מלגת נוער לתת

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת נוער לתת - פרויקט חונכות והדרכה

 

סטודנטים בעלי רקע בהדרכה ופעילות חינוכית עם בני נוער יכולים לקחת חלק בפרויקט "נוער לתת". זהו מיזם חברתי התנדבותי שמופעל על ידי ארגון "לתת". הסטודנטים הלוקחים חלק בתכנית זו יכולים לקבל מלגות לימודים על פעילותם.


הפעילות מתקיימת במסגרת ארגון הנוער של "לתת", כאשר הסטודנטים משתלבים בתפקידים שונים כגון מדריכי הפעילויות לבני הנוער וכן רכזים בסניפים השונים שבהם מתקיימת הפעילות. דרך הפעילות שואפים בארגון לסייע להעצים את הנוער ולעודד ערכים של יזמות ומעורבות בקהילה.

 

לתשומת לבכם - נכונות המידע אודות המלגה משתנה מעת לעת! מומלץ לוודא את הפרטים המדויקים והעדכניים מול הארגון ומוסדות הלימוד

 

אודות הארגון


"לתת" הוא ארגון ללא כוונות רווח שנוסד בשנת 1996 כדי לסייע לאוכלוסיות במצוקה. בין מטרות הארגון צמצום העוני בישראל וכן מעורבות חברתית והוא מפעיל מערכי מתנדבים המסייעים בפרויקטים השונים שלו. כיום פועלים עשרות אלפי מתנדבים ברחבי בארץ מדי שנה, בתפקידים שונים.


בין אפיקי הפעילות המרכזיים של הארגון נכללים מיזמים שונים בתחום הביטחון התזונתי, כגון איסוף וחלוקת סלי מזון למשפחות נזקקות, הצלת מוצרי מזון ותרומתם למשפחות, סיוע ותמיכה בניצולי שואה, וכן פעילות מול רשויות מקומיות לגבי צמצום עוני וחוסר ביטחון תזונתי.


נוסף על כך, בארגון מפעילים את ארגון הנוער "נוער לתת", שנוסד בשנת 2013. זהו ארגון התנדבותי לבני נוער הפועל ברחבי הארץ ומקדם יזמות חברתית.


ארגון הנוער הוקם כדי לצמצם פערים חברתיים וכלכליים ולסייע לקידום בני ובנות נוער בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. כמו כן, בארגון פועלים לעודד בני נוער וצעירים לתרום מעצמם למען הקהילה ולהתנדב. מתנדבי הארגון מסייעים לבני הנוער בפעילות ומהווים עבורם דמות חיובית להשראה.


בין המתנדבים בארגון הנוער נכללים גם סטודנטים, שיכולים לקבל על פעילותם גם מלגת לימודים.

 

 

למי מיועדת התכנית?


תכנית זו מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני, שלהם ניסיון בהדרכת בני נוער ורקע בפעילות התנדבותית, כגון בוגרי תפקידים הדרכתיים בתנועות נוער. בחלק מן המסלולים ישנה עדיפות לסטודנטים ללימודי חינוך.

 

 

מסלולים אפשריים


בארגון הנוער מפעילים מספר מסלולים אפשריים שבהם יכולים הסטודנטים לפעול:


תפקידי רכזי סניף: רכזי סניפים אחראיים על הובלת פרויקטים ותהליכים ביזמות חברתית בסניפי הפעילות של הארגון הפועלים במיקומים שונים בארץ. הם אחראיים על ניהול של צוותי ההדרכה ועל הפקת אירועים.


הרכזים מספקים מענה שוטף לצוות בסניפים ומשפרים את פעילויות ההדרכה. עליהם להיות זמינים טלפונית לפעילים וכן להגיע לסניפים לצורך קידום יוזמות ופעילויות. כמו כן, הם לוקחים חלק בכתיבה של מערכי פעילות ובתכנון הדרכות לבני הנוער.


סך שעות הפעילות לרכזי הסניפים עומד על כ - 330 שעות שנתיות, 10 שעות מדי שבוע.


היקף הפעילות הוא יום שבועי להגעה לסניף וכן זמינות טלפונית בימי השבוע הנוספים. בתקופת הקורונה הפעילות נערכת מהבית, באופן מקוון. בזמני שגרה, היא מתקיימת במספר ערים ברחבי הארץ בהן ירושלים, בת ים, חולון, ראשון לציון, נתניה, פתח תקווה, חיפה והקריות, באר שבע, אשקלון וערים נוספות.

 

תפקידי מדריכי קבוצה: במסגרת התפקיד, מדריכי הקבוצות עוסקים בהדרכה של קבוצות בני הנוער בארגון.


הם אחראיים על גיוס בני הנוער לתכנית וגיבושם לקבוצות פעילות, כמו כן הם מתכננים את מערכי התכנים השבועיים ומעבירים את הפעילויות מדי שבוע לנערים והנערות. תכני המפגשים מבוססים על תכניות חינוכיות קיימות, כאשר המדריכים נדרשים להתאים את התכנים לצורכים הספציפיים של כל קבוצה. המדריכים יוצרים קשרים אישיים עם החניכים ובמקביל פועלים מול גורמים שונים באזור ההתנדבות ומובילים יוזמות חברתיות שונות.


