סטודנטית שעשתה עלייה לבדה וסטודנט ישראלי הכירו בלימודים - והתחתנו

24/8/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (2,792 צפיות)

ט"ו באב התקיים לפני שבוע, וזאת הזדמנות מצוינת לבחון שאלה שמעסיקה הרבה מאיתנו: האם אפשר למצוא אהבה וזוגיות בקמפוס? אלינור ויהונתן, שהכירו בזמן הלימודים אומרים שזה בהחלט אפשרי. היא עלתה לארץ לבדה משבדיה בלי משפחתה ולמדה עברית באולפן. הוא ישראלי במקור. מאז שהכירו לראשונה בשנה א' במרכז הבינתחומי הרצליה הקשר צמח ולפני פחות מחודש הם גם התחתנו. תפסנו את הנשואים הטריים לשיחה.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


אפשר למצוא אהבה בלימודים? עולה וישראלי שהתחתנו מוכיחים שזה בהחלט אפשרי


אלינור ויהונתן רווח, היום נשואים טריים שהתחתנו לפני כשלושה שבועות (28/7) מגיעים מרקע שונה מאוד. יהונתן הוא ישראלי שמגיע במקור מקריית אונו. אלינור נולדה וגדלה בשבדיה, ועשתה עלייה לפני כשש שנים, בשנת 2010. ההיכרות הראשונית שלהם הייתה בשנה הראשונה ללימודים, בקמפוס המרכז הבינתחומי הרצליה. הוא היה סטודנט ללימודי כלכלה, היא סטודנטית ללימודי פסיכולוגיה בבית הספר הבין לאומי.


אלינור הגיעה לישראל בפעם הראשונה בשנת 2009, אז גרה והתנדבה בקיבוץ. אביה הוא ישראלי, והיא מעידה על עצמה כמגיעה ממשפחה ציונית, אך עד אז לא למדה עברית. למרות שלא שלטה בשפה, ולמרות שבתחילת הדרך תכננה להישאר בארץ רק לחצי שנה, החליטה בשנת 2010 לעשות עלייה לבדה, בעוד הוריה נשארו בשבדיה.


"תמיד היה לי חיבור לארץ, ותמיד ידעתי שאני רוצה לגור פה," היא מספרת. "זה הרגיש לי כמו בית. אפילו לא דיברתי את השפה, למדתי באולפן. אבל בכל זאת, גם ללא השפה, הייתה לי הרגשה שאני צריכה להיות פה. זה היה חשוב לי כל החיים. באתי והרגשתי שזה היה נכון."


זמן קצר אחרי שעלתה לארץ, החליטה אלינור להתחיל ללמוד. "לפני שעשיתי עלייה, חזרתי לשבדיה לחצי שנה. פשוט לא נהניתי והרגשתי שלא זה מה שאני רוצה לעשות בחיים. התחלתי לבדוק מה האופציות שלי ללמוד בארץ. עליתי בגיל 20, חשבתי שיהיה נכון יותר להתחיל בארץ את החיים ואת הקריירה וליצור קשרים דרך הלימודים."


אלינור שבחרה ללמוד בבית הספר הבינ"ל ע"ש רפאל רקנטי בבינתחומי, אומרת שכך לא היו לה בעיות מבחינת העברית שכן את התואר למדה בשפה האנגלית. בבית הספר לומדים סטודנטים מלמעלה מ - 86 מדינות בכל העולם במקצועות שונים, כשרבים מהם מחליטים גם לעשות עלייה אחרי סיום הלימודים, להתגייס או להקים משפחות בארץ. גם סטודנטים ישראלים לומדים בבית הספר וכך יכולים ללמוד באנגלית וגם ליצור קשרים עם צעירים אחרים מהעולם.


ממבטים אקראיים בקמפוס ועד לזוגיות


אלינור ויהונתן מספרים שההיכרות הראשונית ביניהם התרחשה כבר בסמסטר השני של השנה הראשונה. "היו כל מיני מבטים מרחוק. היינו נתקלים אחד בשנייה עם העיניים, הייתי רואה אותה בקפיטריה, ואז בספרייה." מתאר יהונתן.


