רוצה פרטים על תואר שני במשפטים בשנה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני במשפטים בשנה

רוצה לדעת על תואר שני במשפטים בשנה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במשפטים בשנה אחת


עורכי דין רבים ממשיכים לתואר שני, כדי להעמיק את הידע המקצועי שברשותם ולרכוש יתרון בשוק העבודה התחרותי. במרבית המקרים, אורכו של תואר המוסמך הוא כשנתיים והוא יכול להתפרש על פני פרק זמן של עד שלוש שנים למסלולים מחקריים שבהם כותבים תזה. עם זאת, בחלק ממוסדות הלימוד מציעים מסלולים מקוצרים ומרוכזים שניתן להשלים בפרק זמן קצר יותר.


תואר שני במשפטים במסלולים אלה נמשך לרוב כשנה קלנדרית אחת בלבד וניתן להשלימו תוך פרק זמן של כ – 12 חודשים. הסטודנטים לומדים במסלול מואץ וממוקד שמותאם במיוחד לעולמם של אנשי מקצוע בתחום זה בישראל. קיימים גם מסלולים ייעודיים לשופטים ולבעלי תפקידים נוספים. עיקר מטרתם של מסלולים אלה היא לסייע לאנשי המקצוע להרחיב את האופקים והידע המקצועי תוך לימוד במסלול מקוצר ומרוכז ככל הניתן, כדי לשלב בנוחות בין הקריירה לבין הלימודים.


תואר שני בשנה במתכונת המרוכזת והמואצת יכול לסייע לאנשי המקצוע להכיר לעומק תהליכים עדכניים בתחום עיסוקם וכך לבצע את עבודתם באופן יעיל ואיכותי יותר. בתארים אלה מכירים סוגיות אקטואליות ורלוונטיות ומפתחים מיומנויות ניתוח וביקורת שניתן ליישם בעבודה היום יומית.


למי מיועד התואר


מסלולים אלה מיועדים בדרך כלל למשפטנים מנוסים המעוניינים במסלול מרוכז לתואר מוסמך, שאותו ניתן לשלב בנוחות עם הקריירה. קיימים גם מסלולים ייעודיים לתואר שני במשפטים לשופטים ולבעלי תפקידים בכירים במערכת המשפט. התכנית מתאימה לעובדים המעוניינים להרחיב את הידע שברשותם, להיחשף להתפתחויות ועדכונים בעולם החוק ולרכוש כלים לייעול עבודתם. בתחום זה המשך לתואר מוסמך יכול לסייע בהעלאת רמות השכר והתקדמות לתפקידים בכירים יותר.


תכנית הלימודים


במהלך התואר השני הסטודנטים מעמיקים את הידע המקצועי שברשותם ורוכשים מיומנויות להתמודדות עם מצבים משפטיים אקטואליים ומורכבים. הם מפתחים מיומנויות ביקורתיות וכישורי ניתוח של מצבים שונים, באופן המותאם למציאות של היום בתחום עיסוקם.


תכניות אלה מתאפיינות לרוב ברב תחומיות, הן עוסקות בענפים משפטיים מגוונים כגון מסחרי, פלילי, אזרחי, דיני משפחה, דיני טכנולוגיה וסייבר וענפים רלוונטיים נוספים. כמו כן, הם דנים בהשפעה של ענפים אלה על תחומים אחרים כגון חברה, פוליטיקה, כלכלה ואף פסיכולוגיה ורפואה. דרך קורסי החובה והבחירה המוצעים בתואר הם יכולים להעמיק בכל אותן התפתחויות ולבחון זוגיות מחקריות ופרקטיות הנוגעות לעשייה היום יומית.


לעיתים מאפשרים לסטודנטים לבחור מיקוד או התמחות, וכך להעמיק באחד מענפי המשפט. בין התחומים האפשריים להתמחות המתקיימים במוסדות השונים ניתן למנות מסחרי, פלילי, אזרחי, טכנולוגיה, גישור, דיני משפחה, מקרקעין ועוד. בהתמחות ניתן לחדד את ההיכרות עם אותם ענפים ומכירים חקיקה עדכנית והתפתחויות מן השנים האחרונות.

 

מתכונת הלימוד


המסלול מתקיים במתכונת מרוכזת וממוקדת המותאמת במיוחד למשפטנים עובדים. ניתן להשלימו תוך שנה קלנדרית אחת, כ – 12 חודשים רצופים. בדרך כלל הוא מחולק לשלושה סמסטרים הנלמדים ברצף, לרבות בחודשי הקיץ.


השיעורים מתקיימים במתכונת נוחה לאנשים עובדים, בערבים ואחר הצהריים. לרוב הם מרוכזים ביום שבועי אחד בשעות הערב, או ביום אחד ובבוקר יום שישי.


מדובר בתכניות עיוניות הנלמדות במסלול לתואר שני במשפטים ללא תזה, הידועות גם כמסלול עיוני. התואר מורכב ברובו מקורסים עיוניים, הכוללים קורסי חובה ובחירה. כמו כן, נכללים בו סמינרים ומפגשים עם אנשי מקצוע כגון שופטים, עורכי דין ובעלי תפקידים נוספים במערכת החוק הישראלית.

 

תנאי קבלה


כדי להתקבל למסלול זה על המועמדים להיות בוגרי תואר ראשון במשפטים בממוצע ציונים גבוה, לרוב מעל 80. במקרים מסוימים מתקיימים ראיונות קבלה לבדיקת הרקע המקצועי והאקדמי של המועמדים. בחלק מן המסלולים מתקבלים רק משפטנים מנוסים או שופטים בכפוף להצגת מספר מסוים של שנות וותק בתפקידם והוכחת עשייה מקצועית משמעותית ורלוונטית. תנאי הקבלה משתנים מעת לעת ומומלץ לברר אותם מול מוסדות הלימוד.

 

תעודה


סוג התואר משתנה בין המסלולים, לעיתים מוענק תואר שני LLM ובמקרים אחרים תואר שני MA. כדי לקבל את התואר יש לעמוד בכל החובות הלימודיים ודרישות הנוכחות, לעבור את המבחנים ולהשלים את כל המטלות לרבות עבודת הגמר.

 

אפשרויות תעסוקה


מאחר ותכנית זו מתאימה בדרך כלל למשפטנים מנוסים, הם יכולים להשתמש בידע הנרכש במהלכה כדי לקדם עצמם מבחינה מקצועית. למרות שתואר שני אינו מהווה בהכרח תנאי לקידום מקצועי בענף זה, המוסמכים יכולים להשתמש בו כדי לפתח את העשייה הנוכחית שלהם או להתרחב לענפים נוספים. בין היתר, באפשרותם ליישם את הכלים הנלמדים כדי להבין לעומק בענפים שבהם הם עוסקים וכך לקבל החלטות באופן יעיל יותר. ידע זה גם מותאם לא אחת לעולם המקצועי של בעלי תפקידים מסוימים, כגון שופטים, ולהחלטות שהם נדרשים לבצע במסגרת תפקידם. כמו כן, תואר שני יכול לסייע בקבלת יתרון על פני מועמדים אחרים בעת קבלה למקומות עבודה חדשים.


יש לציין כי המעוניינים להמשיך למסלולים מחקריים ולתואר שלישי לרוב נדרשים לעבור השלמה לתזה, מאחר ומדובר בתכניות עיוניות ללא כתיבת תזה. מדובר בתכניות שאורכן בדרך כלל שנה אחת ובהן כותבים את עבודת הגמר החסרה.


המוסמכים יכולים גם להמשיך לפתח עצמם מבחינה מקצועית דרך השתלמויות וקורסים שונים. בין היתר ניתן ללמוד ענפים כגון גישור או בוררות במסגרת לימודי תעודה. כמו כן מתקיימות השתלמויות לעורכי דין בענפים כגון דיני מכרזים, דיני עבודה וענפים נוספים. לרוב מדובר בקורסים קצרים שמתקיימים במוסדות אקדמיים שונים וכן בלשכת עורכי הדין.

 

מוסדות


אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטה מציעים תכנית מקוצרת עיונית לתואר שני, שכוללת ארבעה סמסטרים הנלמדים ברצף, ומותאמת במיוחד לבעלי קריירה. סטודנטים בתכנית יכולים לבחור בהתמחויות כגון ציבורי, מסחרי אזרחי או פלילי ומדע פורנזי. בכל התמחות נלמדים קורסים שבהם ניתן להעמיק בהיבטים מקצועיים פרקטיים. כמו כן נכלל בתואר קורס בתחום עבודת השופטים, שאותו מעביר שופט בית משפט עליון לשעבר. מסלולים נוספים המתקיימים בפקולטה כוללים תואר שני מחקרי במשפטים שבו כותבים עבודת תזה; וכן תכניות משותפות עם מוסדות אקדמיים בחו"ל כגון תכנית נורווסטרן בתחום המשפט הציבורי, תכנית ברקלי בתחום המסחרי או תכנית פרסול לתואר בינלאומי.


אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): באוניברסיטת בר אילן מתקיימת תכנית מרוכזת ללא תזה המיועדת לשופטים ומשפטנים מנוסים, שאותה ניתן להשלים תוך שנה קלנדרית אחת בשלושה סמסטרים עוקבים. ניתן ללמוד בכמה מסלולים בהם ציבורי ופלילי, גישור משפחה או מסחרי ומקרקעין. בפקולטה מתקיימות תכניות נוספות לתואר מוסמך בהן מסלול מחקרי עם תזה; תכנית ללא משפטנים; ומסלול תואר שני ברגולציה ומדיניות סביבתית שבו לומדים על כלים רגולטוריים חדשים ותהליכים בשלטון המקומי.


אוניברסיטת חיפה: בין המסלולים לתואר מוסמך מתקיימת תכנית עיונית ללא תזה שנלמדת בשנה קלנדרית אחת וכוללת שלושה סמסטרים רצופים. זהו תואר שני כללי שבו ניתן לבחון סוגיות משפטיות רלוונטיות לעורכי דין מנוסים. תכניות נוספות בפקולטה, שאורכן יותר משנה אחת, כוללות מסלולי התמחות בענפים כגון אזרחי ומנהלי, תורת השפיטה ופלילים, בריאות או טכנולוגיה. כמו כן מתקיימת תכנית עם תזה שאורכה שלוש שנים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במשפטים בשנה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במשפטים בשנה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור