רוצה פרטים על תואר במוזיקה בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מוזיקה לתואר ראשון ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על תואר במוזיקה בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר ראשון במוזיקה בלי פסיכומטרי

 

קבלת מועמדים לתואר ראשון במוזיקה נעשית במקרים רבים על סמך שקלול הציון של המועמדים בפסיכומטרי יחד עם ממוצע הבגרויות שברשותם, שקלול זה קרוי ציון התאמה או סכם. לצד קבלה במסלול זה, ניתן להתקבל ללימודים בחלק מן המוסדות במסלולים חלופיים, בהם מסלולים ללא צורך בפסיכומטרי.


לימודים ללא פסיכומטרי הם מסלול קבלה שבו מסתמכים על ההישגים בתעודת הבגרות. המועמדים נדרשים לציון ממוצע גבוה בבגרויות, ציון זה משתנה בין המוסדות אולם לרוב נע בין 85 – 95 (הממוצע עשוי להיות גבוה מטווח זה בחלק מן המקרים). כדי להעיד על כישורי השפה האנגלית ולהציג ציון סיווג לרמות אקדמיות, מחליפים המועמדים את חלק האנגלית של הפסיכומטרי בציון במבחן בשם אמי"ר או בבחינה הממוחשבת המקבילה לו, אמיר"ם.


חשוב להדגיש כי כחלק מתנאי הקבלה לתואר במוזיקה המועמדים נדרשים לעבור גם מבחני מיון והתאמה נוסף על ההישגים הלימודיים הקודמים. עליהם לעמוד בהצלחה במבחני תיאוריה מוזיקלית, פיתוח שמיעה ותחומים עיוניים נוספים ולצדם גם מבחנים מעשיים בשירה, נגינה או הלחנה. קבלת המועמדים לתואר מתבססת על שילוב בין ההישגים המוזיקליים בבחינות הפנימיות לבין ההישגים הלימודיים הקודמים.


בתקופת משבר הקורונה, מועמדים למסלול לתואר ראשון במוזיקה לשנת הלימודים תשפ"א (2020 – 2021) יכולים בחלק ממוסדות הלימוד להסתייע במתווה קבלה מיוחד ובו תנאים מקלים. במסגרת מסלולים אלה המועמדים לרוב יכולים לקבל פטור מן הפסיכומטרי, לאור ביטול מועדים מסוימים בעקבות המשבר, כאשר קבלתם מותנית בדרך כלל בממוצע בגרות גבוה או במעבר של קורסי קדם שונים. חשוב להדגיש כי מתווה זה תקף לקבלה לשנת תשפ"א בלבד וכי המוסדות רשאים לבטלו לאור התפתחויות במצב.

 

שימו לב – תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. מומלץ לפנות למוסדות הלימוד ישירות לצורך קבלת המידע המעודכן והמדויק לגבי הקבלה ללימודים. המסתמכים על המידע בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד.

 

מוסד הלימוד תנאי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי
האוניברסיטה הפתוחה (מגוון ערים)

קבלת מועמדים ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אינה מותנית בהצגת ציון פסיכומטרי. כמו כן, המועמדים אינם נדרשים להציג את ממוצע הציונים בתעודת הבגרות כדי להתקבל. זאת מפני שהאוניברסיטה פועלת להנגשת האקדמיה למגוון אוכלוסיות, גם ללא תלות בלימודים קודמים. הערכת הסטודנטים נעשית על סמך ההישגים במהלך התואר עצמו, בקורסים השונים.

הקריה האקדמית אונו (קריית אונו)

כדי להתקבל ללימודים בחוג זה יש צורך בבגרות מלאה ובניסיון קודם בנגינה בכלי או בשירה, ידע זה נבחן במסגרת אודישן שמתקיים בחוג. המועמדים נדרשים גם לעבור מבחן עיוני בתיאוריה שבו נבדקת השליטה בתווים, אקורדים, סולמות ועוד. לחלופין ניתן לעבור מכינה בתחום התיאוריה. המועמדים נדרשים גם להסתווג לרמות אנגלית דרך היבחנות בבחינת אמי"ר או אמיר"ם.

המכללה האקדמית צפת

כדי להתקבל למסלול מוזיקה במסגרת לימודי מוזיקה, ספרות ואמנות המתקיימים במכללה האקדמית צפת המועמדים אינם נדרשים לרוב לפסיכומטרי ומתקבלים על סמך הישגיהם בתעודת הבגרות. יש צורך בממוצע בגרויות של לפחות 80 וציון בבגרות בעברית ברמת 3 יחידות בציון 60 לפחות. מועמדים שברשותם תעודת מדריכי מוזיקה בכירים יכולים להתקבל על סמך ממוצע בגרויות של 75 לפחות. כמו כן, על המועמדים נדרשים לידע קודם בקריאת תווים ובמעבר של ראיון אישי לבדיקת היכולות המוזיקליות והנתונים הלימודיים.

אוניברסיטת חיפה

במסגרת מסלולי הקבלה החלופיים שמוצבים בחוג זה באוניברסיטת חיפה, מועמדים יכולים להתקבל על סמך הצגת תיק עבודות, מעבר מבחנים פנימיים חוגיים וראיונות קבלה. הם נדרשים גם לעבור מכינת קיץ שעורך החוג, לבדיקת התאמתם. קבלה זו היא על תנאי והמועמדים נדרשים לציון ממוצע של לפחות 70 בקורסי חיבה של החוג במהלך התואר.


