רוצה פרטים על קולנוע ללא פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי קולנוע ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על קולנוע ללא פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי קולנוע לתואר ראשון בלי פסיכומטרי


קבלת מועמדים לתואר ראשון בקולנוע מתקיימת על סמך שילוב בין נתוני הקבלה שלהם בבגרו ובפסיכומטרי לבין הישגים בבחינות קבלה ומיון פנימיות שבוחנות את הכישורים היצירתיים והזיקה לתחום. במרבית המוסדות המועמדים נדרשים להציג ציונים בבגרות ובפסיכומטרי וכן לעבור בחינות מיון וראיונות ולהציג תיק עבודות.


ברבים מבין המוסדות, מאפשרים למועמדים להתקבל ללימודים ללא פסיכומטרי. מדובר במסלולי קבלה חלופיים שבהם נשקלת קבלת המועמדים על סמך ההישגים בתעודת הבגרות או במכינה קדם אקדמית רלוונטית. במסלולים אלה לרוב נדרש ממוצע בגרות גבוה, שנע בין 90 – 95 אך יכול להיות גבוה או נמוך יותר במוסדות השונים ולהשתנות מעת לעת.


כמו כן, לעיתים מועמדים יכולים להתקבל על סמך הצגת ניסיון מקצועי קודם ורלוונטי בתעשיית התקשורת. מועמדים במסלולים חלופיים אלה לתנאי קבלה לקולנוע נדרשים לגשת גם למבחן אמי"ר כדי להציג חלופה לציון הסיווג באנגלית. כדי להציג ניסיון זה יש לעבור סדרה של ראיונות או לגשת למספר מבחנים פנימיים שבהם נדבקות היכולות החזותיות. מי שברשותם יצירות קודמות כגון סרטים קצרים, או תסריטי פרי עטם, יכולים להציגם בוועדות אלה.


כמו כן, בחלק מן המקרים המועמדים יכולים להתקבל על סמך מתווה הקורונה שמונהג במוסדות. זוהי חלופה שמציעים במוסדות מסוימים כדי לסייע למועמדים שנפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה ומתייחסת למי שמעוניינים להתקבל ללימודי הקולנוע בשנת הלימודים תשפ"א (2020 – 2021). יש להדגיש כי מתווה זה הוא סמני ומתייחס לקבלה לשנת תשפ"א בלבד וכי המוסדות רשאים לבטלו או לשנותו בכל עת לפי שיקוליהם.

 

לתשומת לבכם - תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. כדי לקבל את המידע המדויק והעדכני ביותר מומלץ לפנות אל מוסד הלימוד.

 

מוסד הלימוד תנאי קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי

האוניברסיטה הפתוחה (פרישה ארצית)

כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה הפתוחה אין צורך בציון בפסיכומטרי וכן אין צורך להציג תעודת בגרות מלאה. במוסד הלימוד נעשית הערכה על סמך הציונים במהלך התואר עצמו ולא על פי ההישגים הקודמים של המועמדים וזאת מתוך מטרה להגביר את הנגישות לאקדמיה.

המכללה האקדמית ספיר (שער הנגב – דרום)

הלימודים בתחום זה במכללה האקדמית ספיר מתקיימים כמסלול במסגרת תואר ראשון באמנות הקול והמסך. כדי להתקבל, על המועמדים להיות בעלי בגרות מלאה בממוצע ציונים 80 לפחות. כמו כן יש צורך בבגרות באנגלית ברמת 4 יחידות לימוד בציון 70 לפחות. המועמדים נדרשים גם לעבור מבחן התאמה פנימי, שהעוברים אותו מוזמנים לראיון בפני ועדת קבלה. כדי להציג ציון סיווג באנגלית יש צורך לגשת למבחן אמי"ר.


מועמדים מעל גיל 30 שאין ברשותם בגרות מלאה נדרשים לעבור מכינה שלושים פלוס לפי דרישות המכללה.

אוניברסיטת תל-אביב

מועמדים המעוניינים להתקבל ללימודים אלה על סמך בגרות בלבד נדרשים לממוצע 95 ומעלה. מועמדים לתכנית החד חוגית יכולים להתקבל על סמך ממוצע בגרות 90 ומעלה וכן הגשת תיק עבודות וניסיון מקצועי רלוונטי ומעבר ראיון אישי.


במסגרת מתווה הקורונה של האוניברסיטה, מועמדים לשנת הלימודים תשפ"א יכולים להתקבל על סמך ממוצע בגרות של 85 ומעלה כולל בונוסים. מועמדים שהממוצע שברשותם בין 80 – 85 יכולים להתקבל לאחר מעבר ראיון אישי ובו הצגת תיק עבודות הכולל דוגמאות כתיבה או הצגת ניסיון מקצועי רלוונטי בתחום הקולנוע והטלוויזיה. יש לציין כי מתווה זה מתייחס לקבלה לשנת תשפ"א בלבד ונועד לסיוע למועמדים אשר נפגעו כתוצאה ממשבר הקורונה.

המכללה האקדמית בית ברל (כפר סבא)

במכללה האקדמית בית ברל מתקיימים לימודי הוראת קולנוע, כמסלול במסגרת לימודי הוראה. מועמדים המעוניינים להתקבל על סמך בגרות בלבד נדרשים לממוצע 85 ומעלה ולציון גבוה במקצוע מורחב בהיקף של 5 יחידות. כמו כן, יש לעבור מבחני כניסה ומבחני בית פנימיים של המכללה. המועמדים עוברים גם ראיון אישי ובו מציגים תיק עבודות עם יצירות קודמות בתחומי האמנות והצילום.

מכללת סמינר הקיבוצים (רמת אביב)

לימודים בתחום זה במכללת סמינר הקיבוצים מתקיימים במסגרת לימודי הוראה לבתי ספר על יסודיים, לתואר B.Ed.F.A.. המועמדים מתקבלים על סמך הציונים בבגרות מלאה ולפי הישגיהם במטלות כתיבה שניתנות על ידי החוג. כמו כן עליהם לעבור ראיון אישי. יש לציין כי מועמדים שלהם ממוצע בגרות נמוך נדרשים לגשת לפסיכומטרי.

בית הספר סם שפיגל (ירושלים)

בבית הספר סם שפיגל הקבלה נעשית על סמך מעבר בחינות פנימיות שונות של החוג, למועמדים בעלי בגרות מלאה. המועמדים נדרשים תחילה לעבור בחינות בית ולאחר מכן לגשת למבחני מיון המתאימים בביתה ספר ובהם נבחנות יכולות ההבעה החזותית. תוצאות המבחנים נשקלות על ידי וועדה, כאשר מתאימים מוזמנים לשלב הבא ובו נערכים ראיונות אישיים מול ועדה.

 

על הלימודים


במסגרת לימודי קולנוע הסטודנטים רוכשים ידע וכלים הנוגעים ליצירה למסך הגדול והקטן. הם מתוודעים הן ליסודות תיאורטיים שנוגעים ליצירה האמנותית, והן לכלי פרקטיים הנוגעים להפקות עצמן כדון בימוי, כתיבה, צילום, עריכה והפקה. ידע זה יכול לסייע להכשרתם להשתלבות בתעשיית המדיה הישראלית כיוצרים ומבקרים.


במסגרת הלימודים התיאורטיים, הם מכירים תיאורטיות אמנותיות שונות וכן נחשפים ליצירות מהותיות לאורך השנים ולסגנונות יצירה וז'אנרים מגוונים. כמו כן נרכש ידע בביקורת יצירות ובניתוחן. לצד לימודים עיוניים אלה הסטודנטים מעמיקים בתהליכים המעשיים של התקשורת ולומדים כיצד ליצור סרטים קצרים, פרסומות, סדרות טלוויזיה, סרטים באורך מלא וכן יצירות למדיה חדשה ואלטרנטיבית. הם מכירים את מערך התפקידים בעולם המדיה ונחשפים לשלבי תהליך היצירה החל מכתיבת התסריט ועד לקבלת המוצר המוגמר לאחר עריכתו.


מתכונת הלימוד


אורך הלימודים נע בין שלוש לארבע שנים, בדרך כלל הלימודים במסלולים המעשיים בתחום ההפקה ארוכים מן המסלולים העיוניים והשנה האחרונה בהם מוקדשת בעיקר לביצוע פרויקט גמר.


הלימודים מתקיימים לרוב במסלול חד חוגי אולם בחלק מן המוסדות ניתן לשלבם עם חוג נוסף במסגרת דו חוגית. השילובים הנפוצים הם מענפי הרוח והחברה אולם ניתן לשלב מגוון של חוגים מפקולטות שונות. כמו כן, במוסדות מסוימים הלימודים נערכים במסגרת תואר בחינוך, הסטודנטים לומדים לקבלת תעודת הוראה בתחום הקולנוע ומקבלים את ההכשרה להוראת התחום בבתי ספר על יסודיים. אורכם של הלימודים בתחום החינוך הוא בדרך כלל ארבע שנים, כאשר השנה האחרונה מוקדשת לביצוע סטאז' מעשי בבתי ספר, כחלק מן התנאים לקבלת רישיון ההוראה.


בלימודים משולב יסוד תיאורטי עם התנסות פעילה במרכיבי היצירה. הסטודנטים לוקחים חלק במגוון של סדנאות ותרגילים שבהם הם מכירים מקרוב את מערך התפקידים בעולם התקשורת כגון עבודה באולפן או על סט של סרטים קצרים. הם גם מצלמים בעצמם מספר סרטים קצרים ותרגילים לאורך לימודיהם. בסיום המסלול כאמור עליהם להגיש סרט גמר שבו משתתפים חבריהם לכיתה בביצוע התפקידים השונים. הסרטים מוצגים באירועים שונים ולעיתים אף נשלחים לפסטיבלים בעולם.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קולנוע ללא פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על קולנוע ללא פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור