רוצים להשתלב בהייטק? במסלול חדש ללימודי הנדסאים מכשירים לקריירה בתעשייה

7/10/2019 מאת: אנאבל אדמסקי (2,678 צפיות)

קריירה בהייטק היא חלום של לא מעט אנשים, עכשיו תכנית חדשה ללימודי הנדסאים יכולה לקרב את הסטודנטים להגשים את החלום ולהשתלב בתעשייה. שמענו הכל על המסלול החדש ללימודי הנדסאים בשיתוף אינטל שנפתח במכללת אורט ירושלים וגם גילינו כמה דברים מפתיעים על הביקוש להנדסאים בתעשייה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


חולמים לעבוד בהיי טק? שיתוף פעולה חדש בין אורט וחברת אינטל מכשיר הנדסאים והנדסאיות להשתלב בתעשייה המתקדמת בתחומה


שינויים טכנולוגיים וגלובליזציה הם רק חלק מהגורמים שהפכו את התעשייה של היום לדינמית מתמיד. כדי להתמודד עם תהליכי השינוי הללו, גם המכללות להכשרת הנדסאים עורכות שינויים ומתאימות את עצמן לדרישות התעשייה ולמגמות העדכניות ביותר בשוק.


אחת הדרכים לעשות זאת היא על ידי שיתופי פעולה חדשניים עם חברות מובילות בתעשייה. בין החברות הללו היא אינטל ישראל, אשר מפתחת טכנולוגיות מתקדמות בתחומי המחשוב, התוכנה, התקשורת והסייבר ופועלת כיום בכמה מרכזי פיתוח ויצור בפרישה ארצית, שבהם עובדים אלפי עובדים. לאחרונה בחרה חברת אינטל לערוך שיתוף פעולה יחד עם מכללת אורט ירושלים על מנת להכשיר עובדים מקצועיים שלאחר הלימודים ייקלטו לשורותיה בהתאם לצורכי המפעל.


"הרעיון הוא להביא את הצורך של התעשייה לידי ביטוי ולתת לו מענה." מתארת הדס ישראלי, מנהלת מכללת אורט ירושלים. "המטרה היא להכשיר סטודנטים וסטודנטיות באופן מיוחד לצרכים של השוק ולצרכים הספציפיים של התעשייה. באופן הזה תורמים הן לתעשייה ולהעלאת הפריון בשוק העבודה, והן לשוק התעסוקה. זו בעצם המטרה שלשמה אנשים בוחרים בלימודים הטכנולוגיים - כדי שיוכלו למצוא עבודה טובה ולהתפרנס מהלימודים."


ישראלי מסבירה כי מטרתו של מסלול הלימודים החדש היא הכשרתם של הנדסאים והנדסאיות להשתלבות במרכז היצור של אינטל בקרית גת, בהתאם לצרכים הספציפיים של החברה. תכנית זו היא מסלול 'הנדסאי ישיר לתעשייה' ללימודי הנדסאי מכונות מכטרוניקה. "כיתה כזו, מעצם הווייתה, היא כיתה הרבה יותר עטופה. הסטודנטים מקבלים מעטפת של המכללה כמו בכל הכיתות אך גם את המעטפת של אינטל. הם מקבלים המון 'אקסטרות', תמיכה, גבוי וגם מימון.


התכנית מתקיימת במסלול מיוחד, שבו לומדים עד 30 סטודנטים וסטודנטיות. במהלך הלימודים, הם מקבלים מימון שכר לימוד מלא וכן מלגות קיום חודשיות, מה שיכול לסייע רבות להצלחתם.


כדי להתקבל למסלול לימודי הנדסאי אינטל, על המועמדים והמועמדות לעבור תהליך סינון קפדני, שכולל מבחן קוגניטיבי, דרישה לסיום 12 שנות לימוד עם ציונים עוברים בבגרות במתמטיקה, אנגלית ועברית.

 

כמו כן, מתקיימים ראיונות אישיים במסגרת תנאי הקבלה ללימודי הנדסאים. מי שעוברים את התהליך יכולים להתחיל ללמוד במסלול המיוחד בשיתוף אינטל ולעשות את הצעדים הראשונים לעבר קריירה בהייטק.

 

מה עושים הנדסאים והנדסאיות במרכז הייצור של אינטל?

 

מומחי היצור- ההנדסאים וההנדסאיות העובדים באינטל, עובדים ב"חדר הנקי", חדר ייצור מתקדם וגדול במיוחד שנקרא כך מכיוון שהוא נקי פי 10,000 מאשר חדר ניתוח. החדר פועל במחלקת הייצור במפעל של אינטל בקרית גת , מחלקה מתקדמת במיוחד שבה מייצרים את הדור הבא של המעבדים.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 

 

"תמיד קיים ביקוש גדול מאוד להנדסאים בתעשייה"

 

לדברי ישראלי, להנדסאים איכותיים ישנה דרישה תמידית בשוק העבודה הישראלי. שיתוף הפעולה עם אינטל רק ממחיש מחדש את הצורך שקיים מאז ומתמיד לבוגרי השכלה הטכנולוגית. "זה לא שיש עכשיו עלייה בביקוש לעובדים כמו שיש הידוק קשרים. בעקבותיו הצורך בעובדים הופך לבולט יותר ושמים עליו דגש רב יותר. כל הזמן יש דרישה גדולה מאוד בשוק להנדסאים, זה כוח עבודה חשוב מאוד." מסבירה ישראלי.


אם מביטים על תחום המכטרוניקה, אליו מיועדים בוגרי הלימודים, ניתן לראות כי גם בו הביקוש לעובדים תמיד גבוה במיוחד. זהו ענף המשלב בין תחומי המכניקה, האלקטרוניקה והמחשבים והוא משמש לפיתוח ולתחזוקה של מגוון מערכות ייצור בתעשייה


האופי המגוון של התחום פותח לא מעט אפשרויות בפני בוגרי לימודי ההנדסאים וכך הם יכולים למצוא את עצמם בשלל אפיקים בתעשייה. היצע התפקידים הזה גדול למדיי, מהפעלת מכונות במפעלים, דרך ענפים כגון אלקטרו אופטיקה או לייזרים ועד לענפי המחשוב והחומרה.


בשוק דינמי כל כך, כיצד מכינים את הסטודנטים לקראת התפקידים השונים? ישראלי מתארת כי אחת הדרכים בהן עושים זאת במכללת אורט ירושלים היא באמצעות עדכון של תכניות הלימודים והכנסתם של תכנים עדכניים ורלוונטיים, כל זאת כמובן תוך תיאום עם מה"ט, שהוא הגוף האחראי ומפקח על לימודי ההנדסאים.


כיום אחוזים מסוימים בתכניות הלימודים השונות פתוחים ליצירה של שיתופי פעולה עם גורמים רלבנטיים במשק כדי להביא לידי ביטוי את הצרכים העכשוויים של המשק, ושרלבנטיים לשינויים שמרחשים בו. בתכנים האלה אנחנו מביאים בחשבון בין היתר גם טכנולוגיות חדשות בשוק." מתארת ישראלי.


קשה לנסות לנחש מה צופן העתיד לתחומי המכטרוניקה והייצור ולאן עוד תתפתח התעשייה, אך נראה שבמוסדות הלימוד כבר מתחילים להתכונן. בינתיים, הסטודנטים של היום עושים את הצעדים הראשונים לעבר התפקידים של המחר, ומי יודע - אולי גם לעבר שינוי פניה של התעשייה.