מקצועות מבוקשים: 10 מקצועות הלימוד הכי מבוקשים כיום
מקצועות ההיי טק למשל שהיו עד לפני עשור בין המקצועות המבוקשים והמורווחים ביותר במשק, קיבלו תפנית לאחרונה, והשכר חוזר להיות פרופורציונאלי. ישנם כאלו שמחליטים ללמוד מקצוע זה או אחר בהתאם למצב במשק. לא אחת פותחים עיתון בסוף שבוע ורואים דרושים במקצועות.
האם הן טובות עבורכם? קראו את הטיפים שלנו ותרוויחו !
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
- קראו גם על לימודים מעניינים
המגמות למקצועות פופולריים בשוק העבודה משתנות באופן תדיר כאשר המקצועות הנדרשים של היום שונים מהמקצועות של פעם ומן הדרישות רק לפניי מספר שנים. ישנם גורמים רבים שעשויים להשפיע על מגמות הביקוש במשק, לרבות רפורמות כלכליות ושינויים חברתיים.
גם מגפת הקורונה יצרה שינוי משמעותי בשוק העבודה, כאשר חלה עלייה חדה בצורך באנשי מקצוע בענפים הנחוצים להתמודדות עם המשבר מבחינה בריאותית וחברתית. כך ניתן לראות ביקוש מוגבר למקצועות הבריאות, הסיעוד והפרא רפואה, לענפי הרווחה והטיפול, ולצד זאת מגמה מוגברת למקצועות שבהם מתאפשרת עבודה מהבית כגון פיתוח תוכנה, שיווק ומכירות.
בשוק שבו כולם רוצים להיות "עובדים חיוניים", חשוב לזהות את המגמות המבוקשות ביותר ולתכנן בהתאם את בחירת הלימודים והקריירה.
הנדסה: בשוק של היום ישנו מחסור במהנדסים בענפים מסוימים, כגון חומרה, חשמל ומכונות. מקצועות ההנדסה הם בין המסלולים המבוקשים באקדמיה בשנים האחרונות, וגם בשוק העבודה עצמו ישנה דרישה רבה לעובדים חדשים, הן מתחילים והן מנוסים.
חינוך: הצורך באנשי חינוך הוא כיום גבוה למדי, במערכת קיים צורך רב במורים שיכולים לסייע בהתאמת ההוראה לנדרש במשבר הקורונה. בין הדגשים הצפויים לעלות בשוק הוא מומחיות בהוראה מרחוק, תקשוב למידה ושילוב פתרונות טכנולוגיים בהוראה.
מדעי המחשב ומקצועות ההייטק: הדרישה לעובדי הייטק תמיד גדולה וגם בתקופות משבר זוהי אחת התעשיות שבהן הפגיעה קטנה באופן יחסי. שוק ההייטק והתוכנה הוא דינמי במיוחד והמגמות בו משתנות באופן תדיר. כיום המקצועות המבוקשים בהייטק הם בעיקר ענפי הדאטה, אלגוריתמים, חומרה וסייבר.
סיעוד: האחים והאחיות נמצאים "בקו הראשון" של הטיפול במגיפה ובמערכת הבריאות של היום שואפים להגדיל את מספר אנשי הסיעוד במחלקות בתי החולים ובקופות החולים. גם לפני המשבר הייתה ניכרת מגמה של עלייה בכמות האנשים שבוחרים ללמוד סיעוד, לרבות במסגרות של הסבת אקדמאים.
פרא רפואי: במקביל לפופולריות העולה למקצועות הסיעוד נרשמת עלייה בעניין במקצועות הפרא רפואיים, כגון מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת, פיזיותרפיסטים ועוד.
טכנולוגיה רפואית ומעבדות: ישנו צורך הולך וגובר במומחים שביכולתם לפתח מכשור רפואי חדשני (כגון מכונות הנשמה, מכשירי פענוח בדיקות, מכשירי לב ריאה ועוד), וכן טכנאים ואנשי צוות לתחזוקה השוטפת שלהם. כמו כן, קיימת דרישה רבה לעובדים במעבדות רפואיות, לצורך פענוח תוצאות בדיקות רפואיות, בהן גם בדיקות קורונה.
- איפה נמצא הכסף? קראו על המקצועות הכי רווחיים
המקצועות הרווחיים ביותר היום
הנדסה: בתחומי ההנדסה המקצועות הרווחיים ביותר היו תוכנה, מהנדסי חומרה ושבבים וכן מהנדסי חשמל. השכר הגבוה ביותר נמדד תעשיית ההייטק ובסטארט אפים טכנולוגיים. בתחילת דרכם משתכרים מהנדסים בין 12 - 20 אלף שקלים לחודש ולאחר מספר שנים יכולים להעלות את גובה המשכורת.
