רוצה פרטים על לימודי ביואינפורמטיקה בלי פסיכומטרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי ביואינפורמטיקה ללא פסיכומטרי

רוצה לדעת על לימודי ביואינפורמטיקה בלי פסיכומטרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי ביולוגיה חישובית וביואינפורמטיקה בלי פסיכומטרי


לימודי ביואינפורמטיקה, הידועים גם בשם לימודי ביולוגיה חישובית, מתקיימים במוסדות לימוד מגוונים הן כתואר ראשון חד חוגי והן כמסלול או חטיבה במסגרת תארים בתחומים כגון מדעי המחשב, ביולוגיה, פיזיקה או ענפים נוספים במדעים המדויקים ומדעי הטבע.


מדובר במסלולי לימודים למצטיינים שאליהם מתקבלת מדי שנה קבוצה קטנה של סטודנטים שלהם נתוני הקבלה הגבוהים ביותר. משום כך, תנאי הקבלה לביואינפורמטיקה הם לרוב גבוהים למדיי ומתבססים על ציון משוקלל גבוה (המשלב את ציוני הבגרות עם הציון בפסיכומטרי). לרוב הדגש הוא על הציונים הכמותיים כגון המרכיב הכמותי של הפסיכומטרי והבגרות במקצועות הריאליים. עם זאת, קיימים אפיקי קבלה חלופיים שבהם לא נדרשים המועמדים בהכרח להיבחן בפסיכומטרי.


לימודים ללא פסיכומטרי בתחום זה אפשריים בעיקר למועמדים שלהם ממוצע בגרויות גבוה במיוחד. ממוצע זה משתנה בין המוסדות אולם לרוב נע בין 108 – 112. כמו כן נדרשים ציונים גבוהים במיוחד במקצועות הכמותיים בתעודת הבגרות. אפשרות נוספת לקבלה באפיקים אלה היא לבעלי תואר ראשון קודם במקצועות ריאליים רלוונטיים.


כמו כן, מוסדות הלימוד מציעים מסלולי קבלה עם תנאים מקלים בעקבות משבר הקורונה – נתונים אלה מתייחסים למועמדים ללימודי ביואינפורמטיקה לשנת הלימודים תשפ"א בלבד, שנפגעו בעקבות ביטול מועד הבחינה בחודש אפריל 2020. כדי לסייע למועמדים אלה להצליח להירשם לשנת הלימודים הקרובה ללא צורך בדחיית ההרשמה לשנה הבאה, וכן כדי להקל עליהם בתקופה מאתגרת זו, מציעים לרוב מסלולי קבלה על סמך ממוצע בגרות.


לתשומת לבך – תנאי הקבלה משתנים מעת לעת. מומלץ לפנות למוסדות הלימוד באופן ישיר לצורך קבלת המידע העדכני והמדויק ביותר אודות תנאי קבלה.

 

מוסד הלימוד תנאי קבלה ללא פסיכומטרי

אוניברסיטת בר אילן (רמת גן)

מתקיים באוניברסיטת בר אילן מסלול ביולוגיה חישובית, שבו משולבים קורסים בביולוגיה, מדעי המחשב וביואינפורמטיקה. זוהי תכנית לימודים לסטודנטים מצטיינים ומתקבל אליה מספר מצומצם של מועמדים שברשותם נתוני קבלה גבוהים. בעקבות משבר הקורונה, מאפשרים למועמדים שלא התאפשר להם להיבחן במועד אפריל 2020 קבלה לשנת הלימודים תשפ"א בלבד ללא פסיכומטרי, למועמדים שלהם ממוצע בגרות 108 ומעלה. המועמדים הללו נדרשים גם לבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות לימוד בציון של לפחות 90, וכן לציון במבחן סיווג בשפה האנגלית – 85 במבחן אמיר"ם או 185 ומעלה במבחן אמי"ר.

אוניברסיטת תל-אביב

באוניברסיטת תל-אביב מתקיימים לימודים בתחום זה במסגרת התמחות בתכנית ללימודי ביולוגיה ומדעי המחשב. באוניברסיטה מעניקים פטור מן הפסיכומטרי למועמדים שברשותם תואר ראשון במקצועות רלוונטיים במדעים המדויקים ובהנדסה ממוסדות אקדמיים המוכרים על ידי המל"ג, הממוצע של לפחות 80. יש צורך גם בבגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 80 ומעלה, לחלופין ניתן לעבור בחינות סיווג במתמטיקה.

האוניברסיטה העברית (ירושלים)

באוניברסיטה העברית מתקיימת תכנית מדעי המחשב וביולוגיה חישובית. מועמדים המעוניינים בקבלה ישירה על סמך ממוצע הבגרות, נדרש ציון ממוצע של 11.50 ומעלה. מועמדים ראויים לקידום על פי הקריטריונים של האוניברסיטה נדרשים לממוצע 11.25 ומעלה בבגרות. כמו כן, המועמדים צריכים להציג ציון סיווג בשפה האנגלית, יש צורך בציון 85 ומעלה במבחן אמי"ר (רמת "בסיסי" לפחות).

המרכז האקדמי לב (ירושלים)

במרכז האקדמי לב מתקיימים לימודי ביואינפורמטיקה לחרדים ולדתיים, שנערכים בהפרדה בין נשים לגברים ומתקיימים בשני הקמפוסים של מוסד הלימוד. מועמדים המעוניינים להתקבל על סמך ממוצע הבגרויות נדרשים לממוצע 106 ומעלה, ללא צורך בפסיכומטרי או מבחן תי"ל. על המועמדים להציג בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 75 ומעלה או ברמת 4 יחידות בציון 80 ומעלה. נדרשת גם בגרות באנגלית ברמת 5 יחידות בציון 65 ומעלה או ברמת 4 יחידות לימוד בציון 70 ומעלה. ישנה עדיפות למועמדים שבידיהם גם בגרות בפיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד. כמו כן, יש צורך לעבור ראיון אישי לבדיקת ההתאמה וכן להציג את סיווג רמת האנגלית הנדרש על ידי מוסד הלימוד. יש לציין כי נתונים אלה אינם תקפים למועמדים המעוניינים להתקבל ללימודים בתכנית העתודה האקדמית.

 

תכנית הלימודים


במהלך לימודים אלה משלבים קורסים מתחומים שונים במדעים כגון ביולוגיה, מדעי המחשב ומדעי החיים לצורך היכרות מעמיקה בתהליכי הניתוח של מידע גנטי. הסטודנטים חוקרים תהליכי התפתחות של יצורים חיים ובוחנים היבטים בתחום האבולוציה, תוך לימוד שיטות לניתוח מידע המתקבל במערכת העצבית של אותם יצורים. נלמדות גם שיטות לעיבוד וניתוח המידע הנוגע לתחרות בין יצורים בסביבות המחייה הטבעיות שלהם.


הסטודנטים מתוודעים לכלים מתקדמים לניתוח מידע ביולוגי, כגון מסדי נתונים ומערכות נתוני עתק (ביג דאטה). הם מתוודעים גם ליישומים מתקדמים מעולם המחשוב המשמשים לכריית המידע ולמידול שלו לצורכים מחקריים. כמו כן, הם מכירים פיתוחים מן השנים האחרונות בתעשיות הרלוונטיות השונות, כגון בתעשיית הביוטק והפארמה וענפי הרפואה.

 

מתכונת הלימוד


אורך הלימודים הוא בדרך כלל כשלוש שנים אולם קיימות תכניות הנפרשות על פני ארבע שנות לימוד. הסטודנטים לוקחים חלק בקורסים עיוניים וקורסים מעשיים מחוגי לימוד שונים כגון מדעי המחשב, ביולוגיה ומדעי החיים, וכן מתנסים בעבודה במעבדות. לקראת סיום התואר הם עורכים גם פרויקט גמר מסכם, שלרוב נעשה בשיתוף עם חוקרים מהתחום או עם חברות בתחום הביולוגיה החישובית בתעשייה. דרך הפרויקט הסטודנטים יכולים ליישם הלכה למעשה את הכלים הנלמדים ולהתנסות בפועל בהתמודדות עם אתגרים מן השטח.


אפשרויות תעסוקה ולימודי המשך


מכיוון שהלימודים הם אינטרדיסציפלינריים באופיים, הבוגרים יכולים לפתוח דלת לקשת רחבה של תפקידים ותחומי עיסוק אחרי סיום התואר. העוסקים בתחום יכולים לפעול בענפים כגון פיתוח תרופות, עיבוד של מידע רפואי, חקר מחלות, פענוח מידע מוחי, פיתוח של תוכנות רפואיות חדשות או מודלים מתמטיים הנדרשים לגופי מחקר ועוד.


מסגרות התעסוקה גם הן מגוונות למדיי. הבוגרים משתלבים בין היתר בחברות מחקר ופיתוח בתחום המדעי, כגון בתעשיית הביוטכנולוגיה, התרופות, המזון והטכנולוגיה הרפואית. בין היתר הם יכולים לפעול במכוני מחקר, במרכזי מחקר במוסדות אקדמיים או ביחידות חישוביות של מוסדות מדעיים. חלק גדול מן הבוגרים משתלבים בתעשיית ההייטק בתפקידי פיתוח, כיום ישנן חברות וסטארט אפים רבים בתחום פיתוח הטכנולוגיות בתחום הביולוגיה החישובית ובפיתוח פתרונות מחשוב, בדיקות ומערכות מידע.
סטודנטים המעוניינים בכך יכולים להמשיך לתארים מתקדמים בתחום. בחלק מן המוסדות מציעים לסטודנטים מצטיינים במיוחד ללמוד במסלול ישיר לתואר שני, שבו משלימים תואר ראשון ושני בפרק זמן מקוצר תוך קבלת מלגות ואפשרו להשתתף במחקר. נוסף על כך, במוסדות לימוד מסוימים פועלת תכנית זו כמסלול קדם רפואה, שבוגריו יכולים להמשיך לתכניות ארבע שנתיות לרפואה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי ביואינפורמטיקה בלי פסיכומטרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי ביואינפורמטיקה בלי פסיכומטרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור