רוצה פרטים על הנדסאי או מהנדס תוכנה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הנדסאי תוכנה או מהנדס

רוצה לדעת על הנדסאי או מהנדס תוכנה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסאי תוכנה או הנדסת תוכנה לתואר - מה כדאי ללמוד?


המעוניינים בקריירה בהייטק יכולים לבחור מבין כמה מסלולי הכשרה, בין המבוקשים שבהן נכללים תואר ראשון בהנדסת תוכנה ולימודי הנדסאי תוכנה. לשני המסלולים נקודות דמיון ושוני, כאשר ההבדלים העיקריים הם בתנאי הקבלה, במשך הלימוד, בנושאים הנלמדים וכן ברמות השכר לאחר סיום הלימודים.


חשוב להביא היבטים אלה בעת שבוחרים מסלול לימודים, מומלץ למי שעומדים בפני בחירת לימודים להגדיר לעצמם באופן מסודר את הצורכים האישיים והיעדים אליהם הם מכוונים בתעשייה, וכך לבצע את הבחירה באופן מושכל ויעיל יותר.

 

  הנדסאי תוכנה הנדסת תוכנה

למי זה מתאים?

התכנית להנדסאי תוכנה מתאימה לבעלי זיקה לעולם התוכנה, שברשותם יכולות ריאליות ומעוניינים במסלול להכשרה לתפקידים שונים בהייטק עם תנאי קבלה נוחים המאפשרת השתלבות מהירה יחסית בשוק.

לימודי הנדסת תוכנה מתאימים לאנשים עם כישורים ריאליים, כמותיים ומתמטיים מפותחים, בעלי עניין בתכנות ומחשבים, המעוניינים להשתלב בהייטק. בתואר נכללים קורסים מתמטיים רבים.

משך הלימודים

הלימודים נפרשים על פני כשנתיים במסלול יום או על פני כשלוש שנים בתכנית משולבת ללימודי ערב וימי שישי.

אורך התואר ארבע שנים.

מה לומדים?

במסלול לומדים תהליכי כתיבת תוכנה ליצירת יישומים ואפליקציות, תוך פיתוח המיומנויות הדרושות למפתחי אתרים ואפליקציות מובייל בתעשייה. תכנית הלימודים אחידה בין המוסדות ונקבעת על ידי מה"ט (המכון הממשלתי להכשרת בטכנולוגיה ובמדעים, הגוף האחראי על הכשרת הנדסאים), בהתאם לצורכי השוק. תחילה נלמדים מקצועות יסוד מתמטיים וכלליים, ולאחר מכן כלים מתקדמים יותר בפיתוח תוכנה, תכנות תוך היכרות עם שפות קוד כגון פייתון ו - C#. הסטודנטים מתמקדים הן בפיתוח צד לקח והן בפיתוח לצד השרת ולומדים לבנות אפליקציות בסיסיות. לעיתים ניתן ללמוד בהתמחות סייבר ובה לרכוש כלים להתמודדות עם תקיפות מקוונות בארגונים.

הסטודנטים לומדים בהרחבה כלים הנדסיים, מדעיים ומתמטיים הנחוצים למהנדסים בעבודתם בתעשייה. נלמדים תהליכי פיתוח תוכנה תוך עיסוק בנושאים מבוקשים בענף כגון בינה מלאכותית, למידת מכונה, מדע הנתונים, ביג דאטה, סייבר ותחומים נוספים. הסטודנטים גם מפתחים מיומנויות אנליטיות וכמותיות שיכולות לסייע לעובדי הייטק ולחוקרים בתחום. בשנים הראשונות של התואר הדגש הוא בעיקר על רכישת הבסיס התיאורטי והמדעי ובשנים המתקדמות יותר לומדים נושאים מתקדמים בדגש פרקטי יותר, תוך ביצוע של פרויקטים מעשיים בהם מתנסים בתכנון ויישום פתרונות תוכנה שונים.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה נקבעים על ידי מה"ט. המועמדים צריכים להיות בעלי בגרות מלאה או בגרות חלקית הכוללת ציונים עוברים במתמטיקה ברמת 3 יחידות, באנגלית ברמת 3 יחידות ובעברית ברמת 2 יחידות. אפשרות קבלה נוספת היא לבוגרי מכינה טכנולוגית העוברים את הבחינות הנדרשות בסיום המכינה. מעל גיל 35, מועמדים יכולים להתקבל על סמך השלמת 12 שנות לימוד.

