*לתשומת לבכם: ההרשמה למלגה זו לשנת תשפ"ג הסתיימה, נעדכן במועד ההרשמה לשנה הבאה*
מלגת "מרום" מוענקת לסטודנטים מהעדה האתיופית כחלק מתכנית "בדרך לפסגה" לעידוד מצוינות. בתכנית מעניקים סיוע כלכלי ואקדמי לסטודנטים יוצאי אתיופיה שלומדים לתואר ראשון ולתואר שני. בתמורה יש צורך בשעות פעילות למען הקהילה. התכנית מופעלת בשיתוף פר"ח.
לתואר ראשון:
קיימים מספר מסלולי תמיכה בתכנית:
מרום - מיועד לסטודנטים שמתחילים את הלימודים בשנה א', נולדו בארץ או נמצאים בארץ מעל 15 שנה. מובאים בחשבון תחום הלימודים והמצב הסוציו אקונומי.
ממשיכים: מתאים לסטודנטים בשנים ב' - ג' ללימודים, לסטודנטים להנדסה ניתן להסתייע גם בשנה ד'. מיועד למי שנמצאים זכאים למלגות שכר לימוד ומחיה על ידי משרד העלייה והקליטה.
קרן הסיוע: מופעלת על ידי משרד החינוך והמל"ג ומתאימה לכלל הסטודנטים מהעדה האתיופית לרבות מי שנמצאים זכאים למלגות מרום או ממשיכים וכן למי שאינם זכאים למסלולים אלה. התמיכה ניתנת על סמך צורך סוציו אקונומי.
תנאי זכאות לסטודנטים לתואר ראשון:
תנאי הזכאות בכל המסלולים לתואר ראשון מתבססים על מצב משפחתי וסוציו אקונומי. יש עדיפות למי שלומדים מקצועות מועדפים כגון הייטק, הנדסה, מדעים (למעט מדעים ביולוגיים), רפואה ומתמטיקה. בעוד בעבר הייתה הגבלת גיל, כיום אין הגבלת גיל וסטודנטים בכל גיל יכולים להגיש מועמדות לפי הנחיות ות"ת.
כמו כן, יש צורך בפעילות התנדבותית כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע. הסטודנטים נדרשים לבצע פעילות שהיקפה נקבע לפי שנת הלימודים. בשנה א' מבצעים 40 שעות פעילות, ובשנים ב - ג מבצעים 60 שעות. סטודנטים בשנה ד' נדרשים ל - 40 שעות התנדבות.
לתואר שני:
כדי לעודד את הסטודנטים להמשיך לתואר שני נפתחה גם תכנית סיוע נוספת מטעם המל"ג. קיים מסלול לסטודנטים בשנה א' לתואר השני, וכן מסלול לסטודנטים בשנה ב', על סמך הצטיינות לתואר מחקרי.
לתשומת ליבך, נכונות המידע המוצג בלוח עלולה להשתנות מעת לעת.