לימודי הנדסת כימיה בהתמחות מדע הנתונים בהנדסה כימית ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון
המסלול אינו פעיל.
שיטות העבודה והתהליכים בתעשייה הופכים מתקדמים וחכמים יותר כל העת. בתעשייה החכמה של היום נעשה שימוש רב יותר בנתונים בזמן אמת, במסגרת פעילותם של מפעלים וארגונים. את הדאטה יש להנגיש לגורמים הנכונים בארגון וכן יש לעבד ולנתח אותה כדי לקבל את ההחלטות ההנדסיות היעילות והנכונות ביותר לצורכי הפרויקט. בנתונים הללו משתמשים גם לצורכי שיפור ושדרוג של המלאי, השירות ושיתופי פעולה עם ספקים ולקוחות.
המעוניינים להכיר מקרוב את יישומי הדאטה המתקדמים בעולם ההנדסי יכולים ללמוד בתכנית לימודי הנדסת כימיה בהתמחות מדע הנתונים המתקיימת ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. זוהי התמחות הנערכת במסגרת לימודי הנדסה כימית שבה מתמקדים הסטודנטים בטכנולוגיות מתקדמות בתחום ה – Data Science וביישום שלהן בתהליכי ייצור בתעשייה הכימית ובענפים נוספים.
בוגרי הלימודים משתלבים במגוון אפיקים בתעשייה, כגון בענפי הביוטק, המזון, התרופות, הפטרוכימיה, המיקרואלקטרוניקה ועוד, כאשר הם מומחים לתהליכי ייצור. בוגרי מסלול מדע הנתונים יכולים להשתמש בידע שברשותם כדי לפתח ולהטמיע מערכות מתקדמות לניתוח ואיסוף דאטה במגוון ארגונים ומוסדות. במסלול שמים דגש על התנסות מעשית כדי לסייע להשתלבותם המקצועית של הסטודנטים בתעשייה, לימודים אלה הם באוריינטציה תעשייתית ומהותם שימוש בידע מדעי לצורכי השבחה של תהליכי הייצור. הבוגרים יכולים להמשיך גם לתארים מתקדמים בתחום.
מסלול זה מתקיים בקמפוס אשדוד של מוסד הלימוד
תכנית הלימודים
מטרתה של התמחות זו היא הכשרתם של מהנדסי כימיה שברשותם ידע במחשבים, רקע מתמטי נרחב והבנה במדע הנתונים (Data Science) ובתחום התוכנה. במהלכה מתוודעים למגמות עכשוויות בתעשייה ובאקדמיה ומכירים טכנולוגיות ופיתוחים עדכניים בתחום מדע הנתונים שבהם עושים המהנדסים שימוש כחלק מעבודתם. הסטודנטים לומדים סוגיות בתכנות ובמערכות הפעלה, מתוודעים לטכנולוגיות לכרייה ולעיבוד של נתונים מחקריים ונחשפים גם לתחום הבינה המלאכותית ויישומי בתעשייה.
התמחות זו פועלת כחלק משיתוף פעולה עם המחלקה להנדסת תוכנה והמחלקה להנדסת תעשייה וניהול במוסד הלימוד. במחלקה סבורים כי בתעשייה של היום יש צורך בשליטה בכלים חישוביים לצורכי המטעה של מערכות חכמות ומתקדמות גם בענפים שאינם הייטק, כגון בתעשייה הכימית.
מתכונת הלימוד
את ההתמחות הסטודנטים בוחרים בסיום השנה השנייה לתואר. אורך לימודי ההנדסה הוא ארבע שנים. הסטודנטים לומדים קורסים מתוך המסלול במהלך השנה השלישית והרביעית במקביל לקורסי הליבה הנכללים בתואר. הם גם לוקחים חלק במעבדות ותרגילים שונים.
בשנת הלימודים האחרונה, הסטודנטים עורכים פרויקט גמר בתחום ההתמחות. את הפרויקטים הם יכולים לערוך במעבדות המחקר של מוסד הלימוד וכן בשיתוף פעולה עם חברות וארגונים מן התעשייה וכך ליישם הלכה למעשה כלים הנלמדים במהלך התואר לצורכי פיתוח פתרונות מקוריים וחדשניים.
על מוסד הלימוד
סטודנטים להנדסה כימית בקמפוס אשדוד יכולים למצוא התמחויות נוספות בהם אנרגיה, ביוטק והנדסת מערכות כימיות. בקמפוס באר שבע נערכות התמחויות כגון תעשייה תהליכית, תעשייה תהליכית עם התמחות ננוטכנולוגיה, טכנולוגיות מים וביוטכנולוגיה. כמו כן ניתן למצוא במוסד הלימוד תכניות נוספות לתואר ראשון ושני בענפי ההנדסה. בין היתר נלמדים התחומים הנדסת תוכנה, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת בניין והנדסת מכונות.
תנאי קבלה
במסגרת תנאי הקבלה ללימודים על המועמדים להיות בעלי בגרות מלאה ובה בגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות בציון 85 ומעלה או ברמת 5 יחידות בציון 70 ומעלה. עקב משבר הקורונה, מועמדים לשנת הלימודים תשפ"א אינם מחויבים בהצגת ציון בפסיכומטרי או בפסיכוטכני. המועמים עוברים גם ראיון בפני ועדת קבלה. מתקבלים עד עשרה אחוזים חריגים על סמך מצב סוציו אקונומי. מומלץ לפנות ישירות אל מוסד הלימוד לצורך קבלת המידע המלא אודות תנאי הקבלה ללימודים.
תעודה
לסטודנטים המשלימים את הלימודים בהצלחה מוענק תואר ראשון B.Sc. בהנדסת כימיה.