נושא הגיל, שלא נכון לכלל החברות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסת תוכנה או חשמל?

רוצה לדעת יותר על הנדסת תוכנה או חשמל?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הנדסת תוכנה או חשמל
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
עזבתי את לימודי הנדסת תוכנה. צריכה ייעוץ!
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...