בעקבות המלחמה, מהן ההחלטות לגבי פתיחת שנת הלימודים האקדמית?

25/10/2023 מאת: אנאבל אדמסקי (4,934 צפיות)

ימים קשים עוברים כעת על כולנו בשל המלחמה. המצב המורכב משפיע גם על האקדמיה, ולאחרונה התקבלו החלטות על דחיית פתיחת שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד באוניברסיטאות ובמכללות. מתי צפוי להתחיל הסמסטר? וכיצד פועלים במל"ג לסייע לסטודנטים משרתי המילואים? לפניכם כל העדכונים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תחילת שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד נדחתה עקב המלחמה

 

עדכונים לתאריך 17/3/2024

 

תכנית 100 פלוס - הרחבת הסיוע לסטודנטים המשרתים במילואים


תכנית חדשה בשם "100 פלוס" תרחיב את הסיוע לסטודנטים המשרתים זמן ממושך במילואים, לרבות מלגות נוספות. התכנית הינה פרי שיתוף פעולה בין משרד החינוך, משרד הביטחון, ראשי המכללות והאוניברסיטאות, והתאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית. מטרת התכנית להקל מבחינה כלכלית על ציבור הסטודנטים והסטודנטיות המשרתים במילואים, כדי לצמצם פערים אקדמיים ולמנוע מצבי נשירה.


התכנית החדשה שאושרה תכלול הטבות לסטודנטים אשר שירתו במילואים מעל 100 ימים. גובה המענקים שיוענקו לסטודנטים יגיע עד 9,000 שקלים, וזאת נוסף על הסיוע החד פעמי בתשלום שכר הלימוד אשר הוענק למשרתי מילואים פעילים. הסיוע החדש מיועד למי שבעקבות השירות יידרשו ללמוד סמסטר קיץ נוסף, ויכלול מענק בגובה 4,500 שקלים כמלגת מחייה לסטודנטים שאינם מועסקים, ומענק נוסף בגובה 4,500 לפי הקריטריונים שייקבעו.


נוסף על כך, תכנית זו תכלול סיוע אקדמי שיוענק על ידי המוסדות. המכללות והאוניברסיטאות יציעו מערך קורסים המיועד למשרתי מילואים שהפסידו את סמסטר א', או את מרביתו. סטודנטים אלו יוכלו להשלים קורסי מבוא במהלך סמסטר ב' ובסמסטר הקיץ, וכן יוכלו לפרוס את השלמת החובות האקדמיים במהלך התואר. הדגש בתכנית זו הינו על סטודנטים בשנה א'.

 

_________________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 5/3/2024

 

התאמות נוספות לסטודנטים משרתי מילואים בטכניון


לאחר דחיית פתיחת שנת הלימודים בטכניון ומתן מעטפת תמיכה לסטודנטים משרתי המילואים במסגרת התאמות אקדמיות וכלכליות, פרסמו כעת בטכניון התאמות אקדמיות נוספות, אשר מיועדות לאוכלוסיית משרתי ומשרתות המילואים, במטרה לסייע לחזרתם לספסל הלימודים. ההתאמות החדשות מרחיבות את התמיכה המיועדת לסטודנטים אשר שירתו תקופת של מעל 21 ימים במילואים מתחילת סמסטר א' (14 בינואר 2024) ועד לסיום תקופת הבחינות בסמסטר זה (9 ביוני 2024). ההתאמות החדשות הינן:

  • משרתי מילואים יוכלו להמיר ציון של 55 ומעלה בציון עובר בשלושה מקצועות הנלמדים בסמסטר א' תשפ"ד.
  • סטודנט אשר לא השלים קורס בעקבות שירותו במילואים יוכל לקבל את הציון הבינארי גם בעתיד, לאחר שילמד וייבחן במקצוע.
  • הפקולטות בטכניון ישמרו מקום מיוחד בקורסים עבור משרתי המילואים, כדי לסייע להם להשלים את הנקודות בהמשך לימודיהם.
  • הוחלט כי ההתאמות האקדמיות למשרתי המילואים ימשיכו עמם לאורך כל תקופת התואר, כדי להפחית את העומס בסמסטר שבו נקראו למילואים, ולפרוס את נקודות הזכות (עד 8 נק"ז לתואר) ואת ההמרה לציון עובר בינארי לסמסטרים הבאים.
  • סטודנטים המשרתים במילואים יזכו לקדימות ברישום למקצועות בסמסטר ב' תשפ"ד, וכן לגמישות בשינוי מערכת השעות ובביטול מקצועות בתקופה מאוחרת, ללא חיוב כספי.
  • הזכות להארכת זמן בהיקף 25% בבחינות תינתן בשני מועדי הבחינה: מועד א' ומועד ב', או באחד מהם ובמועד מילואים.
     

______________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 10/12/2023

 

האוניברסיטאות הודיעו היום (10/1/2023) על דחייה נוספת בפתיחת שנת הלימודים תשפ"ד. ועד ראשי אוניברסיטאות המחקר (ור"ה) הודיע כי שנת הלימודים באוניברסיטאות תיפתח בתאריך 31/12/2023. המוסדות שבהם יחלו הלימודים בתאריך זה הינם: אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת תל-אביב, והאוניברסיטה העברית. בטכניון הודיעו כי הלימודים יחלו בתאריך 7/1/2024.


ור"ה ציינו כי בניגוד לדחיות הקודמות במועד פתיחת שנת הלימודים האקדמית, הפעם מדובר בתאריך סופי, ולא יהיו דחיות נוספות. ההחלטה התקבלה בשיתוף עם צה"ל. בשבועות הקרובים תיערך באוניברסיטאות הכנה לקראת פתיחת שנת הלימודים, לרבות ימי התארגנות ואוריינטציה. במוסדות יציעו סל התאמות עבור הסטודנטים, וכן פתרונות פרטניים למי שעדיין ישרתו במילואים לאחר פתיחת שנת הלימודים.

 

______________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 7/12/2023

 

לימודיהם של סטודנטים במכללה האקדמית ספיר ובמכללה האקדמית תל חי ימומנו על ידי המדינה בשנת תשפ"ד, זאת במסגרת תכנית תקצוב שגיבשה הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) של המועצה להשכלה גבוהה. ביום רביעי (6/12) אישר הות"ת תקציב בהיקף של כ - 500 מיליוני שקלים עבור המוסדות האקדמיים שבאזורי העימות, במטרה לצמצם נשירה וגרירת התואר בקרב משרתי המילואים, וכן כדי לתרום לאיתנות אותן מכללות. התכנית גובשה בתמיכת שר החינוך ויושב ראש המל"ג, מר יואב קיש, בשיתוף עם הנהלות המכללות, התאחדות הסטודנטים הארצית, ואגודות הסטודנטים במכללות תל חי וספיר.


בהתאם להחלטה זו, נרשמים ורשומים לשנת הלימודים תשפ"ד במכללת תל חי ובמכללת ספיר יהיו זכאים למימון מלא של שכר הלימוד. מלגות שכר הלימוד מיועדות ללומדים לתואר ראשון, לתואר שני, ולמכינה קדם אקדמית בשני המוסדות הללו. מימון שכר הלימוד לסטודנטים יתבצע באמצעות הגדלה של תקציבי המוסדות, כך שיתאפשר להם להעניק מלגות בגובה שכר לימוד מלא לשנת הלימודים האקדמית הקרובה.


נוסף על כך, צפויים בות"ת להעמיד רשת ביטחון תקציבית לשלוש השנים הקרובות עבור המוסדות בקו העימות, אם תהיה ירידה במספר הסטודנטים, לצורכי השלמת תקצוב כתוצאה מאובדן ההכנסות שייגרם למוסדות כתוצאה מהירידה בהיקף הנרשמים. כמו כן, שתי המכללות יזכו לנתח תקציבי המותאם להיקף הסטודנטים משרתי המילואים, שישמש אותן לצורכי השלמת שיעורים, שיעורי תגבור, סיוע נפשי, ומועדים מיוחדים לבחינות. במקרים שבהם יימצאו ירידות משמעותיות בהיקף הסטודנטים גם במוסדות נוספים אשר מתוקצבים על די הות"ת, יבחנו את הרחבת רשת ביטחון זו גם באותם המוסדות.
 

__________________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 5/12/2023

 

בתאריך 4/12/2023 התפרסם מתווה חדש לקליטה בפקולטות לרפואה בישראל של סטודנטים אשר לומדים רפואה בחו"ל, וגויסו לשירות מילואים בצו 8 במהלך מלחמת חרבות ברזל. מתווה הקליטה פורסם על ידי פורום הדיקנים של הפקולטות לרפואה בישראל.


סטודנטים לרפואה הלומדים בחו"ל, בין אם טרם הספיקו להתחיל את לימודיהם, ובין אם הם נמצאים בשנים מתקדמות יותר של הלימודים, נמצאים כעת בשירות מילואים ארוך בארץ, ולימודיהם עלולים להיפגע. מתווה הקליטה נועד לצמצם את הפגיעה באותם סטודנטים. יש להדגיש כי המתווה מתייחס לשנת תשפ"ד בלבד, ומתקיים באופן חד פעמי.


המועמדים לבדיקת קבלתם במתווה הקליטה הינם:

  • סטודנטים הלומדים רפואה בחו"ל, או שהתקבלו ללימודי רפואה בחו"ל, במוסדות המוכרים מטעם משרד הבריאות.
  • גויסו במילואים בצו 8 החל מן התאריך 7/10/2023 (או בסמוך לכך, ועברו חיול לפני התאריך 15/11/2023), ושירתו במילואים במשך לפחות 30 ימים, או - מי שקרוב משפחתם מדרגה ראשונה נכלל בקבוצת החטופים או החללים בטבח בתאריך 7/10/2023.
  • תוקם ועדה משותפת שתכלול נציגים מכל בתי הספר ללימודי רפואה בישראל, אשר תדון בבקשות, ותקבע את מספר המתקבלים לכל אחד מבתי הספר, ולאיזו תכנית. החלטת הוועדה תהיה סופית.


דרישות הקבלה לשנה א' בשנת תשפ"ד:

 

דרישות הקבלה לסטודנטים מחו"ל בשנים ב' - ג':

  • שנה ב' - יוכלו להתקבל העומדים בקריטריונים לקבלה לשנה א' לעיל, באפשרותם להתקבל ללימודים בארץ בשנה א'.
  • סטודנטים בשנה ב' ו - ג' יוכלו לצבור נקודות זכות אקדמיות במתכונת חילופי סטודנטים, בכפוף להערכת המוסדות את הסילבוס הנלמד, ולעמידה במקצועות הקדם. אותם סטודנטים ישלימו את לימודיהם במוסד האם בחו"ל, ויקבלו ממנו את התואר.
  • שנה ג' - הסילבוס הנלמד ייבחן, ויוצעו בארץ קורסים לאקרדיטציה, בכפוף להסכמת המוסד בחו"ל. הסטודנטים ישלימו את לימודיהם בחו"ל.

 

סטודנטים מחו"ל בשנה ד':

  • קבלה לבית ספר לרפואה בארץ על בסיס תואר ראשון ברפואה מטעם מוסד מוכר בחו"ל.
  • ציון 680 ומעלה בפסיכומטרי, וגם - ציון 80 בתואר הראשון.
  • הסטודנטים יתקבלו למסלולים תלת שנתיים, או ארבע שנתיים קיימים, או למסלול השש שנתי הקיים, בהתאם להחלטת ועדת קבלה.


סטודנטים מחו"ל בשנים ה' - ו':

  • השנים ה' ו - ו' בלימודי הרפואה מוקדשות לסבבים הקליניים בבתי החולים. במשרד הבריאות יפעלו לקבלת אקרדיטציה אקדמית לסבבים הקליניים אשר יתבצעו בבתי החולים בישראל, הסטודנטים יוכלו לבצע את הסבבים בישראל במימונו של משרד הבריאות. החלוקה לבתי החולים תתואם על ידי פורום דקני הפקולטות לרפואה. התואר יינתן על ידי המוסדות בחו"ל, ובהסכמתם.

