פרויקט סטודנטיאלי ישראלי הביא ספורטאים אמריקאים לארץ - איך הם יעזרו להסברה?

17/8/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (3,184 צפיות)

בימים אלה מבקרת בארץ משלחת של סטודנטים ספורטאים מארצות הברית, שמהווים סלבריטאים בקמפוסים שלהם. הם אינם יהודים, רובם לא ביקרו כאן קודם לכן, אך כולם התגייסו כדי לעזור לחזק את התדמית של ישראל בעולם. המשלחת אורגנה כחלק מפרויקט מיוחד שהתחילו סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון, ששואפים להפוך את דעת העולם על ישראל לחיובית יותר.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איך סטודנטים ספורטאים מארה"ב יכולים לעזור לשפר את התדמית של ישראל? יוזמה סטודנטיאלית מיוחדת להסברה


"לספורט יש כוח לגשר על קונפליקטים. אם אנשים יכולים להסכים לפעול יחד לפי החוקים בספורט, הם יכולים לעשות זאת גם בעוד תחומים בחיים"


בפרויקט "Standing Ovation" לוקחים חלק עשרים ושישה סטודנטים מאוניברסיטת בן גוריון. היוזמה היא חלק מתכנית בשם "Stand With Us" שמתקיימת במספר קמפוסים בישראל מטעם ארגון בין לאומי ששואף לשפר את התדמית של ישראל בעולם.


במסגרת הארגון, הסטודנטים לומדים במשך השנה על הסברה לישראל ועל עובדות היסטוריות, כדי להתמודד בהצלחה עם שאלות קשות שהם יכולים להיתקל בהן. כדי לסכם את הפעילות, בסוף השנה הם צריכים ליזום פרויקט הסברתי ולבצע את כל ההיבטים שבו בעצמם, מהתכנון וגיוס הכספים ועד הביצוע בשטח.


קבוצת הסטודנטים מבן גוריון כוללת משתתפים מכל הפקולטות, כמו סטודנטים לפוליטיקה וממשל, לרפואה ולכלכלה. אחרי מחשבה משותפת, החליטה הקבוצה ליזום הבאה של משלחת לארץ, שתכלול ספורטאים סטודנטים מקמפוסים בכל רחבי ארצות הברית. קבוצת הספורטאים הצעירים, שהגיעה לארץ ביום ראשון השבוע (14 לאוגוסט) מבקרת בערים שונות ובמקומות היסטוריים ונפגשת עם אתלטים מקומיים.


"מראים צד אחד של ישראל, דרך הספורט"


"אחד היתרונות של הספורט הוא שהוא שפה בין לאומית. יש הרבה הבנה בין ספורטאים ופחות מחסומים ביניהם." מסבירה עדי כץ, סטודנטית ללימודי ביולוגיה ומיוזמות הפרויקט, על הרעיון להביא ארצה דווקא ספורטאים. "ראינו בכך הזדמנות להציג פן אחר של ישראל, שפחות מוכר, חלק מהתרבות שלנו שאולי לא נחשף כל כך הרבה. רצינו להראות שאפשר להסכים או שלא להסכים איתנו לגבי פוליטיקה, או המצב, אבל בסופו של דבר אנחנו מנהלים חיים נורמליים, יש לנו נבחרות ספורט, רוצים להתקדם ובעלי שאיפות."


בפרויקט הבינו שגם המעמד המיוחד שזוכים לו הספורטאים הצעירים בקמפוסים בארצות הברית יכול לתרום להסברה. "הם סוג של סלבס מקומיים בקמפוסים. ברגע שהם מעלים פוסט בפייסבוק או טוויט ומשתפים את מה שהם רואים וחווים, יש חשיפה לקהל יעד מאוד רחב." אומרת עדי.


"קמפוסים הם המקום שבו הכל מתחיל. זו הפעם הראשונה שבה אנשים יכולים לחשוב ולקבל החלטות לבד, בלי ההורים שמשגיחים ומאכילים בכפית." היא ממשיכה ומתארת את הפוטנציאל שבהבאת ההסברה לקמפוסים. "לצערי סטודנטים נחשפים להרבה הסתה נגד ישראל, BDS פעיל מאוד בקמפוסים. הם מנצלים את חופש הביטוי כדי לומר דברים שמציגים את המצב בארץ בצורה לא הוגנת וחד צדדית, לא בתוך ההקשר הרחב."


"חלק מהמטרה שלנו בהבאה של סטודנטים מהעולם היא העובדה שזה קהל יעד שחווה הרבה דיבור נגד ישראל ביום יום. ברגע שהם מגיעים לכאן הם מבינים שדברים בסיסיים שנאמרו להם מצויים בפער גדול מאוד מהמציאות, כמו למשל שאנחנו מדינת אפרטהייד או רוצחים."


"מטרת העל שלנו היא לחשוף את הספורטאים לצד האחר של ישראל. כשהם חוזרים לקמפוסים הם יוכלו לשתף את החוויות ולהציג את ישראל בצורה אחרת בעולם." מוסיפה עדן אבירם, סטודנטית לניהול, פוליטיקה וממשל. "ברגע שיהיו לנו נציגים משלנו, הם יוכלו לשמש שגרירים של רצון טוב ויציגו את ישראל הקצת אחרת, את זו שלא כולם רואים."


עדן אומרת שהספורט הוא מרכיב מרכזי בפעילויות שעוברים חברי המשלחת. "מאוד חשוב לנו הקשר לספורט, זה חלק מרכזי מאוד. דרך הספורט אנחנו רוצים לחשוף אותם למגוון של סוגיות, הם יכירו דרכו את המקומות ואת הרקע ההיסטורי שלהם. בין היתר הם יפגשו עם נכי צה"ל, יגיעו למכון וינגייט וישתתפו בשיחה עם נדב בן יהודה, מטפס הרים ישראלי שכמעט הגיע לפסגת האוורסט אבל עצר לעזור למטפס טורקי והציל את חייו בתקופת המרמרה."


בינתיים הספיקו הספורטאים לבקר בתל אביב ובים המלח ולהיפגש עם ספורטאים רבים לאורך הדרך. כך למשל הם השתתפו במשחק עם קבוצת נוער בכדורגל בה משחקים יחד צעירים יהודים וערבים, וצפו במשחק כדורסל לספורטאים על כסאות גלגלים בבית הלוחם.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


רואים את ישראל מקרוב בפעם הראשונה


אחד מחברי משלחת הספורטאים הוא ניישון (נחשון) גארת, מתאבק ובוגר טרי של אוניברסיטת קורנל. במקור מקליפורניה, הוא זכה במספר אליפויות היאבקות במסגרת לימודיו ואמור לייצג את ארה"ב באולימפיאדה הבאה של שנת 2020.


ניישון מספר שהגיע לביקור לישראל בחודש יוני האחרון, ולאחר מכן החליט לחזור שוב במסגרת הפרויקט. "האמת שלא ידעתי הרבה בכלל על ישראל לפני שהגעתי לכאן. ידעתי רק ממה שהכרתי מהתנ"ך או מעובדות שראיתי בחיי היום יום, הרגשתי שיש לי חוסר במפגש אישי כדי להבין את ישראל באמת. הגעתי לפרויקט מתוך תמיכה מאוד גדולה שאני חש לישראל, החלטתי להצטרף כדי להמשיך לתמוך במדינה וגם באנשים, הרגשתי שזאת מטרה חשובה בעיני."


הוא אומר שבאוניברסיטה בה למד לא היה דיבור רב על ישראל, וכי הוא לא נתקל ביחס שלילי כלפי ישראל בקמפוס, אך מציין שהוא יודע שהתופעה נפוצה מאוד בקמפוסים בארצות הברית. "כשהתחלתי לתכנן את הטיול שלי לארץ התחלתי גם לחקור עוד על ישראל, גיליתי שהיא מופיעה המון בתקשורת, שיש הרבה פוקוס עליה ועל מה שמתרחש באזור."


ניישון מסכים שההגעה שלו לארץ עזרה לו להכיר את הארץ מקרוב, ובצורה טובה יותר ממה שהיה יכול ללמוד דרך סיפורים או האינטרנט. "מפגש פנים מול פנים נותן פרספקטיבה הרבה יותר טובה על האנשים והמדינה. לישראל יש היסטוריה כל כך עשירה, שרובה עברה במשך הדורות מפה לאוזן. עכשיו אנחנו שומעים ורואים את הסיפורים האלה מנקודת מבט שונה. זה היה מאוד מיוחד בעיני לראות את זה בעצמי ולהמשיך לשמר את המסורת של ישראל."


ניישון ויתר הספורטאים במשלחת צפויים להישאר בארץ עד סוף השבוע, אז יחזרו לארה"ב. כמו חבריו, הוא אומר שיספר לאחרים בקמפוס שלו על מה שראה בישראל. הוא מספר שהוא מתחיל עכשיו וידאו בלוג ביוטיוב, שבו הוא מתכוון לספר על החוויות שלו בזמן המסע. הוא בטוח שהאוהדים שעוקבים אחרי פעילותו ברשתות החברתיות ימשיכו ויפיצו את המסרים החיוביים על ישראל גם הלאה.


"לספורט יש כוח אדיר להעביר מסרים. הוא יכול לגשר על קונפליקטים ולהתגבר על שליליות. הוא מפגיש אנשים ומקרב ביניהם. בספורט יש חוקים שצריך לפעול לפיהם ולהסכים עליהם. אם אנשים יכולים להסכים על הכללים האלה, אפשר גם להמשיך את זה לעוד תחומים בחיים, ולגשר על מחלוקות גם מחוץ למגרש." הוא אומר.