הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר - הטכנולוגית אורט בראודה כרמיאל

הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר - הטכנולוגית אורט בראודה כרמיאל

מסלול הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר - הטכנולוגית אורט בראודה

 

מסלול הלימודים אינו פעיל!


בעידן הקדמה הטכנולוגית בו אנו חיים, המחשוב של תחומים שלמים מייעל ומשפר את איכות החיים. ברפואה, בחינוך, בייצור התעשייתי, בבנקאות ובפיננסים, בלוגיסטיקה, ובענפים רבים נוספים, השימוש באמצעים ממוחשבים מאפשר זינוק משמעותי ברמת השירות הניתנת לציבור. עם זאת, ככל שההסתמכות על מחשבים עולה, כך עולה גם חומרת איומי התקפות הסייבר על מאגרי מידע, והתחכום של מי שמבצעים אותן.


הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר לומדים לזהות את איומי האבטחה על מאגרי נתונים של חברות וארגונים בתחומים שונים במשק, וכיצד להגן עליהם ולהבטיח את בטחון המידע. הם נדרשים לבקיאות והבנה בעולם התכנות, כולל היכרות עם רשתות תקשורת, מערכות הפעלה, ומבחר שפות תכנות.


כדי לרכוש את ההיכרות הנחוצה להנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר, ולהתכונן לקראת מבחני ההסמכה מטעם המכון להכשרה טכנולוגית (מה"ט), נדרש להשתתף בהכשרות מקצועיות על ידי מוסדות לימוד מוכרים. מי שרוצים לקבל הכשרה כהנדסאי תוכנה ולהעמיק בתחום הסייבר, יכולים ללמוד במסלול הנדסאי תוכנה בהתמחות סייבר במכללה הטכנולוגית להנדסאים אורט בראודה, שנמצאת בכרמיאל.


תכנית הלימודים


במהלך לימודיהם, הסטודנטים רוכשים ידע תיאורטי ומעשי במחשבים ובשפות תכנות, תוך התמקדות בזיהוי מתקפות סייבר והגנה מפניהן. תכנית הלימודים מתעדכנת בהתאם לשינויים הטכנולוגיים התכופים, שגוררים דרישות משתנות מצד שוק העבודה.


הסטודנטים מקבלים את ההכשרה המקצועית של הנדסאי תוכנה, במהלך מבואות וקורסי הליבה בתחומים כמו מתמטיקה, שפות תכנות שנמצאות בשימוש רחב בתעשייה, תקשורת ורשתות, מערכת הפעלה UNIX ועוד. בין שפות התכנות שאותן לומדים במסגרת ההכשרה, ניתן למנות: פייתון, ג'אווה ושפת C. לאחר שהם מסיימים לרכוש את תשתית הידע בעולם התוכנה, הסטודנטים מתמקצעים ומתמחים בעולם הסייבר, ורוכשים כלים להגנה מפני מתקפות ממוחשבות על ידי גורמים עוינים.

 


מתכונת הלימודים


היקף השעות הנלמדות במסגרת המסלול הוא כ - 2,176 שעות לימוד. הלימודים נמשכים כשנתיים, ונערכים במסלול יום במהלך 4 סמסטרים.


חלק חשוב מההכשרה מתמקד ברכישת כלים מעשיים לעבודה בתחום: הסטודנטים משתתפים בקורסים מעשיים ומעבדות, כגון מעבדת מחשבים, ונדרשים להגיש בסיום ההכשרה פרויקט גמר במסגרתו הם מיישמים את החומר הנלמד.


נושאי הלימוד

 

 

  • Python
  • קריפטוגרפיה
  • מבוא לאבטחת מידע
  • תכנות תשתיות רשת
  • מערכות מונחה עצמים
  • יסודות התכנות ושפת C
  • אבטחת מערכות הפעלה
  • טכנולוגיות WEB כולל PHP
  • שיטות לזיהוי התקפות סייבר
  • הגנת סייבר בסביבות מבוססות רשת
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים


מי שרוצים לרכוש השכלה טכנולוגית באזור הצפון, יכולים ללמוד במכללה הטכנולוגית אורט בראודה. המכללה הוקמה בכרמיאל בשנת 1988, ובה מוצעות מאז הכשרות מקצועיות להנדסאים במגוון מקצועות מבוקשים בתעשייה, כגון הנדסאי אלקטרוניקה, הנדסאי מכונות, הנדסאי תעשייה וניהול, הנדסאי ביוטכנולוגיה, הנדסאי חשמל, ועוד.


כמו כן, קיימת מחלקה ללימודי תעודה במכללה, במסגרתה ניתן להשתתף בקורסים ובהכשרות מקצועיות במגוון של תחומי דעת, וביניהם תכנות ויישומי מחשב, הבטחת איכות, ניהול פיננסי, עיצוב, ועוד.


רבים ממסלולי הלימוד והקורסים במכללה נמצאים תחת פיקוח של גורמים מוסמכים. כך למשל ההכשרות המקצועיות להנדסאים מועברות תחת פיקוח מה"ט, ומהוות הכשרה לקראת בחינות ההסמכה שאותן נדרש לעבור כדי לעסוק בתחום. גם חלק מהקורסים לתעודה מהווים הכנה לקראת בחינות הסמכה של גופים שונים, וביניהם לשכת רואי החשבון בישראל, וכן משרדים ממשלתיים כגון משרד הבריאות או משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים.


תנאי קבלה


על מנת להשתתף במסלול, המועמדים נדרשים להציג תעודת בגרות מלאה, ולהראות כי הם מחזיקים בציון 80 או יותר ברמת 3 יחידות לימוד במתמטיקה, או בציון 70 או יותר ברמת 4 יחידות לימוד.


נוסף על כך, המועמדים נדרשים לעבור ראיון קבלה אישי שבודק את התאמתם למסלול.


תעודה


כדי להיות זכאים לדיפלומת הנדסאי, הסטודנטים נדרשים לעמוד בדרישות המסלול, להגיש את פרויקט הגמר, וכן לעבור בחינות מטעם המכון להכשרה טכנולוגית (הידועות בתור בחינות מה"ט). הבחינות הן בנושאים: שפת C, אלגברה לינארית, אסמבלר PC/IBM, כמו גם נושא אחד לבחירת הסטודנטים: מערכות הפעלה או סטטיסטיקה.


המסיימים את המסלול בהצלחה זכאים לדיפלומת הנדסאי מטעם מה"ט.
 

עוד מסלולי לימוד - הטכנולוגית אורט בראודה כרמיאל