רוצה פרטים על קורס ניקור בשר?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס ניקור בשר לדתיים וחרדים

רוצה לדעת על קורס ניקור בשר? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס הכשרת מנקרים לחרדים ודתיים


ניקור הוא תהליך הוצאתם של חלקים אסורים לאכילה על פי ההלכה בבשר הבהמה, לרוב בקר, במסגרת תהליך השחיטה הכשרה. בתהליך זה מוציאים את החלב, כלומר חלק מן השומנים בבשר, וגיד שידוע בשם גיד הנשה, אשר בו עוברים עצבים ברגל הבהמה. אלה הם חלקים שנאסרו על אכילה בהלכה היהודית במסגרת דיני הכשרות.


ניקור נחשבת למלאכה מורכבת במיוחד, אותה יש לבצע באמצעות תנועות סכין ודקירות מיוחדות. משל המורכבות הרבה של העבודה, עד לאחרונה היה נהוג שלא לצרוך את חלקי הבקר האחוריים ולמכור אותם לגויים, שכן לא היו מספיק אנשי מקצוע שמתמצאים בתהליך שמצריך דיוק רב והיכרות עם דיני הכשרות. עם הזמן נוצר מחסור באנשי מקצוע המומחים בתחום זה וכיום הביקוש להם רב במיוחד, בכל הזרמים והמסורות.


כדי להכיר מקרוב את ההלכות ותהליכי העבודה, יש הבוחרים לעבור קורס ניקור, מסלול הכשרה ממוקד שבו מכירים את רזי המקצוע ומתעמקים בכל הדינים הרלבנטיים. אלה הם מסלולי לימודים לדתיים ולחרדים, המתקיימים בהפרדה ומיועדים לגברים מן הציבור החרדי והדתי בלבד. התכנים הנלמדים בקורס מותאמים לצורכי ציבור שומרי המצוות ומפוקחים על ידי אברכים. עקב הביקוש הרב למנקרים היום, בוגרי הקורס פותחים מגוון של אפשרויות תעסוקה בארץ ואף בקהילות יהודיות בעולם. הבוגרים יכולים להשתלב במגוון מסגרות ולסייע לספק לציבור בני התורה בשר מנוקר למהדרין ולפי ההלכה, וכך לאפשר צריכה של נתחים רבים יותר שלא היו זמינים קודם במטבח הכשר.

 

למי מיועד הקורס


הקורס מתאים למעוניינים להשתלב במקצוע קודש מבוקש, שיש לו דרישה רבה בקהילה. כמו כן, יכול הקורס להתאים למשגיחי כשרות מנוסים המעוניינים להרחיב את אפשרויות התעסוקה ולעסוק גם במלאכה מבוקשת נוספת. הקורס מתקיים כאמור במסלול ייעודי בהפרדה לגברים חרדים או דתיים. יש לציין כי מרביתם של הקורסים מתאימים לסטודנטים מכל העדות והזרמים שכן נלמדות בהם ההלכות הרלבנטיות לכל אותם זרמים, עם זאת יש הכשרות שבהן מתמקדים במלאכה באחת העדות או הזרמים, כגון בשיטה הירושלמית.

 

תכנית הלימודים


המשתתפים בקורס לומדים בהרחבה על מקצוע הניקור, על דרישות ההלכה ועל הדינים הנוגעים אליו. כמו כן, הם מתוודעים לשלבי העבודה, לציוד הנדרש למלאכה זו ולטכניקות הייעודיות לשימוש בסכינים והתנועות הנדרשות. במקביל הם לומדים בהרחבה על דיני הכשרות ועל האיסורים המופיעים בהלכה בכל הנוגע לפירוקו של הבשר ואכילתם של הנתחים השונים.


בהמשך הם מתוודעים למבנה הבהמה ולחלקיה תוך לימוד מעמיק של שיטות העבודה המייחדות כל נתח. הם רוכשים יסודות בפירוק הבשר ובשיטת הקילוף ושליפתם של הגידים והחלקים האסורים באכילה. נלמדים הן תהליכי העבודה בחלקים אחוריים של הבהמה והן בחלקיה הקדמיים. בקורס נערכת היכרות עם מסורות שונות תוך בחינה של עקרונות הלכתיים המייחדים על אחת מהן, מתוך מטרה לרכוש כלים למתן שירותים לקהל נרחב של קהלים.

 

מתכונת הלימוד


היקפי הקורסים בתחום זה נעים בין כשלושה חודשים לחצי שנה. אלה הן הכשרות אינטנסיביות שבהן מקבלים את כל הידע העיוני והכלים הנחוצים להשתלבות בתפקיד. השיעורים מתקיימים לרוב פעם או פעמיים במהלך השבוע בשעות אחר הצהריים או בערבים.
בשיעורים נלמדים היבטים עיוניים של המקצוע וכן הדינים וההלכות הנוגעות אליו, לצד שיעורים מעשיים שבהם מתרגלים את תהליכי העבודה הלכה למעשה. המשתתפים מקבלים במרבית המקרים ערכות ציוד שבעזרתן הם יכולים לתרגל את השיטות הנלמדות, בערכות אלה נכללים סכינים, משחיזים וציוד נוסף שבו משתמשים אנשי המקצוע בעבודתם. במסגרת התרגולים הנערכים במפגשים, המשתתפים מכירים מקרוב סוגים שונים של נתחים ומתנסים בפועל בפירוק שלהם לפי כללי ההלכה ובליווי של הסגל.

