אילו מוצרים טכנולוגיים יהיו לסטודנטים בשנת 2018 - ואילו בשנת 2028?

10/1/2018 מאת: אנאבל אדמסקי (2,275 צפיות)

טכנולוגיה היא כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו כסטודנטים וקשה לדמיין את התואר בלי העזרה הנאמנה של אפליקציות וגאדג'טים אלקטרוניים. מהם המוצרים שפשוט אי אפשר בלעדיהם בזמן הלימודים? עשינו עבורכם סדר בפיתוחים הטכנולוגים שיכולים להפוך את התואר לנוח יותר. הלכנו גם צעד אחד קדימה וניסינו לשער מה יהיו הפיתוחים הטכנולוגיים החמים של העשור הקרוב, שצפויים לחולל מהפכה בחייהם של הסטודנטים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


ג'אדג'טים שכל סטודנט חייב היום - וגם מוצרים טכנולוגיים לעתיד הקרוב מאוד


אפשר לאהוב אותה או לשנוא אותה, אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שטכנולוגיה היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו היום. היא מכתיבה את האופן שבו אנחנו מתקשרים, צורכים מידע וגם את הדרכים בהן אנחנו יוזמים פרויקטים חדשים ויוצרים קשרים עסקיים. גם בעולם האקדמיה יישומים, תוכנות וגאדג'טים אלקטרוניים כבר הפכו לחלק אינטגרלי מחיי היום יום של הסטודנטים. קצת קשה לנסות לדמיין את השגרה שלנו בלי המחשב הנייד, הסמארטפון, הדרופבוקס, אפליקציות הניווט והמדיה החברתית.


הטכנולוגיה מציבה לא מעט יתרונות לסטודנטים של היום, שפשוט לא היו אפשריים לסטודנטים של פעם. היא יכולה לעזור לנו לארגן את דפוסי הלמידה, לקבל גישה מהירה וטובה יותר למקורות מידע ואפילו לסייע לסטודנטים שמתמודדים עם לקויות למידה או הפרעות קשב וריכוז ללמוד בצורה יעילה יותר. למרות שיש אולי מי שיכולים להתמרמר על הנוכחות הקבועה של הטכנולוגיה בחיינו ואפילו לטעון שהיא מהווה הסחת דעת מהלימודים, קשה להתעלם מהכמות הגדולה של היתרונות שהיא מספקת בזמן התואר ועם ההתקדמות המתמדת הגזרה הטכנולוגית, נראה שהחיים של סטודנטים בשנים הקרובות עומדים להפוך למשוכללים יותר, נוחים יותר ובעיקר טכנולוגיים יותר.


אז אילו מוצרים וגאדג'טים קיימים היום בשוק שהם פשוט חובה לכל סטודנט כדי לעבור את התואר? אילו יישומונים או מכשירים יכולים לעזור להפוך את תקופת הלימודים לקצת יותר קלה ונסבלת? ושאלה נוספת ומסקרנת במיוחד - אילו פיתוחים יצוצו בשוק בעשור הקרוב שיכולים לעזור לסטודנטים ולשנות להם את החיים מקצה לקצה?

 

טכנולוגיה בקמפוס: גרסת 2018


טעינה אלחוטית לסמארטפון


כבר ברור לכולם שהמטען הוא החבר הכי טוב של כל סמארטפון, ומכאן גם של כל סטודנט. כמו כל מוצר חיוני וחשוב, גם אותו נוטים לשכוח בכל הזדמנות ולגלות בזמן אמת שנתקענו בלי דרך לטעון את הטלפון שלנו. יום ממוצע של סטודנט הוא דינמי, מהיר ובעיקר מבולגן ודיי טבעי לראות איך המרדף המתמיד אחרי שקע לחבר אליו את המטען יכול רק לסבך את העניינים. אז נכון, במקומות ציבוריים רבים וגם ברכבות ובאוטובוסים מתקינים היום שקעים שזמינים לכולם, אבל הפתרונות האלה לא תמיד זמינים או נוחים במיוחד. כאן נכנסים לתמונה המטענים האלחוטיים.


