מקצועות רווחיים בשוק - מי מרוויח הכי הרבה?
רוצה לדעת על המקצועות הרווחיים ביותר? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
מקצועות רווחיים - עבודות רווחיות ומקצועות מעניינים שמרוויחים בהם הרבה כסף
הבחירה במסלול לימודים היא בין ההתלבטויות הגדולות והמשמעותיות ביותר בחיים. אחד הגורמים העיקריים שמשפיעים על ההחלטה הזו הוא כמובן רמת השכר בתום הלימודים. כולם רוצים לעבוד בעבודה רווחית שתסייע להתקדם מבחינה כלכלית בחיים. באילו מקצועות יכולים בוגרים טריים לזכות במשכורות גבוהות? באילו ענפים יש אפשרויות לקידום ולהגדלת השכר? מה עדיף, הומני או ריאלי? ריכזנו עבורכם תשובות.
מהם הענפים עם השכר הגבוה ביותר היום?
לפי סקרים ומחקרים של גורמים שונים מהשנים האחרונות, בהם גם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ומשרד הכלכלה והתעשייה, נראה כי השכר הגבוה במשק הוא לבוגרי לימודי מקצועות ההנדסה והמחשבים.
שכר בתחום ההנדסה הוא גבוה במיוחד; כך למשל, מהנדסים שעוסקים בתחומי ההייטק השונים זוכים למשכורות הגבוהות ביותר במקצוע, של יותר מ - 20 אלף שקלים בחודש. מהנדסי חשמל מקבלים משכורות של מעל 13,000 שקלים לחודש. גם מהנדסי תעשייה וניהול ומהנדסי מכונות זוכים לשכר דומה. עובדי הייטק בענפים נוספים זוכים אף הם לשכר גבוה, שיכול להגיע אף ל - 20,000 שקלים לחודש.
בדומה לכך, גם שכר בוגרי מדעי המחשב נחשב לגבוה למדי. עובדים אלה מעלים את שכרם משמעותית לאחר מספר מצומצם של שנות ותק בתפקיד.
שכר רופאים הוא בין הגבוהים ביותר במשק. השכר הממוצע עומד על כ - 34 אלף שקלים (לא כולל סטאז'רים). בין התחומים המובילים בשכר, ניתן למנות כירורגיה פלסטית, קרדיולוגיה, ורפואה מרדימה. כמו כן, מוצעות תוספות שכר למקצועות שמוגדרים במצוקה, וכן לרופאים שפועלים בפריפריה.
למקום גבוה הגיעו גם תפקידי ניהול בעולם השיווק והפרסום. שכר מנהלי שיווק, תלוי בתפקיד, יכול להתחיל מכששת אלפים שקלים בחודש בממוצע בתחילת הדרך בתחום, ויכול להגיע ל - 25 אלף שקלים בחודש בממוצע ואף יותר מכך בתפקיד השלישי בתחום.
כמובן שמנהלים בכירים בענפים נוספים במשק זוכים לשכר גבוה, כך למשל מנהלי כספים יכולים להשתכר בין 20 ל - 30 אלף שקלים בחודש בממוצע.
האם ביקוש יכול להבטיח שכר גבוה?
מסתבר כי דווקא המקצועות שלהם ביקוש רב באקדמיה אינם תמיד הרווחיים ביותר. כך למשל קיימים פערים גדולים בשכר עורכי דין, שמחצית מהם מרוויחים כ - 15,000 שקלים בחודש, כאשר העשירונים העליונים ביניהם יכולים להרוויח יותר מ - 40 אלף שקלים בחודש. בהתמחות ובשנתם הראשונה בתחום, ישנם עורכי דין לא מעטים שמרוויחים כ - 6000 שקלים בחודש בלבד.
גם שכרם של פסיכולוגים ועיתונאים נע בסביבות 7,000 שקלים לחודש בלבד ולרוב אף פחות מכך. הסיבה נובעת מתפישה מוטעית של רמות היוקרה של המקצועות הללו, שאולי הייתה נכונה בעבר אך אינה רלבנטית לשוק התחרותי של היום.
- קראו על לימודים מעניינים
מקצועות רווחיים לנשים
נתונים ברחבי העולם ממשיכים להציג שנשים עדיין זוכות למשכורות נמוכות יותר מגברים בענפים רבים במשק. לרוב ההבדלים נובעים מהצורך בגמישות בשעות ובתנאים בעבודה לטובת חיי משפחה, שלעיתים פוגעים ברמת השכר. במקצועות בהן יש רוב לנשים, המשכורות נוטות להיות נמוכות יחסית, כמו למשל סיעוד או חינוך.
