מלגה לתואר שני - אל תתביישו לבקש
מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?
למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים
המידע באתר הועיל ל90% מהגולשים.
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
מלגות לתואר שני באוניברסיטאות ומכללות
להלן מידע נרחב על אפשרויות לקבלת סיוע כלכלי ומימון לימודים מלא או חלקי לתואר שני במוסדות לימוד שונים בארץ:
מכללות
מכללת אורות ישראל – מכללה אקדמית לחינוך
מכללת אורות ישראל, המציעה לימודי חינוך לציבור הדתי, כוננה קרן מלגות, המיועדת לסטודנטים לתואר שני בחינוך, המשתתפים בלימודים במתכונת מלאה. בטופס הבקשה למלגה נדרשים המועמדים לתת פרטים על מצב משפחתי, מספר ילדים וגילאיהם ומקורות הכנסה, בליווי תלושי משכורת.
מכללת אורנים
סטודנטים בתכנית לתואר שני M.Teach במסלול הכולל הוראה של מקצועות נדרשים המוגדרים על ידי משרד החינוך (למשל – מדעים, אזרחות, אנגלית, תנ"ך ומתמטיקה), זכאים למלגה מטעם משרד ממשלתי זה. גובה המלגה עומד על עשרת אלפים שקלים בכל שנת לימוד. על מנת לקבל את המלגה יש לצבור 15 שעות לימוד אקדמיות לפחות. המלגה ניתנת לתקופה של שנתיים.
מכללה אקדמית הדסה ירושלים
בחוג להפרעות תקשורת במכללה זו ניתן להגיש בקשה לקבלת מלגת הרשמה לתואר שני. המלגה היא על סך 6,500 ₪, ומוצעת למועמדים המחזיקים בהישג ממוצע של 85 ומעלה בלימודי התואר הראשון.
המרכז האקדמי פרס
מרכז זה מעניק מלגות חד פעמיות על סמך הצטיינות יתרה בגובה 3 אלף ש"ח לתלמידי תואר שני. הפרס ניתן לבעל/ת ממוצע הציונים השנתי הגבוה ביותר בחוג, ובלבד שהשלימ/ה 21 נקודות זכות אקדמיות לפחות. לימודי השלמה אינם נכללים בחישוב הנקודות הנצברות.
- מחפשים מלגות לפי מוצא? קראו עוד על מלגות לפי עדה ומוצא
- קראו על מלגות ליוצאי צפון אפריקה
- קראו עוד גם על מלגת קרן אייסף
- קראו גם על מלגת הסתדרות המורים
המרכז הבינתחומי הרצליה
במחלקה לתואר שני במנהל עסקים בבית ספר זה מוענקות מלגות הצטיינות לתלמידים מצטיינים הממוקמים בשלבים הגבוהים ביותר במדרג ההישגים של המתקבלים לתכנית הלימודים. הישגים אלה כוללים את ממוצע התואר הראשון ואת ציון ה – GMAT.
בחוג לתואר שני במדעי המחשב מחלקת ועדת המלגות סכומים המגיעים למחצית שכר הלימוד לבעלי ממוצע של מעל 85 בתואר הראשון. בוגרים מצטיינים עם ממוצע של 90 ומעלה בתואר הראשון יכולים לקבל מלגה בשיעור אף גבוה יותר, אך לא גבוה מ – 75% מעלות הלימודים.
תלמידי תואר שני במשפטים, שממוצע התואר הבוגר שלהם נע בין 85 ל – 90 לפחות יכולים לזכות במלגה המגיעה למחצית שכר הלימוד. מלגות בשיעורים גבוהים יותר ניתנות לבוגרים מצטיינים עם ממוצע 90 ומעלה.
מלגות הצטיינות מוענקות גם בתכנית לתואר שני בממשל, ובמסלול המוסמך בהתנהגות ופיתוח ארגונים זוכים בערך עשירית מן המתקבלים המצטיינים במלגה השווה לרבע משכר הלימוד בכל שנה. עליהם לשמור על ממוצע של 88 לפחות כדי לזכות במלגה זו גם בשנה השנייה ללימודים.
- קראו על תואר שני במשפטים עם תזה
- עולים חדשים? קראו עוד על מלגת היאס
- אילו מלגות מגיעות לבני קיבוץ? קראו הכל על מלגות לבני ותושבי קיבוצים
מכון שכטר למדעי היהדות
במכון שכטר פועלות שלל קרנות שמעניקות מלגות עידוד לסטודנטים למקצועות היהדות. בין הגופים המעניקים מלגות ניתן למנות:
- קרן ויליאם דיווידסון מציעה מלגה של 5,000 שקלים לסטודנטים בשנה הראשונה לתואר
- הסוכנות היהודית מציעה מלגות על סמך מעורבות חברתית
- סטודנטים בתואר שני בחינוך יהודי, בוגרי תכנית תל"י למנהיגות חינוכית יכולים לקבל מלגה בסיוע הקרן לזכר הארי קרמר ותורמים נוספים.
- המלגה על שם מר האי מרסמן והשופט סיימון ריפקינד לסטודנטים מצטיינים
- סטודנטים מצטיינים לתואר שני בלימודי האישה והיהדות ולתואר שני באמנויות ביהדות יכולים להיעזר במלגות פרופסור אליס שלוי.
- לסטודנטים מצטיינים בתואר שני בלימודי ארץ ישראל ניתנות מלגות מטעם קרן קיימת לישראל
- אנשי הוראה אשר מלמדים בשכונות מצוקה ופיתוח יכולים להסתייע במלגות בסיוע ויקי ברמן, הקדש הכוכב ובסוכנות היהודית
- קרנות נוספות המעניקות מלגות לסטודנטים כוללות את קרן בינה יצרית למחקר היהדות מנקודת מבט ביו חברתית וכן המלגה על שם ד"ר אברהם רוטנברג ז"ל.
נוסף על כך הסטודנטים במכון שכטר יכולים להסתייע בגופים חיצוניים המעניקים מלגות לפי שייכות אתנית.
- כיצד מקבלים מלגות בלי להתנדב? מלגות בלי התנדבות
אוניברסיטאות
אוניברסיטת אריאל
באוניברסיטת אריאל מוצעות מלגות לתואר שני לבוגרי תואר ראשון מצטיינים, שהגיעו לממוצע של 92 עד 95 לפחות. בחוג לתואר שני בפסיכולוגיה ניתנות מלגות למתקבלים בעלי ציון מתא"ם הממוקם בין 5% עד 10% הציונים העליונים במדרג. בחוג למנהל עסקים ישנם תנאים מקבילים לקבלת מלגה על סמך ציון ה – GMAT. במחלקה להנדסת חשמל ישנה אפשרות לקבל מענק מחקר ובנוסף מלגה המכסה את עלות שכר הלימוד לתואר השני.
אוניברסיטת בר אילן
סטודנטים הלומדים במסלולים מחקריים לתואר שני בחוגים השונים יכולים להגיש בקשה למלגה על סמך הישגים לימודיים או רקע כלכלי. סכומי המלגות נעים בין אלפיים שקלים ל – 12 אלף שקלים. בנוסף, ניתן לקבל מלגות אימוץ מקרנות חיצוניות, העומדות על סך של 3,000 דולרים.
- מה עדיף? מחקרי או עיוני? קראו על תואר שני עם או בלי תזה
אוניברסיטת חיפה
הרשות ללימודים מתקדמים באוניברסיטת חיפה מאפשרת קבלת מלגות מסוגים שונים. תלמידים שהצטיינו בתואר הראשון יכולים לקבל מלגת הצטיינות בשנה הראשונה ללימודי המוסמך, כשזו עומדת על סך של 5,000 ש"ח. תלמידי מחקר במסלול תזה יכולים לזכות במלגה על סך עשרת אלפים שקלים בשנה השנייה לתואר המוסמך. בסיום שתי שנות לימוד, ובתנאי השלמת כל חובות הלימודים בתואר, רשאים הבוגרים לקבל מענק סיום תזה.
לתלמידי תואר שני יש אפשרות לקבל פרסים ומענקים על סמך עבודת המחקר שהם כותבים ועל בסיס קצב עבודתם. קיים מענק על כתיבת תזה במסלול לימודים מואץ, ופרסי רקטור ודיקן בגובה הנע בין 5,000 ל – 10,000 ₪ מוענקים עבור הצטיינות בעבודת הגמר.
לעיתים, חוקרים הפועלים באוניברסיטה מעוניינים לשלב סטודנטים בעבודתם, ובמקרים אלה הרשות מאפשרת להם להפריש מכספי המחקר שלהם כדי לממן מלגה לסטודנטים אותם הם בוחרים לקחת תחת חסותם. בנוסף, האוניברסיטה נותנת מענקים למטרות נסיעה לכנסים מדעיים ומקצועיים במדינות אחרות. היא אף מציעה סיוע במימון הוצאות הקשורות בביצוע המחקר.
אוניברסיטת תל אביב
במדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ניתן להגיש בקשה לקבלת מלגה המכסה את עלות שכר הלימוד, אך אינה כוללת תשלומי רווחה ואבטחה. בתנאי הצטיינות ניתן לקבל מלגה המגיעה ל – 150% משכר הלימוד. כספי המלגה פטורים ממס הכנסה, אך אינם מזכים בפטור מתשלומי ביטוח לאומי.
תנאי הזכאות למלגת לימודים לתואר שני בפקולטה לרפואה הם כדלקמן:
- ציון ממוצע בתואר ראשון של 85 לפחות (או המלצה מיוחדת של ועדת הקבלה במקרה שהממוצע נמוך יותר)
- המלצה מטעם ועדת הקבלה של התואר המוסמך
- התחייבות מצד המנחה לשאת בחלק ממימון המלגה החל משנת הלימודים השנייה
- הקדשת הזמן ללימודים ולעבודה על המחקר
- הכנסה חודשית ממקור אחר שאינה גבוהה מ – 4 אלף ₪ ברוטו
גם אם לא הצלחתם לקבל מלגה בשנה הראשונה ללימודים, עדיין תוכלו להגיש בקשה למלגה בשנה ב'. זאת בתנאי שצברתם 14 נקודות זכות לפחות, זכיתם בממוצע ציונים של 90 ויותר בשנה א', הגשתם הצעת מחקר לרבות ממצאים ראשוניים, והשגתם את הסכמת המנחה שלכם לממן 50% מן המלגה. הסיוע יינתן לתקופה של שנה אחת.
הטכניון – מכון טכנולוגי לישראל
בבית הספר ללימודי מוסמכים בטכניון מוענקות מלגות סיוע לתלמידי תואר שני במסלול הכולל תזה, כאלה שאין להם הכנסות, ושאינם נהנים מתשלומי גמלה ושבתון. סכומי הסיוע מחולקים על פי מנות, כשמנה אחת עומדת על סך של כ – 950 ₪, וסטודנט יכול ליהנות מסיוע הכולל עד שש מנות בחודש (כ – 5,700 ש"ח).