מטענים אלחוטיים הם נוחים הרבה יותר לתפעול, מתאימים לסוגים רבים יותר של מכשירים ובעיקר מציעים לנו להציל את חיי הסוללה (כמעט) בכל זמן ובכל מקום. יש גם לא מעט סטארט אפים וחברות שמציעים מטענים אפילו יותר מתוחכמים, שמשולבים בתוך כיסוי הסמארטפון עצמו ואפילו תיק גב שמטעין את הנייד תוך כדי תנועה.


כלי כתיבה חכמים


תקופת המבחנים והעבודות עוד רגע כאן, וזה בדיוק הזמן להתעורר ולשים לב שלא סיכמתם כלום לכל אורך הסמסטר. רגע לפני שאתם מוצאים את עצמכם בוהים בסיכום שקיבלתם מהחברים לכיתה, יכול להיות שיש פתרונות טכנולוגיים שיכולים להקל על המצב. אחד מהם הוא עט חכם, שסורק את כל מה שנכתב במהלך השיעור על גבי המחברת ושומר את הטקסט עבורכם על המחשב. ואם עט חכם הוא לא מספיק מתוחכם בשבילכם, תוכלו לנסות גם מרקרים חכמים, שהם בעצם סורק כיס שמאפשר להעתיק פסקאות מתוך מאמרים או ספרי לימוד ולשמור אותם אצלכם במחשב. ככה תוכלו לקחת איתכם את הסיכומים לכל מקום בלי לסחוב מחברות וערימות של דפים.


כונן קשיח


זאת אמנם אחת הטכנולוגיות המוכרות והבסיסיות היום, אבל אף סטודנט לא יכול בלעדיה היום. במובנים רבים, היא מהווה סוג של ביטוח לחומרי הלמידה שלנו, שעוזרת לנו ללמוד בראש שקט ולא לדאוג כל הזמן לסיכומים, למטלות ולתמונות שעל המחשב שלנו. כוננים קשיחים הפכו היום למוצר שהוא כמעט חובה לסטודנטים והנפח שלהם רק הולך ועולה, מה שיכול להיות שימושי במיוחד לסטודנטים למקצועות כמו הנדסה, אדריכלות, עיצוב או תואר בתקשורת שחייבים לגבות פרויקטי מולטימדיה גדולים כדי לשרוד את הסמסטר.


אוזניות אלחוטיות


לפעמים תקופת הלימודים היא פשוט קצת עמוסה מדיי וכל מה שאתם רוצים זה רק להתנתק לרגע. אם אתם מכורים למוזיקה שלכם ופשוט לא יכולים בלעדיה, בטח תשמחו לשדרג את האוזניות שלכם. לאוזניות אלחוטיות יש את כל היתרונות של אוזניות "רגילות", רק בלי הכבל המסורבל שתמיד מצטברים בו קשרים, מה שאידיאלי לשמיעת מוזיקה במהלך עוד ישיבה בספריה או בנסיעה הצפופה בתחבורה הציבורית בדרך לקמפוס.


שעון מעורר חכם


בואו נודה באמת, אחת המשימות הכי קשות בזמן הסמסטר היא גם הדבר הראשון שעושים ביום - לקום בבוקר. משמרות עד אור הבוקר או למידה למבחן אל תוך הלילה הופכים את היקיצה הטבעית בזמן למשימה כמעט בלתי אפשרית. נראה שיש כמה אפליקציות וגאדג'טים שבאים להושיע את מי שהנודניק הוא האויב הכי גדול שלהם על הבוקר. שעונים מעוררים חכמים באים במגוון של סוגים, חלקם מציבים לנו דרכים יצירתיות במיוחד שממש מכריחות אותנו לצאת מהפוך, מאפליקציות שמכוונות בעצמן את התאורה בחדר למצב אופטימלי להתחיל בו את היום ועד לגאדג'טים שמציבים לנו אתגר על הבוקר - כמו לפתור חידה מתמטית ואפילו לנטרל "פצצה" כדי להפסיק את הצלצול המעיק.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:



ומה עם הטכנולוגיות של העתיד?