לפי מחקרים מהשנים האחרונות, הענפים הכדאיים ביותר לנשים מבחינת שכר הם ענפי העסקים, המחשבים והבריאות. בתחום הבריאות, נשים זוכות למשכורות גבוהות בענף הרוקחות וכן בתפקידי ניהול במערכת הבריאות. יש לציין שפערי שכר מגדריים נפוצים במיוחד אצל רופאות, ששכרן השנתי הממוצע הוא כ - 33% פחות משכרם השנתי הממוצע של רופאים.
בעולם המחשוב וההייטק, נראה כי הנשים בעלות השכר הגבוה ביותר מצויות בתפקידי ניהול מערכות מחשבים, ניתוח תוכנה, תכנות וניהול מערכות מידע. יחד עם זאת, עדיין ישנו מחסור בנשים בעולם ההייטק, שרובו גברי.
מקצועות רווחיים ללא תואר
האם חייבים תואר ראשון כדי להשתלב בקריירה רווחית? מסתבר שלא תמיד. במשק הישראלי קיימים ענפים רבים בהם אין דרישה לתואר אקדמי, או כאלה בהם ההשכלה האקדמית אינה מהווה שיקול של המעסיקים. לעתים הכשרות מקצועיות או מעבר של קורסים שונים יכולים לסייע להשתלבות בתעסוקה בתחומים אלה.
- קראו על מקצועות רווחיים ללא תואר
- הייטק: בענף ההייטק לא תמיד חייבים תואר אקדמי כדי לזכות למשכורות גבוהות. בוגרי יחידות טכנולוגיות בצה"ל יכולים להשתלב בתפקידים בכירים יחסית משום שהם מגיעים עם ניסיון בענף. גם למי שאינם מגיעים מרקע זה, אך יש להם זיקה וכישרון בתכנות, יכולים להשתלב בתפקידים רווחיים. כך למשל השכר בתפקידי פיתוח התוכנה השונים יכול להגיע ל - 24 שקלים בחודש לאחר כ - 3 שנות ניסיון.
- חשמל: חשמלאים שברשותם תעודת חשמלאי מבוקשים בתעשייה ובענף הבניין. השכר משתנה לפי דרג ההכשרה ושנות הוותק, כדי להתקדם יש צורך לעבור קורסי חשמלאים מטעם משרד הכלכלה והתעשייה. כך למשל חשמלאי ראשי ללא ניסיון יכול להשתכר בין 9,000-10,500 שקלים. שכר חשמלאים שצוברים ותק בחברת החשמל יכול להגיע אף ל - 22,000 שקלים.
- בניין והפעלת עגורנים: מפעילי עגורנים הם מצרך מבוקש בענף הבנייה ושכרם הממוצע הוא כ - 15,000 שקלים. כדי להפעיל עגורנים יש לעבור הכשרות ייעודיות של משרד הכלכלה והתעשייה.
- נדל"ן: תפקידי יזמות, מכירות ושיווק נדל"ן אינם מחייבים תואר אקדמי אך קיימים קורסים מקצועיים שיכולים לסייע להשתלב בענפים אלה. השכר למתווכי נדל"ן עומד על כ - 11,000 שקלים, כאשר עובדים מנוסים יותר שצוברים הצלחות בעסקאות, וכן יזמי נדל"ן, יכולים להשתכר הרבה יותר מכך.
- האם תואר ראשון באמת משדרג את השכר? קראו על משכורות תואר ראשון
- מתי תואר שני משדרג את המשכורת? קראו עכשיו - מתי כדאי להמשיך לתואר שני
- תואר ראשון או לימודי תעודה - מה עדיף?
מקצועות רווחיים בהייטק
עולם ההייטק משתנה ומתפתח בקצה מסחרר, כשכל שנה אנו עדים לשפות תכנות ולמערכות הפעלה חדשות. מגמות אלה גם יוצרות תפקידים חדשים בענף ודרישה גבוהה למי ששולטים בהם. חשוב לזכור שלא תמיד יש דרישה לתואר אקדמי בעולם ההייטק, אך קיימות מגוון של הכשרות הייטק וקורסי תכנות שיכולים לסייע להגיע למשרות אלה. מהם הענפים הדומיננטיים מבחינת גובה השכר בהייטק?
