עזרנו גם לך? דרג אותנו:
מלגות חונכות אישית
אישי זה הכי
פרויקטים של חונכות אישית הם דרך מצוינת לסטודנטים לתרום מעצמם לקהילה, לחוש סיפוק ועניין וכמובן - לקבל מלגה. תכניות אלה מאפשרות לרוב גמישות רבה בקביעת מועדי הפעילות, והן אינן דורשות יותר משלוש או ארבע שעות בשבוע. בדרך כלל, ניתן להתקבל לפרויקטים ללא ניסיון מקצועי בהדרכה, בליווי או בהנחיה. רבים מהסטודנטים שנרשמים לפרויקטים של חונכות בשנה הראשונה ללימודיהם, ממשיכים בכך גם בשנים הבאות. חלקם אף מתקדמים בהמשך להדרכות קבוצתיות, או לתפקידי מטה של ריכוז צוותי חונכים. הנה כמה פרויקטים ארציים שכדאי לכם להכיר:
חונכות ללימודי מדעים
משרד המדע מפעיל מזה מספר שנים פרויקט חונכות המיועד לסטודנטים מתחומי המדעים המדויקים, הטכנולוגיה וההנדסה. במסגרת הפרויקט, מעבירים הסטודנטים שיעורי עזר במקצועות הריאליים לתלמידי תיכון, במטרה להגביר את המוטיבציה שלהם להתמיד בלימודים ולחשוף אותם לרעיונות חדשים. הפרויקט מתבצע תוך שיתוף פעולה עם כ - 20 אוניברסיטאות ומכללות טכנולוגיות ברחבי הארץ ומקנה למשתתפים בו מלגות בגובה של 5,000 שקלים לשנה. כדי לבדוק האם מוסד הלימודים שלכם משתתף בתכנית מלגות משרד המדע, עליכם לפנות לדיקנט הסטודנטים.
- קראו עוד על מלגות לסטודנטים למדעים
- קראו גם הכל על מלגות לחשבונאות
- קראו על מלגות פסיכולוגיה
- חיפשתם מלגת לימוד בלי התנדבות? מלגות ללא התנדבות
- מחפשים עוד מלגות חונכות? קראו גם על מלגות סחל"ב
- קראו עוד על מלגות ליוצאי מרוקו
- קראו גם על מלגות ליוצאי צפון אפריקה
חונכות קולטת עלייה פר"ס
הפדרציה הדרום אפריקאית מפעילה פרויקט סיוע, במסגרתו ניתנות מלגות בתמורה לחונכות אישית לעולים חדשים וותיקים יוצאי מדינות דרום אפריקה - ילדים, נוער או מבוגרים. החונכות מתבצעת לאורך שמונה חודשים בשנה, בין נובמבר ליוני, וכוללת שלוש שעות שבועיות. מועמדים מתאימים לתכנית הם סטודנטים לתואר ראשון ושני, או ללימודי תעודה במוסד מוכר, שהיקף הלימודים שלהם עולה על עשר שעות שבועיות. בעת מיון המועמדים, תינתן עדיפות לתלמידים דוברי אנגלית וליוצאי דרום אפריקה. המלגה שמקבלים משתתפי הפרויקט היא בגובה של 5,000 שקלים.
סיוע לנערות עולות סל"ע
פרויקט סל"ע הוא מיזם ארצי להעצמת נערות במצבי מצוקה וסיכון, הפועל ב - 16 יישובים וערים בארץ. הוא ממומן בסיוע משרד הקליטה, המועצות המקומיות ותרומות שמגייסת ארגון "ידידים". כחלק מהפרויקט, מוצמדת לכל אחת מהמשתתפות סטודנטית, המגיעה לביתה ויוצרת אתה קשר אישי. לכן, זוהי מלגה המיועדת לנשים בלבד. החונכות בפרויקט סל"ע מתבצעת לאורך שנה, בהיקף של 4 שעות שבועיות. בתמורה, כל אחת מהסטודנטיות מקבלת מלגה בגובה של 5,000 שקלים לשנה מטעם "קרן גרוס". ניתן להגיש מועמדות לתכנית במהלך חמש השנים הראשונות לאחר השחרור מצה"ל, ועם יתרת פיקדון של 5,000 שקלים לכל היותר.
