אורט ירושלים - תנאי קבלה

שירות אישי - צור קשר
אורט ירושלים - תנאי קבלה

תנאי קבלה מכללת אורט ירושלים


אורט ירושלים הוקם בשנת 1967 ובו לומדים כיום כאלף סטודנטים במגוון של מסלולים ללימודי הנדסאים ולימודי תעודה במקצועות הטכנולוגיים השונים. תכניות לימודי ההנדסאים המתקיימות במכללה זו מותאמות לדרישות מה"ט ובוגריהן העומדים בתנאי הלימוד יכולים לקבל דיפלומת הנדסאים מטעם מה"ט. במוסד הלימוד שואפים לסייע לסטודנטים לפתח קריירה מאתגרת בשלל מוסדות ומסגרות בתעשייה הטכנולוגית.


הקבלה ללימודי ההנדסאים במכללה מבוססת על נהלי מה"ט, תנאי הקבלה עשויים להשתנות מעת לעת בהתאם לדרישות מה"ט. במרבית המקרים, הקבלה מתבססת על תעודת הבגרות של המועמדים או על הציונים שלהם במקצועות מסוימים בתעודה זו. במקרים מסוימים מועמדים יכולים להתקבל ללימודים על סמך הישגיהם במכינות שונות או בהתאם ללימודים קודמים במסגרות טכנולוגיות.


בעת הגשת מועמדותם המועמדים נדרשים לצרף את כל המסמכים הנחוצים, לרבות גיליונות ציונים חתומים על ידי משרד החינוך או הגורם הרלבנטי לכך, אישורים על לימודים קודמים, קורות חיים המעידים על עבודה בענפים מתאימים ועוד. לעיתים מתקיימים גם ראיונות קבלה לפי דרישות מוסד הלימוד.


מסלולי לימוד


במכללת אורט ירושלים ניתן ללמוד בכמה מסלולים ללימודי הנדסאים, בהם:

 

 

  • לימודי הנדסאי בניין
  • לימודי הנדסאי תוכנה
  • לימודי הנדסאי מכונות
  • לימודי הנדסאי עיצוב מדיה
  • לימודי הנדסאי אדריכלות נוף
  • לימודי הנדסאי תעשייה וניהול
  • לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים
  • ועוד

 

תכניות אלה לרוב נערכות במתכונת נוחה לאנשים עובדים, כאשר המועמדים יכולים לבחור בין לימודי ערב להנדסאים או מסלול לימודי יום. במהלך לימודיהם הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים עיוניים וכן בעבודה במעבדות בהתאם לתחום הנלמד, שבהן הם יכולים לתרגל בפועל תהליכים שונים הנלמדים בכיתה. כמו כן, הם עורכים פרויקט גמר יישומי לקראת סיומה של התכנית. את הפרויקט מציגים בפני וועדה מטעם מה"ט. במהלך הפרויקט יכולים הסטודנטים ליישם את מכלול הכלים שאותם רוכשים במהלך הלימודים ולהתנסות בתכנון של כלים טכנולוגיים עבור התעשייה.

 

תנאי קבלה להנדסאים - אורט ירושלים

 

כדי להתקבל למסלולי ההנדסאי השונים המתקיימים באורט ירושלים, המועמדים צריכים לעמוד באחת מן הדרישות שמציבים במה"ט - המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדעים, שהוא הגוף המפקח על הכשרת ההנדסאים בישראל.


דרישות הקבלה לתכניות ההנדסאי כוללות -


תעודת בגרות מלאה בהתאם לדרישות משרד החינוך


או - בגרות חלקית, אישור מטעם משרד החינוך המעיד על ציון נדרש בבגרויות בכמה מקצועות - בגרו במתמטיקה ברמת 3 יחידות לימוד בציון 55 ומעלה או ברמת 4 או 5 יחידות בציון 50, בגרות באנגלית ברמת 3 יחידות בציון 55 ומעלה או בציון 50 ברמת 4 או 5 יחידות לימוד, בגרו בהבעה עברית ברמת 2 יחידות לימוד בציון 55 ומעלה.


או - בוגרי מכינה טכנולוגית להנדסאים שברשותם תעודת גמר המעידה על סיום המכינה בהצלחה בחתימת הגורם המוסמך לכך מטעם מה"ט. המכינה הטכנולוגית היא מסלול לימוד ייעודי שבו ניתן להשלים את תנאי הקבלה הנדרשים לתכניות הנדסאים וטכנאים. בוגרי המכינה צריכים לעמוד ברף הציונים הנדרש בבחינות הגמר המתקיימות במכינה, במקצועות מתמטיקה, עברית, מיומנויות למידה ואנגלית.


או - בוגרי מכינה ללימודים אקדמיים, שברשותם אישור על סיום הלימודים במכינה האקדמית באוניברסיטה או מכללה מוכרות. גם בוגרי מכינה 30+ שעומדים בתנאים הנדרשים לרבות הצגת אישור על סיום 12 שנות לימוד יכולים להתקבל, וכך גם בוגרי מכינה אקדמית לעולים חדשים המוכרת על ידי המל"ג. הסטודנטים צריכים לעמוד בדרישות המכינות האקדמית במקצועות אנגלית, הבעה ומתמטיקה. במל"ג מגדירים את היקף השעות הנדרשות מן הסטודנטים במכינות: 200 שעות מתמטיקה, 200 שעות אנגלית, 100 שעות עברית.


או - טכנאים מוסמכים שברשותם תעודת טכנאי מוסמך עם חתימה על הסמכתם מטעם הגורמים המוסמכים לכך במשרד החינוך או במה"ט.

 


חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה ללימודי ההנדסאים עשויים להשתנות מעת לעת, מומלץ לוודא את תנאי הקבלה בפנייה למוסד הלימודים ישירות. המסתמכים על המידע בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.

למידע נוסף לחצו: מכללת אורט ירושלים