מלגות בלי התנדבות - מלגות ללא שעות התנדבות
מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
מלגות לימוד ללא התנדבות
אילו מלגות לא מחייבות התנדבות?
סטודנטים רבים מחפשים מלגות לימוד שיכולות לסייע להם במימון שכר הלימוד, אך לא לכולם ישנם היכולת והזמן לקחת חלק בפעילות התנדבותית וקהילתית שחלק מן המלגות דורשות לצורך קבלתן. בלא מעט מלגות, על הסטודנטים להקדיש בין 3 - 8 שעות שבועיות במסגרת פעילויות בבתי ספר, בארגונים חברתיים, בעבודה עם קשישים ובמסגרות נוספות. עם זאת, קיימות מלגות לימוד שאין צורך לבצע פעילות התנדבותית כדי להיות זכאים להן.
מי שמחפשים מלגות ללא צורך בהתנדבות יכולים לבחור בין מלגות לקהלי יעד ואוכלוסיות שונים. חלקן מוענקות על סמך מצב כלכלי, אחרות מתאימות לחיילים משוחררים ואילו תכניות מסוימות מותאמות לתחום הלימוד או למקום המגורים בארץ. כך ניתן לקבל סיוע כלכלי בזמן התואר, מבלי להזדקק לפנות זמן לצורך ההתנדבות. עם זאת, חשוב לציין כי היצע מלגות אלה אינו רחב במיוחד וכך הביקוש אליהן גדול מאוד ויש להזדרז להגיש מועמדות אליהן.
שימו לב, מלגות הלימוד משתנות מעת לעת. כדי לקבל את הפרטים המדויקים והעדכניים ביותר בנושא זה, מומלץ לפנות ישירות למוסדות הלימוד.
מלגות הצטיינות
מלגות הצטיינות לרוב אינן מותנות בפעילות חברתית והן מוענקות על סמך נתוני קבלה גבוהים של מועמדים לשנה א', או לחלופין על סמך ממוצע ציונים גבוה במיוחד בשנים מתקדמות בתואר. הן שונות ממוסד למוסד, וגם בין החוגים השונים, שבכל אחד מהם נדרש ממוצע אחר.
מלגות האפוטרופוס הכללי
מלגות האפוטרופוס הכללי ניתנות מדי שנה לאוכלוסיות שונות, אוכלוסיית היעד משתנה מדי שנה. נכון לשנת 2023 המלגה מיועדת לאחים ואחיות שכולים בלבד. כל אחד מן המועמדים זכאי לסיוע פעם אחת בלבד, ולשנה אחת בלבד, יש להוכיח כי אין זכאות למלגות ממסגרות נוספות. הגשת המועמדות נעשית באופן מקוון דרך אתר משרד המשפטים.
- מחפשים הלוואות והסדרי מימון? קראו על קרן שכ"ל.
- לומדים חינוך? קראו גם על מלגות הסתדרות המורים.
מלגות לחיילים משוחררים
שנה אקדמית ראשונה חינם
חיילים משוחררים יוצאי פריפריה חברתית וגיאוגרפית או כאלה שבוחרים ללמוד במוסדות שממוקמים בפריפריה יכולים לזכות במלגה בגובה שכר הלימוד לשנה הראשונה. תכנית שנה אקדמית ראשונה חינם מיועדת למסיימים שירות צבאי עד מועד של חמש שנים מיום השחרור. סכום המלגה ניתן בשתי פעימות, בתום סמסטר א' ובסיום שנת הלימודים הראשונה.
קרן אלרוב
קרן אלרוב מעניקה מלגות לחיילים משוחררים או לבוגרי שירות לאומי, שהם דור ראשון להשכלה אקדמית (שלשני ההורים אין תואר אקדמי). מלגה זו מתאימה גם לעולים חדשים. היא ניתנת לסטודנטים לתואר ראשון או ללימודי תעודה, אשר אינם מקבלים מלגות ממקור נוסף בגובה יותר מ - 50% משכר הלימוד. הקרן בוחנת גם את המצב הסוציו אקונומי של המועמדים למלגה.
תכנית "מל-GO" - קרן הסיוע
תכנית מל-GO (לשעבר מלגת משרד החינוך) מיועדת לסטודנטים שאינם זכאים למלגות "ראויים לסיוע". היא מוענקת על סמך מצב סוציו אקונומי, וכן בהתאם לשירות הצבאי, למקום המגורים, ולאזורי עדיפות לאומית. יכולים להגיש סטודנטים מכל מוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג. התכנית מוענקת במספר מדרגות סיוע, החל מ – 5,000 שקלים ועד 12,480 שקלים.
מלגות על בסיס מקום מגורים
פרויקט שיקום שכונות
סטודנטים שמתגוררים בשכונות שלוקחות חלק בפרויקט "שיקום שכונות" של משרד השיכון והבינוי יכולים לקבל מלגות לימוד. המלגות ניתנות בין היתר לפי המצב הסוציו אקונומי של הסטודנטים ובני משפחותיהם. מלגות אלה ניתנות במבחר שכונות בערים שונות בארץ, מצפון ועד דרום וגובהן משתנה מעיר לעיר. במסגרת הפרויקט מציעים מלגות לסטודנטים לתואר ראשון, מלגות ללימודי הנדסאי ומלגות ללימודי תעודה (תלוי בקריטריונים של השכונה).
מלגות פריפריה
בחלק מן המקרים, סטודנטים המתגוררים בפריפריה החברתית והגיאוגרפית ובאזורי עדיפות לאומית יכולים להסתייע בקרנות שונות, שאינן דורשות פעילות חברתית כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע. בין המסלולים למלגות פריפריה, נמצאות תכניות "ייעוד" של הקרן והאגף לחיילים משוחררים של משרד הביטחון, שמטרתן סיוע במימון השנה הראשונה לתואר ראשון. גם בתכנית מל-GO (משרד החינוך) מחלקים את הסיוע על סמך קריטריונים שונים, בהם גם מגורים באזורי עדיפות לאומיים.
מלגות לנשים
מלגות נעמ"ת
נעמ"ת מציעים מלגות לסטודנטיות, שמיועדות לנשים שלומדות לתואר ראשון ולתואר שני. יכולות לקבל את המלגות סטודנטיות מהשנה השנייה ללימודים, ישנה עדיפות ללומדות מקצועות מדעיים וטכנולוגיים וכן לסטודנטיות לתואר שני. כמו כן, יש צורך להיות בוגרות שירות צבאי או לאומי מלא. כדי להגיש בקשה לקבלת מלגת נעמת, יש צורך להיות חברות נעמ"ת או חברות הסתדרות. גובה המלגה כ - 2,000 שקלים.
קרן קציר
קרן קציר מציעה את תכנית "משכילה" המיועדת לאימהות יחידניות מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, סיוע במימון שכר הלימוד לתואר ראשון או מכינה. התכנית מיועדת לאימהות עד גיל 42, שלהן ילדים מתחת לגיל 18, המשתכרות שכר נמוך משכר המינימום ולומדות במוסד אקדמי מוכר, לתואר ראשון או למכינה קדם אקדמית. יש לציין כי תכנית זו כוללת העשרה, אימון אישי, וסדנאות לסטודנטיות.
לתואר ראשון
סטודנטים לתואר ראשון יכולים למצוא מגוון מסלולים לסיוע במימון שכר הלימוד, שבהם אין צורך בביצוע פעילות חברתית. במרבית המקרים, הסיוע מיועד לסטודנטים מרקע סוציו אקונומי נמוך, ובמקרים מסוימים לקהלי יעד כגון אימהות יחידניות, סטודנטים מהחברה החרדית, עולים חדשים, ועוד. בין הקרנות והתכניות: מל-GO (משרד החינוך), מנהיגי שוליך, המרכז האזרחי, קרן קציר (רש"י) לאימהות חד הוריות, תכנית "טנא" לסיוע ליוצאי החינוך החרדי, תכנית HIAS לעולים חדשים, ועוד.
מלגות לתארים מתקדמים
רבות מן המלגות לתואר שני ניתנות לסטודנטים שלומדים בתכניות מחקריות עם כתיבת תזה, לפי הצטיינות במחקר או לפי תחום מחקר מסוים שעונה לדרישות הקרנות השונות. כמו כן, חלק מן הקרנות מעניקות מלגות שמטרתן לסייע לסטודנטים בזמן כתיבת העבודה המחקרית, חלקן כוללות גם מלגות קיום.
להנדסאים
הנדסאים הלומדים במכללות המוכרות על ידי מה"ט, שהינם בוגרי שירות צבאי או לאומי מלא, זכאים לסיוע במימון שכר הלימוד מטעם האגף והקרן לחיילים משוחררים של משרד הביטחון. החל משנת תשפ"ג, סיוע זה הינו בגובה 90% משכר הלימוד. נוסף על תכנית זו, הנדסאים יכולים להיעזר בתכניות נוספות למלגות להנדסאים, ללא צורך בפעילות קהילתית, בהן תכנית "עתידאים" בשיתוף התעשייה המציעה מסלולים מואצים להשתלבות בתעשייה במקצועות מועדפים, תכנית מל-GO (משרד החינוך), ועוד.
לסטודנטים יוצאי אתיופיה
סטודנטים יוצאי אתיופיה יכולים להסתייע בקרן מכבים שאינה מחייבת פעילות קהילתית כחלק מתנאי הזכאות אליה, המציעה תכנית סיוע לסטודנטים לתואר ראשון (עד שנה שלישית), לתואר שני עם תזה, ולתואר שלישי, על סמך מצב סוציו אקונומי. הגיל המירבי לתואר ראשון הינה 26 שנים, ולתואר שני 32 שנים.
לסטודנטים מהחברה הערבית ולסטודנטים דרוזים
סטודנטים מהחברה הערבית יכולים להיעזר בקרנות ותכניות שונות, הסיוע מוענק לרוב לסטודנטים על סמך מצבם הסוציו אקונומי. במקרים מסוימים, הוא ניתן ללומדים תחומי לימוד מועדפים מסוימים בלבד, כגון מדעים או הנדסה. בין אותן קרנות ניתן למנות את קרן הוואקף המוסלמי, העמותה להכוון לימודי לסטודנטים ערבים, קרן המלגות על שם ויסאם חמיס, ועוד.
בין הקרנות המציעות סיוע לסטודנטים החברה הדרוזית, נכללת קרן "בני מערוף", המיועדת לסטודנטים במקצועות המדעים המדויקים, הלומדים תואר ראשון (החל משנה ב').
פרטים מלאים על תנאי הזכאות לסיוע מהקרן ונוהלי הגשת הבקשות להלוואות ומענקים לסטודנטים, מפורטים בהוראות ובהנחיות למילוי טופס הבקשה המיוחד, שניתן לרכישה בכל חנויות הספרים במוסדות להשכלה גבוהה (תמורת 2 ₪).
כדאי לנסות ולשלוח ערעור
בברכה
מיטל ווארפול