פרויקט חונכות פר"ח
פר"ח הוא ללא ספק אחד הפרויקטים המוכרים ביותר בארץ בתחום החונכות. מרכזו של המפעל שוכן במרכז ויצמן ברחובות, אך יש לו סניפים בכל האוניברסיטאות בארץ. החונכות במסגרת פר"ח נועדה לקדם ילדים מרקע סוציו-אקונומי נמוך, המומלצים על ידי בית הספר כבעלי פוטנציאל לצמיחה אישית. החונכים שלוקחים חלק בפרויקט עוזרים לילדים בהכנת שיעורי בית, משחקים איתם ומבצעים איתם פעילויות שונות בעלות ערך חינוכי ותרבותי. המלגות שמקבלים הן לרוב בגובה של כ - 5,200 שקלים. כאן תוכלו למצוא מידע נוסף על מלגות פר"ח.
- קראו עוד על מלגות לימוד ברחובות
- קראו בהרחבה על מלגות חולון
- קראו גם עוד על מלגות בת ים
- קראו עוד על מלגות גבעתיים
חונכות אקדמית
אפשרות נוספת לזכות במלגה תמורת חונכות, היא לקחת חלק בפרויקטים של ליווי סטודנטים עם הפרעות קשב, מוגבלויות פיזיות ולקויות למידה. חונכים בתכניות אלה מהם לרוב סטודנטים בשנה השנייה ללימודיהם לפחות, בעלי ממוצע ציונים 85 לפחות, זמינות בשעות אחר הצהריים ויכולות הדרכה. גובה המלגה שמקבלים תלוי בהיקף השעות אליו מתחייבים המשתתפים ועשוי להגיע עד כ - 5,000 שקלים בשנה. פרויקט חונכות לסטודנטים מתקיים למשל במכללה למנהל, באוניברסיטת תל אביב, בטכניון, בבית הספר הגבוה לעיצוב בצלאל ועוד.
פרויקטים נוספים
קיימים פרויקטים נוספים בתחום החברתי הפועלים מעת לעת, מומלץ לוודא את הזמינות מול הגופים השונים או מוסדות הלימוד. בין הפרויקטים:
תכנית "עתיד פלוס": מלגת עתיד פלוס מתאימה לבעלי ניסיון קודם בהדרכה, ומיועדת למעוניינים לקחת חלק בפרויקטים חברתיים בפריפריה החברתית והכלכלית עם ילדים ובני נוער בתחומי המתמטיקה, המדעים והטכנולוגיה. הסטודנטים יכולים לקחת חלק בפרויקטים ברשויות מקומיות או בכפרי נוער.
עתיד בטוח: מלגת עתיד בטוח ניתנת לסטודנטים המשתתפים בפרויקט חונכות עם בני נוער שמטרתו מניעת אלימות, שיימינג ובריונות רשת. הסיוע ניתן לסטודנטים תושבי מספר ערים במרכז וניתנת רק במספר מצומצם של מוסדות לימוד שמשתנה מעת לעת.
נוער לתת: בתכנית מלגת נוער לתת הסטודנטים משתלבים בארגון הנוער של ארגון "לתת" אשר פועל בתחום הביטחון התזונתי. הסטודנטים משמשים חונכים ומדריכים בפעילויות הנוער וכן משמשים מפקחים ורכזים בסניפים. יש צורך בהתנדבות לאורך שנת הלימודים ומעבר הכשרות.
בשביל: מלגת בשביל נערכת בשיתוף עם פר"ח, הסטודנטים לוקחים חלק בפרויקט חונכות שבו הם מלווים ומדריכים בני נוער בתהליך המחויבות האישית בבית הספר התיכון. הסטודנטים מקבלים גם הדרכות והכשרות לקראת ביצוע ההתנדבות.