כחלק מן הבחינות הפנימיות נערכים מבחנים עיוניים ומעשיים, בהם נבדקת ההתמצאות בתשתית מוזיקלית תיאורטית. בבחינות המעשיות המועמדים מציגים את היכולות בנגינה, הלחנה ושירה ואת בקיאותם בתרבות מוזיקלית.

אוניברסיטת תל-אביב

תנאי הקבלה החלופיים הבאים מתייחסים למסלול ביצוע, מסלול ניתוח וקומפוזיציה, מגמת מוזיקולוגיה. על המועמדים להציג ציון ממוצע 95 ומעלה בבגרויות כדי לקבל פטור מן הפסיכומטרי. לחלופין באפשרותם להתקבל על סמך ממוצע בגרות משוקלל, כולל בונוסים, של 85 ומעלה וגם ציון 85 ומעלה בשלושה קורסי מוק מקוונים שנערכים באוניברסיטה.


בכל מסלול המועמדים נדרשים גם למבחני כניסה. במסלול ביצוע נדרש מבחן שירה או נגינה נוסף על בחינות תיאורטיות. במסלול קומפוזיציה נדרשות בחינות תיאוריות, מעבר ראין קבלה והגשה של יצירה. ובמגמת מוזיקולוגיה המועמדים עוברים ראיון קבלה ועל סמך ראיון זה מופנים למכינה או למבחנים תיאורטיים.

 

יש לציין כי בהתאם למתווה הקורונה של האוניברסיטה ניתן להתקבל למסלולים השונים גם על סמך ממוצע בגרויות 85 ומעלה ועמידה בבחינות הכניסה. מתווה זה מתייחס לשנת הלימודים תשפ"א בלבד ולמועמדים שנפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה.

האוניברסיטה העברית (ירושלים)

מועמדים המעוניינים להתקבל ללא פסיכומטרי ללימודי המוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית נדרשים לממוצע בגרות 9.75 ומעלה ולציון סיווג באנגלית של בסיסי ומעלה.


כמו כן עליהם לעבור מבחני כניסה. מטרת הבחינות היא ייצור מכנה משותף בין כל הסטודנטים המתקבלים לחוג בניגע לפיתוח שמיעה, הרמוניה ותיאוריה. הסטודנטים נדרשים לעבור שישה מתוך 13 נקודות בבחינה, בתחומים כגון ביצוע קטעים מוזיקליים בסגנונות שונים, ביצוע יצירה לפסנתר, זיהוי מושגים, זיהוי יצירות, בנייה של סולמות או מרווחים בכתב, זיהוי סולמות משמיעה, הכתבה מלודית, הכתבת קצב ועוד. נערכים גם ראיונות קבלה אישיים קצרים.

אוניברסיטת בר אילן (רמת גן)

מועמדים המעוניינים להתקבל על סמך בגרות בלבד נדרשים לממוצע 90 ומעלה בבגרויות. הם נדרשים גם לציון במבחן מיון כגון אמי"ר או אמיר"ם לסיווג רמת האנגלית.


נוסף על כך עליהם לעבור מבחני כניסה למחלקה. במבחנים אלה נבדקות המיומנויות המוזיקליות והידע התיאורטי בתחום, בכמה תחומים כגון פיתוח שמיעה הרמוניה ליד מקלדת ותורת המוזיקה.

האקדמיה למחול ומוזיקה (ירושלים)

הקבלה ללימודים באקדמיה למוזיקה ומחול מתבססים על ההישגים בתעודת הבגרות ועל הישגי המועמדים במבחני קבלה פנימיים של מוסד הלימוד. אופי הבחינות ותכניהן משתנים בהתאם למסלול המבוקש, הן כוללות מבחנים בהאזנה ונגינה על כלים, בחינות בתיאוריה מוזיקלית, מבחני ניתוח הרמוני של יצירות, בחינות שירה, ועוד. חלק מן הבחינות מתקיימות בכתב וחלקן בעל פה.

 

על הלימודים

 

בתואר ראשון במוזיקה הסטודנטים נחשפים הן לפן המעשי והן לפן העיוני של התחום. הם לומדים על תחום המוזיקולוגיה ונחשפים לתיאוריה, לתולדות הענף וחקר התפתחותם של זרמים וסגנונות שונים. נידונים גם היבטים עסקיים בתעשייה, הנוגעים בין היתר לשיווק, זכויות יוצרים וניהול של פרויקטים אמנותיים ותרבותיים.


במקביל הסטודנטים מפתחים מיומנויות הפקה וביצוע, כאשר ניתן להתמחות בסגנונות שונים כגון קלאסי, ג'אז, מוזיקת עולם ועוד. בתואר משולבת פעילות מעשית באנסמבלים, קונצרטים ואירועים שונים שבהם הסטודנטים משכללים את היכולות המעשיות שברשותם.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר במוזיקה בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על תואר במוזיקה בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר במוזיקה בלי פסיכומטרי