קורס קצבות במכללת השף

רוצה לדעת על לימודים בנושאי לימודי בישול? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על מכללת השף - קורס בשר וקצבות.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס בשר וקצבות - מכללת השף


מקצוע עם בשר


במכללת השף מתקיים קורס יסודות הבשר והקצבות. מסלול זה מציע לתלמידיו להתמקצע בתחום הקצבות ולקבל כלים לפיתוח קריירה במקצוע מבוקש, שהוא ותיק וטרנדי כאחד. בשנים האחרונות הביקוש לאנשי מקצוע בתחום הולך ועולה בארץ ובעולם, המשתתפים יכולים להשתלב במגוון מסגרות בתחום הבישול והקולינריה כגון מסעדות, בתי מלון, חברות קייטרינג, רשתות שיווק ועוד מגוון אפיקים מקצועיים.


את קורס קצבות ובשר ניתן ללמוד בשלוחות מכללת השף בערים תל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע.


תכנית הלימודים


תכנית זו מעניקה למשתתפיה ידע עיוני ומעשי נרחב בתחום הקצבות. המשתתפים לומדים על שיטות לטיפול בבשר ובמקביל מתוודעים לענפים משיקים נוספים בתחום הבישול ורוכשים ידע בבישול שחיוני לקצבים לביצוע תפקידם.


משתתפי קורס קצבות מתוודעים למקצוע הקצבות ולאנטומיה ולמבנה של בקר ובעלי כנף ולומדים על צורות החיתוך והטיפול הנכונות בבשר, תוך אבחנה בין סוגי הנתחים השונים והיכרות עם השימושים בכל סוג נתח. בהמשך נלמדות טכניקות לבישול עם בשר תוך היכרות עם מנות שונות. נוסף על כך, נלמדים עקרונות בבטיחות במזון, בתברואה והיגיינה ובאחסון נכון ובטוח של הבשר.

 

מתכונת הלימוד


היקפו של קורס בשר וקצבות הוא כ - 16 מפגשים. השיעורים מתקיימים אחת לשבוע ואורכו של כל אחד מהם כ - 5 שעות לימוד אקדמיות. בקורס משלבים בין לימוד עיוני של עקרונות תורת הקצבות לבין שיעורים מעשיים שבהם מתרגלים עקרונות אלה הלכה למעשה. המשתתפים לוקחים חלק בתרגילים שנערכים במטבחי המכללה, שבהם הם מכירים טכנולוגיות בישול מתקדמות ובוחנים מקרוב את שיטת הטיפול בבשר וטכניקות הבישול שנלמדות לאורך ההכשרה.

 


נושאי הלימוד


במהלך קורס קצבות המשתתפים לומדים בין היתר על הנושאים הבאים:

 

  • מבנה דגים ופילוט
  • המבורגרים וצלעות
  • אבחנה בין נתח בקר
  • תברואה ובטיחות מזון
  • סוגי בישול עם בשרים
  • אנטומיה של בעלי כנף
  • שימוש נכון בחלקי הבשר   
  • פלנוגרמה
  • סוגי תזונה
  • אריזה ואחסון
  • שחיטה וכשרות
  • נתחים וחיתוכים
  • אנטומיה של בשר   
  • ועוד

 

סגל הוראה


סגל ההוראה בקורס מורכב מבעלי מקצוע מנוסים בתחום הבישול והקצבות, המנוסים גם בהוראה ובהדרכת טבחים וקצבים, אשר מעבירים מן הידע והניסיון שלהם אל התלמידים ומסייעים להם במהלך ההכשרה.


על מוסד הלימוד


מכללת השף, המפעילה שלוחות בשלל ערים ברחבי הארץ, היא מוסד ללימודי תעודה בתחום הבישול והקולינריה. הקורסים הנערכים במוסד זה מתמקדים בהכשרתם של אנשי מקצוע מנוסים ומיומנים להשתלבות במסעדות, במטבחים, בתחום המלונאות ובמוסדות קולינריים מגוונים, כמו כן המסלולים מעניקים כלים לפיתוח יזמות עצמאית בתחום הקולינרי ולהקמה של עסקים עצמאיים. הקורסים מתמקדים במושגים עדכניים ומבוקשים בתחום הקולינרי ומכינים את התלמידים לקראת קריירה בתחום הבישול.


במכללת השף ניתן ללמוד בעוד מגוון קורסים, כגון קורס קונדיטוריה ואפייה, קורס בישול וטבחות, קורס בישול אה לה קארט, קורס טבחות למתקדמים "מאסטר", קורס קונדיטוריה למתקדמים ומסלולים נוספים. כל הקורסים הללו משלבים עבודה מעשית במטבחי המכללה כדי לסייע למשתתפים לצבור ניסיון מקצועי לקראת השתלבותם בשוק העבודה.

 

 

תנאי קבלה


לתכנית זו יכולים להתקבל מועמדים ששולטים בשפה העברית ועוברים ראיון קבלה לבחינת התאמתם. המסלול מתאים הן לבעלי ניסיון קודם בקצבות והן למי שאין ברשותם רקע מקצועי בתחום. מומלץ לפנות הישר אל מוסד הלימוד לקבלת המידע המדויק לגבי תנאי הקבלה לתכנית זו.


תעודה


משתתפים שעומדים בהצלחה בכל חובותיהם במהלך הקורס מקבלים תעודת הסמכה מקצועית מטעם מכללת השף. כדי לקבל את הדיפלומה הם צריכים להיות נוכחים בלפחות 80 אחוזים מן השיעורים בקורס ולעבור את המבחנים המתקיימים במהלכו.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: מכללת השף

כלים שיעזרו לך לבחור