פעילות מדריכי הקבוצות נפרשת על פני כ - 170 שעות שנתיות, 5 שעות בשבוע. מרבית הפעילות נערכת בשעות אחר הצהריים והיא מתקיימת פעמיים במהלך השבוע. המפגשים נערכים במסגרות שונות כגון מרכזי נוער, כפרי נוער ובתי ספר, בערים שונות בארץ. בתקופת מגפת הקורונה, הפעילות נערכת באופן מקוון מהבית ומתקיימת ב - ZOOM.

 

מהם התנאים לזכאות?


לתפקידי מדריכי קבוצה:

 

  • ניסיון בהדרכה
  • ניסיון בעבודה חינוכית מהווה יתרון
  • יכולות הובלת קבוצות נוער בתחום העשייה החברתית
  • זמינות לכל ההכשרות ומפגשי הקבוצה לאורך שנת הלימודים וזמינות במהלך השבוע בשעות אחר הצהריים לפעילות השוטפת

 

לתפקידי רכזי הדרכה:

 

  • ניסיון קודם בהדרכת נוער
  • אוריינטציה חינוכית מתאימה - סטודנטים ללימודי חינוך או בוגרי תנועות נוער.
  • ניסיון בכתיבה והכנה של מערכי פעילות

 

האם יש צורך בהתנדבות?


כן, כאמור קבלת הסיוע בשכר הלימוד מותנית בהשלמה של מכסת שעות הפעילות ההתנדבותית בארגון הנוער. היקף הפעילות משתנה בהתאם לתפקיד.


מתנדבי התכניות השונות בארגון מקבלים ליווי והכשרה, מערכי ההכשרה וההדרכה משתנים מפרויקט לפרויקט. ההכשרה היא פרטנית או קבוצתית וכוללת הסברים על הארגון והפעילות וחומרים מקצועיים רלוונטיים. נוסף על כך, הם יכולים לקבל מענה ותמיכה מצד רכזים ישירים בפרויקט, הזמינים להם בתקופת ההתנדבות. לעיתים מתקיימים אירועים ופעילויות מיוחדים כגון כנסים וימי עיון.

 

מה גובה הסיוע?


גובה הסיוע משתנה בהתאם לסוג התפקיד אותו ממלאים הסטודנטים. לתפקידי רכזי סניפים ניתנים כ - 14,000 שקלים, ולתפקידי מדריכי קבוצה גובה הסיוע הוא כ - 7,000 שקלים. לשם קבלת סכומים אלה יש צורך לעמוד בכל תנאי הארגון במלואם ולהשלים את מכסת שעות ההתנדבות הנדרשת. לתשומת לבכם, גובה הסכומים הניתנים על ידי הארגון עשויים להשתנות מעת לעת.

 

כיצד מגישים מועמדות?


אופן הגשת המועמדות הוא באופן מקוון, דרך אתר הארגון. עליהם למלא טופס מקוון ובו לפרט פרטים אישיים כגון סוג התואר, חוג לימודים, מקום מגורים ועוד. כמו כן, יש לפרט אודות הניסיון בהדרכה שכן ללא תיאור ניסיון זה המבקשות אינן מתקבלות. באפשרות סטודנטים המעוניינים בכך לצרף לבקשתם מסמכים שונים, כגון קורות חיים או מכתבי המלצה, המעידים על ניסיון רלוונטי ועל הכישורים האישיים.


מתי מגישים מועמדות?


מועדי הגשת המועמדות לתכנית משתנים משנה לשנה, אולם בדרך כלל ההרשמה נפתחת בסביבות חודש יוני, ונסגרת בסוף חודש יולי.


מתי מקבלים תשובה?


לאחר הגשת המועמדות, נציגים מן הארגון יוצרים קשר עם הסטודנטים לאחר פרק זמן של כחודש ממועד סגירת ההרשמה, ומעדכנים את המועמדים על סטטוס המועמדות. מתאימים שמתקבלים לתכנית מקבלים הדרכה וסיוע לגבי המשך הפעילות.

 

מסלולי פעילות נוספים של הארגון


סטודנטים המעוניינים לפעול במישורים נוספים יכולים לקחת חלק בפעילויות שונות של הארגון (יש לציין כי על פרויקטים אלה לא מעניקים מלגות לימודים).


ביטחון תזונתי: בפרויקט זה המתנדבים אוספים מזון ומחלקים אותו למשפחות ברחבי הארץ. למשתתפים בפרויקט זה תפקידים שונים כגון ריכוז של מבצעי האיסוף במרכולים, ניהול לוגיסטי של צוותים וציוד, אריזה ומיון של המוצרים במרכזים לוגיסטיים של הארגון, בקרה על הניהול התקין של עמותות עמן שותפים לפעילות, בדיקת איכות המזון ועוד.


סיוע לחיים: פרויקט לסיוע לניצולי שואה הנמצאים מתחת לקו העוני. המתנדבים מעניקים סיוע לניצולי השואה בהפגת הבדידות ומסייעים בתחומים כגון התאמה והנגשה של סיוע המותאם להם.

 

 

רשימת מלגות: מלגת נוער לתת
לכל המלגות
מוסדות לימוד מלגת נוער לתת
שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה