רוצה פרטים על לימודי הנדסת חשמל בדרום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי הנדסת חשמל בדרום

רוצה לדעת על לימודי הנדסת חשמל בדרום? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הנדסת חשמל בבאר שבע והדרום

 

תושבי דרום הארץ שברצונם ללמוד את אחד הענפים הנדרשים בשוק ההנדסה הישראלי יכולים ללמוד במסלולים ללימודי הנדסת חשמל הנערכים באזור. מרבית מוסדות הלימוד שבהם מתקיימים לימודים בתחום זה ממוקמים בבאר שבע אולם ניתן למצוא מסלולים בערים נוספות באזור, כגון באשדוד. באופן זה יכולים הסטודנטים ללמוד בסמוך למקום מגוריהם או עבודתם וכן לפתוח דלת להשתלבות באפיקי קריירה מבוקשים בסביבה, כגון במפעלים וחברות הייטק.


כיום התעשייה בדרום חווה פריחה משמעותית, מה שמאפשר מגוון של הזדמנויות לקריירה עבור הבוגרים בענף נחוץ זה במשק. בוגרי לימודי הנדסה הם משאב חיוני באזור ובאפשרותם להשתלב במבחר תפקידים משמעותיים ומאתגרים ולקחת חלק בקידום התעשייה המקומית.

 

מוסדות הלימוד


מוסדות הלימוד שבהם ניתן לקחת חלק בלימודי הנדסת חשמל באזור דרום הארץ כוללים בין היתר:


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטת בן גוריון ניתן ללמוד תחום זה במסגרת לימודי הנדסת חשמל ומחשבים. בתואר משלבים הסטודנטים בין ידע בתחום החשמל לבין כלים מתחום המחשוב והטכנולוגיה. בשנה השלישית לתואר הם יכולים לבחור מבין כמה תחומי התמחות כגון עיבוד אותות, אלקטרו אופטיקה, הספק, תקשורת, מערכות בקרה, ננו טכנולוגיה ועוד. לסטודנטים מצטיינים במיוחד מציעים באוניברסיטה תכניות לתואר כפול, בהן משלבים את התואר עם תואר נוסף בתחומים כגון מדעי המחשב, פיזיקה, מתמטיקה או הנדסת מכונות. קיים גם מסלול מהיר לתואר שני שמתאים לבעלי פוטנציאל גבוה להשתלבות במחקר, שבו ניתן להשלים תואר ראשון ושני תוך פרק זמן מקוצר וגם להשתלב בפרויקטים של חוקרי המחלקה. בפקולטה למדעי ההנדסה של האוניברסיטה נערכות תכניות רבות נוספות לתואר ראשון בתחומים כגון הנדסת בניין, הנדסת מכונות, הנדסת חומרים, הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת תוכנה ועוד.


SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון (אשדוד, באר שבע):
הלימודים מתקיימים בשני הקמפוסים של מוסד הלימוד. בקמפוס באר שבע מתקיימות התמחויות מערכות הספק וטכנולוגיות תקשורת, בקמפוס אשדוד ניתן לבחור בהתמחויות כגון מערכות RF, אלקטרואופטיקה, לוויינים וחלל, תקשורת או מערכות הספק. הסטודנטים במחלקה זו לוקחים חלק במספר קורסים הנערכים בשיטת Project Oriented בהם מתמקדים בהתנסות הלכה למעשה בעבודתם של מהנדסים תוך יישום בפועל של מיומנויות הנלמדות בתכנית במסגרת פרויקטים ומשימות רלוונטיות. במוסד לימוד זה ניתן להמשיך גם לתואר שני בתחום. כמו כן ניתן ללמוד תחומי הנדסה נוספים לתואר ראשון כגון הנדסת מכונות, הנדסת בניין, הנדסה כימית, הנדסת תוכנה והנדסת תעשייה וניהול.


מתכונת הלימוד


אורכם של הלימודים הוא לרוב ארבע שנים. הם נערכים במתכונת מלאה שבה לומדים במספר ימים מלאים בשבוע.


במרבית מוסדות הלימוד מאפשרים לסטודנטים לבחור בהתמחות אחת או יותר במהלך התואר. מטרת ההתמחות לאפשר העמקה בענף הנדסי מבוקש מסוים ונכללים בה קורסי חובה ובחירה ולרוב מעבדות ופרויקטים. בין ענפי ההתמחות המבוקשים ניתן למצוא הנדסת חשמל בהתמחות תקשורת, התמחות הספק, התמחות אלקטרואופטיקה וענפים נוספים המשתנים ממוסד למוסד.


נוסף על כך, במהלך הלימודים משולבים קורסים מעשיים, עבודה במעבדות וכן סיורים לימודיים בתעשייה. במוסדות מסוימים הסטודנטים גם נפגשים עם מומחים מן התעשייה החושפים בפניהם אתגרים וכלים אקטואליים מן השטח.


בשנת הלימודים האחרונה עורכים הסטודנטים פרויקט גמר הנדסי. הפרויקט נערך לעיתים באופן אישי ולעיתים באופן קבוצתי, הם מקבלים ליווי של סגל התכנית. בפרויקט מתמקדים ביישום הכלים הנלמדים לצורך התמודדות עם בעיה אקטואלית מן התעשייה. במקרים מסוימים הפרויקט נערך בשיתוף עם חברות הפועלות בקרבת מוסד הלימוד, כדי לאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון פעיל ולפתוח דלתות להשתלבות בשוק העבודה. הפרויקטים בדרך כלל מוצגים בתערוכת גמר במוסד הלימוד.


