למה ללמוד ביחד ואיך עושים את זה נכון

11/12/2014 מאת: מערכת "לימודים בישראל" (3,543 צפיות)

הצלחה בלימודים דורשת מאתנו לשלב בין די הרבה כישורים ומיומנויות. החל מלסכם חומר, דרך תכנון לו"זים ויכולת לחלק אנרגיה בין כמה מטלות במקביל וכלה בעמידה במועדי ההגשה. כל אחד מוצלח בחלק מהדברים הללו ופחות מוצלח באחרים. שותף טוב ללמידה הוא כזה שמחפה על הנקודות החלשות שלכם ומרוויח מהדברים שבהם אתם חזקים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מישהו ללמוד אתו

 

כסטודנטים אנחנו מוקפים כל הזמן באנשים. בשיעורים, בהפסקות, בכל רגע נתון. לפעמים, דווקא בתוך המהומה הזאת אפשר להרגיש בודדים. למצוא את מקומנו מבחינה חברתית בקמפוס יכול להיות אחד הדברים המלחיצים, במיוחד בסמסטר הראשון של שנה א'. אם בשבוע הראשון של הלימודים מצאתם את עצמכם הולכים לכל מקום עם ספר, או אפילו מזייפים שיחה בנייד רק כדי לא להיתפס לבד בין השיעורים, תדעו שאתם בחברה טובה. המון אנשים עושים את זה.

 

גם אם אתם עדיין מרגישים מעט אבודים, וגם אם התמזל מזלכם להיות מאלה שמצאו חברים לחיים ביום הראשון לבית הספר, אין ספק שככל שמתקדמת השנה מתגלים היתרונות של יצירת קשרים חברתיים בין כותלי האקדמיה. עכשיו, כמה שבועות לפני שמתחילה תקופת הבחינות, זה בדיוק הזמן לחשוב האם מישהו מהאנשים שאתם כבר מכירים מתאים להיות הפרטנר שלכם גם ללמידה עצמה. אם לא, ייתכן מאוד שזה יהיה רעיון טוב להתחיל לחפש אחד כזה.

 

אם יש לכם כבר חבר'ה קבועים שאתם מסתובבים איתם, הדבר הטבעי ביותר יהיה לקבוע איתם מפגשי למידה. העניין הוא, שלא תמיד החבר הכי טוב הוא בפועל השותף האידיאלי גם ללמידה למבחנים. יכול להיות שדווקא לחבר או החברה שהכי כיף לכם לקשקש איתם בטלפון, או לצאת איתם בסופי שבוע, יש סגנון למידה שונה לגמרי משלכם. דבר אחר שצריך לקחת בחשבון, הוא שאם כבר יש ביניכם מערכת יחסים עם איזון מסוים, להעביר אותה לפסים של למידה משותפת יכול לשנות את הדינאמיקה להכניס מתח מיותר.

 

ללמוד עם החברים?

 

שחר (25) כמעט איבדה חברה טובה לאחר שהשתיים החליטו להגיש ביחד עבודה בחוג לחינוך. "אני מתה עליה אבל יש לה הרגלי למידה מזעזעים", היא מספרת. פעמיים הן קבעו ללמוד והחברה ביטלה ברגע האחרון. בפעם השלישית הן כן נפגשו, אבל דיברו על כל דבר אחר חוץ מאשר כתיבת העבודה. בסופו של דבר הן החליטו שכל אחת תכתוב את החלק שלה בנפרד, אבל אחרי ששחר סיימה את המחצית שלה היא גילתה שהחברה עדיין בכלל לא התחילה. "כעסתי ונפגעתי. הרגשתי שהיא לא לוקחת את הלימודים ברצינות כמוני. אני יודעת שלא הייתה לה כוונה רעה ואנחנו עדיין חברות, אבל אין סיכוי שאני עושה אתה את העבודה הבאה".

