לימודי הנדסאי אינטל
רוצה לדעת על הנדסאי אינטל? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
לימודי הנדסאים בשיתוף אינטל
אינטל היא אחת החברות המובילות בפיתוח טכנולוגיות מחשוב ותקשורת. בארץ מפעילה החברה מספר מפעלים בהם מתקיים ייצור של רכיבים מתקדמים ופורצי דרך לתעשיית ההייטק. במוסדות הלימוד הטכנולוגיים עורכים שיתופי פעולה עם חברה זו כחלק מהשאיפה של המוסדות להתכתב עם צורכים אקטואליים של התעשייה. במכללות מציעים מסלולי לימוד ייעודיים שבהם מכשירים את הסטודנטים לתפקידים שונים במפעלי החברה, לרוב על פס הייצור וכל זאת בהתאם לצורכים של המפעלים.
ההנדסאים הנדרשים לחברת אינטל מתחלקים לשני סוגים עיקריים – אלה שמשתלבים בייצור ואלה שמשתלבים במערך התשתית.
בצוותי קו הייצור העובדים מתמקדים בתפעול מכונות, טיפול בציוד ובקרה, לקו הייצור דרושים בוגרי מגמות מכטרוניקה, מכונות ואלקטרוניקה. במחלקת התשתית של החברה העובדים אחראיים על בקרת איכות ובטיחות ועל מענה לבעיות של הלקוחות, לשם הכשרה למחלקה זו מחפשים בחברה את בוגרי הלימודים בענפי המכונות, האלקטרוניקה והמכשור.
כדי להכשיר עובדים למחלקות אלה, באינטל מפעילים את שיתופי הפעולה הייעודיים עם מוסדות הלימודים הטכנולוגיים. בתכניות אלה הסטודנטים זכאים להטבות שונות כגון מימון מלא או חלקי של שכר הלימוד, סיוע בהשתלבות במערכי המפעלים ותמיכה לימודית. כל אלה נועדו לסייע להשתלבותם של הסטודנטים בתפקידים הנדרשים לכך בחברה, בהתאם לצורכיה.
מסלולי הלימוד
הלימודים בשיתוף עם חברת אינטל מתקיימים במסגרת מספר מיזמים, פרי שיתופי פעולה עם גורמים ממשלתיים וחברות פרטיות. הנה כמה מן התכניות הללו המוצעות לסטודנטים:
"תכנית המכללות"
אינטל עורכת שיתופי פעולה עם מספר מכללות טכנולוגיות כדי ליצור מסלולים להכשרה ייעודית של עובדים לפי צורכי החברה. במסלולים אלה מושם דגש על סיוע בהשתלבות בקריירה בשורות החברה. הסטודנטים הלומדים בתכניות הללו מקבלים חוזה עבודה כבר במהלך הלימודים. אחרי שהם מסיימים את בחינות ההסמכה הם משתלבים במפעל החברה בקריית גת. המסלולים הנכללים בתכנית זו כוללים הנדסאי חשמל, אלקטרוניקה, טכנולוגיות מים, ביוטכנולוגיה, מכשור ובקרה ועוד.
מסלולים אלה מתקיימים במהלך הסמסטר האחרון של הלימודים במכללות הלוקחות חלק במיזם. הסטודנטים גם זכאים לקורס אנגלית דיגיטלי ולתהליכי מיון מזורזים במפעלי החברה. יש צורך בעמידה בדרישות מה"ט בשנות הלימוד.
התכנית הממשלתית "עתידאים"
תכנית עתידאים היא מיזם ממשלתי שנערך בשיתוף מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים), משרד העבודה והרווחה, עמותת ידידי עתידים, קרן "ביחד" ומפעל הפיס. מטרת מיזם זה היא הכשרתם של הנדסאים לצורכי התעשייה, תוך הבטחת תעסוקה לסטודנטים ואפשרות להתמחות במהלך הלימודים. הסטודנטים גם מקבלים מלגות לימוד במהלך התכניות הללו.
המסלולים בתכנית עתידאים נערכות בשיתוף עם ארגוני תעשייה. בין המסלולים הללו גם תכנית משותפת עם חברת אינטל, שבה הסיליבוס מותאם לצורכי חברה זו. שיתוף פעולה זה מתייחס למספר מקצועות ובהם הנדסאי מכטרוניקה, אלקטרוניקה וכימיה. הלימודים מתקיימים במסלולים שנעים בין 17 – 21 חודשים.
חשוב להדגיש כי היצע המסלולים בתכנית עתידאים משתנה מדי שנה ולא בכל שנה נפתחות כל מגמות הלימוד. מסיבה זו מומלץ לפנות ישירות אל מה"ט לצורך קבלת מידע על פתיחת המגמות וזמינותן.
מוסדות הלימוד
- הטכנולוגית באר שבע – במכללה הטכנולוגית באר שבע מאפשרים לסטודנטים לקבל הזדמנות לקריירה כבר בזמן לימודיהם במסגרת שיתוף פעולה עם החברה. הסטודנטים מקבלים חוזה עבודה בסמסטר האחרון לצד מענק הצטרפות, קורס אנגלית טכנית ותהליך גיוס מזורז.
אפשרויות תעסוקה
מסלולי הלימוד הם ייעודיים להכשרה לתפקידים מסוימים ובוגריהם משתלבים לאחר סיום הלימודים בעבודה באינטל בתפקידים מוגדרים מראש המוכתבים על פי צורכי החברה ולפי הנדרש במפעליה. במסלולים רבים הבוגרים משתלבים במפעל הממוקם בקריית גת. מרבית הבוגרים משתלבים בקווי הייצור וב – "חדר נקי", שהוא חדר ייצור שבו מייצרים מעבדים מתקדמים במיוחד. במערך הייצור בחדר זה תפקידים שונים כגון תפעול מכונות, מעקב אחרי התמקדות פרוסות הסיליקון על גבי פס הייצור ובקרה על תקינות הציוד.
במקרים מסוימים יכולים הבוגרים להשתלב במחלקת האחזקה והתשתית, שבה אחראיים העובדים על תחזוקת המערכות החשמליות והמכניות וכן על בקרה ותמיכה במערכות המחשוב והבטיחות של המפעל.
תנאי קבלה
כדי להתקבל לתכניות המשותפות יש צורך בעמידה במספר דרישות. תנאי הקבלה להנדסאים במסלולים אלה כוללים במרבית המקרים דרישה להשלמת 12 שנות לימוד וכן ציון עובר בבגרות במתמטיקה, באנגלית ובהבעה עברית. המועמדים עוברים גם סדרה של מבחנים קוגניטיביים לבחינת התאמתם וסיכויי הצלחתם בתפקידים אליהם מיועדים הבוגרים.
מועמדים המעוניינים להתקבל למסלולי תכנית עתידאים נדרשים לעמוד בקריטריונים שמוגדרים במסלול. נדרש רקע טכנולוגי ומקצועי וכן עמידה בתנאי מה"ט הכוללים בגרות חלקית או מלאה וציון עובר במקצועות היסוד. יש לציין כי תנאים אלה משתנים מעת לעת בהתאם לדרישות החברה ולתקנות מה"ט, מטרת תהליך המיון היא להעריך את סיכויי ההצלחה של הסטודנטים להשתלבות בתעשייה בתפקידים המוגדרים.
מתכונת הלימוד
תכניות אלה מתקיימות במרבית המקרים במסלולים מקוצרים שנפרשים על פני 17 – 21 חודשים, בכפוף למסלול הנלמד. הלימודים מתקיימים במסלולי יום.
כדי לסייע לסטודנטים לפתח את סל הכלים הפרקטי החיוני לעובדי המפעלים, משולבים בלימודים תכנים יישומיים כגון פרויקטים והתנסות פרקטית במפעל. כמו כן, הסטודנטים זכאים למעטפת תמיכה לימודית במהלך הלימודים. בתכניות רבות הם מקבלים גם מלגות הנדסאים ולעיתים אף מימון מלא של שכר הלימוד ומלגות קיום.
תעודה
בוגרי התכניות מקבלים דיפלומת הנדסאי המוענקת על ידי מה"ט. לצורך קבלת דיפלומה זו יש צורך במעבר כל בחינות הגמר הפנימיות והחיצוניות. כמו כן, יש להשלים את פרויקט הגמר היישומי. יש לציין כי מעבר הבחינות וקבלת הדיפלומה הממשלתית הם בין התנאים שמציבה חברת אינטל לצורך העסקת הבוגרים בשורותיה במסגרת ההסכמים הנחתמים עם הסטודנטים הלומדים במסלולים הייעודיים.
בחברה גדולה כמו אינטל יש מקום למגוון רחב מאוד של בעלי מקצועות. המובהק שבהם מבין ההנדסאים הוא תוכנה.
כדי לקבל מענה לשאלתך כדאי להיכנס לאתר אינטל שם קיימת לשונית עבור מתעניינים במשרות בחברה.
בהצלחה!