מכוונים גבוה - סטארט אפ סטודנטיאלי מפתח רחפנים לתעשייה

27/7/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,988 צפיות)

בעתיד, מטוסים זעירים יעבירו בשבילנו סחורות, יגדלו את המזון שלנו וגם יצלמו אותנו בשעות הפנאי. שני סטודנטים להנדסת מכונות ב'עזריאלי מכללה להנדסה' עובדים על סטארט אפ לפיתוח רחפנים כאלה, שנשלטים על ידי אפליקציות לסמארטפון. בינתיים הם מפתחים תוכנה ומציגים דגם ראשוני, ואפילו מדווחים על תגובות נלהבות מצד גורמים בתעשיית היזמות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


Airscort - סטארט אפ של סטודנטים ב"עזריאלי מכללה להנדסה" מפתח רחפנים חדשניים


בשנים האחרונות אפשר לראות התפתחות אדירה בשימוש ברחפנים, כלי תעופה קטנים בהם משתמשים למטרות שונות. רובנו מכירים אותם מתחום הביטחון, אבל דווקא בתעשייה האזרחית נוצרים לאחרונה פיתוחים חדשניים ומעניינים במיוחד. סטארט אפ של שני סטודנטים בעזריאלי - המכללה האקדמית להנדסה: יצחק טל ו - איתי שטראוס, עוסק בפיתוח רחפנים משוכללים כאלה ובאפליקציות ששולטות עליהם. שוחחנו עם יצחק טל על הטכנולוגיה המסקרנת הזו ועל הדרך בה סטודנטים יכולים להשתלב בסטארט אפ כבר בזמן הלימודים.


איך רחפנים יכולים לעזור לנו? הטכנולוגיה של Airscort


יצחק ואיתי נמצאים שניהם בשנה השלישית ללימודי הנדסת מכונות. את המיזם שלהם, שנקרא Airscort, הם פיתחו במסגרת האקסלרטור AtoBe שפועל במכללה, חממת יזמות ששמה דגש על פיתוחים בענפי ההנדסה. זאת תכנית שנמשכת כשישה חודשים, במהלכה רוכשים ידע טכנולוגי ולא פחות חשוב, מקבלים קשר עם גופי יזמות בישראל ובעולם, שיכולים לעזור לקדם את הסטראט אפ. לפני כשבועיים, ביום חמישי ה - 9 ליולי, נערך ערב הסיום של המחזור הראשון של האקסלרטור ובו הציגו יזמים נבחרים את הפרויקטים שלהם בפני בכירים בתחום הסטארט אפ בישראל.


Airscort כוללת סדרה של אפליקציות להפעלה של רחפנים, או מטוסים קטנים ללא טייס. האפליקציות אמורות להתאים את הרחפנים למגוון מטרות אזרחיות, בין היתר להובלה של סחורות, למיפוי תלת ממד ולצילום של ספורט אתגרי, במקום מצלמת גו פרו. כיום, מתמקד הצוות בפיתוחים לתחום החקלאות, דרכם יוכלו הרחפנים לדאוג לגידולים החקלאיים ללא מגע יד אדם. יצחק מספר שהוא ושותפו למיזם, שלומדים יחד באותה הכיתה, נעזרים גם במתמחה נוסף מארצות הברית ובעוד כ - 10 סטודנטים במכללה, שמסייעים להם כחלק מפרויקט הגמר שלהם בלימודי ההנדסה.


ממדרונות הסקי לחממת היזמות


אז איך הגיעו שני הסטודנטים לפתח רחפנים? טל מספר כי נחשף לנושא דרך שותפו למיזם, עולה מארצות הברית. באמריקה, שטראוס היה עוסק הרבה בסקי בשעות הפנאי, אך בישראל החמה אפשר בעיקר להסתכל על סרטונים של גלישת סקי באינטרנט. לדבריו, גולשי הסקי באתרים משתמשים ברחפנים כדי לצלם את הגלישה שלהם. הצילום באמצעות רחפן הוא נוח יותר ממצלמת הגו פרו וגם מעניק תוצאות יפות ואיכותיות יותר.


משם, התפתח העניין של שני החברים במטוסים הזעירים. הם קנו כמה דגמים והתנסו בהרכבה שלהם. באותו הזמן, נודע להם על הפתיחה של המחזור הראשון של מאיץ היזמות. "שמענו על הפתיחה והחלטנו ללכת," מספר יצחק. "הגענו עם מצגת שהכנו ועם הרעיון שלנו על השדרוג לשימוש ברחפנים. התקבלנו, בלי יותר מדי תכנון מוקדם על להקים סטארט אפ. פשוט התחלנו לרוץ על זה."


מכאן התחילו שני היזמים הטריים לעבוד בכל הכוח על הפרויקט, בזמן שהם מקבלים כלים והכוונה מהמנחים בחממה. בתחילת הדרך, הם שקלו את האפשרות לתכנן רחפנים לאתרי סקי, אבל לאחר זמן מה הגיעו לנושא החקלאות. יצחק ממשיך: "הגענו ממש בלי כלום, רק עם הרעיון. תוך כדי העבודה, שינינו הרבה ממה שחשבנו שהמיזם יהיה. ממש נבנינו במהלך הפרויקט, והחממה הייתה דלת כניסה בשבילנו לעולם הזה."


לומדים הכל - כדי להיות הטובים ביותר


"כרגע, אנחנו מתעסקים באורך הזמן שהרחפנים יכולים להיות באוויר." ממשיך טל. "אנחנו עובדים על להאריך את הזמן של הרחפן באוויר ואת האוטונומציה של העבודה שלו. אנחנו נמצאים בשלב הראשוני וכבר יצרנו פרוטוטייפ (אב טיפוס) ראשון לחקלאות. אנחנו עובדים עכשיו בעיקר על התוכנה שלו ומנסים לשפר אותה." מטעמי שמירה על פטנטים בשלב זה של הפרויקט, מעדיף טל לא לחשוף יותר מדיי מידע, אך מספר כי בנקודה זו מפתחים שניהם מעיין שדות תעופה קטנים שמותאמים לרחפנים, שאמורים לסייע להם לפעול באופן שימושי בתחומים רבים בשילוב האפליקציות.


טל ושטראוס מגיעים שניהם מלימודי הנדסת המכונות. כשהוא נשאל על העבודה על הסטראט אפ בלי רקע קודם בתוכנה ובפיתוח אפליקציות, הוא מציין כי לשניהם יש ידע בסיסי בתוכנה, ומסביר: "היום, ברגע שאתה מתחיל סטארט אפ, לא משנה מאיזה תחום אתה, אתה תלמד את הכל מחדש כדי להיות כמה שיותר 'ספץ' בכל מה שקשור לטכנולוגיה. אנחנו לומדים גם לבד, וגם הצטרפו אלינו כמה סטודנטים ללימודי הנדסת תוכנה, שעובדים איתנו כחלק מפרויקט הגמר שלהם. כשנתקדם ונפתח את המיזם עוד יותר אני מקווה שנעסיק גם אנשי תוכנה."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


ממשיכים קדימה - ושואפים גבוה


יצחק מספר גם על ערב ה - Demo בתחילת החודש ועל החשיפה ליזמים ולמשקיעים. שבעה מיזמים שנבחרו לערב הפיצ'ינג הזה התפתחו בצורה ניכר במהלך חצי השנה של הפרויקט. היזמים, שחלקם סטודנטים במכללה ואחרים בוגרים של מוסדות אחרים, הציגו במהלך הערב את הרעיונות שלהם בפני פאנל של שופטים, שהקשיבו והציגו שאלות. האירוע כלל גם נטוורקינג של מגוון גורמים שהגיעו לראות את הסטארט אפים החדשים, כמו משקיעים, נציגי קרנות ואנג'לים (משקיעים פרטיים).


הוא מדווח שקיבל תגובות חיוביות על המיזם בעקבות האירוע. "אנשים מאוד התלהבו. אפילו באמצע ההדגמה של הטכנולוגיה אנשים ממש מחאו כפיים." הוא מסכם. "אני חושב שאנשים התרשמו מאיתנו מאוד לטובה. גם התקשרו ודיברו איתנו גורמים בקשר למיזם." הצוות יוצא כעת לשלב גיוס הכספים של הפרויקט, ומקווה להתחיל את התהליך כבר בחודש הקרוב.