בבית או בספריה: איפה יותר כדאי ללמוד למבחנים?

28/1/2018 מאת: אנאבל אדמסקי (5,464 צפיות)

בכל תקופת מבחנים עולה מחדש אותה ההתלבטות: היכן יותר כדאי ללמוד למבחן, בספריה או אולי בבית? יש לא מעט שיקולים לכאן או לכאן שיכולים להפוך את הלמידה למבחנים ליעילה ומוצלחת יותר. אז מהם היתרונות של למידה בספריה? ולמה סטודנטים מסוימים מעדיפים דווקא ללמוד בבית?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


איפה עדיף להתכונן לבחינות? בספריה בקמפוס או אולי דווקא בבית?


תקופת המבחנים כבר כאן, ויחד איתה הצורך למצוא את השיטה הכי טובה ויעילה ללמוד. ממש כמו שיש סוגים רבים של סטודנטים, יש גם המון דרכים שונות ללמוד לקראת מבחנים. יש מי שמעדיפים ללמוד יחד, יש מי שמעדיפים ללמוד לבד, יש את אלה שמעדיפים ללמוד מאוחר בלילה ויש כאלה שיכולים ללמוד רק מוקדם בבוקר. נראה שאין נוסחה אחת להצלחה בטוחה בתקופת מבחנים, ואפשר רק לעבוד בשיטת ניסוי וטעייה עד שמגלים מה הדרך שהכי מתאימה לנו אישית.


אחד הלבטים הכי גדולים של סטודנטים בזמן המבחנים, בעיקר של סטודנטים בשנה א', היא היכן כדאי ללמוד. הספריות בקמפוס מציעות בדרך כלל שעות פתיחה ארוכות יותר ויש אפילו ספריות שפתוחות כל הלילה לטובת הסטודנטים החרשנים. אבל האם למידה בספריה מתאימה בהכרח לכולם? האם יש סטודנטים שדווקא לומדים טוב יותר בבית? והאם ישנם מקומות אחרים שאפשר ללמוד בהם? יצאנו למצוא תשובות, כדי שתוכלו לבחור את המקום הכי מתאים לכם ולהתכונן בצורה הכי יעילה בדרך לציון המושלם.


היתרונות של הכנה למבחן בספריה


חוסר הסחות דעת


הספרייה מציעה לסטודנטים פחות הסחות דעת מאשר למידה בבית. עצם העובדה שצריך לפנות את הזמן ולגשת אליה במיוחד כדי ללמוד יוצרת מוטיבציה ונכונות להקדיש את הזמן רק ללמידה, ולא לכל הסחות הדעת שמסביב. בין אם אלה ההתרעות בפייסבוק, המקרר שקורא לנו, או שיחה אקראית עם השותף על מזג האוויר, בבית הרבה יותר קל להתפתות להפסקות ארוכות.


חשוב להזכיר שגם בספריה יכולות להיות, כמובן, הסחות דעת ועצם הכניסה לספרייה לא יוצרת מרחב ואקום של למידה טהורה. לכן חשוב להתאים את המרחב שבו לומדים בספריה לצורכים שלנו ולרמת הריכוז שלנו. זה יכול להסתכם בלשים את הטלפון על מצב שקט בתוך התיק, אבל במקרים מסוימים יש מי שיעדיפו לגשת ללמוד בחדרים השקטים יותר של הספרייה, אלה שבהם אסור לשוחח בקול רם או ללמוד בקבוצות.


שקט


אם כבר מדברים על שקט, הספרייה גם מאפשרת ללמוד בחלל שקט יחסית, מה שלא תמיד ברור מאליו לסטודנטים, בעיקר סטודנטים שגרים עם שותפים שאינם סטודנטים. הליכה לספרייה יכולה גם להיות הפתרון לרעש מהרחוב או מהשכנים הצעקניים.


עם זאת, ספריות הן לא תמיד המקום הכי שקט בעולם ולפעמים תדמית הספרייה הטיפוסית, זאת עם הספרנית הכועסת ודממת האלחוט, פשוט לא מחוברת למציאות. בחללי לימודים גדולים בספריות של פקולטות מסוימות לפעמים יכול להיות אפילו יותר רועש מללמוד בבית. אם זה המצב, אולי כדאי לבחור חדר שקט יותר, או אפילו לשקול לצאת לספרייה אחרת ברחבי הקמפוס, שבה האווירה שקטה יותר.


קבוצות למידה


אז נכון, אפשר ללמוד בקבוצה גם בבית, אבל משהו בלמידה קבוצתית בספריה פשוט נגיש ונוח יותר. ברוב הספריות יש גם חדרים ייעודיים ללמידה קבוצתית למבחנים, במיוחד למטרה הזו. יש ספריות שמאפשרות לשמור חדרים ללמידה בתיאום מראש, לפרק הזמן שאתם צריכים. כשמגיעים לספריה אפשר לפגוש פתאום חברים מהכיתה או משנים מתקדמות יותר שכבר נמצאים בעיצומה של למידה ולהצטרף אליהם. עבור מי שלומדים הכי טוב בלמידה קבוצתית, זאת הזדמנות טובה לעשות קצת סיעור מוחות, לשאול שאלות ולעבור על קשיים משותפים.


גישה חופשית למידע


אז נכון, היום כל המידע שאנחנו צריכים נמצא זמין באינטרנט, אבל עדיין לספריה הישנה יש כמה יתרונות שחשוב לזכור. אחד מהם הוא מובן מאליו, אינספור הספרים שנמצאים ממש בהישג יד יכולים לחסוך שעות של שיטוט ברשת וחיפוש אחרי המאמר המתאים. גם הספרנים שנמצאים במקום יכולים לעזור בקלות אם מתקשים במציאה של הספר הנכון. אם אתם זקוקים לספרים מסוימים בזמן שאתם לומדים, בספריה גם תוכלו למצוא מכונות צילום בעלות נמוכה לסטודנטים, כדי שנוכל לקחת איתנו את המאמרים חומרי הקריאה גם הביתה.


יתרון חשוב נוסף הוא שבספרייה יש גישה למאגרי מידע אקדמיים שלא תמיד יש אפשרות לגשת אליהם מהמחשב האישי. זה יכול להיות הבדל משמעותי מאוד לסטודנטים שנמצאים בעיצומה של כתיבת הסמינריון או במחקר לקראת עבודת הגמר. המחשבים בספריה בדרך כלל מחוברים לכמה מאגרים כאלה, שמציעים אפשרות לקרוא ספרים שלמים במגוון של נושאים, בלי צורך לסחוב את הספרים הפיזיים ממקום למקום.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


היתרונות של הכנה למבחן בבית


לוחות הזמנים


בהנחה שאתם לא גרים במעונות או קרוב מאוד בקמפוס, ההליכה לספרייה בתקופת המבחנים יכולה לגזול זמן שאפשר היה להקדיש ללמידה, בייחוד אם אתם מגיעים ממרחק גדול. בבית אין כמובן שעות פתיחה וסגירה ואפשר ללמוד פחות או יותר בכל שעה. ההיבט הזה מעלה דילמה נוספת שיש ללא מעט סטודנטים, והיא השעה האידיאלית ללמידה. למרות שבדרך כלל מומלץ לא ללמוד אל תוך הלילה ולהקפיד על שעות שינה מסודרות גם בתקופת המבחנים, יש סטודנטים שמגלים שהם לומדים הכי טוב בלילות. מי שמשתייכים לקבוצה הזאת והספרייה בקמפוס שלהם לא פתוחה במשך כל שעות היום מעדיפים בדרך כלל ללמוד בבית.


נוחות


נוחות היא כמובן עניין של העדפה, אבל יש סטודנטים שהכי נוח להם בבית, מה שאומר ששם הם לומדים בצורה היעילה ביותר. אין מה לעשות, יש מי שלומדים הכי טוב רק כשהם נמצאים באזור הנוחות שלהם, בחדר עם התנור והפיג'מה. מי שלומדים בבית לבד גם לא חייבים להתחשב באחרים שלומדים סביבם ויכולים, למשל, ללמוד עם מוזיקה ברקע, מה שכמובן לא אפשרי בספרייה.


אכילה בריאה יותר


בתוך הלמידה המרוכזת והאינטנסיבית בספריה, לא תמיד יש פנאי ללכת לקפיטריה ולקנות משהו "אמיתי" לאכול. אנחנו יכולים פתאום לגלות שעברו שעות ולא הכנסנו משהו לפה שהוא לא קולה או חטיף אנרגיה. כשלומדים בבית, קל יותר להקפיד על שעות אכילה מסודרות בזמן הלמידה. כך גם קל יותר לצמצם בהוצאות של קניית אוכל מחוץ לבית, ופשוט להעדיף להכין לעצמנו משהו טעים וחם לאכול בין מאמר למאמר.


מקומות נוספים ללמידה


הספרייה בקמפוס והחדר בבית הם אולי המקומות הכי מוכרים ללמידה, אבל הם ממש לא האפשרות היחידה שעומדת בפני סטודנטים. אופציה אחת, אמנם מעט יקרה, היא למידה בבית קפה. אוכל זמין, אפשרות ללמידה בקבוצה ואינטרנט חופשי הם כמה מהיתרונות של למידה בבתי קפה, מה גם שישנם סטודנטים שדווקא מתפקדים טוב יותר כשיש מעט רעש והמולת אנשים סביבם. החיסרון הוא כמובן העלות הגבוהה שלא תמיד עומדת בקנה אחד עם תקציב של סטודנטים, אבל האפשרות הזו יכולה לשמש ל"התרעננות" כשמרגישים שחייבים לגוון את מקום הלמידה ולנסות מקום חדש.


חללי למידה ציבוריים או פרטיים הם אפשרות נוספת מחוץ לקמפוס ובשנים האחרונות המספר שלהם רק הולך וגדל. ברוב הערים העירייה מפעילה חללי למידה משותפים לסטודנטים, בדרך כלל הם ממוקמים במרכז הצעירים של העיר. ברוב המקרים הם מציעים תנאים דומים מאוד לאלה שקיימים בספריה ובדרך כלל הם גם לא גובים תשלום (בחללי לימוד פרטיים בדרך כלל כן תידרשו לשלם לפי שעה על הלמידה). בדרך כלל יהיה בהם חלל גדול משותף ללמידה וגם חדרים קטנים יותר ללמידה שקטה או לחלופין ללמידה קבוצתית.