___________________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 23/11/2023

 

מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית) הודיע על דחייה נוספת של פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד במכללות הטכנולוגיות לתאריך 24/12/2023, בעקבות מלחמת חרבות ברזל והאחוז הגבוה של המגויסים במילואים. המועד ייבחן בהתאם להתפתחויות המצב הביטחוני.


תינתן הודעה מקדימה של שבועיים לפני פתיחת הסמסטר, שבועיים אלו יוקדשו להתארגנות ולחזרה לשגרה, ובסיומם יחלו לימודי ההנדסאים ולימודי הטכנאים כסדרם. במה"ט שואפים כי שנת הלימודים תכלול שני סמסטרים, ובמקרה הצורך, יגלשו הלימודים גם לתקופת הקיץ. ההחלטה תתקבל תוך שיח משותף עם המכללות הטכנולוגיות.
 

____________________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 20/11/2023

 

במכללה האקדמית תל אביב יפו הודיעו על פתיחת שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד בתאריך 24/12/2023. הוחלט על הורדת שבוע נוסף מכל סמסטר, לרבות סמסטר הקיץ, כך שהסמסטרים א' ו - ב' יתקיימו במתכונת מקוצרת בהיקף 10 שבועות, וסמסטר הקיץ יכלול 8 שבועות. בשל שאיפת המכללה להיענות לצורכים הלאומיים, חרגו מלוח הזמנים האקדמי הכללי במקצועות הטיפוליים. הלימודים בבית הספר לסיעוד החלו בתאריך 19/11/2023. כמו כן, תוחרג מן ההחלטה המכללתית הגורפת גם התכנית לתואר שני בפסיכולוגיה.


נוסף על כך, בנו במכללה האקדמית תל אביב יפו רשימת הקלות והתאמות המיועדות לכלל הסטודנטים והסטודנטיות, וכן התאמות ייעודיות למגויסי ולמגויסות המילואים ולבני ובנות זוגם, למפונים מאזורי הדרום והצפון, ולנפגעי המלחמה. אותן התאמות מבוססות על הצורכים הספציפיים של המגויסים המשתחררים בכל מחזור, לפי מועדי השחרור השונים. ההתאמות כוללות שיעורי תגבור, השלמות, וקבוצות לימוד ייעודיות.
 

____________________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 14/11/2023

 

ראשי אוניברסיטאות המחקר הודיעו על דחייה נוספת של פתיחת שנת הלימודים, לתאריך 24/12/2023, לנוכח מצב המלחמה והאחוז הגבוה של מגויסי המילואים. תינתן הודעה מקדימה של שבועיים לפני פתיחת הסמסטר. השבועיים לפני תחילת הסמסטר יוקדשו להתארגנות ולסיוע לקראת החזרה לשגרה האקדמית.


הודעה זו מתייחסת לאוניברסיטאות המחקר הבאות:

  • האוניברסיטה העברית.
  • אוניברסיטת תל-אביב.
  • אוניברסיטת בר-אילן.
  • אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
  • הטכניון.
  • אוניברסיטת חיפה.
  • אוניברסיטת אריאל.

 

לגבי האוניברסיטה הפתוחה ומכון ויצמן, יחולו הסדרים נפרדים, אשר יועברו לסטודנטים על ידי המוסדות.

 

התאמות אקדמיות בטכניון


בטכניון הכריזו על התאמות אקדמיות לשנת הלימודים תשפ"ד, בעקבות מלחמת חרבות ברזל. יינתנו התאמות לכלל הסטודנטים, וזאת נוסף על ההתאמות והסיוע שניתנו למגויסי המילואים. ההתאמות בטכניון כוללות:


התאמות לכלל הסטודנטים בטכניון:

 

  • דחיית פתיחת שנת הלימודים לתאריך 24/12/2023.

 

  • ביטול סמסטר הקיץ. שנת הלימודים האקדמית תכלול את סמסטר א' וסמסטר ב'. מספר השבועות בכל סמסטר בשנת תשפ"ד ייקבע בהתאם לתאריכי פתיחת שנת הלימודים, בשאיפה כי שני הסמסטרים יהיו דומים ככל שניתן באורכם.

