תנאי קבלה ללימודים בישראל - אפשר להתחיל כאן
חשבת על לימודים? כל מי שרוצה ללמוד באוניברסיטה או במכללה בישראל, בין אם המדובר במשפטים, מנהל עסקים, פסיכולוגיה, מחשבים, רפואה או כל תחום אחר, צריך קודם כל לעמוד בתנאי הקבלה של מוסד הלימוד והחוג אליו הוא נרשם.
לכל מוסד לימודים יש תנאי קבלה שונים ולכל תחום בו אתם בוחרים ללמוד יש תנאי קבלה המשתנים מדי שנה בהתאם להיצע ולביקוש. אין דין קבלה לתואר ראשון בהיסטוריה כדין קבלה לתואר ראשון במשפטים או במחשבים וזה מובן מאליו. על מנת לעשות סינון של הסטודנטים, כל אוניברסיטה או מכללה מחליטה על תנאי הקבלה שלה לכל חוג ולכל תחום לימוד.
חדש באתר לימודים בישראל - האם יקבלו אותך?
לנוחיותך, פיתחנו במיוחד עבורך מחשבון סיכויי קבלה לכל המסלולים בכל המוסדות האקדמיים!
אם יש לך עניין בלימודים, אם רצית לברר את סיכויי הקבלה שלך ... אנחנו נעזור לך!
משימת בירור תנאי הקבלה אל המסלולים השונים אורכת זמן רב. השירות באתר לימודים בישראל יכול לחסוך לך את הזמן והכאב ראש הכרוך בדבר.
כל שעליך לעשות הוא למלא טופס פשוט ונציג מטעם האתר יסייע עבורך באיתור תנאי קבלה ומוסדות לימוד מתאימים!
תנאי קבלה - לימודים שאינם אקדמיים
גם בלימודים שאינם אקדמיים ( לימודי תעודה ) יש לעיתים תנאי קבלה כגון 12 שנות לימוד, בגרות מלאה, רקע בתחום מסוים וכו’, אך ישנם גם קורסים רבים (למשל בתחומים כמו שפות, בישול, צילום ועוד) אליהם אין כלל תנאי קבלה וכל שנדרש הוא לשלם.
אך כאשר מדברים על לימודים אקדמיים, אתם חייבים לפני הכל לברר אם אתם עומדים בתנאי הקבלה.
מהם הקריטריונים לקבלה ללימודים בישראל?
ברוב מוסדות הלימוד, המדובר בשני קריטריונים מרכזיים וחשובים – ממוצע בחינות הבגרות והציון הפסיכומטרי. על מנת להירשם לתואר ראשון, יש צורך בתעודת בגרות מלאה (למעט לימודים בחלק ממוסדות הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה) ורצוי עם ממוצע כמה שיותר גבוה.
- פסיכומטרי - כל המידע על הבחינה והקורסים.
נתון חשוב נוסף הוא הציון של הבחינה הפסיכומטרית שלכם. רוב מוסדות הלימוד עושים ממוצע של שני הנתונים הללו (בדרך כלל המשקל של ממוצע הבגרות והציון הפסיכומטרי הוא זהה אך לא תמיד) ועל סמך הציון המשוקלל הזה, מחליט מוסד הלימוד אם לקבל אתכם.
ישנם מוסדות לימוד שלא דורשים ציון פסיכומטרי (ואז לעיתים יש צורך במבחן אמי"ר על מנת לברר את הרמה שלכם באנגלית, קרא בהרחבה על קורס אמיר ) ולעומת זאת ישנם מוסדות לימוד שנותנים לציון זה משקל גבוה מאוד. יש גם מוסדות לימוד מעטים (בעיקר מוסדות לימוד של האוניברסיטה הפתוחה) שלא דורשים גם תעודת בגרות ולמעשה פתוחים לכלל הציבור.
מכללה מול אוניברסיטה
ברוב המכריע של המקרים, תנאי הקבלה לאוניברסיטאות הם קשים יותר מאש תנאי הקבלה למכללות (לאותם חוגים או מסלולים). ובמילים אחרות – יותר קשה להתקבל ללימודי משפטים למשל באוניברסיטה מאשר ללימודי משפטים במכללה.
ישנם מספר מכללות יוקרתיות יותר (המרכז הבינתחומי למשל) בהן תנאי הקבלה הם גבוהים למדי, אך עדיין - גם בשנים האחרונות, למרות הפריחה של המכללות, עיין יותר קשה להתקבל לאוניברסיטאות.
- מכללה או אוניברסיטה - מה עדיף?
- מתקשים להחליט איפה ומה ללמוד? אנחנו פה כדי לעזור! מבחן בחירת לימודים
האם יש תנאי סף לקבלה?
ישנם מוסדות לימוד אשר יש להן תנאי סף לקבלה לחוגים מסוימים. את המידע הזה ניתן להשיג באתרי האינטרנט של המוסדות הללו או במשרדי כל מוסד לימוד.
דוגמא לתנאי סף - מכללה מסוימת יכולה לציין כי על מנת להתקבל למסלול מסוים צורך בתעודת בגרות מלאה עם ממוצע של 80 ומעלה הכולל גם ציון של 70 לפחות בבחינת הבגרות במתמטיקה
(4 יחידות) ובנוסף, יש צורך בציון של לפחות 550 בבחינה הפסיכומטרית.
כמובן שהמספרים ותנאי הסף משתנים בהתאם לחוג המבוקש. החוגים המבוקשים ביותר כיום הם משפטים, מנהל עסקים, רפואה, מחשבים, חשבונאות, פסיכולוגיה ועוד.
- קראו גם על אפיק מעבר
- אפיק מעבר ללימודי סיעוד
עזרנו לך? דרג אותנו: |
צירפתי לך רשימה של תנאי הקבלה למשפטים במוסדות לימוד שונים בארץ. מקווה שתמצאי שם מוסדות לימוד שרלוונטיים עבורך.
בברכה,
שני
תנאי קבלה למשפטים