רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

משכורות מתמחים - שכר בתקופת ההתמחות

רוצה לדעת על  שכר בהתמחות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר מתמחים - משכורות בזמן ההתמחות והסטאז'


כמה מרוויחים בזמן ההתמחות?


בלא מעט מסלולי לימוד, יש צורך בתקופת הכשרה ייעודית לאחר תום הלימודים במטרה לקבל את ההסמכה הרשמית לעסוק במקצוע. זוהי תקופת ההתמחות, שמטרתה העיקרית היא לאפשר לסטודנטים פרק זמן שבו הם יכולים לצבור ניסיון מעשי בשטח, אחרי הלימודים ששמים דגש גם על תכנים עיוניים. התמחויות מתקיימות במקצועות שונים במדעי החברה, ברפואה, במדעי הבריאות ובענפים נוספים והן באות לסייע לסטודנטים לצבור מיומנויות מקצועיות חשובות, בדרך כלל תחת הדרכה של אנשי מקצוע מנוסים וותיקים. ההתמחות גם מסייעת לבחון את מידת המיומנות של הסטודנטים ולהבטיח כי הם יוצאים אל שוק העבודה כשהם שולטים בכל מיומנויות המקצועי שנדרשות.


חשוב להבדיל בין מקצועות לימוד בהם דרושה התמחות לאחר תום הלימודים, לבין מקצועות בהם ההתמחות מתקיימת במהלך התואר עצמו. ברוב המקרים, התמחויות שמתקיימות בזמן הלימודים אינן מזכות את המתמחים בשכר, כך למשל בלימודי סיעוד או לימודי עבודה סוציאלית, שבמהלכם לא זכאים המתמחים לקבל שכר בזמן ההתמחות. עם זאת, קיימים גם מקצועות בהם ההתמחות מתקיימת במהלך הלימודים ובה מקבלים שכר, כמו למשל בלימודי הרוקחות. בחלק מתחומי ההתמחות עובדים המתמחים במשרה חלקית ויכולים לעבוד במספר משרות במקביל, בעוד התמחויות בתחומים אחרים מתקיימות בהיקף משרה מלאה.


ברוב המקרים, רמות השכר של מתמחים נמוכות באופן משמעותי מהשכר של עובדים ותיקים יותר בתחומם, עם זאת בלא מעט תחומים ניתן להעלות את השכר בהתמחות לפי גורמים שונים, כמו למשל בחירה בהתמחות בחברה או משרד גדולים. מי שמשלימים בהצלחה את ההתמחות ועומדים בכל המבחנים והחובות בסיומה, זכאים לקבל שכר גבוה יותר ולהתחיל את דרכם כאנשי מקצוע בקריירה מאתגרת ומבוקשת בשוק העבודה.


הנה נתוני השכר של מתמחים במקצועות הלימוד השונים. שימו לב, רמות השכר יכולות להשתנות מעת לעת:


שכר מתמחים במשפטים


אורכה של ההתמחות במשפטים הוא שנה וחצי, לאחר שלאחרונה הוארך משך ההתמחות משנה אחת. שכרם של מתמחים במשפטים משתנה מאוד בהתאם לסוג ההתמחות וכן לפי גודלו של המשרד בו היא מתבצעת ובאופן כללי יכולה לנוע בין 4,500 - 9,000 שקלים. כך למשל בתחום המשפט המסחרי נע השכר בין 5,000 - 6,000 שקלים למשרד קטן, 7,000 - 8,000 למשרד בינוני ו - 7,500 - 9,000 למשרדים גדולים מאוד. בתחום הנזיקין או הביטוח נע השכר בין 4,500 - 6,000 למשרד קטן,7,000 - 8,000 למשרד בינוני ו - 7,000 - 9,000 במשרד גדול מאוד. בתחום הנדל"ן, נע השכר בין 4,800 שקלים במשרד קטן ל - 9,000 שקלים במשרד גדול במיוחד.

 


שכר מתמחים ברפואה


ההתמחות ברפואה נעה בין ארבע לשבע שנים. אורכה של ההתמחות משתנה לפי התחום הנבחר, בין ההתמחויות הארוכות נמנים מקצועות כגון אורתופדיה, כירורגיה וגינקולוגיה שעומדות על שש שנים, בעוד התמחויות קצרות יותר של כארבע עד ארבע וחצי שנים כוללות רפואה פנימית ורפואת ילדים. את הסטאז' מבצעים לאחר סיום השנה השישית ללימודי רפואה. השכר השעתי למתמחים עומד על 28 - 31 שקלים לשעה. כך מגיע השכר לסכום שבין 4,200 - 9,000 שקלים בערך. שכרם של הרופאים מורכב משכר הבסיס ואליו מצרפים שכר לכוננויות או להתמחויות.

 


שכר מתמחים בפסיכולוגיה


כדי לקבל הסמכה לעסוק בפסיכולוגיה ולהירשם בפנקס הפסיכולוגים יש צורך להשלים תואר שני בפסיכולוגיה ולסיים תקופת התמחות לפי תקנות הפסיכולוגים. ההתמחות יכולה להתבצע בתחומים שונים בהם פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה התפתחותית ופסיכולוגיה חברתית ארגונית. היקפו של הסטאז' הוא כשנתיים למבצעים אותו במשרה מלאה, או במשך ארבע שנים למעוניינים לבצע את הסטאז' בהיקף של חצי משרה. יש לבצע את ההתמחות במוסדות מוכרים לשם כך. שכרם של פסיכולוגים מתמחים נע בין 27 - 30 שקלים לשעה בערך. סכום השכר בהתמחות יכול להשתנות לפי סוג ההתמחות והיקפה, כך למשל פסיכולוגים קליניים יכולים להרוויח כ - 7,000 שקלים, פסיכולוגים חינוכיים יכולים לקבל שכר שבין 2,500 - 4,000 שקלים לחצי משרה.

 


שכר מתמחים בחשבונאות


לאחר תום לימודי חשבונאות, על הבוגרים לגשת לבצע התמחות שאורכה הוא כשנתיים כדי לקבל את רישיון ראיית החשבון. את ההתמחות מבצעים במשרדי אורי חשבון שמאושרים על ידי מועצת רואי החשבון כמי שיכולים להדריך מתמחים לעבודות ביקורת. היקפה של ההתמחות הוא בדרך כלל חמישה ימי עבודה שבועיים בסך של כ - 35 שעות שבועיות לכל הפחות. גובה השכר שניתן בזמן ההתמחות נע בין 4,500 - 5,000 שקלים לחודש. עם זאת, אחרי תום השנה הראשונה של ההתמחות יכול השכר לעלות, גובהו משתנה לפי גודל המשרד כאשר במשרדים קטנים ניתן להגיע ל - 7,000 שקלים לחודש בערך ובמשרדים גדולים לסכומים גבוהים אך יותר מכך.

 


שכר מתמחים ברוקחות


כדי להשלים את לימודי הרוקחות בהצלחה יש צורך לבצע סטאז' שאורכו הוא כחצי שנה. ההתמחות מתקיימת במהלך ששת החודשים האחרונים של הלימודים, כאשר מרבית מוסדות הלימוד מאפשרים לסטודנטים לרוקחות לבחור בעצמם את תחום ההתמחות מבין בתי המרקחת שפועלים בארץ. היקפה של ההכשרה המעשית הוא כ - 40 שעות שבועיות. את הסטאז' יש לבצע תחת הדרכה של רוקחים אחראיים. במהלך הסטאז', המתמחים מוגדרים כעוזרי רוקחים והם כפופים לרוקחים האחראיים של בית המרקחת. יש לציין כי עבור בוגרי לימודי רוקחות בחו"ל שמעוניינים להשתלב כרוקחים בישראל יש צורך לעבור סטאז' שגם הוא באורך של שישה חודשים.


שכר מתמחים בהוראה


ההתמחות בהוראה נמשכת שנה אחת, היא מתבצעת בהתאם להתמחות ולשכבת הגיל שנלמדים במהלך לימודי החינוך. במהלך ההתמחות, היקף המשרה של המתמחים הוא לפחות שליש משרה. השכר שלו זוכים המתמחים משתנה בהתאם לתכניות השונות, כגון הסכם "אופק חדש" ורפורמת "עוז לתמורה" ובאופן כללי נע בין 4,700 - 5,500 שקלים בערך. בהסכם אופק חדש, מתמחים שמסיימים 80 אחוזים מהחובות בשנים א - ג ללימודים מקבלים 90 אחוזים משכר של מורים מתחילים בדרגה 1. מתמחים ברפורמת "עוז לתמורה" מקבלים רכיב תוספת לשכרם, בשיעור של כ - 42 אחוזים, שמחושב לפי בסיס שכר משולב ותוספות שונות.


שכר מתמחים באדריכלות


אורכה של ההתמחות בלימודי אדריכלות לתואר ראשון הוא שלוש שנים. בתקופה זו המתמחים חייבים לעבוד בהדרכה של מאמנים מקצועיים לפי המדור אליו הם מבקשים לקבל את הרישיון. השכר של מתמחים באדריכלות עומד על כ - 30 שקלים בשעה, ונע בין 4,500 - 6,000 שקלים. לאחר תום תקופת ההתמחות, המתמחים נדרשים לעבור מבחני רישוי מעשיים ועיוניים, מי שעוברים אותם בהצלחה מקבלים רישיון תעסוקה כאדריכלים.

 


שכר מתמחים בשמאות מקרקעין


שמאי מקרקעין נדרשים לבצע התמחות, לאחר תום קורס שמאות מקרקעין ואחרי מעבר של מספר מבחנים שנערכים על ידי מועצת שמאי המקרקעין. מתמחים יכולים לבחור בין התמחות שאורכה שנה אחת ובה הם נדרשים לבצע 40 שעות שבועיות, או התמחות שנפרשת על פני שנתיים ובה נדרשים ל - 20 שעות שבועיות. בזמן ההתמחות המתמחים מקבלים שכר הקרוב לשכר המינימום ושכרם נע בין 4,500 - 5,000 שקלים לחודש. אחרי סיום מוצלח של הסטאז' ניתן להירשם בפנקס שמאי המקרקעין.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
איפה מתקיימים לימודי משפטים בשעות הערב?
לימודי משפטים במסלול דו חוגי
לימודי רפואה בגיל 30+ במסלול הארבע שנתי
כמה יחידות במתמטיקה צריך בשביל להתקבל ללימודי רפואה?
עבור לימודי משפטים יש צורך ב4 יחידות מתמטיקה?
שמאות מקרקעין-שכר
שמאות מקרקעין כשינוי בחיים