תכנית הלימודים


בלימודים אלה מתמקדים הסטודנטים בתהליכי פיתוח ומחקר בתחום האנרגיה והכוח בתעשייה. הם רוכשים את סל הכלים הנדרשים למהנדסים בענף זה תוך היכרות עם אתגרים עכשוויים והתפתחויות עתידיות הרלוונטיות לעובדים בתעשייה ובהייטק.
בתחילת הלימודים לרוב מתוודעים לענפי יסוד במדעים וכן בעולם ההנדסה. בהמשך מעמיקים בתחומים מרכזיים בהנדסת החשמל כגון תכנון וייצור של מעגלים, תקשורת תעשייתית וממוחשבת ותכנון רשתות מסוגים שונים, עיבוד של אותות לצורכי ייצור ומחקר וכן בקרת איכות על התהליכים המתחוללים במפעלים וארגונים בתחום. בלימודים גם מתוודעים לפיתוחים טכנולוגיים מתקדמים שבהם משתמשים המהנדסים בתעשייה.

 

תנאי קבלה וקהל יעד


לימודים אלה יכולים להתאים במיוחד לתושבי באר שבע וערים נוספות בדרום המעוניינים ללמוד מקצוע הנדסי מבוקש. הם מתאימים לבעלי יכולות ריאליות וכמותיות מפותחות וכן למי שרואים את עתידם בתעשיית ההייטק והטכנולוגיה.


תנאי קבלה להנדסת חשמל משתנים ממוסד למוסד ומעת לעת. בדרך כלל במוסדות הלימוד מביאים בחשבון את שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי של המועמדים תוך שימת דגש על ציונים כמותיים כגון ציון בחלק הכמותי של הפסיכומטרי או ציונים בבגרות במתמטיקה ובפיזיקה. כמו כן יש להציג רמה גבוהה באנגלית. למועמדים שאינם עומדים ברף הנדרש מוצעות מכינות שונות, שבהן לומדים מקצועות יסוד ומשלימים פערים.


כמו כן, קיימות תכניות שנה א' להנדסה שנערכות בכמה מוסדות בדרום. במסלולים אלה לומדים את השנה הראשונה לתואר ואת קורסי היסוד בה במוסד אחד ולאחר מכן ניתן להמשיך לשנים המתקדמות של התואר האוניברסיטאות באזור, כגון באוניברסיטת בן גוריון.


תעודה ואפשרויות תעסוקה


בסיום הלימודים ועם עמידה בכל החובות הנדרשים מקבלים הבוגרים תואר ראשון בוגר בהנדסה B.Sc. וכמו כן יכולים להירשם בפנקס המהנדסים במדור המתאים (נקבע לרוב על פי תחום ההתמחות הנבחר במהלך התואר). יש לציין כי כדי לקבל הסמכות אלה יש צורך לעבור את כל הבחינות בהצלחה, להגיש את פרויקט הגמר ולעמוד בתנאים נוספים שמציבים גורמים ממשלתיים כגון משרד העבודה.


בפני בוגרי לימודי הנדסה בדרום נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בתעשייה הפועלת באזור. בתחום החשמל יכולים הבוגרים להשתלב במגוון חברות כגון ארגוני הייטק, חברת החשמל, אינטל ומסגרות נוספות המפעילות שלוחות באזור. מוסד נוסף הפועל באזור הנגב הוא הקריה למחקר גרעיני (קמ"ג) שגם בו נדרשים מהנדסי בתחומים שונים וכן בענף זה. באזור הדרום פועלים גם מספר מתחמי הייטק שבהם יכולים להשתלב הבוגרים, כגון פארק ההייטק בבאר שבע שבו מגוון חברות גדולות.


בתעשייה של היום ישנו מחסור ניכר במהנדסי חשמל וזהו אחד הענפים ההנדסיים שבהם יש צורך משמעותי בכוח אדם איכותי. במשק מדווחים על חוסר של אלפי אנשי מקצוע בתפקידים שונים. גם באזור הדרום מורגש הצורך באותם אנשי מקצוע והבוגרים יכולים להיקלט במגוון מפעלים וחברות באזור שבהן יש צורך בידע ומומחיות בתחום.


הבוגרים יכולים למלא מגוון רחב של תפקידים בענפי הפיתוח, הייצור, התכנון, התחזוקה והפיקוח על מערכות ותהליכים במפעלים ובחברות. עם צבירת ניסיון וותק ניתן להתקדם גם לתפקידים בכירים יותר כגון ניהול צוותים או מחלקות. כמו כן, באפשרותם להציע שירותי ייעוץ לתעשייה וללקוחות פרטיים בתחום התמחותם.


כדי להרחיב את אפשרויות התעסוקה שלהם, הם יכולים ללמוד בקורסים מקצועיים והשתלמויות למהנדסים וכן להמשיך לתואר שני בתחום. במסגרות רבות, בייחוד במגזר הציבורי, המשך פיתוח אקדמי יכול לסייע לקידום מקצועי ואף להעלאת רמות השכר.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי הנדסת חשמל בדרום?

רוצה לדעת יותר על לימודי הנדסת חשמל בדרום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד לימודי הנדסת חשמל בדרום
שאלות הגולשים בנושא
איזה מחשב נייד לקנות ללימודי הנדסת חשמל ואם בכלל?
לימודי הנדסת חשמל או ביוטכנולוגיה?
מחשב נייד ללימודי הנדסת חשמל
לימודי הנדסת חשמל בגיל 29 - האם כדאי?
לימודי הנדסת חשמל - קבלה לעבודה לחסרי ניסיון
לימודי הנדסת חשמל בשלוש שנים - אפשרי ?
לימודי הנדסת חשמל או בנין