מעניין לנסות לדמיין מה יהיו הטכנולוגיות השולטות באקדמיה של העתיד. לא צריך להסתכל רחוק מדיי, מספיק לנסות לבחון מה יהיו הפיתוחים שכל סטודנטית וסטודנט יסתובבו איתם בקמפוס בעוד עשור מהיום, בשנת 2028.


מציאות וירטואלית ללמידה


טכנולוגיות המציאות המדומה, או VR, כבר הולכות וצוברות תאוצה היום. רבים מכירים אותה בעיקר מעולם משחקי המחשב, אבל למציאות המדומה יש שימושים רבים אחרים, מסימולציות בתעשייה הצבאית והאווירית ועד לעזרים לרופאים ולאנשי צוות בתחום הרפואה.


אחת התחזיות לעתיד הקרוב היא כי ה - VR יקבל מקום של כבוד באקדמיה ובכלל בעולם החינוך. יש מי שמעריכים שתוך שנים מעטות בלבד טכנולוגיות אלה יעזרו לסטודנטים ללמוד באופן חווייתי וברור יותר, דרך סימולציות והדגמות ממגוון של סוגים. היישומים האלה יסייעו גם לשמור על תקשורת בין הסטודנטים וגם בינם לבין המרצים שלהם, מה שיכול גם בהמשך להגדיר מחדש את האופן בו אנחנו חושבים על כיתה ואפילו על קמפוסים ולהפוך את האקדמיה למרחב גלובלי ופתוח יותר.


מכונית אוטונומית


אחת הבעיות הנפוצות של סטודנטים היא אפשרויות התחבורה אל הקמפוסים. הקשיים שבהגעה ללימודים בתחבורה הציבורית מוכרים בכל האזורים בארץ וגם לבעלי הרכב בינינו מצוקת החנייה במוסדות היא פן מעיק למדיי בשגרה. ייתכן שפתרון אפשרי לבעיות הללו יבוא מכיוון מהפכת כלי הרכב האוטונומיים שאפשר לראות את ההדים הראשונים שלה כבר היום. הכוונה היא למכוניות חכמות שלא רק שיוכלו להסיע אותנו בכוחות עצמם אל היעד שלנו, אלא גם לייעל ולשפר את תשתיות התחבורה במדינה באמצעות תקשורת בין כלי הרכב השונים שנמצאים על הכביש בסיוע של טכנולוגיות כמו אינטרנט של הדברים, בינה מלאכותית וביג דאטה. התוצאה, לפחות לפי התחזיות, אמורה להיות פחות פקקים, פחות תאונות וגם פחות זיהום סביבתי. עד 2020 כבר צופים שיהיו מיליוני מכוניות אוטונומיות ברחבי העולם, שלא מן הנמנע שחלק מהן יעזרו לשפר את איכות החיים של סטודנטים.


עוזר אישי בסמארטפון


הסמארטפון שלנו הפך כבר מזמן למרכז הידע והנתונים שלנו. הוא מכיל לא רק את כל פרטי אנשי הקשר שלנו, אלא גם את כל המיילים שאנו שולחים, התזכורות שלנו, קבצים ששמרנו והאפליקציות שאנחנו לא יכולים בלעדיהן. עם העלייה בכמות המידע שנמצאת במכשירים החכמים שלנו, חברות הטכנולוגיה גם שואפות לפתח "עוזרים חכמים" שיעזרו לנו לנווט בים האינפורמציה הזה ולהגיע בקלות לכל פרט שנרצה בלי לשבור את הראש. הים אנחנו כבר מכירים את סירי או את גוגל אסיסטנט של מכשירי אנדרואיד, אבל השאיפה היא לייעל את היישומים האלה ולהפוך אותם מהקול המעיק שאנחנו שומעים כשהמקש האמצעי במכשיר נלחץ בטעות למנהלת אישית אפקטיבית ושימושית שתעזור לנו לעשות קצת סדר במטלות שעומדות לפנינו במהלך היום. אולי היא אפילו תעזור לנו להתמודד עם הדחיינות האקדמית שלנו.