רוצה פרטים על תואר שני במשפטים וטכנולוגיה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני במשפטים וטכנולוגיה

רוצה לדעת על תואר שני במשפטים וטכנולוגיה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במשפטים עם התמחות בטכנולוגיה

 

בינה מלאכותית משנה את האופן בו אנו מעבדים מידע עסקי, מטבעות קריפטוגרפיים מחוללים מהפכה בזירה הכלכלית ותחומי הביוטכנולוגיה וההנדסה הגנטית מציבים דילמות אתיות לא פשוטות בפני מדענים וחוקרים. כל התהליכים הללו גם מעלים שאלות משפטיות מורכבות ומצריכים הבנה בחוק ורגולציה. גם בזירת הסטארט אפ הטכנולוגי, ידע משפטי הוא חשוב לצורך פיקוח על זכויות יוצרים ופטנטים וטיפול בחוזים ורגולציה.


מסלולי תואר שני במשפטים וטכנולוגיה עוסקים בנקודת השקה זו שבין שני הענפים, כפי שעולה לא אחת באתגרים במשק של היום. סטודנטים במסלולים אלה לומדים על מגוון חידושים שעולים בעולם המשפטי בעקבות שכלולים טכנולוגיים וכן על האופן בו העשייה המשפטית צריכה להתאים את עצמה לשוק הטכנולוגיה הדינמי.


תכניות אלה לתואר שני במשפטים הן מגוונות באופיין, חלקן מתאימות למשפטנים שברצונם לפתח את תחום התמחותם ולהתמקצע בדיני טכנולוגיה וזכויות יוצרים. מסלולים אחרים מתאימים לבוגרי מגוון רב יותר של מקצועות והם מיועדים גם למנהלים וליזמים אקדמאים שברצונם להעמיק בעולם המשפט והטכנולוגיה.

 

תכנית הלימודים - תואר שני במשפט וטכנולוגיה


סטודנטים בתכניות התואר השני מתמקדים במגוון אתגרים משפטיים וחוקיים שמתעוררים למול התפתחויות טכנולוגיות במשק. הם מקבלים כלים משפטיים דרכם ניתן להתמודד עם שינויים ברגולציה בתחומים כגון דיני פטנטים, זכויות יוצרים והגנה על פרטיות לאור שינויים טכנולוגיים.


הם בוחנים שלל סוגי חידושים טכנולוגיים ודנים בהשלכות שלהם על עולם המשפט ועל התחום העסקי. בין הענפים הנידונים נכללים ביג דאטה ומערכות מידע מתקדמות, מקרי פשיעת סייבר, התפתחויות בענפי הבינה המלאכותית והביוטק וכן השלכות חוקיות וכלכליות של תחום הבלוקצ'יין. הם גם סוקרים את האופן שבו התפתחויות טכנולוגיות אלה משפיעות על העולם העסקי לרבות היבטים אתיים וחברתיים.


נוסף על כך, הם מקבלים כלים לניהול של מיזמים טכנולוגיים. בנושא זה הם שמים דגש על תחום הקניין הרוחני וסוקרים את החשיבות של החקיקה והרגולציה לאורך תהליך הפיתוח של מוצרים ושירותים טכנולוגיים חדשניים.


מתכונת הלימוד


במרבית המקרים, תכניות אלה מותאמות במיוחד לאנשים עובדים וכך ניתן להשלימן תוך פרק זמן של כשנה וחצי. בדרך כלל הן כוללות ארבעה סמסטרים אשר נלמדים ברצף, כולל לימודים בחודשי הקיץ. כדי לאפשר לסטודנטים לשלב בנוחות בין התואר השני לבין העבודה, השיעורים מתקיימים לרוב בשעות הערב באחד מימי השבוע וכן בימי שישי. תכניות אלה כוללות מגוון של קורסים עיוניים וכן סמינרים מתקדמים בתחומים משפטיים שונים. לעיתים מתקיימות הרצאות אורח ופגישות עם מומחים מתחומי הטכנולוגיה והמשפטים, באמצעותם יכולים הסטודנטים להיחשף לסוגיות אקטואליות מן השטח.


תואר שני במשפטים עם תזה


במרבית המקרים, סטודנטים בתכנית זו לתואר שני יכולים לבחור בין תכנית מחקרית לתכנית עיונית. בתכנית המחקרית כותבים עבודת תזה, עבודה אינטנסיבית ורחבת היקף בתחום מחקר מסוים שנערכת בליווי של מנחה מן הסגל האקדמי. תכניות מחקריות במסלול זה יכולות לאפשר לסטודנטים להעמיק במחקר אקדמי מתקדם בסוגיות משפטיות וטכנולוגיות רבות. תכניות תואר שני מחקרי במשפטים מתאימות במיוחד למי שמעוניינים להמשיך לתואר שלישי במשפטים ולפתוח דלת לקריירה באקדמיה כמרצים וחוקרים.


תואר שני במשפטים ללא משפטנים


בחלק ממוסדות הלימוד, תכניות תואר שני במשפטים וטכנולוגיה נערכות במתכונת תואר שני במשפטים ללא משפטנים. אלה הם מסלולים לתואר שני במשפטים אשר בהם יכולים ללמוד גם בוגרי מקצועות שאינם לימודי משפטים. המטרה המרכזית של תכניות אלה אינה הכשרת עורכי דין אלא הם מתמקדים בהעשרת הידע המשפטי שברשותם של אנשי מקצוע משלל דיסציפלינות. כלים משפטיים אלה יכולים לשמש את אותם אנשי מקצוע במהלך עבודתם השוטפת מול מיזמים וטכנולוגיות, תוך העמקת ההבנה בסוגיות אתיות וחוקיות כגון התנהלות עם חוזים ורגולציה.

