תוספת שכר לבעלי תואר שני - האם תואר שני משדרג את השכר?
רוצה לדעת על תוספת שכר לתואר שני? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
תוספת שכר לתואר שני
תואר שני - מעלה את המשכורת או לא?
החיים בשוק העבודה יכולים להיות שוחקים מאוד, במיוחד במציאות הכלכלית המורכבת של ימינו. העלויות הגבוהות של הדיור, מחירים גבוהים למוצרי הצריכה והשעות הרבות בעבודה יוצרים אצל רבים מאתנו רצון להשתדרג ולהגדיל את רמת ההכנסה שלנו, כדי להעלות את רמת החיים. חלק חושבים שדרך הצטיינות בעבודה וצבירת שנות ניסיון אפשר להתקדם לתפקידים עם שכר גבוה יותר. אולם, קיימות גם דרכים אחרות, כמו למשל, להמשיך לתואר שני.
מה היתרונות של תואר שני - כדאי להמשיך?
לתואר השני יש הרבה יתרונות, הוא מספק לנו ידע מעמיק יותר ומפתח חשיבה נרחבת יותר מהתואר הראשון. מסתבר, שהוא יכול גם להעלות את השכר. נתונים הראו שתואר שני יכול להעלות את השכר לבוגרים ב - 16 אחוזים בערך. כשמחשבים את השכר השנתי, בוגרי תואר שני יכולים להרוויח עשרות אלפי שקלים בשנה יותר מעמיתיהם בוגרי תואר ראשון בלבד.
התואר השני מתפרש על פני שנתיים וכרוך בשכר לימוד לתואר כולו שיכול להגיע אפילו למעל 50,000 שקלים. ואולם, חשוב להבין שמדובר בהשקעה שבמקרים רבים משתלמת. עם זאת, שיקול מרכזי להמשיך לתואר שני כדרך להעלאת שכר צריך להיות - באיזה מקצוע בוחרים להמשיך? כדאי לתכנן היטב את ההמשך לתואר השני ולראות שממשיכים אליו בעיתוי הנכון ובעיקר בתחום הנכון.
- באילו תחומים כדאי להמשיך לתואר שני? מתלבטים - קראו עכשיו!
- עם תזה? בלי תזה? מה ההבדל? קראו עוד על תואר שני מחקרי או עיוני
- רוצים לסיים לפני כולם? קראו על תואר ראשון ושני ב - 4 שנים
- רוצים להיות מרצים? קראו בהרחבה על שכר מרצים
באילו מקצועות מקבלים תוספת שכר לתואר שני?
חשוב להבין שבתחומים מסוימים, העדיפות בהעלאת השכר היא לאו דווקא לעובדים עם תואר שני אלא לעובדים עם ניסיון רב והישגים בעבודה. באופן כללי, בוגרים טריים של תואר שני אמנם ירוויחו יותר מבוגרים טריים של תואר ראשון, אבל כשמכניסים את הניסיון בעבודה לתמונה, בוגרי תואר ראשון עם ניסיון של כמה שנים בעבודה יכולים להרוויח יותר מבוגרי תואר שני בלי ניסיון בכלל.
מנהל עסקים - לא תמיד חייבים MBA
בוגרי ה - MBA לא בהכרח מקבלים שכר גבוה יותר ממנהלים בוגרי תואר ראשון ובעלי ניסיון. גם כשמדובר בקבלה לתפקידים בכירים ונחשקים, העדיפות בקבלה היא למנהלים עם ניסיון של כמה שנים (בדרך כלל מעל שלוש). כך, לבוגרי תואר ראשון מנוסים יש יתרון על פני בוגרי התואר השני במנהל עסקים, גם אם נראה שצברו במהלך התואר השני כלים וידע רב, כי בניהול, מה שקובע בנושא המשכורת הוא הניסיון שבשטח. עם זאת, ישנה המלצה למנהלים ותיקים ומנוסים להמשיך ללימודים מתקדמים כדי להרחיב את האופקים ולרכוש כלים לפיתוח חדשנות עסקים בחברות שלהם.
משפטים - כדי להגדיל את השכר עדיף לצבור ניסיון
בוגרי תואר שני במשפטים (LLM) לא תמיד זוכים לשכר גבוה יותר מעורכי דין בוגרי תואר ראשון בלבד. במשרדים לעריכת דין, אפשר להתקדם לדרגות השכר הגבוהות גם בלי ללמוד לתואר שני, על ידי ניסיון בייצוג של לקוחות. ואולם, בגלל העלייה המתמדת בכמות עורכי הדין בישראל, תואר שני יכול להיות דרך של מועמדים לבלוט בתחרות הגדולה בשוק. התואר השני במשפטים נערך בהתמחויות כמו משפט עסקי, דיני משפחה ועוד ולכן הוא יכול להצביע על ידע בתחום מסוים, לאחר שגם צברתם כמה שנים של ניסיון לפני התואר השני.
- רוצים ללמוד באזור השרון? תואר שני במשפטים בנתניה והשרון
חינוך - תואר שני עוזר לכיס שלכם
תואר שני בחינוך מזכה מורים בתוספת שכר, כאשר ככל שההשכלה האקדמית מתקדמת יותר עולים גם בדירוג השכר, בהתאם להנחיות משרד החינוך. העלייה ב"דרגת שכר" מוסיפה עוד כ - 8 אחוזים למשכורת של המורים בוגרי התואר השני. יחד עם זאת, גם לוותק בהוראה יש משקל בעלייה בדרגת השכר. גם בעת הקבלה לעבודה, לניסיון יש חשיבות רבה יותר מאשר לתואר. כמו במנהל עסקים, גם בתחום החינוך עדיף למורים בוגרי התואר הראשון לצבור כמה נשים של ניסיון בשטח, בבתי הספר, ולאחר מכן להמשיך לתואר שני.
- קראו בהרחבה על משכורות משרד החינוך
- קראו עוד גם על תואר שני בחינוך דמוקרטי
- רוצים לדעת אם תתקבלו או לא? תנאי קבלה לתואר שני
הייטק ושוק ההון - בשביל תוספת למשכורת, עדיף ניסיון
במקצועות שוק ההון והפיננסים, תואר ראשון וניסיון בעבודה הם מה שחשוב כדי להתקדם בדרגות השכר, ולא בהכרח תואר שני. גם בהייטק, אחד מענפי התעסוקה המבוקשים ביותר בימינו, הבחירה לקידום לתפקידים עם שכר גבוה בהייטק תהיה בעובדים עם הניסיון הרב יותר ולא לבוגרי התארים המתקדמים. אחד הסייגים היחידים בתחום הם מקצועות המחשוב, החומרה והתכנות בהם בוגרי תואר שני דווקא כן יכולים להעלות לעצמם את המשכורת. בין מסלולים אלה נמנה תואר שני בביואינפורמטיקה, תואר שני בניהול טכנולוגיות ותואר שני בהנדסת מערכות מידע. המעסיקים גם יעדיפו מועמדים עם תארים מתקדמים לתפקידים הבכירים.
ביוטכנולוגיה ומדעים מדויקים - תואר שני הוא פלוס גדול למשכורת
במקצועות הביוטכנולוגיה ויתר המדעים, תואר שני במדעים מדויקים הוא כמעט תמיד תנאי קבלה הכרחי לעבודה במכוני המחקר ובחברות הפיתוח, ולכן אפשר להבין גם שהתואר השני הוא המפתח למשכורות הגבוהות בענף. כשמגיעים לדרגות הגבוהות יותר, מרבית המנכ"לים וסגניהם יהיו בעלי תואר שלישי לפחות. אם כך, נראה שבמקצועות המדעיים, ההשקעה משתלמת, בוגרי תואר שני בביוטכנולוגיה שצברו כמה שנות ניסיון בעבודתם יכולים להגיע אפילו למעל 20,000 שקלים לחודש.
- קראו גם על תואר שני בהנדסת אווירונאוטיקה
- באים מעולם הרפואה? קראו גם על תואר שני בבריאות הציבור בהתמחות קידום בריאות
- קראו עוד על תואר שני בסוציולוגיה של הבריאות
תואר במנהל עסקים, לא מחייב לימודי תואר שני.
זהו תואר שמאפשר להתקדם בתחום הניהול והשיווק בחברות.
לגבי הרווחיות שלו וההצלחה שלך בשוק, זה תלוי לחלוטין בך, במה שתעבדי ולאן שתתקדמי. בגדול זהו שילוב חזק בשוק, תחום השיווק והמכירות תמיד צריך אנשים טובים, כך שהכול תלוי לחלוטין בך.
בנוגע לרמת האנגלית, לא חושבת שנדרשת רמה גבוהה יותר מתואר אחר.
באשר להצלחה שלך בלימודים, עד שלא תתחילי ותתנסי, לא תדעי, וכול מי שטוען לדעת עבורך, מטעה, אם עשית את הבחירה בצורה שקולה, אין שום סיבה שלא תתחברי אליה בלימודים עצמם.
ולנקודה האחרונה, עבודה כעצמאית או שכירה, משאלתך אני מבינה שהיית רוצה לכוון לתחום העצמאות בעתיד, קחי בחשבון שכמעט בכל התחומים, להוציא את תחומי הטיפול למיניהם, תצטרכי להשקיע בעבודה כשכירה הרבה שנים.
עם התפתחותך כשכירה תוכלי לנתב עשייתך לתחום העצמאי, אבל נראה לי שזו שאלה מוקדמת עכשיו, כשתגיעי לגשר ותרצי את עזרתי אשמח לעזור לך לעבור.
בהצלחה