הוא מספר שהקשר הממשי הראשוני נוצר דרך אפליקציה חדשה בשם 'שייקר' שיצאה באותו זמן, שאפשרה לסטודנטים לדבר במעיין עולם וירטואלי. גרסת הבטא של האפליקציה פעלה רק בבינתחומי והסטודנטים יכלו להשתמש בה דרך הפייסבוק. "התחלנו להתכתב ולדבר שם, למחרת כבר ראיתי אותה בקמפוס. משם נוצר קשר מאוד חזק."


הקשר הלך והתחזק והשניים הפכו עם הזמן לזוג. הם מספרים שלא יצא להם ללמוד בקורסים משותפים בזמן התואר, שכן למדו תחומים שונים, אבל אומרים כי היו יושבים ביחד בקמפוס בין השעות הארוכות של הלמידה או נפגשים בקפיטריה עם חברים משותפים. הם גם מעידים שהזוגיות הפכה את הלימודים להרבה יותר מעניינים ומיוחדים.


"אפשר לומר שבזכות אלינור הכרתי המון אנשים מבית הספר הבינ"ל, לא כל כך הכרתי סטודנטים משם קודם לכן, ובעזרתה יצא לי להכיר יותר מחמישים סטודנטים. זה חיזק לי את החוויה, פתאום נפתחתי לעולם שלם של שפות ותרבויות. זה הרבה בזכות אלינור, שהייתה מאוד פופולרית," הוא אומר ואלינור צוחקת.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


"אם אתה משקיע, חברותי ופתוח - הזוגיות תקרה"


שניהם סיימו את הלימודים לפני כשלוש שנים, בשנת 2013. מאז אלינור עובדת בתחום הפרסום אונליין ויהונתן הוא אנליסט נדל"ן. הם אומרים ששניהם רוצים מאוד להמשיך לתואר שני. אחרי סיום הלימודים הגיעה גם הצעת הנישואין, שאפילו קצת קטעה את התכנונים לקראת המשך הלימודים.


"הצעתי לה בכיכר דיזינגוף עם שיר שהתנגן ברמקול שחברים סיפקו לי. אלינור לא הבינה למה אני שר באמצע הכיכר, היא חשבה שאני משתגע. פשוט שרתי לה ופתאום באמצע השיר קפצו עליה חברים ומשפחה עם קונפטי." החתונה, כאמור, התקיימה לפני כארבעה שבועות בסוף חודש יולי.


כשהם נשאלים אם לדעתם כל אחד יכול למצוא אהבה בלימודים, שניהם מסכימים ואומרים שבהחלט כן. "אני חושבת שזה אפשרי, אבל זה תלוי בך." אומרת אלינור. "בלימודים יש כל כך הרבה דברים לעשות, התנדבות, מסיבות, ארוחות שישי, לימודים משותפים בתקופת המבחנים, ושם אפשר להכיר אנשים. אם אתה יוצא ומשקיע, מנסה את הפעילויות והקבוצות, ואתה חברותי ופתוח, זה יקרה."


היא טוענת שהעובדה הזו בולטת מאוד בבית הספר הבינלאומי בו למדה. "אנשים מגיעים מכל כך הרבה מקומות, לרוב הסטודנטים אין משפחה ללכת אליה בשישי - שבת או אחרי יום קשה, אז מבלים יחד ונוצר קשר מיוחד מאוד בין התלמידים."


גם יהונתן מסכים שמציאת אהבה בלימודים היא בהחלט אפשרית. "אנשים באים ללימודים כשחלק מהם בשלים וחלק מהם לא בשלים. אני מכיר המון זוגות שהכירו במסגרת הלימודים. אלה אנשים שנמצאים באותו ראש. זאת המסגרת הראשונה אחרי הצבא שיש אינטנסיביות מסוימת, שמגבשת אנשים וגורמת לך להכיר אנשים אחרים יותר טוב. זאת יכולה להיות קרקע טובה להתחיל זוגיות."