במסגרת תנאי קבלה להנדסת תוכנה המועמדים נדרשים לציון גבוה בפסיכומטרי ולממוצע בגרויות גבוה. מכיוון שמדובר במקצוע הנדסי, במוסדות שמים דגש על הציון בחלק הכמותי של הפסיכומטרי ועל ההישגים בבגרויות במקצועות הריאליים כגון מתמטיקה ופיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד. ציון ההתאמה הנחוץ משתנה בין המוסדות ובדרך כלל נע בין 600 - 670. למי שאינם עומדים בדרישות הללו מוצעות מכינות ייעודיות או קורסי הכנה.

ביקוש בשוק העבודה

הביקוש לעובדים אלה בשוק העבודה הוא גבוה למדי. מעסיקים רבים בוחרים לגייס את בוגרי התכניות הללו לתפקידי שטח שונים וניתן לראות דרישה בארגונים שונים במשק.

זהו אחד הענפים המבוקשים במשק הישראלי כיום. בחברות ההייטק יש ביקוש רב במיוחד למהנדסים איכותיים והדרישה צפויה להמשיך לעלות בשנים הקרובות.

אפשרויות תעסוקה

כדי לקבל את הדיפלומה הממשלתית מטעם מה"ט יש לעבור מבחנים חיצוניים ופנימיים בנושאי הלימוד וכן להגיש פרויקט גמר שעליו מגנים בפני וועדה ממשלתית. לאחר קבלת הדיפלומה ניתן להשתלב במגוון תפקידים בתעשיית ההייטק ובענפים נוספים בתעשייה. בין התפקידים שבהם ניתן לעסוק נכללים בדיקות תוכנה, פיתוח פול סטאק, פיתוח אפליקציות מובייל, פיתוח אתרים, תכנות, ניהול רשתות תקשורת, אנשי סייבר, ניהול בסיסי נתונים ועוד.

בסיום התואר ניתן להשתלב כמהנדסי תוכנה במגוון של חברות הייטק, וכן בפיתוח עבור חברות בענפים אחרים בתעשייה שבהם נדרשים פתרונות טכנולוגיים. בין התפקידים שבהם משתלבים הבוגרים נכללי מפתחי ומהנדסי תוכנה, מפתחי אפליקציות לווב ולמובייל, מנתחי מערכות מידע, אנשי Data Science, בהמשך הדרך המקצועית ניתן להתקדם לניהול של צוותי פיתוח, או לניהול פרויקטים בתוכנה.

שכר

בשנותיהם הראשונות בשוק העבודה ניתן להגיע לשכר שבין 9,000 - 14,000 שקלים לחודש. לאחר צבירת מספר שנות וותק רמות השכר עולות לטווח שבין 15,000 - 18,000 שקלים לחודש בממוצע.

שכר מהנדס תוכנה נע בין 12,000 - 18,000 שקלים לעובדים בתחילת הדרך, לאחר מספר שנות ניסיון ניתן להעלות את השכר לטווח שבין 15,000 - 25,000 שקלים ואף למעלה מכך. בתחומים מבוקשים כגון מדעני נתונים, לינוקס או ניתוח מערכות מתחילים משכר שבין 20,000 - 25,000 שקלים ולאחר מספר שנים יכולים להעלות את המשכורת לטווח שבין 25,000 - 35,000 שקלים לחודש. בענף קיים עוד מגוון של תפקידים וכך טווחי השכר נרחבים למדי.