 

נושאי הלימוד


המשתתפים בקורס לומדים על מגוון של נושאים בתחום ניקור ופירוק הבשר, בין התחומים הנלמדים:

 

 

  • חלקי בהמות
  • השחזת סכינים
  • טיפול בחלקי הפנים
  • פרטים בסדר הפירוק
  • פירוק חלקים בבהמות
  • מיקום חתיכות הטריפה
  • טיפול בחלק אחורי וקדמי
  • שיטת העבודה הירושלמית
  • ועוד


תנאי קבלה


תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות ומעת לעת. במרבית המקרים יכולים להתקבל גברים מן הציבור החרדי או הדתי השומרים מצוות ובעלי בקיאות בהלכה. במקרים מסוימים הקורסים מתאימים לחסרי ניסיון בתחום הניקור והשגחת הכשרות ובמקרים אחרים הם מיועדים לאנשי מקצוע מן התחום שברצונם להרחיב את השכלתם והכשרתם. המוסדות יכולים לערוך מבחני מיון פנימיים או ראיונות אישיים על ידי רבנים מוסמכים לצורך בדיקת ההתאמה של המועמדים לתכנית.


תעודה


בסיום הקורס יש לעבור מבחנים הלכתיים שבהם נבדק הבקיאות בדינים וכן מבחנים מעשיים שבהם יש להפגין את הכישורים הפרקטיים הנלמדים. מי שעוברים את הבחינות בהצלחה ועומדים בכל דרישות הקורס יכולים לקבל תעודת גמר. במקרים מסוימים תעודות הגמר חתומות על ידי הרבנות הראשית, ובמקרים אחרים על ידי רבנים ידועים במוסד הלימוד.

 

אפשרויות תעסוקה


כאמור, קיים היום מחסור משמעותי במנקרים ובשוק כולו עובדים פחות מ – 50 אנשי מקצוע. בוגרי הקורס יכולים להשתלב במגוון של מסגרות שבהן יש צורך בהשגחה ופיקוח על תהליכי השחיטה הכשרה. באפשרותם להשתלב בין היתר במשחטות, בתי מטבחיים, מפעלים לעיבוד בשר, יבואני בשר ומסגרות נוספות בתחום השחיטה הכשרה והמזון. גם בקרב הקהילות היהודיות בחו"ל קיימת דרישה רבה למומחים הבקיאים בתחום.


בחלק ממוסדות הלימוד מסייעים לבוגרים בתחום ההשמה המקצועית לאחר תום הקורס. כמו כן, ישנם מוסדות שבהם תלמידים מצטיינים במיוחד יכולים לקבל המלצות במקומות תעסוקה מבוקשים. הן בארץ והן בעולם, מומחים מיומנים בתחום זה יכולים להגיע לרמות שכר גבוהות במיוחד.


כמו כן, בוגרי ההכשרה יכולים להמשיך להרחיב את אפשרויות התעסוקה דרך לימוד נוסף בקורסים במקצועות הקודש וההלכה. ניתן ללמוד מקצועות משיקים כגון השגחת כשרות ושחיטת בהמות ועופות, או ענפים אחרים כגון הכשרת דיינים, סופר סת"ם, משפצי תפילין ועוד.

 

מוסדות

 

  • מרכז דעת להכשרה תורנית (ירושלים): זהו מרכז ירושלמי בתחום ההכשרה התורנית ובו מתקיימים קורסים לציבור החרדי. התכנית מפוקחת על ידי רבנים. בוגרים מצטיינים יכולים לקבל המלצות להשתלבות בתעסוקה בתחום הנלמד. המעוניינים ללמוד מקצועות משיקים יכולים למצוא במרכז גם קורסים להכשרת שוחטים, המחולקים לעופות ולבהמות במסלולים נפרדים.

 

 

  • מכון עליה (בפרישה ארצית): מכון עליה הוא מוסד לימודי תעודה לציבור שומרי המצוות ובו נלמדים מגוון מסלולים לתעודה. קורס זה מיועד לכלל העדות ובו לומדים הלכות הרלבנטיות למגוון של חוגים. אורך ההכשרה כחצי שנה והיא כוללת כ – 25 מפגשים. בכל אחד מהשיעורים מרכיב מעשי שבו מתרגלים תהליכי פירוק וניקור של נתחים שונים. רבני הקורס מבצעים מעקב אישי אחרי ההתקדמות של כל תלמיד ומסייעים להם לרכוש את הכלים החשובים במקצוע. במכון מתקיימים קורסים נוספים להכשרת אנשי מקצוע במקצועות הלכה נוספים, כגון שוחטים, משגיחי כשרות, מוהלים, משפצי תפילין ועוד.

 

 

  • מכון הכשרה תורני עתידים (פרישה ארצית): בקורס יכולים ללמוד גברים חרדים או דתיים גם ללא ניסיון קודם בתחום. הוא מאפשר הכשרה לתחום תוך מספר חודשים בהכשרה מרוכזת. בין ההכשרות הנוספות במכון זה נכללות קורס שחיטת בהמות, קורס משגיחי חופה, קורס דיינים ועוד שלל תכניות.

 

  • נצח זכריה (יבנה): מרכז זה למקצועות הקודש מציע קורס שהיקפו כארבע חודשים, השיעורים מתקיימים בשעות אחר הצהריים. הקורס מועבר על ידי רבנים מנוסים בתחום הכשרות. ניתן ללמוד במכון מקצועות קודש נוספים במסגרת לימודי תעודה לציבור החרדי.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס ניקור בשר?

רוצה לדעת יותר על קורס ניקור בשר?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור