רוצה פרטים על תואר שני במינהל ציבורי למנהלים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני במדיניות ציבורית למנהלים

רוצה לדעת על תואר שני במינהל ציבורי למנהלים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית במסלול למנהלים

 

בכירים בסקטור הציבורי הישראלי המעוניינים להעמיק את הידע שברשותם ולקדם את הקריירה יכולים ללמוד בתכניות לתואר שני במנהל ומדיניות ציבורית. במוסדות לימוד מסוימים מציעים מסלולים ייעודיים למנהלים, תכניות שבהן לומדים יחד בעלי ניסיון ניהולי משמעותי מתוך שאיפה לסייע להם להרחיב את השכלתם באופן המותאם לשגרת חייהם העמוסה ומבלי ליצור ניתוק ממקום העבודה.


מסלולים אלה, הנכללים בדרך כלל במסגרת תואר שני במדעי החברה, מותאמים במיוחד לעולמם של בעלי תפקידי מטה בכירים בסקטור הציבורי, ולאתגרים שעמם הם מתמודדים כחלק מביצוע תפקידם. הדגש בתכניות אלה הוא כל פיתוח של יכולות קביעת מדיניות וניתוח של תהליכי עבודה באופן המותאם למציאות העכשווית.

 

למי מתאים התואר


תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית בתכניות ייעודיות אלה מותאם במיוחד למנהלים ובכירים במגזר הציבורי. התכנית מתאימה למנהלים במשרד ממשלה, בשלטון המקומי, בארגונים ציבוריים וחברתיים ובמסגרות משיקות נוספות, שברצונם לפתח את הקריירה ולהרחיב את הידע שברשותם. כמו כן, הן עשויות להתאים במקרים מסוימים גם למועמדים לתפקידי ניהול, שמעוניינים לרכוש את הידע הנחוץ לקידום תפקידם. חלק מן התכניות מיועדות למנהלים מנוסים בלבד ומתאימות לבעלי דרג ביניים לפחות, כלומר מנהלים שיוצרים חיבור בין ההנהלה הבכירה לעובדים בשטח, בעוד במסלולים אחרים יכולים ללמוד גם מי שאין ברשותם ניסיון ניהולי ומעוניינים לקדם עצמם לתפקידים בכירים בארגונים ומוסדות ציבור.

 

תכנית הלימודים


התכנים בתכנית זו לתואר שני למנהלים מותאמים במיוחד לאתגרים שעמם מתמודדים מנהלים ובכירים במערכת השירות הציבורי הישראלית. במהלכה הם רוכשים ידע עיוני ומעשי שנחוץ לקבלת החלטות בסקטור הציבורי ולהובלה של שינוי מקומי וגלובלי. כל זאת תוך הסתמכות על הניסיון המקצועי שברשות הבכירים והידע שצברו במהלך שנות הקריירה.


המנהלים עוסקים במגוון נושאים חיוניים לתפקידם כגון ניתוח ופיתוח של מדיניות חדשה והערכה של מדיניות קיימת; ניהול כלכלי ותקצוב של שירותים ומוסדות; סוגיות הנוגעות לשלטון המקומי וניהולו האסטרטגי; ועוד.

 

מתכונת הלימוד


התואר מתקיים בדרך כלל במסלולים מרוכזים שמתכונתם מותאמת במיוחד לצורכים של בעלי קריירה בשירות הציבורי. לרוב הם מרוכזים במסלולים לתואר שני בשנה או בפרק זמן שעד שנה וחצי. הסמסטרים נלמדים ברצף וכוללים למידה גם בחודשי הקיץ. הקורסים מרוכזים בדרך כלל ביום אחד או יומיים במהלך השבוע ולעיתים הלמידה מתרחשת בערב.


בדרך כלל נערכת התכנית במסלול לא מחקרי, שבו לא כותבים עבודת תזה.


מסלול זה מתקיים בקבוצה קטנה של סטודנטים בעלי רקע דומה. הסטודנטים לומדים יחד בקורסי חובה ובחירה וכן לוקחים חלק בתרגילים ופרויקטים שונים, כגון סימולציות המדמות מקרי מן העשייה המקצועית, סיורים לימודיים וסדנאות לפיתוח מיומנויות רלוונטיות כגון חשיבה יצירתית, ניהול עובדים, ניהול פרויקטים, קבלת החלטות ועוד.

 

מלגות ושכר לימוד


בתכניות רבות לתואר שני לעובדי מדינה זכאים הסטודנטים להטבות שונות וסיוע במימון שכר הלימוד, שניתן על ידי גורמים שונים כגון נציבות שירות המדינה, שהיא הגוף האמון על הכשרת עובדי מדינה ועל תחום משאבי האנוש במשרדי הממשלה. לפי הנחיות גוף זה, תחום המינהל הציבורי נכלל בין הענפים המועדפים ללימוד עבור העובדים וכך מדי שנה מאשרים השתתפות בשכר הלימוד במוסדות מוכרים, לצד הטבות נוספות כגון היעדרות בשכר לצורכי מבחנים.

 

נושאי הלימוד

 

 

  • אתיקה ציבורית
  • פוליטיקה עירונית
  • חשיבה אסטרטגית
  • יישום וניתוח מדיניות
  • מדיניות בתחום הדיור
  • גיוון בחברה הישראלית
  • קידום מיזמים חברתיים
  • תקצוב בסקטור הציבורי
  • הערכה וניהול פרויקטים
  • יחסי השלטון המקומי והמרכזי
  • ועוד

 

תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין המסלולים והמוסדות. יש צורך בתואר ראשון ממוסד מוכר בממוצע ציונים גבוה, שיכול לנוע בין 75 – 85. בחלק מהמקרים מתקבלים בוגרי לימודי מנהל ציבורי או מדעי המדינה בלבד, ובמקרים אחרים התכניות פתוחות לבוגרי תארים במגוון של תחומים, בכפוף לביצוע השלמות מתאימות.


כמו כן, יש צורך בניסיון ניהולי ומקצועי רלוונטי ומשמעותי. היקף הניסיון הנחוץ להגשת מועמדות משתנה ממוסד למוסד ונע בין שנה לחמש שנים. המועמדים מוזמנים לראיונות אישיים שבהם נבדק הרקע האקדמי והמקצועי שלהם.


בתכניות שמים דגש על גיוון של קהל הסטודנטים הלומדים בתכנית וכך מקבלים מועמדים מסקטורים, ארגונים ומוסדות מסוגים שונים, מה שמאפשר למידה הדדית ופיתוח הידע המקצועי.

 

תעודה ואפשרויות תעסוקה


בסיום התכנית מוענק לבוגרים תואר שני MA מטעם מוסד הלימוד. במקרים שבהם לומדים בהתמחות או מסלול ייחודיים לרוב מצוין הדבר על גבי גיליון הציונים או על תעודה נפרדת.


מאחר ומדובר לרוב בתכניות למנהלים עובדים ולבעלי ניסיון שכבר עובדים בפועל בסקטור הציבורי, עיקר מהותן הוא יישום הכלים הנלמדים בעבודה הקיימת לצורך ייעול שלה. המוסמכים יכולים להשתמש בידע שנרכש במהלך התואר כדי לקדם עשייה איכותית יותר במשרדי ממשלה, מוסדות שלטון מקומי, ארגונים חברתיים ומסגרות נוספות שבהם הם פועלים.


במקרים שבהם מדובר במועמדים לתפקידים בכירים או במנהלים מענפים משיקים נוספים המעוניינים להשתלב בעשייה ציבורית, באפשרותם להשתמש בידע זה כדי למנף את הקריירה ובמקרים מסוימים גם לקבל יתרון מול מועמדים אחרים לתפקידים השונים.


בחלק מן המוסדות מציעים לסטודנטים המעוניינים בכך לקחת חלק בתכנית מתמחים, לצורך פתיחת אפשרויות תעסוקה חדשות בארגונים ציבוריים וחברתיים. במסלול התמחות זה נחשפים לתהליכים במוסדות וחברות ציבוריות וכך צוברים ניסיון ומפתחים קשרי עמיתים. לרוב נכללים בתכנית זו חונכויות וסיוע של מומחים בתחום, לצד סדנאות בכתיבת קורות חיים והדרכות בפיתוח קריירה.


מוסדות

  • אוניברסיטת חיפה: בין ההתמחויות המוצעות בתואר שני MPA במנהל ומדיניות ציבורית באוניברסיטת חיפה מתקיימת גם תכנית למנהלים. תכנית זו מיועדת למנהלים בעלי תואר ראשון וניסיון ניהולי, היקפה שנה אחת בלבד (שלושה סמסטרים), לימודים מתקיימים ביום שבועי אחד. מוסמכי תכנית זו יכולים להשתלב בעמדות מפתח במגזר הציבורי, השלישי והפרטי בישראל, ואף להמשיך לדוקטורט בתחום. 

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): באוניברסיטה העברית מציעים את תכנית המנהיגות, המיועדת למנהלים במגזר הציבורי ובה הם יכולים לרכוש כלים לטיפוח השירות הציבורי הישראלי ולפיתוח של מדיניות חדשנית תוך הובלת שינוי ארגוני. בתכנית נכללות סדנאות שונות בקמפוס ובשטח וכן סיורים לימודיים, סימולציות ולמידה קבוצתית. הלימוד נעשה בשיטת שיח עמיתים שבה עוסקים בתרחישי אמת מתוך הניסיון המשותף של המשתתפים. זוהי תכנית לא מחקרית שאורכה 15 חודשים. השיעורים מרוכזים ברובם ביום שבועי אחד כדי להתאים לשגרת יומם של המנהלים. מסלולים נוספים לתואר מוסמך הנלמדים באוניברסיטה כוללים תואר שני במנהל עסקים, תואר שני ביישוב סכסוכים, תואר שני ביחסים בין לאומיים, תואר שני בפיתוח קהילות, תואר שני בכלכלה ועוד.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: במסגרת התכניות לתואר שני המוצעות בחוג נכלל מסלול "מובילי מדיניות", מסלול לא מחקרי ייעודי לבכירים ובעלי תפקידי ניהול. מטרת המסלול היא הכשרתם של הסטודנטים לקידום מדיניות ראויה במגזר הציבורי. זוהי תכנית רב תחומית שבה משולבים כלים מענפים כגון כלכלה, חברה, משפט, ניהול ופוליטיקה, בהתאם לאתגרים עכשוויים בענף. תואר זה מרוכז בשנה אחת והוא כולל ארבעה סמסטרים רצופים. מלבד מסלול זה קיימים מסלולים נוספים כגון תכנית בהתמחות מדיניות עירונית ושלטון מקומי, תכנית מדיניות חברתית, מסלול בדגש על קיימות, סביבה ואנרגיה ועוד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני במינהל ציבורי למנהלים?

רוצה לדעת יותר על תואר שני במינהל ציבורי למנהלים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני במינהל ציבורי למנהלים
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני - עבודה סוציאלית או מדיניות ציבורית?
עבודה בארגונים חברתיים לאחר תואר שני במדיניות ציבורית
תנאי קבלה לתואר שני במינהל ציבורי
לימודי המשך במנהל עסקים - תואר שני במדיניות ציבורית
תואר שני במדיניות ציבורית לאחר תואר בפסיכולוגיה וקרמינולוגיה
רישום לתואר שני במדיניות ציבורית
תואר שני בלימודי דמוקרטיה בין תחומיים במגמת ממשל ומדיניות ציבורית