 


תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד ובהתאם לאופיו של המסלול. בתכניות לבוגרי לימודי משפטים יש צורך בממוצע של לפחות 80 בלימודי המשפטים, אם כי ממוצע הנ"ל עשוי להשתנות. מוסדות הלימוד בוחנים את קורות החיים של המועמדים ובודקים את הרקע המשפטי המקצועי הקודם שברשותם ואת זיקתם לתחום דיני הטכנולוגיה. כמו כן, עליהם להציג המלצות ואישורים המעידים על מיקומם במחזור שבו למדו.

 

במסלולים המוגדרים תואר שני במשפטים ללא משפטנים תנאי הקבלה שונים. מסלולים אלה מתאימים לבוגרי מגוון רחב של מקצועות מתוך שאיפה ליצור קבוצה הטרוגנית שבה לומדים יחד אנשי מקצוע ממבחר דיסציפלינות ומפרים זה את זה בלמידת עמיתים. בין היתר, תכניות אלה מתאימות לבוגרי מקצועות ההנדסה, לבוגרי רפואה ולבוגרי שלל תחומים במדעי החברה והרוח. במסלולים אלה נדרש בדרך כלל ממוצע ציונים של 80 ומעלה.


ברוב מוסדות הלימוד והמסלולים, המעוניינים להתקבל למסלול מחקרי צריכים להציג ממוצע ציונים גבוה יותר מן הנדרש לקבלה למסלול נלמד, ללא תזה. ממוצע זה הוא ברוב המקרים 90 ומעלה. כמו כן, המועמדים צריכים לעבור ראיונות קבלה ובקשתם נשקלת על ידי וועדה ללימודים מתקדמים.

 

 

תעודה ואפשרויות תעסוקה


סוג התואר משתנה בין מוסדות הלימוד. בחלקם מקבלים המוסמכים תואר שני LLM במשפטים בצירוף ספח אשר מעיד על השלמת ההתמחות במשפט וטכנולוגיה. מוסדות אחרים שבהם מתקיימת התכנית כתואר שני במשפטים ללא משפטנים מעניקים לסטודנטים תואר שני MA במשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית. כדי לקבל את התואר על הסטודנטים לעמוד בכל חובות התכנית לרבות מעבר בחינות והשלמת העבודה המסכמת או התזה.


חשוב להבהיר כי במקרים בהם מקבלים תואר שני MA, תכנית הלימוד איננה מכשירה את מוסמכיה לעסוק בעריכת דין, אלא מקנה להם ידע משפטי ליישום בתחום עבודתם הנוכחי בלבד. כדי לעסוק בפועל בתחום המשפטים יש להשלים תחילה תואר ראשון במשפטים או תכנית לימודי משפטים לאקדמאים, לעבר סטאז' ומבחני לשכה ותנאים נוספים.


עבור בוגרי לימודי משפטים תכנית זו פותחת אפשרויות להמשך התמקצעות ולהרחבה של תחומי העיסוק. הם יכולים להשתלב במשרדים המתמקדים בדיני פטנטים ודיני טכנולוגיה. כמו כן, באפשרותם לייעץ בנושאים משפטיים במגוון של פרויקטים, מיזמים, סטארט אפים וחברות עסקיות שפועלות בתחום הטכנולוגי וזקוקות לסיוע בתחום החוק.

 

היכן לומדים?

 

תכניות לתואר שני במשפטים וטכנולוגיה מתקיימות בכמה מוסדות לימוד, ביניהם:

  • אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה) - באוניברסיטת רייכמן פועלת תכנית לתואר שני במשפטים, טכנולוגיה וחדשנות עסקית. זוהי תכנית לתואר שני במשפטים ללא משפטנים אשר מתאימה לבוגרי שלל תחומים, ממדעי הרוח והחברה ועד הנדסה ומדעים. תכנית זו מתקיימת באן מרוכז ונפרשת על פני כשנה חצי. היא מתמקדת בהקנייה של כלים משפטיים לניהול מיזמים טכנולוגיים והבנה של היבטים רגולטוריים בתחום הטכנולוגי. כמו כן, מתקיימים במוסד הלימוד שלל מסלולים לתואר שני כגון תואר שני במשפטים, תואר שני במנהל עסקים, תואר שני במדעי המחשב, תואר שני בממשל, תואר שני בפסיכולוגיה ועוד.

 

 

  • אוניברסיטת חיפה - בין מסלולי ההתמחות האפשריים בתואר השני במשפטים באוניברסיטת חיפה מתקיימת תכנית לתואר שני בהתמחות משפט וטכנולוגיה. מסלול זה מאפשר למשפטנים להכיר סוגיות מתקדמות בנושאים כגון דיני פטנטים, יזמות טכנולוגית וזכויות יוצרים בעידן הדאטה והסייבר. באוניברסיטה מציעים גם מסלולים נוספים לתואר שני במשפטים, כגון תואר שני במשפטים בהתמחות משפט מינהלי אזרחי, תואר שני במשפטים בהתמחות הליך פלילי, תואר שני במשפטים בהתמחות משפט מסחרי ותואר שני במשפטים בהתמחות משפט ובריאות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במשפטים וטכנולוגיה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במשפטים וטכנולוגיה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני במשפטים וטכנולוגיה