סטודנטים לרפואה רצים כדי לממן ניתוח לילדה בת ארבע

18/5/2016 מאת: אנאבל אדמסקי (2,879 צפיות)

בעוד כמה שנים הם יהיו רופאים שיצילו חיי אדם, אך קבוצה של סטודנטים לרפואה שואפת להציל חיים כבר בזמן הלימודים. הסטודנטים התגייסו לממן ניתוח לב לילדה בת 4 מזנזיבר ולשם כך החליטו לרוץ יחד למרחק של יותר ממאתיים קילומטר. כעת הם פועלים כדי לגייס 10,000 דולרים עד סוף החודש.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לרוץ מכל הלב: סטודנטים השתתפו במרוץ כדי להציל ילדה עם מום בלב


קבוצה של סטודנטים לרפואה מאוניברסיטת בן גוריון החלו ביוזמה מקורית כדי לתרום להצלתה של ילדה בת 4 מזנזיבר ופועלים לממן עבורה ניתוח לתיקון של מום מולד בלב. כדי לגייס את עלות הטיפול, שמסתכמת בכ - 10,000 דולרים, הם משתתפים השבוע במרוץ "הר לעמק" בצפון הארץ, במסגרתו הם אמורים לרוץ כ - 215 קילומטרים במשך יותר מעשרים שעות.


המרוץ החל ביום רביעי ה - 18 למאי, הרצים הוזנקו בשעה 2 בלילה וצפויים לסיים את הריצה בסביבות השעה עשר בלילה ביום חמישי ה - 19 למאי. מסלול המרוץ מתחיל בתל חי שבצפון הגליל, בפסל האריה השואג ומסתיים ביישוב תמרת שבעמק יזרעאל. האירוע נערך בסגנון מרוץ שליחים, כשכל אחד מהסטודנטים צפוי לרוץ למשך כחמש שעות, למרחק של כ - 9 קילומטרים.


"עוזרים לכל אדם באשר הוא אדם": מגיבוש כיתתי למעשה טוב


הסטודנטים הגיעו לרעיון אחרי שרצו לארגן פעילות שתתרום לגיבוש בין חברי הכיתה. "אנחנו 16 סטודנטים ללימודי רפואה, כולנו לומדים יחד בשנה א'. בתחילת השנה החלטנו לרוץ יחד למטרת גיבוש, כדי להכיר אחד את השני יותר טוב. בגלל המרחק הגדול של המרוץ הזה, ידענו שהוא ידרוש מאתנו הרבה אימון והכנה אינטנסיבית זמן רב מראש, מה שיסייע לגבש בינינו." מספר אודי, אחד הסטודנטים.


תוך כדי התכנונים, החליטו לקחת את היוזמה צעד אחד קדימה ולתרום למען אחרים. "החלטנו לעשות גם מעשה טוב. רצינו גם שזה יהיה מעשה עם זיקה לרפואה ומשהו שקרוב ללימודים שלנו." ממשיך אודי. הם חיפשו מסגרות שונות להן יוכלו לתרום והגיעו לארגון "הצל ליבו של ילד" (Save a Child's Heart). זהו פרויקט שנוסד בישראל שפועל להביא לארץ ילדים ממדינות מתפתחות ברחבי העולם כדי שיוכלו לעבור ניתוחי לב.


גיא, סטודנט נוסף בקבוצה, מתאר כיצד בחרו בארגון. "אני מכיר את היוזמה כבר כמה שנים, דרך הוריי. הצעתי לחברים כי הבנתי שהארגון מאגד בתוכו כמה אספקטים שחשובים לכולנו, קודם כל הוא קשור לתחום הרפואה ולאפשרות להציל חיים ובנוסף הוא מראה זווית אחרת של ישראל, גם לנו וגם לאנשים בחו"ל. אלו רופאים ישראלים שמנתחים ילדים ממדינות שונות בעולם בלי קשר לפוליטיקה. זה נראה לי משהו לא מובן מאליו."


"זה ארגון משמעותי. בימים כאלה, שבהם דעת הקהל על ישראל היא שלילית במקרים רבים, הארגון פועל להראות תמונה חיובית ומציג לעולם פנים אחרות של המדינה." מוסיף אודי לדבריו. "היינו יכולים לבחור לעזור לכל בית חולים בבאר שבע שבה אנחנו לומדים, למשל בי"ח סורוקה, אבל אמרנו שנירתם למען הילדה הזו, שהגיעה לארץ מזנזיבר כדי לעבור ניתוח לתיקון המום בלב. אנחנו נשתלב בעתיד בעולם הרפואה, בו מטפלים באדם לא משנה מאיפה הוא הגיע, ילד זה ילד. אנחנו עושים מה שאנחנו עושים למען כל אדם, באשר הוא אדם."