- מחשוב ענן ואבטחת מידע: בעידן שבו הפעילות העסקית תלויה ברובה באינפורמציה ממוחשבת, יש צורך לאחסן ולנהל את מאגרי המידע האדירים הללו, וגם לשמור עליהם. חברות רבות מבינות לאחרונה את הסיכונים בחזית הסייבר וכך יש דרישה מוגברת לעוסקים באבטחת מידע ונתונים. שכר בסייבר, בפרט בתפקידים בכירים, יכול להגיע אף ל - 35,000 שקלים לחודש, לעובדים ללא ניסיון נע השכר בין 12 - 20 אלף לחודש, בהתאם לתפקיד.
- ענף המובייל: כולנו עדים להתפתחות העצומה בשוק המובייל. מפתחים לאנדרואיד ולסמארטפון בכלל הופכים למבוקשים מאוד, כאשר מפתחים מנוסים יכולים להגיע לשכר של כ - 25,000 שקלים לחודש ואף יותר מכך.
- ביג דאטה: חברות הייטק רבות משקיעות משאבים בעולם הביג דאטה, או נתוני העתק. נראה גם כי מספר הפרויקטים בעתיד צפוי לעלות. מפתחי ביג דאטה ללא ניסיון יכולים להרוויח בתפקידי דאטה אנליסט ו - BI כ - 10,000 שקלים לחודש, ובתפקידים כמו מדעני נתונים ואנשי DBA, יכולים להרוויח גם מעל 20,000 שקלים בחודש בתפקיד התחלתי.
מקצועות טיפוליים רווחיים ומבוקשים
תקופת הקורונה מביאה לעלייה בביקוש לאנשי צוות במקצועות הפרא רפואיים, הנמצאים ב"חזית" ההתמודדות עם המגפה, ובמקביל גם לאנשי מקצוע בענפי התרפיה והבריאות, שמסייעים "בעורף" ותורמים לשקם את החברה המצויה במשבר.
סיעוד: בשוק של היום ישנו ביקוש רב לאחים ואחיות אקדמיים, הן בבתי החולים והן בקופות החולים ומרכזים גריאטריים. כדי להשתלב במקצוע יש צורך ברישיון משרד הבריאות שניתן לאחר השלמת לימודי סיעוד לתואר ראשון.
פסיכולוגיה: כדי להשתלב כפסיכולוגים קליניים יש צורך להשלים תואר שני בפסיכולוגיה וכן תקופת התמחות. פסיכולוגים קליניים יכולים לפעול בהתמחויות שונות כגון למבוגרים, לילדים, לגיל השלישי ועוד.
עבודה סוציאלית: עובדים סוציאליים נדרשים כעת יותר מתמיד לסיוע לאוכלוסיות המתמודדות עם אובדן הביטחון התעסוקתי בתקופת הקורונה, וכן לסיוע לנפגעי אלימות. יש להשלים תואר ראשון לפחות.
מעבדה רפואית: עובדים אלה נדרשים במיוחד לפענוח בדיקות הקורונה, וכן למתן שירותי בדיקות מסוגים נוספים במערכת הבריאות. יש להשלים תואר ראשון או לימודי תעודה המיועדים לאקדמאים.
תזונה: תזונאים משתלבים לרוב במערכי קופות החולים ובתי החולים וכן עובדים כעצמאיים ומייעצים ללקוחות פרטיים.
- קראו על מקצועות טיפוליים לתואר ותעודה
מקצועות הומניים רווחיים
מבין התחומים ההומניים השונים במשק, ניכר כי השכר הגבוה ביותר הוא בעולם השיווק והפרסום. אנשי יחסי ציבור יכולים לקבל שכר של כ - 10,000 שקלים בחודש בממוצע, קופירייטרים כ - 9,000 שקלים ואנשי מכירות כ - 6,000 שקלים בתפקידים התחלתיים. כמובן שנדרש ניסיון של מספר שנים כדי להתקדם לשכר גבוה יותר דרך הגעה לתפקידי ניהול.
בענף האדריכלות, אדריכלים מתמחים מרווחים עד 6,000 שקלים בלבד. עם זאת, לאחר כשלוש שנות ניסיון יכולים להגיע עד 9,000 שקלים. לאחר עשור של עבודה בתחום, ניתן להגיע גם ל - 14 אלף שקלים בחודש.
בתחומי המדיה, נראה שהמהפכה הדיגיטלית יוצרת אפשרויות תעסוקה חדשות. אנשי תקשורת מתחילים, כמו עיתונאים, עורכי רדיו ותחקירנים מתחילים מקבלים משכורות נמוכות יחסית שבין 4,000 - 7,000 שקלים. עם זאת, לאחר כחמש שנות ניסיון בתפקידי עריכה או כתיבה השכר עולה. השכר הממוצע בתחום הוא כ - 8,500 שקלים בחודש. רבים בוחרים לפנות גם לתחום הפרסום, כאשר ידוע כי שכר פרסומאים יכול להגיע לסכומים גבוהים במיוחד.