 

  • השבועיים שלפני פתיחת השנה יוקדשו לתכנית "בחזרה למסלול", המיועדת בעיקר למשרתי המילואים, ומטרתה השלמת פערים וריענון, חיזוק החוסן הרגשי והחברתי, וחידוש מיומנויות מחקר ולמידה.

 

  • בתואר הראשון: אפשרות להמרת ציון מעל 55 בציון "עובר" בשני מקצועות שנלמדו בסמסטר האביב ובסמסטר הקיץ תשפ"ג.

 

  • בתארים המתקדמים: תוספת מועדים למבחן באנגלית; אפשרות לוותר על קורס אחד בגיליון הציונים הסופי במקום דרישה לשיפור הציון; ואפשרות להמרת ציון מעל 65 לציון עובר במקצוע אחד אשר נלמד בסמסטר האביב ובסמסטר הקיץ תשפ"ג.

 

התאמות לסטודנטים בטכניון המשרתים במילואים ולהורים שבן או בת זוגם משרתים במילואים:

  • אפשרות לקבלת נקודות זכות על סמך השירות במילואים, בנוסף לנהוג עד היום.

 

  • המרת ציון מספרי לציון "עובר" במקצועות אשר נלמדו בסמסטר האביב או הקיץ תשפ"ג בארבעה מקצועות עבור משרתי מילואים אשר ישתחררו עד לתחילת הסמסטר, וללא הגבלה למשרתים אשר יחזרו לאחר פתיחת הסמסטר.

 

  • הקלות בחובת הנוכחות בשבוע שלפני היבחנות במועד המילואים.

 

  • שיעורי השלמה ותגבור מיוחדים.

 

  • הארכת זמן במבחנים - 25%.

 

התאמות אלו מצטרפות להטבות שכבר העניקו בטכניון למשרתי המילואים, לרבות מענק בגובה 6,000 שקלים; פטור מתשלום שכר הדירה במעונות בחודשים אוקטובר ונובמבר; סיוע רגשי; ועוד.
 

_____________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 31/10/2023

 

דחיית מועדי בגרויות החורף

 

בערב יום שני 30/10/2023 הודיע משרד החינוך על דחיית מועדי בגרויות החורף לשנת תשפ"ד, בעקבות מלחמת חרבות ברזל. במסגרת מתווה הבגרויות החדש, מועדי בגרות החורף תשפ"ד יתקיימו במהלך חודש מרץ 2024. כתוצאה מכך, מועדי קיץ 2024 יידחו בשלושה שבועות ויתקיימו בסוף חודש מאי 2024. תאריכי מועדי הבגרויות המדויקים יימסרו בהמשך.


נוסף על כך, הודיעו במשרד על הקלות שונות לתלמידים. אלו כוללות:

  • הקלות לכל התלמידים בכל הארץ: תוספת זמן של 15% בבחינות החיצוניות; מיקוד חומר הבחינה, והרחבת אפשרות הבחירה בשאלות.

 

  • הקלות לתלמידים אשר פונו מבתיהם בהחלטת הממשלה: ההקלות לעיל + ציון הבחינה ישתנה ל - 50% (במקום 70%) ומשקל הציון השנתי יהיה 50% מן הציון הסופי. במקצועות שבהם משקל הבחינה הינו 50% ומשקל הציון הסופי הינו 50%, ציון הבחינה ישתנה ל - 40%, ומשקל הציון השנתי יהיה 60% מן הציון הסופי.

 

  • הקלות לתלמידים שבהם התקיימה לחימה פעילה, וכן לתלמידים שחוו אובדן: נוסף על ההקלות לכל הארץ, יינתן מענה ייחודי ומותאם בהתייעצות עם מנהלי בתי הספר ועם גורמים מקצועיים, כדי לוודא כי אותם תלמידים לא ייפגעו.
     

______________________________________________________________________________________

 

עדכונים לתאריך 30/10/2023 


דחיית פתיחת השנה האקדמית במכללות לחינוך


בתאריך 30/10/2023 הודיע פורום ראשי המכללות האקדמיות לחינוך (רמ"א) על דחייה בפתיחת השנה האקדמית תשפ"ד במכללות האקדמיות לחינוך, לתאריך 3/12/2023. הפרטים המלאים לגבי חידוש הלימודים והשינויים בלוח השנה האקדמי יינתנו בכל מכללה באופן נפרד.


הודעה זו מצטרפת להודעותיהם של ועד ראשי האוניברסיטאות, ושל ועד ראשי המכללות, שגם בהן, כאמור, תיפתח שנת הלימודים האקדמית תשפ"ד בתאריך 3/12/2023.


יש לציין כי המכללות לחינוך מקיימות בימים אלו את ההתנסות המעשית בהוראה, בהתאם לאפשרות של כל מוסד לימוד, כדי לאפשר לסטודנטים לסייע בהפעלת מערכת החינוך במהלך המלחמה.

 

מועד מיוחד בפסיכומטרי לאור המצב הביטחוני


המרכז הארצי לבחינות ולהערכה הודיע על מועד מיוחד של הפסיכומטרי, המיועד לנבחנים שאין באפשרותם להיבחן במועד דצמבר 2023, בעקבות המצב הביטחוני ושירות במילואים. על פי הודעת מאל"ו, מי שאינם יכולים להיבחן במועד דצמבר, יוכלו להיבחן במועד חלופי, אשר ייקבע בין החודשים דצמבר לאפריל. קביעת מועד זה תלויה במוסדות האקדמיים שבהם מתקיימת הבחינה, הודעה מסודרת בעניין זה תפורסם על ידי מאל"ו.


יש לציין כי לפי שעה, מועד דצמבר 2023 יתקיים כסדרו, בהתאם להנחיות פיקוד העורף. עם זאת, נבחנים אשר נרשמו למועד דצמבר ואין באפשרותם להיבחן עקב המצב, יכולים להעביר את הרשמתם למועד אחר, וזאת ללא תשלום דמי טיפול. כמו כן, תהיה אפשרות לבטל את הרישום ולקבל החזר כספי של דמי ההרשמה. נוסף על כך, יש להדגיש כי המועד המיוחד יהיה פתוח רק לנבחנים אשר נרשמו למועד החורף 2023, ולא יגיעו לבחינה עקב מצב המלחמה. אין אפשרות להירשם בנפרד למועד מיוחד זה, וכן לא ניתן יהיה להיבחן בשני המועדים (גם במועד דצמבר וגם במועד המיוחד).
 

______________________________________________________________________________________

 

בעקבות המלחמה, הוחלט בימים האחרונים על דחיית פתיחת שנת הלימודים תשפ"ד. בתאריך 24/10/2023 (שלישי) פרסמו במועצה להשכלה גבוהה כי שנת הלימודים תחל לאחר התאריך 3/12/2023. הסמסטר צפוי להיפתח עם תחילת שחרור המגויסים למילואים, אולם לא לפני תחילת חודש דצמבר.


במל"ג ציינו כי השאיפה היא ששנת הלימודים תתקיים באופן מלא ותכלול שני סמסטרים, ובהתאם לצורך, יגלשו הלימודים גם לתקופת הקיץ עקב הדחייה. כמו כן, פורסם כי תינתן הודעה של שבועיים מראש, לפני תחילת השנה האקדמית.


יש לציין כי מדובר בדחייה הארוכה ביותר בפתיחת שנת הלימודים האקדמית בישראל מזה חמישים שנה, מאז מלחמת יום הכיפורים, אז נפתחה שנת הלימודים בחודש ינואר עקב המלחמה.


סיוע והקלות לסטודנטים המשרתים במילואים


במערכת ההשכלה הגבוהה שואפים לסייע עד כמה שניתן לסטודנטים, ביניהם רבים שהינם תושבי אזורי העימות אשר פונו מביתם; מי שיקיריהם נרצחו, נפצעו, או נחטפו; וכן משרתי מילואים ובני ובנות זוגם. על פי ההערכות, כ - 30% מכלל הסטודנטים והסגל באוניברסיטאות גויסו למילואים.