לימודי המשך

לאחר סיום התכנית ניתן לבצע השלמה מהנדסאי למהנדס, מדובר במסלולים מרוכזים שבהם מקבלים הכרה על הלימודים הקודמים תוך אפשרות להשלים לתואר ראשון בתחומי הנדסה רלוונטיים. אפשרויות נוספות כוללות לימוד בקורסים לתעודה בתחומים הרלוונטיים לתפקיד, כגון קורסי תכנות שבהם ניתן להכיר שפות חדשות.

באפשרות הבוגרים להמשיך לתואר שני בתחום או בענפים משיקים כגון מדעי המחשב, מתמטיקה או מערכות מידע. תואר שני יכול במקרים מסוימים לסייע למועמדים לקבל יתרון מול מועמדים למשרות מתקדמות שונות, גם אם אינו בהכרח תנאי חובה בתעשייה לצורכי קידום. כמו כן, המעוניינים להשתלב במחקר יכולים להמשיך לתואר שני מחקרי (עם תזה) ולאחר מכן ללמוד גם לתואר שלישי.

 

גולשים שואלים ומקבלים תשובה


יש לי בעיות כלכליות ואני צריך לעבוד בזמן הלימודים, שמעתי שקשה לשלב עבודה כסטודנטים לתואר ראשון בתחום. בעקבות כך אני מעוניין בלימודי הנדסאים. האם שווה לי, האם יש עבודה בסיום הלימודים?


הלימודים אמנם לא זהים בשני המסלולים אך חשוב להדגיש שבמידה ותהיה מעוניין להתקדם ולבצע השלמה למהנדס בסיום התכנית, תוכל ללמוד בתכניות מיוחדות שנערכות ברחבי הארץ. היקף ההשלמות משתנה לפי הרקע הקודם של המועמדים, בדרך כלל מדובר על שלוש שנים של לימודים במערכת גמישה.

 

מה ההבדל מבחינת עבודה בין הנדסאי למהנדס תוכנה?


ההבדל הוא גודל הפרויקטים, ההיקף שלהם והיקף הסמכות בשטח. מהנדסים הם בעלי סמכויות רבות יותר. נוסף על כך, ההנדסאים עוסקים בעיקר בפיתוח ופחות בניהול של פרויקטים בתוכנה. עם זאת, הכל תלוי בניסיון ובכישרון העובדים.

 

אני חייל משוחרר, רציתי לדעת אם יהיה לי קשה או קל למצוא עבודה בתחום ומה המשכורות הממוצעות בתחום?


לכל ענף מקצועי השוק שלו, לכל שוק יש תקופות גאות ושפל. בזמן בחירת המקצוע חשוב להתייחס לא רק לגובה המשכורות אלא קודם כל לתחומי העניין של הלומדים. כדאי לבחור תחום שאתה אוהב ומתעניין בו. כמו בכל דבר, גם ללימודים אלה יתרונות וחסרונות על פני לימודי הנדסה, השכר כעובד זוטר נמוך משל מהנדסים בתחילת הדרך. אם תזכה לעלות בסולם הדרגות ולקחת אחריות על צוותי עובדים ופרויקטים, בהחלט אפשרי שפער השכר יצטמצם.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הנדסאי או מהנדס תוכנה?

רוצה לדעת יותר על הנדסאי או מהנדס תוכנה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הנדסאי או מהנדס תוכנה
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
עזבתי את לימודי הנדסת תוכנה. צריכה ייעוץ!
הנדסאי תוכנה או משפטים?
אפשרויות תעסוקה להנדסאי תוכנה לא ניסיון
השלמה לתואר ראשון מהנדסאי תוכנה - מסלול נוח ומהיר
תואר ראשון במסלול מקוצר לבעל תעודת הנדסאי תוכנה
השלמת תואר ראשון מהנדסאי תוכנה
איך להשלים פרויקט הנדסאי תוכנה?
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...
כך נעזור לך לבחור לימודים ומקצוע לחיים...