הייטק: בין הענפים שבהם השכר בהייטק הוא הגבוה ביותר נכללים דאטה סיינס ואנליזת נתונים, פיתוח אלגוריתמים ופיתוח פול סטאק ו - WEB. עובדי הייטק מתחילים בתפקידים אלה מגיעים לשכר שבין 18 - 25 אלף שקלים לחודש ולאחר מספר שנים יכולים להגיע לשכר שבין 25 - 35 אלף שקלים בממוצע.
רפואה: באופן כללי שכר רופאים נחשב לבין הגבוהים במשק הישראלי, כאשר בעשור האחרון עלה שכרם בין 60 - 80 אחוזים. שכר ממוצע של רופאים נע בין 30 - 40 אלף שקלים בחודש. תקופת מגפת הקורונה רק העלתה את הביקוש לרופאים, מה שמתבטא גם במשכורותיהם.
- עבודה בחברת טבע - מה ללמוד?
- עבודה בתעשייה אווירית - מה ללמוד?
- עבודה בגוגל ישראל - מה ללמוד?
- עבודה בחברת שטראוס - מה ללמוד?
- עבודה בחברת אינטל - מה ללמוד?
- עבודה בחברת צ'ק פוינט - מה ללמוד?
- קראו גם על לימודי תעודה או תואר ראשון
קשה להעריך מה צפויים להיות המקצועות המבוקשים של העתיד, אולם ניתן לזהות מגמות עכשוויות במשק ולצפות כיוונים אפשריים ומגמות עתידיות בשוק ובתעשייה. בין מקצועות העתיד אפשר למצוא את המקצועות הבאים:
רפואה ובריאות - משבר הקורונה צפוי לשנות לגמרי את סדרי העדיפויות בשוק, כאשר הצורך באנשי מקצוע בתחום הרפואה לא צפוי לדעוך עם תום המשבר אלא דווקא לעלות, במסגרת השיקום המסיבי הנדרש במערכת הבריאות. כך הצורך באחיות, עובדי מעבדות, טכנאי מכשור ופרמדיקים צפוי להישאר גבוה למדי. במקביל ניתן יהיה לראות דגש רב יותר על תחום הרפואה המותאמת אישית ולצד זאת פתרונות המותאמים לבני הגיל השלישי ולאוכלוסייה המזדקנת.
מקצועות אבטחת המידע - לאור המספר העולה של תקיפות סייבר, נראה שארגונים עסקיים יידרשו להשקיע משאבים רבים יותר בהגנה על מערכות המידע שלהם ועל הדאטה העסקי יקר הערך. משום כך ישנן הערכות כי הצורך במומחי אבטחת מידע, האקינג וסייבר, שגבוה כבר היום, רק ימשיך לעלות בעשור הקרוב.
בנקאות חכמה - תקופת המשבר הכלכלי צפויה להעלות את הצורך במומחים פיננסיים וכן יועצים בענפים כגון בנקאות, משכנתאות והשקעות שיכולים לסייע לאנשים להתגבר על המצב הכלכלי המאתגר ולבנות התנהלות כלכלית נכונה ובריאה יותר עבורם ועבור בני משפחתם.
טכנולוגיה ירוקה - משבר האקלים נותן כבר היום את אותותיו על המשק וניתן לצפות כי בעשורים הקרובים יעלה הצורך בפיתוח פתרונות מתקדמים להאטת הנזקים ולשיקום הסביבה. מוחות מבריקים יידרשו גם בענפים משלימים כגון תחבורה, או בניין כדי לפתח שיטות עבודה וייצור ירוקות יותר בערכי הקיימות.
תואר במנהל עסקים, לא מחייב לימודי תואר שני.
זהו תואר שמאפשר להתקדם בתחום הניהול והשיווק בחברות.
לגבי הרווחיות שלו וההצלחה שלך בשוק, זה תלוי לחלוטין בך, במה שתעבדי ולאן שתתקדמי. בגדול זהו שילוב חזק בשוק, תחום השיווק והמכירות תמיד צריך אנשים טובים, כך שהכול תלוי לחלוטין בך.
בנוגע לרמת האנגלית, לא חושבת שנדרשת רמה גבוהה יותר מתואר אחר.
באשר להצלחה שלך בלימודים, עד שלא תתחילי ותתנסי, לא תדעי, וכול מי שטוען לדעת עבורך, מטעה, אם עשית את הבחירה בצורה שקולה, אין שום סיבה שלא תתחברי אליה בלימודים עצמם.
ולנקודה האחרונה, עבודה כעצמאית או שכירה, משאלתך אני מבינה שהיית רוצה לכוון לתחום העצמאות בעתיד, קחי בחשבון שכמעט בכל התחומים, להוציא את תחומי הטיפול למיניהם, תצטרכי להשקיע בעבודה כשכירה הרבה שנים.
עם התפתחותך כשכירה תוכלי לנתב עשייתך לתחום העצמאי, אבל נראה לי שזו שאלה מוקדמת עכשיו, כשתגיעי לגשר ותרצי את עזרתי אשמח לעזור לך לעבור.
בהצלחה