רוצים קריירה מבוקשת שגם עושה טוב לאחרים? למה כדאי לכם ללמוד מנהל מערכות בריאות

26/5/2021 מאת: אנאבל אדמסקי (930 צפיות)

התור המתארך בקופת חולים והזקנה במסדרון הם לא גזירת גורל. במערכת הבריאות של היום מבינים שכוח אדם איכותי יכול לעזור להתמודד עם המחסור בשירותים ומשאבים ולהצעיד את שירותי הבריאות קדימה, כדי לתת מענה איכותי יותר לכולם. מי שרוצים לקדם את עצמם במערכת וגם לתת לאחרים יכולים למצוא את הכלים בלימודי מנהל מערכות בריאות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לקדם את עצמכם וגם לעזור לאחרים - הכל על הלימודים שיעזרו לשקם את מערכת הבריאות


משבר הקורונה העלה לכותרות את הצורך לחזק את שירותי הבריאות בארץ, אבל תחום מנהל מערכות הבריאות הוא הרבה יותר מעוד כותרת בעיתון. הצורך בכוח אדם איכותי שיוביל את שירותי הבריאות הוא משמעותי ועולה בבירור מהשטח, ולמי שמוכנים לאתגר יש אפשרויות שונות להשתלב ולעזור להוביל קדימה את הענף וממש להציל חיים.


מערכת הבריאות שלנו היא איכותית אבל מתמודדת עם קשיים בתחום הניהולי והכלכלי. במשך השנים התקשו במערכת לעמוד בשינויים המהירים שמכתיבה המציאות, כמו התפתחויות טכנולוגיות או העלייה בתוחלת החיים, ונוצרו חוסרים במשאבים. בפועל, המשמעות היא תור ארוך יותר בקופת חולים, חובות ענק של בתי החולים ושירותים חסרים ליותר מ - 9 מיליון אזרחים.


האתגרים האלה מדגישים את החשיבות של כוח האדם בשירותי הבריאות בכל הרמות, ממזכירות ועד למנכ"לי בתי החולים. היום מבינים שמה שהמערכת בישראל צריכה יותר מכל הם מנהלים ובעלי תפקידים איכותיים שיכולים לעזור לחלץ אותה מהמשבר ולהצעיד אותה קדימה.


כלים לעובדים במערכת - ולמי שחולמים להשתלב בה


מי שרוצים להצטרף לשליחות הלאומית הזו ורוצים לקבל את הכלים להשתלבות בקריירה שהיא גם מבוקשת וגם משפיעה יכולים ללמוד בתכנית לימודי מנהל מערכות בריאות. בתואר הראשון במנהל מערכות בריאות של המרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן פועלים כדי לתת לבוגרים את הידע שחשוב היום בתפקידים ארגוניים וניהוליים במערכת הבריאות, על כל ההיבטים שלה.


הדגש בלימודים הוא על רכישה של כלים שיכולים לשמש בהמשך הדרך כדי להבריא את מערכת הבריאות הישראלית. הסטודנטים לומדים איך אפשר להפוך את המערכת ליעילה ואיכותית יותר וגם להתמודד עם הקשיים שעולים מהשטח.


כדי לעזור לסטודנטים לצבור ניסיון ולפתוח דלתות לקריירה משלבים בתכנית שתי התמחויות. הם יכולים לבחור בין התמחות ניהול במחקר קליני שבה לומדים על שלבי הניסויים הקליניים בפיתוח תרופות וטכנולוגיות חדשות וגם מקבלים שתי תעודות מקצועיות, לבין התמחות בגרונטולוגיה יישומית שבה בוחנים דרכים להתמודד עם העלייה בתוחלת החיים והאתגרים שנובעים ממנה.


בעתיד הקרוב מתכננים במוסד הלימוד לפתוח גם מסלול לתואר שני ותכנית ייעודית לרופאים וצוותים רפואיים.


למי זה מתאים? הלימודים יכולים להתאים למי שרוצים להשתלב במערכת הבריאות וגם למי שכבר עובדים בה ורוצים להתמקצע. במסלול יכולים ללמוד עובדים במגוון של תפקידים ודרגות, שרוצים להתפתח בתחום הניהולי בתחומים שונים במערכת כגון ניהול כספים, ניהול מדיניות ועוד. התואר גם יכול להתאים למי שמעוניינים בהסבה לסיעוד. כל אלה יכולים לקבל כלים עיוניים ופרקטיים שיכינו אותם לדרגות הניהול השונות שנדרשות במערכת הבריאות.


מי שמלווה את הסטודנטים בדרך להשתלבות במערכת הוא סגל הפקולטה, שכולל מומחים מנוסים מהפרקטיקה והאקדמיה. ראש הפקולטה הוא פרופסור יהודה אדלר, מומחה לרפואה פנימית וקרדיולוגיה שמילא במשך השנים תפקידי ניהול רבים בבתי חולים ובגופי רפואה בארץ. בין השמות הנוספים בסגל אפשר למצוא את פרופסור שוקי שמר, יו"ר אסותא ששימש גם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור מרדכי שני שניהל את המרכז הרפואי שיבא, היה מנכ"ל משרד הבריאות וזכה בפרס ישראל, ואחרים. ביחד הם עוזרים לסטודנטים להכיר את מה שקורה היום בשטח ולהתכונן לקראת האתגרים שיעמדו בפניהם כשישתלבו במערכת הבריאות.