אסיה בת הארבע הגיעה לישראל דרך הארגון לאחר שסבלה ממום שכיח יחסית שקשור למחיצות בלב. "היה לה מום שאם ילד בארץ היה סובל ממנו, סביר להניח שהיה מקבל טיפול כבר במהלך שנת החיים הראשונה שלו, אך בזנזיבר אין אמצעים לכך." מסביר גיא.


הסטודנטים מספרים שאסיה כבר עברה את הניתוח בהצלחה ולפני כשבועיים חזרה לזנזיבר לאחר שהחלימה. עכשיו כשהתהליך עבר בשלום, הם מתמקדים בגיוס הכספים למימון הניתוח, שלמשפחתה של הילדה אין אמצעים לאסוף. בשל מדיניות החיסיון של הארגון, הסטודנטים לא נפגשו עם אסיה או עם הוריה, אך הם אומרים שהם נמצאים בקשר עם העמותה, מתעניינים במצבה של הילדה ודואגים לשלומה.

 

גולשים שאהבו את זה קראו גם:

 


שבועיים לסיום הקמפיין: עושים הכל כדי להגיע ליעד


הסטודנטים מספרים שהם מתאמנים כבר כשלושה חודשים לקראת המרוץ, מתחילת תקופת המבחנים בסמסטר א'. הם אומרים שעשו הכל כדי להתכונן לאירוע, למרות העומס הגדול בלימודים והמבחנים הרבים. "מוצאים זמן. אנחנו מאמינים שזו מטרה טובה ששווה לרוץ למענה." אומר אודי.


כאמור, היעד לגיוס שעומד בפני הסטודנטים הוא 10,000 דולרים. עד כה, הצליחו לגייס מחצית מהסכום, כ - 5,000 דולרים, כשנותרו להם כשבועיים לאסוף את שאר הסכום עד לסיום הקמפיין בסוף החודש. כדי לקדם את המטרה הזו התחילו הסטודנטים לפעול ברשתות החברתיות כדי למשוך עוד סטודנטים וגם כאלו שאינם סטודנטים כדי לתמוך בפרויקט. הם מספרים שהגיעו לעיתונים מקומיים, דיברו בתכניות רדיו וערכו פעילות מסיבית בפייסבוק וברשתות אחרות.


"מעבר להגעה לסכום התרומה, המטרה שלנו היא להפיץ את הנושא, להעלות את המודעות אליו כדי שאנשים יכירו אותו." אומר גיא. הוא מתאר שהם זוכים בימים האחרונים לפניות ולהתעניינות מצד אנשים רבים שמעוניינים לתרום ובמקביל ממשיכים לפנות לתורמי עבר של הארגון ולגורמים נוספים כדי להגיע ליעד.


לעמוד הגיוס של הקמפיין הגיעו עשרות תרומות, חלקן גם מאנשים זרים, מה שהפתיע לטובה את הסטודנטים. "הגיעו גם תרומות של אלפי שקלים, מאנשים שאנחנו לא מכירים. בדקנו כדי לראות שלא מדובר בקרובי משפחה או במכרים שלנו. חלקם אפילו תרמו בצורה אנונימית. זה יפה לראות." אומר אודי.


הסטודנטים מתארים שהיוזמה שלהם משכה אליה עוד סטודנטים מהחוג שנרתמו לעזור. "משום שזה מרוץ מורכב שמתפרש על פני מרחק גדול יחסית, הבנו שאנחנו צריכים מעטפת לוגיסטית שתסייע לנו מבחינת אוכל והסעות, כדי לעזור לנו להשלים את הריצה. עכשיו יש עוד כעשר סטודנטיות שלומדות יחד איתנו בכיתה, והן התגייסו לעזור לנו בהכנות." מדגים אודי.


בנוסף, הם אומרים שהעניין בקמפוס לגבי הפרויקט שלהם ממשיך להתרחב, ואפילו עבר את גבולות הפקולטה. "חבר'ה מהכיתה התחילו להתעניין ולשאול אותנו על היוזמה. השתתפתי השבוע גם באירוע של האוניברסיטה, סטודנטים לפיזיותרפיה הגיעו וגם התעניינו." אומר גיא.


המרוץ הזה אמנם כבר נמצא בשלבי סיום, אך הסטודנטים שואפים להמשיך ולקדם את רוח ההתנדבות. "דיברנו עם ראש הפקולטה שלנו והיא הציעה שבשנה הבאה נערוך פעילות דומה עם קבוצה גדולה יותר של סטודנטים, גם ממחלקות אחרות באוניברסיטה. אנחנו מתכננים להמשיך הלאה את היוזמה ולהפוך אותה למסורת."