 

כאמור, כדי לבחור טוב מישהו ללמוד איתו, כדאי קודם לחשוב מה הצרכים שלכם, וגם - מה יש לכם להציע. עבור אלעד (28) למשל זה היה ממש קל. את החבר הכי טוב שלו בתואר הראשון במדעי המדינה, הוא הכיר כבר ביום הראשון ללימודים. "הייתה לי תחושה שיכול להיות חיבור טוב ביננו, ופשוט ניגשתי אליו והתחלנו שיחה". מבחינתו, זה הסתבר כהימור מוצלח. באותו זמן, אלעד היה חסר ביטחון לגבי יכולות הלמידה שלו. "ידעתי שאני מגיע מתיכון לא כל כך טוב, לא היה לי מושג איך לומדים למבחן והאנגלית שלי הייתה ממש על הפנים". הוא מספר שאין לו מושג איך הוא היה עובר את השנה הראשונה בלי אותו חבר שעזר לו להתכונן לבחינות, ואפילו התנדב לקרוא את העבודות שלו ולתקן לו טעויות דקדוק.

 

אלעד מצדו תרם הרבה לקשר בדברים שהוא היה טוב בהם: להתחבר עם אנשים. בניגוד לחבר שהיה קצת ביישן, אלעד היה מאלה שמכירים את כולם ויודעים על כל המסיבות. זאת הייתה עסקה שכל הצדדים הרוויחו ממנה. לראייה, הם חברים טובים עד היום, הרבה אחרי שאותו חבר המשיך לדוקטורט באוניברסיטה יוקרתית בחו"ל ואלעד הפך להיות מורה מוערך להיסטוריה.

 

להתחבר עם הלומדים?

 

במקרה של אלעד, באמת מדובר במשהו שעבד טוב לכל הצדדים אבל זה לא תמיד ככה. לפנות לבן אדם הכי חכם בכיתה זאת אפשרות, אבל אם אתם תלמידים הרבה פחות טובים ממנו, תחשבו לרגע מה יש לכם להציע לו בתמורה. לפעמים מדובר באנשים שכולם מבקשים ללמוד איתם, מה שעשוי לגרום להם להרגיש מנוצלים. בנוסף, לפעמים הסטודנט הכי מוצלח בכיתה נהייה כזה פשוט כי הוא לחוץ וחרשן היסטרי, ולא באמת מישהו שתוכלו תסתדרו אתו. או אולי הוא מישהו שיגרום לכם להרגיש לא בנוח כשאתם לא מבינים משהו וצריכים להתעכב קצת יותר. איזון הוא המפתח.

 

בקיצור בשביל למצוא מישהו טוב ללמוד אתו תחשבו מה אתם מביאים לשולחן ובמה אתם צריכים עזרה. אולי אתם יודעים לנסח עבודות מעולה, אבל פחות מסתדרים עם ניהול זמנים. אולי אתם כאלה שנוטים לדחות הכל לרגע האחרון, אבל כשמישהו אחר מסדר לכם את הלו"ז, אתם דווקא יכולים להיות אלה שמפקסים את הבן אדם השני ונותנים מוטיבציה כשהוא מתעייף. אולי אתם כותבים סיכומים מעולים ולא מחסירים אף שיעור, אבל צריכים מישהו שיחזיר אתכם למסלול כשאתם נתקלים בהסחות דעת.

 

אחד הדברים שאפשר לעשות, לפחות בתור התחלה, הוא לגבש קבוצת למידה ולהיפגש עם כמה אנשים במקום עם חבר אחד. בהמשך, תוכלו לאתר מתוך הקבוצה את מי שאתם מרגישים בנוח עם הסגנון שלו, ולהציע "לעבור שלב ביחסים". אם קבעתם ללמוד עם מישהו והלמידה לא עלתה יפה, זה ממש בסדר לסרב בעדינות בפעם הבאה. עדיף שיהיה לכם לא נעים לרגע, מאשר שתהרסו לעצמכם את הסיכוי להצליח גם במבחנים נוספים.

 

יש לכם משהו מעניין לספר? - אתם מוזמנים להשאיר לנו הודעה