מקצועות עצמאיים מבוקשים
במקרים מסוימים ניתן לראות כי המקצועות המבוקשים לעצמאיים דומים לאלה שיש להם ביקוש רב גם לשכירים, בעקבות מחסור בכוח אדם באותם ענפים במשק. בתקופת הקורונה מקצועות פרילנס מבוקשים במיוחד הם כאלה שבהם מתאפשרת עבודה מהבית. בתקופת המשבר התחדד גם הביקוש למקצועות "חיוניים", כאלה שנפגעו פחות בזמן הקורונה ושהדרישה להם קיימת תמיד.
הייטק ותכנות: פיתוח WEB ובניית אתרים, פיתוח אפליקציות, סייבר וכן מקצועות הדאטה נכללים ברשימת המקצועות המבוקשים הן לעצמאיים והן לשכירים, מפתחים פרילנסרים יכולים להציע את שירותיהם לארגונים בתחום התוכנה וכן לעסקים וחברות המעוניינים לקדם את שירותיהם אונליין.
הנהלת חשבונות: מגמת העיסוק בתחום כעצמאיים מתרחבת לאחרונה, לצד עבודה מהבית או במודלים היברידיים. מתאים לאנשים ריאליים, מסודרים שמתמצאים בחישובים וחקיקה, שמעוניינים בקריירה יציבה.
טכנאים: לעוסקים במקצועות הטכניים יש ביקוש מתמיד בשוק העבודה, טכנאים עצמאיים יכולים להתמחות בענפים כגון תחזוקת מזגנים וקירור, שירות מכשירים ביתיים, חשמלאות, התקנת מערכות מיגון ואבטחה, הפעלה של מעבדת תיקון סמארטפונים ועוד.
מקצועות היופי: בין מקצועות היופי המבוקשים נכללים קוסמטיקה, איפור, עיצוב שיער, לק ג'ל ועוד. ישנם מי שבוחרים לפתוח עסק עצמאי בתחום וכן מי שמציעים את שירותיהם מהבית.
אימון וייעוץ: מקצועות הקואצ'ינג והאימון מתחלקים למספר ענפים בהתאם לקהל היעד, כגון אימון אישי, אימון עסקי וליווי מנהלים, אימון לזוגות ולמשפחות, אימון למתמודדים עם ADHD ועוד.
מקצועות רווחיים בעתיד
מה יהיו המקצועות של העתיד? אילו ענפים כדאי ללמוד כדי למצוא עבודה בענפים המבוקשים של העשורים הקרובים? אין ספק שהתפתחויות טכנולוגיות וחברתיות משנות את פניו של שוק העבודה. כמובן שאין דרך וודאית לחזות באילו ענפים יהיה השכר הגבוה ביותר בעתיד, אך ניתן להעריך לאילו כיוונים יתפתח המשק ואילו תפקידים יהיו נחוצים ומבוקשים.
- ביולוגיה פוגשת מחשוב: חקר המוח, ביוטכנולוגיה, ננו טכנולוגיה וענפים דומים נוספים ישמשו בעתיד הן לתחום ההייטק והתעשייה והן לרפואה ולענף המזון.
- זקנה והגיל השלישי: גם בישראל, צופים כי העלייה בתוחלת החיים תביא לעלייה בביקוש במומחים לחקר הזקנה ולטיפול בקשישים. גם תפקידי ניהול מוסדות לגיל השלישי צפויים להיות מבוקשים יותר.
- אנרגיה ואיכות הסביבה: ההערכה היא כי מגמות ההתחממות הגלובלית והשינויים הסביבתיים עשויות להשפיע גם על שוק העבודה. בארגונים ובמוסדות ייווצר ביקוש למומחים לחיסכון באנרגיה ולמעבר לעבודה ירוקה יותר.
קשה מאוד לומר לך מה הכי רווחי. אני נמנעת ממתן תשובות כאלו כי יש בהן הבטחה ללא כיסוי. לכי ללמוד את מה שאת הכי טובה בו ואז תמצאי את הדרכים שלך להרוויח מאותו התחום במקסימום. מעבר לזה לא אוכל ככל הנראה לעזור יותר במקרה זה. צר לי.
בברכה,
שני