ועד ראשי האוניברסיטאות (ור"ה) הודיע על דחיית גביית שכר הלימוד של חודש נובמבר למועד מאוחר יותר, וכן הודיע כי לא ייגבו שכר דירה לחודש אוקטובר מסטודנטים אשר מתגוררים במעונות ומגויסים למילואים.


במקביל, ועד ראשי המכללות (ור"מ) הודיע על דחיית שנת הלימודים במכללות, ופרסם גם הודעה על מתן הקלות לסטודנטים במכללות הנמצאים בשירות מילואים, ועל מענה למי שבני ובנות זוגם משרתים במילואים.


נוסף על כך, כדי להנגיש את נושא מיצוי הזכויות למשרתי המילואים, וכן הזכויות לבני ובנות זוגם, פרסמה המועצה להשכלה גבוהה רשימה של רכזי המילואים במוסדות השונים, שדרכם ניתן לקבל מידע בנושא.

 

יוזמות הסטודנטים והמוסדות בתקופת המלחמה


במקביל, יצאו מוסדות הלימוד והסטודנטים ביוזמות שונות למען משרתי המילואים, כוחות הביטחון, הפצועים, והמפונים מבתיהם.

 

בערב יום שלישי 17/10, הוארו בנייני הקמפוסים בכל הארץ בכחול ובלבן. האוניברסיטאות והמכללות מדרום ועד צפון האירו את המבנים בצבעי המדינה כדי להביע תמיכה בכוחות הביטחון וההצלה, ובתושבים המצויים במצב של לחימה מתמשכת.


בשבועות האחרונים התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות, וכן אגודות הסטודנטים במוסדות השונים, מתנדבים ומסייעים הן ללוחמים והן לעורף.


התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית יצאה במבצע איסוף תרומות עבור החיילים, ונכון לתאריך 24/10 נתרמו כמעט מיליון שקלים למטרה זו. כמו כן, בהתאחדות יזמו פעילויות התנדבותיות הפתוחות לסטודנטים, כגון עבודה זמנית בעסקים חיוניים, סיוע בחמ"לים, הפגת בדידות לאזרחים ותיקים, ועוד.


אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה הקימה את חמ"ל האגודה, שיזם פעילויות כגון חלוקת ביגוד וציוד ולחיילים בדרום ובצפון, תרומת ציוד למשפחות השוהות במלונות, ועוד.


באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת חיפה יצאו במגוון יוזמות התנדבותיות, בהן גם מיזם תמיכה במסגרתו סטודנטיות התנדבו כבייביסיטר במשפחות הלוחמים והלוחמות כדי לסייע, ולו לזמן קצר, עם הילדים בתקופה מורכבת זו.


אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון ערכו חלוקת מזון בבית החולים סורוקה, אירחו ערב הפגתי, ארגנו ביקורי בית משמחים לילדים שאחד מהוריהם במילואים, ועוד.


באגודת הסטודנטים של מכללת סמי שמעון פתחו בפרויקט הסברה, במסגרתו מפעילים מספר עמודי הסברה ברשתות החברתיות, וגם עורכים פעילויות בשטח, מתוך הבנה כי להסברה בעת הזו יש תפקיד משמעותי במיוחד, ויש להשתמש בה בתבונה כדי להציג לעולם את המתרחש באופן המיטבי.


אגודת הסטודנטים של המכללה האקדמית הדסה יזמו חמ"ל ערבות הדדית, וקידמו פעולות כגון גיוס משלוחים לחיילים, ניחום אבלים, ועוד.


זוהי רק רשימה חלקית של יוזמות שהגו מוסדות, סטודנטים, וחברי סגל. אתם מוזמנים לשתף ולכתוב לנו על המיזמים המתקיימים במוסדות הלימוד שלכם.


כמו כן, בתקופה הקרובה נעדכן כתבה זו בהתאם להתפתחויות אודות פתיחת שנת הלימודים, ועל פי החלטות המל"ג.